Нетърпеливи сме да чуем вече, сърчицето на ЮЛСКОТО човече!

• 11 485
  • 294
  •   1
Отговори
# 135
Добро утро. Аз тази вечер счупих всички свои рекорди по недоспиване. До 4ч.сутринта бях будна, заспах едва след това до около 8ч.
Дуци и аз на няколко пъти-3,4 имах много силни болки в корема, напваво непоносими. Но за щастие след 2 таб. но-шпа ми мина. Така и не разбрах от какбо беше. Може да питам, когато отида следващия път на лекар, но то е чак на 4-ти дек. Комплексните витамини за бременни могат ли да помогнат в случая??? newsm78 newsm78
А иначе аз съм във фаза  Sick Бременноста ми върви 1:1 със миналата, много ми е любопитно , дали ще е момче пак newsm78
Моята бременност пък е доста по-различна и затова си мисля, че може този път да е момче??
Искате ли да си направим нещо като списък, кой какъв пол бебе си мисли че има и след това да видим колко са познали???
Patishonka относно секциото има доста изписано За и Против. Ако искате мога да ви потърся. По време на предишната бременност доста неща изчетох.
http://spisania.rozali.com/ot-moeto-dete/p6360.html
Искам само да те поправя.
Ако лекаря направи операцията както трябва не е необходимо да чакаш 2-3 години, за да забременееш и пак да раждаш така. Ето виж аз имам дете на 1г. и вече съм бременна. Моята лекарка още 9 месеца след като родих ми каза, че съм се възстановила и мога вече да се пробвам за второ. Дано всичко е наред и до края на бременността.
Също така се гледа размера на бебето. Може жена с тесен таз да роди нормалко, но ако бебето е малко. Ако бебето е с голяма глава, се препоръчва секцио.
И още нещо. Раждането със секцио е по-безвредно за плода. Това го казват лекарите. Основния мотив е, че по време на нормалното раждане бебето извървява доста път и му е то трудно докато премине през всички препятствия. Това е и причината бебетата родени по нормален път да са леко сини, а тези със секцио са розови.
Не искам да убеждавам никой, просто искам да разберете, че всеки вид раждане си има и предимства и недостатъци. Няма лесно раждане. Всички казват, че нормалкото раждане е за предпочитане. Да, така е но и също така всеки организъм си е индивидуален.
Не мислете от сега, за да не се стресирате.
Дуци, относно катеръра и на мен това ми беше една от най-гадните манипулации #Crazy.
Но всичко минава, стига накрая бебчо да е добре.

Последна редакция: нд, 25 ное 2007, 10:08 от Kokolin@

# 136
  • Видин
Добро утро,момичета!Аз бих рекордите по спане-вчера след обяд 2 часа и вечерта още 10.Добре си поспивам вече-лошото е,че сънувах кошмар Sad
За раждането искам да кажа само едно нещо - аз като съм се раждала, понеже съм била бебе слон - 4кг и нещо, и съм си счупила ключицата,което е ужасно.След няколко години пак ми се е била извадила при едно безобидно дърпане.Та и аз съм на мнение,че всяко раждане си има предимства.Аз още от преди години съм решила да раждам секцио.Спомням си,че сестра ми я държаха от 7 сутринта до 5 след обяд-нямаше разкритие и толкова време събираха екипа.Всичко мина за 10минути.За какво беше цялата тази мъка тогава?Както и да е, рано е още да мислиме за това, засега да се надяваме,че всяка от нас ще стигне до този момент и всичко с бебетата ще е наред.Целувки и приятен ден   bouquet

# 137
  • София
Да кажа и аз за секциото.
Когато забременях говорих с моя доктор, който ни е много добър приятел, той каза, че ако искам да родя с операция може да го уреди, но не го препоръчва. Каза ми, че нормалното раждане крие риск за бебето, а секциото за майката. 7 месеца си мислех, че ще родя нормално, четох разни статии, подготвях се. В началото на 8 месец ми откриха диабет, бебето беше станало много голямо. Попитаха ме дали искам да предизвикат раждане и да опитаме нормално или направо секцио. Обясниха ми, че ако раждам нормално, и ако главичката мине, пък не могат да минат раменцата, трябва да чупят ключицата и мен това ме ужаси(оказа се, че съм с тесен таз). В крайна сметка лекаря (който през цялото време беше за нормално раждане) ме убеди, че и за мен и за бебето е по- добре с операция. Така и стана. Както казва Дуци, за мен най- гадното беше катетъра и клизмата, и след това болките, разбира се. Кърмата ми тръгна нормално, на третия ден вече кърмех детето си и това продължи 1 година.
Няма нужда да чакам 2-3 години. 6 месеца след раждането, лекаря ми каза, че съм готова за второ.
Но наистина доктора трябва да реши кой начин е подходящ за жената и за бебето.

# 138
В спорове за и против секцио не искам да участвам, достатъчно има изписано в този форум.

Само ще кажа, че това, че съм родила секцио, не ме прави по-малко майка или по-малко страдала или детето ми по-недоразвито, защото видиш ли не е минало всички препятствия.
Нито искам да убеждавам някой кое раждане да избере. Господ си знае работата. И един пример ще дам с нашата Ивона - ако не беше секцио, нямаше да й изрежат срастванията и може би се е налагало операция на по-късен етап, не знам. Тя ще се включи и ще обясни по-подробно.

Като цяло не съм привърженик на крайните изказвания. Ако някой много държи нормално раждане и пренебрегне лекарското мнение, обаче извядат бебето с форцепс по-добре ли ще е?

# 139
Добро утро,

от рано сте заформили споровете. Всеки си решава за себе си, но според много мнения от форума имам чувството, че докторите  в България с много лека ръка препоръчват секцио (заради пари?). А както е писано - все пак си е коремна операция и възстановяването е по-бавно. Аз не съм против него разбира се, ако има показания, но не бих се решила на секцио само по мое желание да мине по-леко раждането Peace Тук мисля, че само 1 от 10 клиники, които познавам практикуват такова секцио по желание, което за мен е показателно.

# 140
И аз не бих се подложила на секцио без причина, предпочитам нормалното раждане. Но не упреквам никого, всеки да си ражда както иска, мен това не ме бърка.
Иначе аз си лежа сега, гледам да не ставам много. И засега не виждам зацапване, дано да си остане така и да издържа поне до четвъртък.

# 141
Момичета добавила съм нови теми. Ако ви се чете, моля. Сложила съм ги на първа страница.
Пренатално общуване
Напълняването по време на бременност
Красива бременна
Плуване по време на бременност

ИМЕНА,НОМЕРОЛОГИЯ,АСТРОЛОГИЯ
Тук има доста статии

Ако има момичета, които не съм добавила в списъка моля да ми пишат на лични. А също така и за тези за които няма пълна информация. Hug

# 142
Здравейте и от мен! Laughing Още не знам кога ми е термина-но ще е през юли.Тази седмица ще ходя на лекар .Това ми е втора бременност ,от Бургас , на 33г. съм .  Grinning

# 143
  • София
rossin555, радвам се, че се появи и тук! При желание може да си сметнеш термина с някой от многото калкулатори в нета.. но ако искаш може и да изчакаш лекарят да ти каже.
На мен лекарят и калкулаторите ми посочиха една и съща дата.  Peace

Извинявам се, ако с въпроса си за раждането (един много ранен на този етап въпрос, но породен от чисто любопитство) съм предизвикала спорове. Подкрепям онези, които написаха, че това е решение, което се взима индивидуално от всяка една жена като разбира се, не е без значение лекарското мнение кое е най-добре в конкретната ситуация.

Харесва ми идеята на Kokolin@, да си добавим в главната страничка кой какво детенце мисли, предполага, очаква, надява се, че носи в себе си - момченце или момиченце... Може да си сложим по едно  stork-boy или  stork-girl

Мисля си вече за

# 144
Kokolin@
направо ме изумява ентусиазма ти  Shocked Mr. Green Hug браво, сташна си   bouquet
още един готски сайт за имена
http://www.behindthename.com/

# 145
Харесва ми идеята на Kokolin@, да си добавим в главната страничка кой какво детенце мисли, предполага, очаква, надява се, че носи в себе си - момченце или момиченце... Може да си сложим по едно  stork-boy или  stork-girl
ОК казвайте какво да пиша? Аз си сложих  stork-boy. Не знам може да греша ама така си мисля. А иначе нямам предпочитания newsm62

# 146
  • София
Аз май искам момченце, но пък вътрешно съм сигурна, че е момиченце, тъй че на мен ми сложи  stork-girl

...и хора, какво стана с онази пицария..?  newsm78

# 147
kokolin@ може ли и на мен едни сини гащи-почти съм убедена, че ще съм мъжка мама пък ще видим дали ще познаем. благодаря предварително.
иначе по темата за секцио или нормално-преди време и аз си мислех чи за бъзла като мен ще е нужно секцио, но като се замислиш, че това си е операция,дълго възстановяване след това. А с нормалното раждане-2-3 шева отдолу и ставаш и си заминаваш и за 2-3 дена си навън с бебчето.

# 148
Да, и аз мисля, че е ненужно да се спори по темата секцио с/у нормално. Колкото и да спорим и умуваме аз твърдо вярвам, че нещо щом е създадено да е така, то е по-добре. Т.е. едно нормално раждане мисля е по-добре, защото така е устроена природата. Но да се благодарим, че науката и медицината е напреднала, защото много често секциото е начин да се спаси детето и майката. Аз бях с пълно разкритие и пак нямах напъни, контранции жестоки, но въпреки това не стана. Тесен таз се оказа накрая, пробвали дали ще стане #Cussing out Родих накрая с операция. И както всяка тема за и против се обявява кой е по-по-майка - аз печеля - 2 пъти съм майка  Laughing Шегувам се Heart Eyes
Относно кърмата - мисля,че малкто закъснение при слизането на кърмата не е за притеснение, детето през това суче коластра, която е много важна през първите дни. Важното е да сме спокойни. Всичко, независимо как ще мине нормално.
Дуци, много добре си го казала, преди ме беше страх, защото не знаех какво е, сега ме е страх, защото знам  Grinning Аз обаче съм малко по-спокойна от преди, защото мисля, че знаейки какво ме чака ще съм малко по-подготвена. Толкова бях сдухана и притеснена тогава, че изобщо не съм разбрала за катетър и такива неща... Laughing
И да завърша - отново колко е велика природата - толкова се изумявам, как е възможно в този много тежък момент, примерно на най-силните контракции, когато болката е непоносима/те обаче са за много кратко/ секунда след това нищо не помниш....все едно не е било и се чудиш как е възможно да си си мислил, че това е краят Confused Аз поне след всяка контракция си мислех - ето сега вече ще умра, не можех да си помисля и за идея по-силна болка...но секунда след това когато това свърши се чудя - как е възможно да е било това нещо и как съм си мислела това... Laughing

# 149
kokolin@ и аз мисля, че Бебчо ще е мъж!!!
А що се отнася до раждането , наистина не бива да спорим  Simple Smile, а по скоро всяка една от нас да сподели своето виждане - не беше ли това идеята?
Аз съм за нормално раждане, защото смятам че това е правилният завършек на бременността, иначе би трябвало да имаме по един цип на корема Laughing като естествено не отричам секциото, но само ако е належащо!!!

Общи условия

Активация на акаунт