Нетърпеливи сме да чуем вече, сърчицето на ЮЛСКОТО човече!

• 11 482
  • 294
  •   1
Отговори
# 150
Вчера гледах едно предаване по канал 1 май с Ива Дойчинова. Говореха за стволовите клетки. И там лекаря каза - родените деца по нормален път са по-здрави и умни от родените чрез секцио. Защото кръвта, която тече в пъпната връв от детето към плацентата/ от там извличат тези стволови клетки/ когато датето се ражда естествено изтичат към него и тогава се реже пъпната връв. В другия случай детето се вдига нагоре и тя изтича в плацентата и се изхвърля съответно.
Аз само бих добавила, че тук сравнението не бива да се прави - едните деца и другите деца, а по-скоро детето ако се беше родило така, или иначе. Защото няма как да се направи сравнение между две деца хипотетично как щеше да е ако се беше родило едното така, другото иначе.
Бай дъ уей, какво ли щеше да е мойто као го бях родила нормално - още по-умно и здраво  Mr. Green

# 151
Хахах, голям майтапчия този доктор. Това като теорията, че децата на младите родители били по-малко умни от децата на възрастните hahaha
Ей, има големи ненормалници, които с недоказаните си теории обиждат чувствителните майки. То ако имунитета и това кой колко е умен се определяха в деня на раждането, сигурно нямаше да носим по 9 месеца.

# 152
Не знам да ти кажа, може би има малко доза истина. Аз пак тръгвам от това, че щом природата така е измислила да бъде, значи е по-добре. Т.е. мисля, че щом и от тази кръв точно се извличат тези клетки, значи има нещо  Laughing
И все пак, няма как да се докаже Пепи или Йоанна ако се бяха родили нормално щяха да са с 2% по-умни от сега....Абе както с кърменето....Полемиките са големи  Laughing И не е нужно да се навлиза много в спорове.
Аз лично не се чувствам засегната от изказването, защото не съм го избрала по желание, пък и се успокоявам с гениалността и кипящото здраве на дъщеря си  Mr. Green Виж, за кърменето е 99% съзнателен избор на майката.

# 153
Меджу другото, мисля си, че подобен род изказвания не целят да засегнат майкте, на който се е случило да родят чрез секцио. Аз съм благодарна на съдбата, че така стана....Ако беше тръгнала малко да излиза, или щяха да я вадят с вакуум или .../как се казваше другото като щипка, леле затъпяването е в сила/ аааа, форцепс Laughing Или щяха нещо да правят пак не много добро за детето най-вероятно....На моя приятелна се случи да вадят детето с вакуум...имаше доста грижи покрай това, добре че всичко е ок с малкия.
Определено това е насочено, към жените, на които предстои да родят и съзнателно правят избор секцио - уж за по-добро и безболезнено, което съвсем не е така. От всички близки, половината родиха със секцио, 2/3 от тях по желание....Какво говори това. И за лекарите е най-лесно, защото процесът в 90% от случаите е контролиран, пък последствията....

# 154
Като цяло не съм привърженик на крайните изказвания. Ако някой много държи нормално раждане и пренебрегне лекарското мнение, обаче извядат бебето с форцепс по-добре ли ще е?

Дуци, до тук не прочетох нито едно крайно мнение. Идеята беше всеки да сподели кой начин на раждане е избрал и защо. Нормално е да привеждаме аргументи в полза на собствения си избор. Ти не се обиждай от това, че някой е избрал различен начин на раждане от този, който си преживяла първия път. yes

Саксофон Hug И на мен мойто пате ми каза, че ще е момиченце. Аз се бях гласила за момченце, ама, като е решила принцеската  да дойде при нас Grinning Един розов  щъркел за мен, ако може stork-girl

Последна редакция: нд, 25 ное 2007, 16:16 от Patishonka

# 155
Нещо не си ме разбрала Naughty
Не съм се обидила, че някой е избрал различно раждане от моето. И би било ненормално ако го направя. А моето го е избрал лекаря, не аз Peace

# 156
Още по-добре тогава! Grinning Така ми се беше сторило, защото беше написала, че не си по-малко майка след като си родила секцио, а никой не твърди подобно нещо.

Росин, добре дошла! Радвам се, че попълваме морските редици  Grinning

Коколина, страшна си, бе момиче! Hug Добре,че си прибавила още нещо за четене. На мен много ми се чете нещо по-подробно за бременността, а нямам. Ще ми се да знам например какви промени са се извършили до сега. Дали матката е порастнала малко... и други разни особености.

Искате ли да ви напечатам нещо за спортовете по време на бременност? Имам една кратка статия, изброени са доста спортове и е обяснено кое става и кое не по време на бременност. Но е от чуждестранно списание, а те там са малко по-натурални... Т.е. по-малко ограничават бременните, отколкото българските лекари ...

# 157
OO, това за по-малко майката е от старите битки за норм и секцио, аз затова написах , че съм 2 пъти майка  Laughing Ама вярно, който не е чел няма как да схване.
Идеятя ми, а мисля и на Дуци е да не се изказваме ние самите крайно - ,,това е най-доброто,, , защото различните ситуации поднасят изненади. Аз казах моето мнение - твърдо за нормалното като естесвен изход на бременността. Но факт е, че ми се наложи да е със секцио, сега сигурно пак ще е. Крайното мнение е - аз ще родя само със секцио, защото така искам или само нормално, независимо какво може да се случи. Аз не бих рискувала живота на детето си за да защитя принципите си Peace

# 158
  • София
Аз първия път родих нормално и мисля и сега да е така.Вярно болките са голями,но се изтърпяват,а после и забравят.Колкото до това какво ще е ,все си мисля,4е пак ще е мом4е,незнам защо,но сигурно ще е така,а така ми се иска едно моми4енце........

# 159
Като каза матка...моята е обърната. И сега трябва да застава в нормално състояние, т.е. да се обръща. И понеже и днес имам болки в корема, не като вчера, но ги имам, се чудя дали не е това причината Thinking

# 160
  • Бургас
А здравейте на вси4ки!Отново поздравленич за страни4ката....  newsm10 4удесна работа..

Искам да се изскажа и аз по отношение на на4ините за раждане....Това е толкова индивидуален избор,колкото е индивидуална всчка бременност и всчко беб4е...Според мен и двата на4ина кричт своите рискове(рисковете и в двата слу4ач са много разли4ни)...

Колкото и един 4овек да ми говори колко било правилно да се ражда еди как си..винаги ще намериш аргументи да защитиш другия на4ин,тъй като и двата крият своите рискове..

А това за пове4е и по-малко майки са пълни глупости за мен....

Ако лекарите ме посъветват да родя със секцио поради обективни при4ини,веднага ще се съглася..все пак всчка от нас и от вси4ки майки на света мисли първо за доброто на бебока...останалото са просто мнения...

Да са ни живи и здрави бебоците като се появят на бял свят,а как сме ги родили не мисля 4е след това ще е от особено зна4ение, ако вси4ко е наред  Hug

Здравейте на вси4ки нови майки..леко бременеене желая и 4естито   bouquet

# 161
  • Бургас
ахах а това за младите родители...кой го бил казал?

Те тогава родителите ми и родителите на мъжо трябва да са доста по-глупави от бъдещите бебета.....едно време 26-28 Laughing е било стара мома...

Доста смели изказвания...аз ли4но много се гордея и винаги съм искала да съм млада майка... Hug

# 162
Здравейте мацки. За пореден път искам МНОГО ДА ВИ БЛАГОДАРЯ ЗА ПОДКРЕПАТА  Hug
Аз май бях до тук и най вероятно доки утре ще потвърди. Лекото кафеникаво зацапване се превърна в лек кръвоизлив със съсиреци. Отново се появиха болки в корема, не са толкова силни (същите като менструалните). Иначе гърдите са си все така, още не са спаднали, БТ 37.20. Продължавам с Утрогестана 2х2 вагинално. На милото казах чак днес за кървенето. Много ме подкрепя и успокоява. Утре ще пиша как е минал прегледа. СИЛНИ ПРЕГРЪДКИ НА ВСИЧКИ, да се храните здравословно и да се пазите!!!
Що се отнася за начина на раждане, аз съм за нормалното. Смятам, че щом природата така ни е създала, така трябва да е. Секцио - само ако се налага. В някои западни страни секцио се прилага само ако наистина е необходимо. Няма такава опция майката сама да избира по какъв път да стане раждането.

# 163
Яничка, прегръщам те. Насълзих се и тръпки ме побиха, защото знам какво е. Дано не си права, че си до тук Confused
Аз миналия път се успокоявах, че Господ си знае работата и по-добре така, отколкото да гледаме болно детенце. Дано все пак грешиш Confused

# 164
Яничка и аз силно се надявам да не си права HugДано пък нещо се размине, но след като имаш течение със сасиреци не е ли редно веднага да идеш до Болницата newsm78

Общи условия

Активация на акаунт