Витамини за подобряване подвижността на сперматозоидите

• 166 401
  • 328
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте момичета,

Изчетох темата изцяло и ако мога да ви дам следните съвети:

Faith , нямай притеснения относно протеините, които пие или иска да пие съпруга ти във фитнеса, който посещава. Цялата храна, която поглъщаме се разгражда до протеините, от които е съставена. Нека си ги пие човека, че това си е белтък, а както знаем той влияе върху репродуктивните способности (потвърдено от д-р Кацаров). Аз също спортувам и ходя активно на фитнес и съм се консултирал с д-р Кацаров, който каза, че това е добре, т.к. активността е добре за мъжа.

HOPE, не се чуди за L-aginine защото както е отбелязано в статията, която си приложила, той е незаменима аминокиселина и :
Семенная жидкость очень богата Аргинином. При недостатке Аргинина в питании детей у них замедляется половое созревание;

- принимаемый за 40 минут до полового акта 3-4 капсулы, способен увеличить силу и продолжительность кровенаполнения половых органов, как у мужчин, так и у женщин. Он продлевает время полового акта, усиливает приятные половые ощущения и делает оргазм более продолжительным и глубоким.

Способ применения:
       по 1 капсуле 2-3 раза в день за 40 минут до еды

Видно от гореизложеното е, че приема на L-agrginine само ще помогне на съпруга ти.

Хера, моля смени фирмата, която ползваш за хранителни добавки (Л-карнитин). Визирам фирмата Biogame. Не купувай нищо от нея, защото, ако видиш помещенията, в които произвеждат ще разбереш какво има предвид.

За витамини препоръчвам Animal Pack, които се произвеждат от Universal - това е американска фирма, номер 1 производител на добавки за спортисти. Хубавото, е, че понеже са за спортисти (особено в цикъл на диета, която е за редуциране на мазнините и е много тежка - продължава към 3м.) количествата на витамините и полезните съставки са силно завишени.

Съвет към всички, които искат да си закупят L-carnitine, L-agrinine, Йохимбе и витамини - препоръчвам ви магазина за спортни хранителни добавки "JCB" (ако не се лъжа така се казваше - идва от името Йордан Карабиберов, който е 1-вия бг. шампион по култоризъм (или нещо подобно), който се намира в началото на ул.Пиротска (в София), от дясната страна, ако идвате от Халите. В този магазин можете да намерите всичко, което ви е необходимо - без билките разбира се  Wink

Надявам се да съм помогнал.

Желая успех на всички ви.  bouquet  bouquet  bouquet

# 121
  • Стара Загора
Татко Барба благодаря за насоките към мен...за другото бебе ще ги имам в предвид Wink Вече благодарение на лечението на моя мъж имам син на година и почти четири месеца Hug
Успех ти желая в борбата Hug

# 122
Татко Барба благодаря за насоките към мен...за другото бебе ще ги имам в предвид Wink Вече благодарение на лечението на моя мъж имам син на година и почти четири месеца Hug
Успех ти желая в борбата Hug

Да ти е жив и здрав и само радост да ви носи   bouquet  bouquet  bouquet
Сигурен съм, че съпруга ти адски се е изкефил - особено като след всичко се е родило и момче  Laughing Laughing Laughing
Де и на мен такъв късмет  Embarassed Embarassed Embarassed

# 123
  • Стара Загора
Ще имаш и ти този късмет  Hug Трябва да вярваш Hug

П.П преди да се разбере, че имаме проблеми мъж ми искаше момиче Mr. Green после вече нямаше значение дали е момче или момиче, дали ще родя на пролет или сред зима..дали ще е рак или дева Crazy

# 124
Татко Барба,
относно Л-аргинина четох някъде /не успях да изровя материала/, че оказва добро въздействие при увредени опашки. Затова се препоръчва на мъже, които имат голям брой опашни дефекти при Крюгера.
При нас опашните дефекти са най-малко, почти всички са с главични дефекти!
И друго има. След всички добавки, билки, бърканици и прочее, три месеца по късно вече сме с 2.6% морфология. Преди лечението бяхме с 18% морфология /което ме навежда на мисълта, че първата спермограма не е била реална  Confused/
Цветунка е права, пустия стрес влияе много негативно! Tired
Та след направената контрола и влошаването на показателите, много е трудно да накарам мъжа ми да приема още нещо. Той тези неща вече не е склонен да пие, какво остана за още една скъпа добавка. ooooh!
Все пак, успях да пробутам Сибирски женшен! Wink Така, че вече освен всичките неща, приема и женшен.
Дано утре бройката да е задоволителна, че ние на нея се надяваме, предвид морфологията! Praynig

За добавките ме хвърли в размисъл! Thinking Когато си изпие Л-карнитина /на биогейм/, ще се насочим към специализиран магазин за добавки! Peace

# 125
Някои мъже карат на хамбургери, пушат и пият и пак си имат деца. Късмет се иска, това е.

# 126
Някои мъже карат на хамбургери, пушат и пият и пак си имат деца. Късмет се иска, това е.

Така е, но какви ги грее това тези, които са с проблеми? Всеки сам взима решение на какво е готов и или го прави или не.

# 127
TATKO BARBA , виждам че залагаш доста на витамините и добавките. Дано те ти помогнат и скоро ни се похвалиш с добри резултати.
Писането ми по форумите обаче и собствения ми опит показват друга реалност. И при нас като при Хоуп, след година прием на всякакви антиоксиданти, л-карнетини, витамини и прочие, спиране на цигари, морфологията вместо да се повиши тотално се срина. От морфология 9 % стигнахме до 1 %. Сега вече може да не е останал и нито един нормален. Скоро не сме правили спермограма. За съжаление нито един от докторите не може да ни обясни защо е така. Единственото логично обяснение е стреса.
Колкото до това какво производство са точно добавките не съм съгласна. Много мъже на момичета пишещи тук пиха скъпо струващи американски медикаменти и добавки, резултатите отново са по-скоро влошени отколкото подобрени.
И да споделя едно мое мнение относно видовете дефекти. От наблюденията ми действително повечето дефекти са свързани с глави и шийки и по-малко с опашки.

# 128
Здравейте момичета,

HOPE, ZVETUN4O,

Очевидно е, че вие сте далеч по-просветени от мен в четенето на спермограми, така че срам-несрам ще ви помоля да си изкажете мнението и по моите резултати, но за да не ги поствам тук (темата е друга) ви давам линк-а:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=233709.new#new

Последна редакция: пт, 18 яну 2008, 18:22 от TATKO BARBA

# 129
Ами не е розово положението със спермограмата ти.
Първо количеството, на долна граница и малко под нея на милилитър. Като общо количество обаче са добре, предвид обема - 5 мл.
Подвижността - над 50 % са подвижните, което е добре. Може и по-добре разбира се Wink
Действително най-кофти от всичко е морфологията.
Правихте ли микробиология на еякулата? Ако не си е хубаво да направиш, понякога излизат разни инфекции, бактериологични, микоплазмени и т.н. Даже не хубаво, а задължително направи. Може при повторната спермограма да помолиш да ти направят и микробиология.
Много правилно е сравнението ти с "руска ролетка" - точно така е при морфологията Peace.

Резултатите на мъжа ми преди 2 години бяха подобни на твоите, малко по-малко количество и по-лоша подвижност. Морфологията беше 9 %. За две години, през които първата пиене на какви ли не неща, включително билки и най-възможни антиоксиданти, количеството и подвижността мнооогоо леко се подобриха, а морфологията ставаше все по-зле с всяка следваща спермограма. След първи неуспешен опит ИКСИ мъжа ми спря цигарите, вече година не пуши, резултатите се влошиха още повече, на последната спермограма преди второто ни неуспешно ИКСИ сега през лятото морфологията вече беше 1 %.
Въпреки всичко имаше надежда, че чрез АРТ ще се получи, но се оказа, че освен неговите лоши спермита се натъкнахме на лоши яйца при мен. Както казва моят доктор Господ бил събирач Mr. Green
Разбира се това е нашият случай, вашият е съвсем различен и може пък на теб тези добавки и витамини да ти помогнат Peace.
Пак повтарям и тук, докато ти пиеш шепите с хапчета и билки, нека жена ти направи обстойни прегледи и изследвания. Така няма да губите време Peace

# 130
Цитат ZVETUN4O,
 Правихте ли микробиология на еякулата?
Пак повтарям и тук, докато ти пиеш шепите с хапчета и билки, нека жена ти направи обстойни прегледи и изследвания. Така няма да губите време

ZVETUN4O,
Благодаря ти за коментара - за жалост не е много обнадеждителен. Доктор Кацаров веднага след спермограмата ме накара да си направя и микробиология и слава Богу, поне там всичко е наред. Целта му беше да изолира възможността някоя бактерия (не дай Боже - хламиди) да модифицират моите "симпатяги"  Wink
За съпругата ми - няма спор - ще си направи всички изследвания, само да и свърши цикъла.  newsm78 Аз питах в някоя от темите кога и какви точно следва да се направят като за начало при жената, но ще съм ти благодарен, ако ги повториш - този път ще си запиша  bouquet

# 131
Само на еякулат ли правихте МБ?
При нас назначиха на простатен и уретрален секрет. За съжаление хич не е приятно, но щом се налага Sad, направи мъжа ми.
При жената основните неща са:
Основни репродуктивни хормони: FSH, LH, Estradiol, Prolactin /правят се на 3 до 5 ти ден от менструалното кървене, тоест ранна фоликулярна фаза/
Проследяване наличието на овулация, чрез ултразвук - фоликуметрия
Тест за проходимост на тръбите - цветна снимка или хидротубация
Едно по едно е добре да се отметнат тези неща.

# 132
Само на еякулат ли правихте МБ?
При нас назначиха на простатен и уретрален секрет. За съжаление хич не е приятно, но щом се налага Sad, направи мъжа ми.

Отговорил съм ти в другата темичка:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=233709.new#new

# 133
  • София
Прочетох цялата тема и вече имам готов списък с покупки утре от аптеката  Rolling Eyes
Имам само един въпрос: Какви антиоксиданти купувате?

# 134
Имам само един въпрос: Какви антиоксиданти купувате?

Корнелия,

Антиоксидантите са вит.С, Е, Селен.
Ако изчела всичко, знаеш, че има и други неща, които се пият, включително и бърканицата с мен на Хоуп.
Мога освен това да ви насоча да си купите и чайове и извлек от билки от г-н Еньо Миланов от Симеоново (към него ме насочи д-р Кацаров).
Стискам палци на мъжа ти  Praynig Praynig Praynig всичко това да направи силни и здрави неговите "момчета" и скоро да се радвате на  EFP

Последна редакция: нд, 27 яну 2008, 11:19 от TATKO BARBA

Общи условия

Активация на акаунт