АПРИЛско бебче рита вече,и напомня че АПРИЛ не е така далече !!!

• 10 054
  • 308
  •   1
Отговори
# 195
  • Пловдив
И аз съм  в групата на по-ниското кръвно, момичета и съм си добр така - мога да пия айряна със сол и количка  Blush Знам, че при бременните е нормално никсото кръвно. Наистина е важно да не се вдига  Peace

# 196
  • в илюзия
Здарвейте
Много ме стреснахте мойта беба в 17 седмица беше 174 грама това май не е добре. Иначе с кръвното и аз съм с ниско и наисина е важно да не се качва.

# 197
  • Popovo
Толкова бързо се изписват темите, че не успявам да прочета всичко  Laughing
И моето кръвно е ниско, на последния преглед беше 100/60, доктора ми забрани да ям кисело и солено.
SUNI и мен така ме боли дясната страна, понякога толкова силно ме жегва, че чак въздуха ми спира от болка, но като се по раздвижа и минава, болката става по тъпа.
Нашия татко усети бебчо как рита, че чак се стресна и сега се хвали наляво и дясно как бебето му играло един шут  Mr. Green.
Да ви се оплача от гадната ми кашлица, която не минава вече две седмици. Цял ден се наливам с чай с мед и лимон и ефект никакъв. 
Лек и успешен ден момичета.  bouquet

# 198
Добро утро и от мен, за каква таблица споменахте за теглото на бебето? Аз бях питала моя лекар в 17-18 г.с и той ми каза, че се смятало така - до 4 месец на квадрат, например в 4 месец бебето е около 16 см. От 5 месец се умножава месеца по 5. И става в 5 месец трябва да стигне накрая до 25 см. В 6 до 30, в 7 до 35, в 8 до 40 и в 9 - 45-50. Е, горе долу нещо такова...Чували ли сте това? За теглото обаче не ми е ясно. Освен различните сайтове

# 199
Добр'утро и от мен, сега ходих и си записах час за ФМ при доц. Балев и очаквах часа да е за сряда чак, а той работел и утре, така че утре в 11:15 съм на ФМ и не мога да си намеря място, толкова ме е страх, какво ли ще ми каже????? Аз утре влизам в 20-та седмица-дали ще е възможно да ми каже пола на бебето, че не издържам вече, а мойта докторка каза, че чак на 12.12, когато ми е другия преглед има възможност да ми каже, а на мен хич не ми се чака......ох, ако не получа инфаркт от чакането днес-значи ще преживеч всичко! Айде чао и чакам днес вече да има още една тема, че както сте я подкарали.....

# 200
  • In someone's dreams
Добро утро, и аз съм в отбора на мамите с ниско кръвно, досега никога на прегледите не  е било по-високо от 90/60. Не са ми забранявали никакви храни, а ми препоръчаха повече течности.

Вчера на прегледа докато бях /реших и аз да отида на частно в Хасково, но не съм по-доволна от моята си лекарка по ЖК/, док ми каза, че най-показателно за правилното развитие на бебето са неговите размери и особенно тези на главичката. Дори някои лекари не мерели бедрото, така че мили мами, това за теглото е само предполагаемо и зависи до колко е добра техниката на самия лекар.

В деветия месец когато бях с дъщеря ми, доки каза, че била около 3 кг, много лесно щяло да бъде раждането, а 2 дни по-късно тя се роди все пак нормално, но беше 3950, и все едно претърпях операция само че на живо без упойка. Така че за теглото не се притеснявайте толкова. Щом са ви казали, че бебо е добре, значи е така.  Peace

Ох, че дълго стана. Хубав ден от мен!   bouquet

# 201
Добро утро и от мен  Hug

Аз реших да си остана днес вкъщи. Ще си полежа, пък дано спре това течение. Иначе болки никакви нямам слава богу.
Само влизам да ви поздравя, ще закуся, ще пия едно кафенце и хайде пак в леглото.

Нищо чудно после като се включа да сте започнали нова тема  Wink

# 202
Забравих да питам варненските мами дали може таткото да дойде на ФМ при Балев и той да гледа или????Моля кажете ми! А иначе исках да питам другите майчета как така не отивате на работа някой ден и решавате да си полежите вкъщи? Нас така здраво ни държат на работа, че няма мърдане-още като казах на шефа си че съм бременна и той след първоначалната еуфория каза :"ами нали имаш компютър у вас-ще работиш от там!"

# 203
Milenni, къде в Хасково ходи на частно? Мислиш ли че има добри специалисти там? Аз поради това съмнение ходя в Стара Загора.

# 204
  • Варна
Толкова бързо се изписват темите, че не успявам да прочета всичко  Laughing
И моето кръвно е ниско, на последния преглед беше 100/60, доктора ми забрани да ям кисело и солено.

И защо ти забрани кисело и солено? Вярно, че не е желателно да се прекалява с тези храни, ама се забранява на хората с високо кръвно, а не с ниско.

# 205
И аз така съм чувала...Даже съм чувала, че соленото по-скоро коригира кръвното, ако ти е малко високо или малко ниско...аз имах страхотно главоболие от ниското кръвно месец наред и така си познавах, че ми е ниско. Само хапчета ме спасяваха...

# 206
  • Варна

Хе, Емма, и аз бях днес сутринта да си записвам час. Сигурно сме се разминали за минути. И на мен ми предложиха час за събота, обаче се записах за сряда от 17:15. В събота трябваше да мъкна и двете деца на прегледа... Ако бебето е застанало в удобна поза със сигурност ще ти кажат пола. Стискам палци всичко да е наред и после да се похвалиш с добрите новини.  Hug

Таткото може да присъства на прегледа, няма проблеми. Дори предния път като бях, имаше една двойка, когато се качи момичето за прегледа, секретарката покани и таткото да отиде.

# 207
  • In someone's dreams
Milenni, къде в Хасково ходи на частно? Мислиш ли че има добри специалисти там? Аз поради това съмнение ходя в Стара Загора.

Ходих при д-р Йовчев, шеф е на Военна болница и частната Хигия в Хасково. Специалността му е точно АГ и ми го препоръчаха познати майки от Хасково. Но не ми каза нищо по различно от моята си лекарка в Д-град, което много ме радва.
Аз си знам, че тя е страхотен специалист, но нали си имах и аз проблеми с болки, контракции, след това разкритие и накрая две седмици в болница. И моите хора ме убедиха да отида при друг специалист за второ мнение. Но сега вече всичко е наред, благодарение точно на нейните грижи.

А ти от къде си, от Хасково ли?

# 208
добро утро и от мен.много сте  изписали тази сутрин.доктора се схвана с моето кръвно-каза че е като младо момиче 60/120.аз се наспах добре,успокоих се и чакам днес да звънне някой с мойте резултати,че незнам #2gunfire.лек засега и до после.

# 209
Емма, аз много рядко си го позволявам. Но като се има предвид, че миналата седмица имах болнични за 4 дни, защото бях с вирус, от които само един цял ден си бях вкъщи, а през останалато време в офиса...
Иначе откакато съм бременна не съм излизала нито болнични, нито отпуска, само като съм била на прегледи и съм отсъствала по няколко часа.

Общи условия

Активация на акаунт