Февруарските сладкиши в тази тема нека пишат!

• 8 902
  • 289
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Честито на Преси!!! Много красива булка си и изобщо тримката сте страхотни. Да сте живи и здрави и мнооого дълъг и щастлив семеен живот  1dating и дребния все така да ви радва.
Аз преди малко сготвих набързо на дребната - пилешко със зеленчуци. Сипах в едно бурканче докато е още горещо и така се стерилизира, да има и за още един път. Утре ще й правя риба, сварена с нещо си, ще видя какво да сложа. Понякога й отделям и от нашите манджи преди да сложа подправките и засега така се оправям с нейното ядене.

# 256
  • София
Такаа, включвам се набързо докато госпоИцата заспи Laughing
Daisy6, много са ти интересни въпросите Grinning и аз като "на всяка манджа мерудия" да се включа Hug
1. За телевизията - всичко по много е вредно, като започнеш от облъчване и стигнеш до хиперактивност /за което спомена Ели/ но в много по-голяма възраст от нашите бебоци. Т.е всичко е допустимо, ако е умерено Peace Бих те посъветвала и теб и момичетата, да не прекалявате с телевизията, а да я използвате, ако се наложи ....например, неще да яде..хоп рекламите, за няколко минути колкото да го прилъжеш, но по-на рядко де .... в  краен случай Hug.
2. За обувките - аз също я държа по тарлички, тя не изминава 1 км на ден, та на този етап не се притеснявам. Имаме и буики и разни там детски чепици...редувам както ми падне Laughing Навремето /как звучи само ooooh!/ като ги мислех за Криси тези неща, препоръчваха ортопедични обувчици за прохождане, сега в много теми във форума момичетата отричат това като препоръка...т.е удачно е да се използват, ако има проблем иначе не newsm78. А и повечето бебета на този етап са им криви крачетата, това да не те притеснява, оправят се, но за твое успокоение можеш да направиш консултация с ортопед, след като проходи стабилно детето. Драганов това ми заръча на мен, даже каза да заведа и Криси newsm78
3. За бурканчетата- спокойно можеш да държиш храна в тях без стерилизация до 1 седмица в хладилника. Но и аз като теб, съм по придирчива и ме е страх...та гледам да не е повече от 3 дни. Иначе можеш да стерилизираш 10-15 мин, после обръщаш бурканчетата с капачките надолу да изстинат. Това го правя и в случаите без стеризация, горещо ядене и обърнати, за да си дръпнат капачките.

Ааа ...заспа, изчезвам Laughing

Забравих Embarassed плодовите пюрета ги стерилизирам 30 мин Peace

# 257
  • София
Привет  Hug,
Преси, много сте готини, особено тримата във фотото. Порастнали дечица на мои приятелки са ги питали защо не са присъствали на сватбата на мама и тати. Е, при вас, този въпрос е решен  Peace Малкият бонбон направо обира точките с този фрак  Heart Eyes
Daisy6, по повод на TV-то моята (а и на още няколко февруарки) педиатърка ми каза на ден не повече от 10 минути. Нещо, което аз не спазвам  Mr. Green Ами как, като едно филмче на Baby Einstein е 28 минутки, а това ми е почивката за деня. Освен това вечер човека се  Shocked и по рекламите, защото е при нас в хола.
Обувки и Ники не търпи. В къщи щъка по чорапи или тарлъци, а и навън е така, имайки предвид, че не щъка, а си седи в количката  Blush
Аз пък не готвя на човечето  red

# 258
Прес,поздравления и от мен :hug!Пожелавам ви да запазите огъня в очите,който явно личи на снимките,още многоооооо...Фотосите са трепач,благородно ти завиждам(аз също нямам брак) и се надявам да изпитам тръпката в най-скоро време.За обувките -и ние ходим в къщи с терлички,но много се пързаля и все търси да ме хване,иначе за вън имаме ботички.

# 259
Преси, страхотни сте. Много обичам да гледам снимки от сватби,така че пращай още.
Вальо дълго време не искаше нищо друго освен кърма,от 2 седмици е на ДК и си хапва доста добре,доволна съм. Иначе обичам да готвя, но за малчо нещо не ми идва от вътре и не му готвя.
И аз обмислям коледната украса, но съм решила да си купя жива елхичка.Това ще стане към средата на месеца. Измислих и подаръците,но и за тях има време.На Валето съм решила да му купя играчки,т.к. той се играе с тях. Давам му торбата с играчките, детето си играе около час и не ме търси, и аз си върша домакинската работа.
Добре дошла на Сиана.

# 260
И щях да питам и Киша за Хер бебе. В сайта видях че е за деца от 1 до 3 годинки. Не е ли рано за Дара още.

Дари е захранена с почти всичко без прясно мляко,варива-боб,леща и белтък.дори и мандаринка си хапва често Laughing.бях питала в кухнята дали е подходяща за 10 месеца и ми отговориха положително.тя си хапва всичко с удоволствие,а аз избягвам храните,които си мисля,че са неподходящи за нея или й давам по 1-2 лъжички за дегустация Hug Hug

# 261
Да почерпя по повод 10-тата месечинка на Яско!

Довечера ще гледам сватбени снимки, че сега бързам за театър.

# 262
Честита месечинка на Ясен!

p.s. Завиждам ви за театрите в София Crossing Arms

# 263
Честита месечинка на Ясен и от мен
Аз искам да попитам как стъпват вашите бебчовци, моето все още ходи на пръсти (ходи е силно казано, като го държа за ръцете)
Относно готвенето бебо от три месеца е на детска кухня и мнооого им харесва манджите, тъй че не се налага да готвя (не че мога)
П.П.  Добавих по няколко снимки вразличните месеци на Иванчо в Нашите снимки, утре ще прикача още.

Последна редакция: ср, 05 дек 2007, 21:02 от siana_

# 264
И моето ходи на пръсти. Изправя се много отдавна - от седмия месец и си мислех, че досега трябва да стъпва нормално.Казаха ми, че отначало стъпват на пръсти, после почват на цял крак. Но това начало доста се проточи. Не ползвам проходилка, така, че няма как да е от това.
А, и не иска да крачи. Движи се настрани по мебелите, но напред неще.

# 265
ДОбра вечер!
Поздрави на месечинковците!
Пресияна, чудесни снимки, малкия шафер е страхотен, а усмивките ви казват колко сте щастливи! Обичайте се много и бъдете здраво семейство!
Марти стъпва май на цяло стъпалце, става все по- уверен и стабилен. Придвижва се се сам, като гледа поне с едната ръчичка да има опора някъде. Но пълзенето явно ще го остави за накрая  Wink
Искам да попитам какво ядат дечицата ви през деня, освен зеленчуковото пюре/някаква зеленчукова или месна манджичка? Аз се чудя вече какво да давам, за да е разнообразно. С ДК май ще почакаме до НГ, щото тукашната нямало да работи до тогава  Confused Правя овесена каша, попара, бисквити с нещо си, грис, кисел. Веднъж на ден яде зеленчуково- следобяд, преди това е нещо с плод и вечерта пак нещо с плод. Опитвам и супа понякога, но той не я долюбва много. Въпросът е да не се прекалява с плодовите неща, а зеленчуците само веднъж. Обърках се и аз вече...

# 266
  • offshore & overseas
Калина стъпва на цяло стъпало, но не бих казала, че ходи, хеле па самостоятелно. Държи се за мебелите и прави нЕкви крачки там, ама бързо се отказва и минава на ниво 1. Ми да, предпочита на четири лапи детето и се е усъвършенствало до спринтова скорост (от което най-вече страда Моньо). animal037 Няма начин, той й е таргет от четвъртия й месец. Не го мислА кЪт проходи. #Crazy

За куФни и хранене не смея да се изказвам, ама считам, че децата са достатъчно големи, за да се внася по малко разумно разнообразие. Аз например от няколко дни давам на Каля фреш от портокал. Много добре го приема, но не прекаляваме. Няколко лъжички засега.

Моето педи е на мнение, че, въпреки ширещата се препоръка цитрусите да се започват след годинка, е хубаво да се ядат плодовете на сезона, така че ме окуражи да опитам да й дам цитруси под някаква форма (първо с тестово количество), защото е по-вероятно да няма алергични реакции.

В тая връзка, спомням си, че още преди месец два Калина прояви афинитет към лимона. Успях на едно "гости" да я успокоя с добре измита половинка лимон, която тя стръвно нападна. Жалко, че нямахме тогава фотоапарат под ръка.  Mr. Green

# 267
Cvetelinka,аз сутрин давам попара или детския кус-кус на "Plasmon".На обед яде манджичка или постна ,или местна със спанак,зеле,картофче,борш.Следобяд сме на същите неща,които ти изброи-кисел,грис...Исках да ти кажа за вечерта-нашата лекарка ни каза само мляко да пием.Ти какво имаш предвид под вечер?В колко му даваш това с плода?

# 268
Ами вечер е предпоследното ни хапване в 19ч. Ама при нас е малко объркан графика. После в 23-23.30 имаме последно кърмене.

# 269
Ники яде супа в 19ч. и в 20.30 суче и заспива... Ние пък имаме предпочитания към супите.. У дома ходи с терлички или термочорапки.. в количката също.. имаме едни буйки дето са ни големи и все ги губим за туй на босо. Не ходи навън но онзи ден след ожесточена борба в едно кафе реших да го пусна да стъпе на земята,а той веднага понечи да сяда... няма да повторя скоро..

Общи условия

Активация на акаунт