Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е гадене и какви са симптомите на бременността? Какви са симптомите на бременността?
Как се измерва сърдечната честота на бебето и какво означава, ако е под или над 140 удара в минута?
Какви са обичайните симптоми на бременността и какви са някои от преживяванията на бременните жени?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е гадене и какви са симптомите на бременността? Какви са симптомите на бременността?
-
Как се измерва сърдечната честота на бебето и какво означава, ако е под или над 140 удара в минута?
Сърдечната честота на бебето се измерва с помощта на ултразвук. Популярното вярване, че сърдечната честота под 140 удара в минута показва момче, а над 140 удара - момиче, не е научно обосновано и не е подкрепено от медицинската наука. Полът на бебето се определя чрез ултразвукови изследвания, а не чрез сърдечна честота. Измерването на сърдечната честота на бебето може да се извърши чрез допир или ултразвук. Ако сърдечната честота е под 140 удара в минута, това може да показва брадикардiя, докато сърдечна честота над 140 удара в минута може да показва тахикардия. Тези състояния изискват медицинска оценка.
-
Какви са обичайните симптоми на бременността и какви са някои от преживяванията на бременните жени?
Симптомите на бременността включват гадене, увеличаване на гърдите, умора, повишена чувствителност към звук, често уринниране, подут корем и чувство за тежест. Обичайните преживявания на бременните жени включват притесненията, радостта и нетърпението да се грижат за здравето и благосъстоянието както на себе си, така и на бебето. Участниците споделят симптоми като гадене, повръщане, напрегнати гърди, течение, болка в гърба и корема, както и чувство на умора и нервност. Те също обсъждат наддаване на тегло, болки в стомаха, главоболие, болки в гърдите и често уриниране. Промените в настроението им са засегнати заедно с проблемите със съня. Някои от тях търсят съвети от други участници относно справянето с дискомфорта.
-
Какво е натриев цитрат и как се използва за облекчаване на гадене?
-
Какво е зацапване и как се лекува?

Те мойте ябълки са само между другото, иначе какъв огромен дюнер излапах вчера и хич даже не ми се видя много...
че не ми понася миризмата.. представете си каква лигла съм тук... а за мързела да не говорим

Определено ще е някакъв нов тип изживяване за нас, но няма да е първото, няма да е и последното.
- кръв, л***а и прочее екстри. Да не говорим за това, че татковците трудно понасят напрежението. То ако им беше дадено от природата да могат, щяха и те да могат да забременяват. Ама не.
на новите майчета и честити бебчета в коремчета 
докато ви изчета 
Така, че, момичета, смело водете татковците с вас на прегледите
Както за вас, така и за тях това ще е несравнимо изживяване 
на новодошлите юлски бременлийки
за нула време. Да се надявам, че няма наново да се появят гадните бременни признаци. Така като си мисля 3 седмици повръщане мисля, че са пре достатъчни
и дано това наистина да е края.
Всичко ще бъде наред. Явно апаратурата не е от най добрите, след като не отчита бтеменност на 10-я ден. Ти къде ходи на преглед. Имаш ли доверие на лекаря, при който си ходила на прегледа. Ако искаш може да отидеш още веднъж, на друго място за да си сигурна. Само не се тревожи.