Февруарските сладкиши в тази тема нека пишат!

• 8 900
  • 289
  •   1
Отговори
# 225
Никола за първи път от много време не си изяде обяда-хапна 3-4 лъжички и толкова,чуках,траках,правих се на шут,но без резултат.Май ще ни захващат пак зъбните болки Rolling Eyesдано този път има резултат да се запишем и ние към озъбилите се Praynig

# 226
[/sizeЗабравих да честитя 10 месечинка на Иван-асен и на Мария!Много да папкат и много да слушкат!

# 227
  • София
Аз се реших за кухнята за да има някакво разнообразие. Далеч е от изяждане на цяла порция  Grinning , но иначе се въртим в кръг с еднакви продукти, защото има предпочитания и към марката пюре  ooooh! , а на мен не ми се готви една шепа храна  Whistling Харесва ми и това, че не всичко е фино смляно.

Мда и на мен това ми беше идеята, но и да видя дали ще яде друга храна /а не само мамината Rolling Eyes/ ..нали мисля да я пускам на ясла след време, и ще ми е по-спокойно ако знам, че яде. Но то се е видяло, че от планиране няма смисъл....Петя изяжда всичко, но от моите манджи Sad

stef, няма нужда да й слагаш свещички, след като сте започнали антибиотично лечение. Лекарката не ти ли каза дали да продължаваш с тях, след като е дала и антибиотик. Питай я задължително. Дано по-бързо да се оправи малкото мишленце Praynig... а за празника, пак ще си го отпразнувате като се оправи Мария Hug

За Никулден ще сготвя утре - по-особена рецепта за шаран
Това ще е рецептата на Наталина нали newsm78 Да споделиш как е станало, все се надявам да излъжа мъжо с шаран и не само на Никулден...но за сега нямам късмет, поне със свекър ми сме партия  Joy той купува 2 кг жИвотно, а аз го готвя, и никой не мрънка за веднъж в годината Laughing

# 228
Нашата лекарка пък ни каза ако температурата е до 38, т.е. 38.5 измерена в дупето, да не давам нищо за сваляне на температура. И Яна беше 3 дни с температура, слава богу до антибиотици не се стигна....Каза съшо, че ако продължава с температурата повече от 3 дни, чак тогава се предписват антибиотици.
Дано бързо да се оправите, стеф!!
Като гледам - голямо готвене ще падне по никулден!  Simple Smile Аз пък хич не съм по  готвенето. Обичам манджи и готвя колкото да не ядеме сухоежбини. Но до такива кулинарни чудеса като "крокодил" не мисля, че някога ще стигна. Мисля на Никулден да подходя тактически и да отида на имен ден  Peace. Въпросният именник винаги черпи с всякакви рибни изкушения.

# 229
Потресена съм от кулинарното завихряне в темата. Как ви стига времето? Този щолен за пръв път го чувам, за крокодила да не говорим. По-лесно ще е направо да сготвя свекървата, newsm78 ама пусто много е далеч. Joy Joy
Sofy, не се мъчи с играчките, отваряй кухненските долапи, вади наред и да видиш каква игра ще пада.  Grinning Малките деца искат да имитират родителите си и да играят с техните "играчки". До този извод стигнах с Дани, да видим как ще е с Ясен.
Stef77, при температура и аз редувам панадол, нурофен, свещички и бабешки рецепти. Бързо оздравяване.
Sier, честито озъбване. Само ние ли останахме без зъби?
Хванала съм се да творя едни коледни венчета за базара, да видим какво ще излезе.

Честита месечинка на Мария и Иван-Асен!  smile3525

# 230
Потресена съм от кулинарното завихряне в темата.
И аз така! Мисля, че има конспирация целяща да ни комплексират тия дето не сме много кадърни с готвенето.  Blush  Rolling Eyes Вчера се опитах да сготвя нещо - уж изпитана рецепта, но.... уж си къкреше кротко и аз реших да обърна внимание на Миа в спалнята, та след 5-10 минути всичко беше станало на въглен. Побеснях!!!
Честита месечинка на Мария и Иван-Асен! На Мария специално й пожелавам бързо да оздравее  Praynig Стеф, и аз мисля, че температурата ок. 38 не е чак толкова притеснителна. Скоро гледах в Часът на мама един лекар, който обясняваше, че точно Т. ок. 38,5 е по-особена, защото при такава организмът се бори най-активно с инфекцията като образува разни антитела (май). И че като се сваля тази Т. се пречи на организма да се справи сам. Също така съветваха за най-нетравмиращо сваляне на Т. бебето да се плацика във ваничката с леко по-хладна Т. (ок. 36 градуса да е водата). Обратно на общоприетото схващане, че като има Т. трябва да се претопля за да се изпоти съветваха да се охлажда детето за да я свали.
Аз пък да кажа, че едно птиченце ми подшушна, че си имаме нова мама - siana_ с бебе Иван (всъщност вече не е бебе, а млад мъж!), който е роден на 11.02.2007 г. (това ми е любима дата понеже милата ми систърка е родена на 11,02, а пък на 11,02,2007 ни изписаха от Шейново, за което аз толкова нямах търпение). Добре дошла на Сиана!

# 231
  • София
а на мен не ми се готви една шепа храна  Whistling Харесва ми и това, че не всичко е фино смляно.
Аз не готвя всеки ден. Като отида при баща ми там наготвям 4-5 вида ястия и то за 30-на мин. не повече, доста различни едно от друго и стерилизирам в бурканчета, сипвам докато е още горещо и така си имам за цялата седмица, всеки ден й давам различно  Whistling. Закуските й ги правя всеки ден, но те пък стават за 5 мин., също и следобяда набързо измислям по нещо.
Аз даже вече й давам цели залци храна и тя си дъвче без проблем вече Simple Smile. Свекито също й готви от време на време и засега май така ще карам.
За температура и на мен педито ми каза, ако е под 38 нищо да не давам. Скорошно оздравяване на малката Мария  Praynig

# 232
Здравейте на всички най накрая се престраших и аз да се запиша. Благодаря за приветсвието на ias.min

# 233
Сиана, добре дошла  Hug ...терминът ми беше на 11.02.07, но моя малък мъж не ми се излизаше, та се появи чак на 16.02

# 234
Добре дошла на siana_ и от мен. Бързо оздравяване на болните , а ние вече две седмици сме с хрема.  Twisted Evil  Честито и на всички пораснали дечица  Hug

# 235
Здравейте отново, сега да се представя на кратко
Термина ми беше на 10.03.2007, но след тежка бременност и постоянни контракции бебо подрани и се появи на бял свят на 11.02.2007 неделя в 5:35 сутринта. Понеже беше седалищно се наложи спешно секцио. Бебо се роди 2,550кг. 46см.  В момента работя върнах се доста бързо (след 3 месеца) Записани сме на детска кухня. Бебо е рано захранен и никога не съм го кърмила. 2 пъти сме влизали в болница - сепсис, но това вече  е минало. Все още не ходи, но с проходилката хвърчи из цялата къща, също така се забавлява много и на бънджито. Прави боц и пляска с ръчичка моята, казва - мама, тата, баба, деде, айде, амам, папа, и др такива. Има 3 зъба два отдолу и един от горе, като първите два избихана 5,5 месеца.
И аз да пожелая бързо оздравяване на болните.
Благодаря за топлото посрещане  Hug
П.П. Забравих да добавя последните ни мерки - 9,500кг. и 75см

Последна редакция: ср, 05 дек 2007, 11:03 от siana_

# 236
  • София
Добре дошла Сиана  bouquet

Стеф,бързо да се опрвяте Hug Hug много е тъжно да са болни малките зверчета  Cry

Честито на порасналите бебоци !!!

И да върна малко в кулинарните изкривявания  Wink  намерих рецепта за щолена ,Скай интересува ли те още?
И аз  съм се хванала с едни чорапи за базара... Laughing

Ели,не трябваше ли да се дава капаро на клуба? Rolling Eyes

# 237
Galastra интересува ме давай..
Сиана Уелком при нас..
Отказах се от кухнята за Ники.. ще стисна зъби.. ще стана по организирана и ще му готвя още малко у дома.. мислех да го запиша утре, но днес ми донесоха прясно месце и реших, че трябва да се стегна..  Вече ставам рано сутрин преди него и така ми е по спокойно като му готвя..
И друго.. записах се пак да уча.. във ВТУ.. излезе ми възможност, хванах се на хорото пък как ще го играя незнам.. догодина се очертава весело..

# 238
Анимче , за шарана ще е по рецептата на Наталина Simple Smile Дано се получи ,че мама и свеки ще гощавам Wink Самопоканиха се , нищо че мъжо замина в командировка и ще си дойде чак в неделя.
Скайче , за ученето ще се справиш. Е.. няма дае лесно , но пък ще е весело, както казваш. Аз бях така с Валери и ми беше единствено тъпо ,че понякога не можех да обръщам внимание на детето ,заради някой изпит , но пък от друга страна приемах изпитите по-спокойно и не се втелячвах много много Mr. Green
Бях писала ,че ние се отказахме от детската кухня , защото готвеха солено и сладко  Sick Доматени запържени буламачи и на всичкото отгоре нямаше никакво разнообразие. Сега готвя сутринта като стана и за 1 час съм готова . Това на мен ми е времето да отида и да чакам за кухнята Simple Smile
И накрая да кажа какво ни се случи през деня. Не стига ,че ни мъчат зъби , ами го и поскупосах Боби така: Сутринта докато го къпех и му забелвах пишата , как опънах по-силно и цялата главичка взе ,че се показа . Звъннах на доки и той каза " Браво " . Така трябвало - то наистина е така ,защото с Валери не знаехме и сега си пати , като му се събира урина понякога и се възпалява. Обаче по обяд Борислав започна да пищи и не може да се изпиша - щипе му горкото. Целият следобед прекара в легена с топла отвара оттетра, че разгеле като че ли го поуспокои . Дано да се оправи по-бързо . Доки каза ,че до два дни минавало Confused

# 239
Много благодаря за поздравите една почерпка от нас за всички

Добре дошла на Сиана, и на нашия адаш толкова се радваме, че си имаме адаш  Hug

При нас сополите се сляха с лиги и киселеене, егати зъбите само да излизат че ще свършим в едно специално заведение   #Crazy.
Аз ич не си и помислям за специално готвене най-специалното дето стигам е да пекна нещо във фурнята и да направя пюре от картофи за гарнитура, в повечето случаи хвърлям манджа в тенджерата и край, добре че моя не е придирчив и даже се кефи на манджи. За детето вече от 2 месеца не готвя отделно и даже малко ми е чудно що им готвите само за тях, просто готвите така че и то да може да яде, и даже видях че докът му готвех само за него не искаше да яде, а баща му го подкрепяше в протеста с "егати това не става за ядене", #2gunfire сега откакто му давам нашите манджи яде та ушетата му пукат и зевка като шаранче даже понякога и ммм си вика.  Grinning
Стеф бързо оздравяване ви желая и дано всичко да се свежда само до упорито зъбче.
Лека нощ на всички.

Общи условия

Активация на акаунт