Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са препоръчителните ултразвукови изследвания по време на бременност и кога трябва да се проведат?
Какво представлява амниоцентезата и кога се препоръчва?
Какви са препоръките за хранене при липса на имунитет към токсоплазмоза?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са препоръчителните ултразвукови изследвания по време на бременност и кога трябва да се проведат?
Феталната морфология е вид ултразвук, който предоставя триизмерно изображение. Препоръчително е да се извърши след 12-та седмица. Други важни ултразвукови изследвания по време на бременност включват нухална транслуценция, фетална морфология и сърдечна морфология. Биохимичният скрининг обикновено се извършва между 15-та и 19-та седмица.
-
Какво представлява амниоцентезата и кога се препоръчва?
-
Какви са препоръките за хранене при липса на имунитет към токсоплазмоза?
-
Какви са препоръчителните дрехи за бременни и какви са опциите за панталони?
-
Какво представлява биохимичният скрининг?
Честита нова тема, дано да я пълним само с хубави новини! Аз днес имам час при моя гинеколог и се надявам всичко да е наред с бебчо
Иначе като цяло гаденето и повръщането много намаляха, но по-скоро ме притеснява това обилно бяло течение...има ли някоя от вас със същия проблем? Днес ще кажа на доктора и ще поискам да ми вземе секрет за изследвания, дано да не е нещо страшно.
За пръв път се включвам във форума, за да се запиша
и аз в отбор Юни 2008. Форумът е страхотен, перфектното място да научиш нови неща, да споделиш, а защо не и да се поуспокоиш , че всичко което ти се случва е нормално... Аз съм от Пловдив , а терминът ми е определен на 14,06, първа бременност.
, просто не знам...
Да мисля за дрехи за бременни още ми се струва много рано/ще ми стоят като чувал/, от друга страна пък скоро както е тръгнало няма да мога да нося сегашните си, а да купувам дрехи които после ще са ми големи ми се струва нерационално, та се чудя и се мая какво ще нося в този период, в който нито така, нито инак?
, затова да се запишем и ние с бебчо. За мен лично това е втора бременност (каката сега е 1г и 8 месеца). Пожелавам на всички ни здраве и спокойни дни и нощи до юни месец 
за MeryLu!

В събота разгледах магазина за бременни под колоните на графа - там има доста варианти на панталони за бременни от типа с парче и връзки горе, но са ми казвали, че този тип не бил много удобен, защото връзката стягала корема. Така че май ще мина на варианта с гащеризони...