Февруарските сладкиши в тази тема нека пишат!

• 8 901
  • 289
  •   1
Отговори
# 210
Честит рожден ден на baby-doll!!!
И моята мама днес има рожден ден! Да са живи и здрави и винаги да се чувстват обичани! Tada smile3510
За щолена моето мнение никак не е така позитивно, изобщо не ми хареса, въпреки че го о питах в Германия  и би трябвало да си е съвсем традиционен, но доброволно не бих повторила обогатяването на вкусовите си познания с това кулинарно творение. Виж крокодила много ми хареса, на вид и ми напомня на едни пъстърви в тесто, които си правим за Никулден.
Спокойна вечер на всички!

# 211
  • София
Аз пак на патерица честитя  Embarassed

Хапиту бъртхдей Бейби!!  bouquet bdbaloni Tada   самуууу прекрасни нИща да изпълват годината ти  Hug

# 212
дайте линк и за щолен стана ми интересно..
..

Щолените ги продават по магазините-Била,МЕтро...и други големи.В прозрачен пакет е ,като поръсена с брашно/пудра захар тухла/или не втасал козунак.До колкото знам е постен ,сладък хляб с много сушени плодове и марципан.Издържа по 2-3 месеца.Много е вкусен

rotfImbo подсети ме за джуджешкия хляб на Тери Пратчет Laughing ще взема да го пробвам

# 213
Много як крокодил ... Ще пробвам да ги направя ! МЕРСИ!

# 214
  • София
Заслужава си, моя като първи опит не го докарах много на вид, но тестото става много вкусно и лесно.
А щолен не съм опитвала, надявам се добре да съм се справила за да не си разваля първото впечатление  hahaha Ако не ще го ползваме за тухличка...
Честит празник днес на Иван-Асен и Мария   bouquet

# 215
  • София
Я, в това Убаво време  Wear Umbrella понапредна темичката.
Гледам, че наблягате на някакви забранени удоволствия, но и аз като си седя по цял ден вкъщи почвам само за ядене да си мисля  Embarassed, пък и хич нямам воля ако има нещо вкусничко да не го пробвам  Rolling Eyes Крокодилът не стига, че изглежда много интересно, но и със сигурност е много вкусен, а щоленът аз много си го харесвам, но да седна да го правя не ми стига нито време, нито смелост.
Добре дошла на bebchica  Hug
Mish, отивай на РД без да се притесняваш, а ако свеки има проблеми с Алекс, винаги може да ви извика да се приберете по-рано.
Честита месечинка на Иван-Асен и на Мария  smile3525

# 216
Аз по-мързелашката, ще кажа на мъжа ми да донесе готово тесто от пицариите  Embarassed

# 217
  • София
По-добре недей, не че няма да стане...но ще загубиш очарованието на рецептата. Тестото е специфично Grinning

Да се похваля пристигна кухнята, много съм доволна...дано и Петя да я оцени подобаващо Laughing

Честита месечинка на Иван-Асен и Мария Hug

# 218
  • София
Здравейте Simple Smile
да тези дни май ще се пише повече, че е лошо времето.
Честити 10 месечинки на Иван Асен и Мария, да са здрави и послушни дечица
Вие се чудите какво да сготвите, а аз се чудя какви игрички да измислям на дребната, че вече никакво внимание на играчките. А като гледам каква офанзива сте с тези ДК. Валето като изяжда по 60-70 гр. каква кухня да й взимам. Само за закуска хапва повечко, любимия качамак или просо. Май ще минем на кухня след годинката, дано тогава почне да се храни по-нормално.

# 219
Здравейте и от нас след поредната адска нощ ConfusedСнощи вече го оставих да каталяса от рев , но поне като заспа в 1,00 да чак в 6,00 стана . Криво ми стана , но пък и аз превъртях.
За Никулден ще сготвя утре - по-особена рецепта за шаран и щрудел за десерт, а през почивните дни щолена ще направя Grinning

# 220
  • русе
Благодаря ви за честитките по случай 10-месечието на моята Мария! Ето нашата почерпка за вас :

Днес с баща й имаме и годишнина от запознаването ни, но изобщо не ни е до празнуване! Малката е с температура вече трети ден и с нищо не мога да я сваля - редувам панадол и свещички ефералган през 4 часа, правя компреси с оцет на крачетата,китките и вратлето - пада най-много до 37,7 , варира около 38,2-38,4 , на няколко пъти стига 39,2. Водих я на лекар вчера - няма зачервено гърло, хрема - и от снощти почнах антибиотик /колкото и да не ми се искаше/,засега няма подобрение,температурата я унася и спинка повече,като е будна е кисела, направо не знам вече Sick Май ще спирам свещичките, че през нощта й сложих една и тази сутрин имаше разстройство.  Утре пак сме на лекар и ще искам да ни пуснат изследвания.

# 221
  • София
stef77  когато ние бяхме с висока темперетура я свалихме с Нурофен. По принцип парацетамола сваля темперетура до 38.5. При по-висок аи продължителна нурофен или течен аналгин.

Скорошно оправяне. newsm10

# 222
  • Стара Загора
Здравейте и от нас, нямаше ни 3-4 дни и затова не се включвах.
Благодаря за честитките послучай 10 мес на Ивка.   bouquet
На всички порастващи днес - много здраве и усмивки  Hug
А на болничките бързо оздравяване Praynig
Да се поФалим и ние със зъб най-накрая  newsm47 Долния десен проби точно на 1-ви , подарък за месечинката й  Mr. Green
Този крокодил е страхотен,  но както съм писала и преди нямам "таланта" да въртя и суча такива красоти.Ако го направя само аз ще знам, че това е крокодил  Joy
Айде спокоен ден, тук вали и ще сме в къщи.Ходихме само за яденето с кенгурото и с чадъра, ама ми измъкна рамемете Ивката- тежи.

# 223
Айде спокоен ден, тук вали и ще сме в къщи.Ходихме само за яденето с кенгурото и с чадъра, ама ми измъкна рамемете Ивката- тежи.

и аз чакам Дари да заспи,за да притичам за ДК.засичала съм,за 5 мин отивам и се връщам afwitch.като гледам взе да се унася,хуквам.......

# 224
  • София
А като гледам каква офанзива сте с тези ДК. Валето като изяжда по 60-70 гр. каква кухня да й взимам. Само за закуска хапва повечко, любимия качамак или просо. Май ще минем на кухня след годинката, дано тогава почне да се храни по-нормално.
Аз се реших за кухнята за да има някакво разнообразие. Далеч е от изяждане на цяла порция  Grinning , но иначе се въртим в кръг с еднакви продукти, защото има предпочитания и към марката пюре  ooooh! , а на мен не ми се готви една шепа храна  Whistling Харесва ми и това, че не всичко е фино смляно.
Бързо оздравяване на болните  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт