"Подаръци, балони, веселба - мойто ДЕКЕМВРИйче става на ЕДНА!"

• 16 461
  • 295
  •   1
Отговори
# 270
Та така сега и аз да разкажа моята история по раждането!
Термина ми беше определен за 25.12.2006, но аз през цялата бременност имах странното усещане, че съдбовния момент ще се случи по-рано! На 06.12.2006, вечерта си лягам и както обикновено чакам мъжа ми да се прибере.По това време мъжа ми хойкаше по нощите, а на мене нали все ми се спеше и не излизах много, а се и ядосвах на мъжа ми, че не си е в къщи! На 07.12.2006 сутринта в 8:30 ставам от леглото без болки без нищо, отивам по малка нужда  до WC и какво ми трябваше да погледна на-долу в тоалетната чиния и да видя че има кръв, изплаших се скочих и отивам в спалнята и викам на мъжа ми ставай-ставай нещо стана ама треперя, треса се цялата! Сънливия той – ко стана, объркала си се, ама аз не ставай, от там обличаме се и отиваме до поликлиниката не знам защо там, като на излизане от входа отиваме към колата, качваме се и тя не пали-ужас, ядосах се защото само преди седмица глътна 200лв за ремонт и в най-важния момент не пали.Както и да е с такси се дотътрихме до поликлиниката, по стълбите нагоре тръгна да тече нещо, изплаших се още повече, влизаме в кабинета на доктора викам тече нещо, а той пукнал се е мехура отивай в АГ, от там пак с такси към болницата, спират ни на входа и искат 1лв вход за това че сме с кола, мъжа ми им тегли една майна и тръгна на-горе, от там приеха ме, казаха събличай се ще раждаш, събличам се и гледам бельото и панталоните ми в кръв, ужас, че и продължава да тече разплаках се, треперя, мъжа ми обра дрехите и му казах отивай си у нас за багажа и чакай до след обяда новини. Той замина и аз останах сама сред непознати, от там идва един доктор, айде на магарето, бръкна ме, от болката ми причерня, идва още един, като ме видя и като видя колко кръв има по мене и около мене и като се развика каква е тая кръв, за какво е тази жена тука, акушерката казва за раждане, д-р – ама къде и корема, в този момент поглеждам на долу и виждам, че ми го няма корема, спескал се е! Вярвайте ми в този момент изтръпнах започнах да плача и да треперя още повече! От там на видеозон после ме качиха в предродилна, за тоновете като постоянно прехвърчат сестрите около мене, коя ми слага абокат, коя катетър, питам какво става никой не ми казва!Че идва един нисичък доктор и ми обяснява, че поради вдигнато кръвно налягане,е тръгнала да се отлепя плацентата, от там кръвоизлив и не достига кислород до детето и се налага спешно секцио.А корема се е сплескал защото матката е контрахирала /май така се казваше/.Успокоих  се , че знам какво става и си казах те знаят какво да правят. Отпуснах се и се замислих за момента когато ще си гушна бебето! Преместиха ме в операционната, до последно преди упойката сълзите ми течаха, /даже и сега когато си припомням всичко това/, заспах бързо. По едно време някой ми вика събуди се това е мъжа ти и виждам един размазан образ който ме прегръща и целува и си викам „тези какво искат много ми се спи”, после чувам имаш син жив и здрав! Това беше музика за моите уши!
В 10:20 .на 07.12.2006г. се е появил синчето ми жив и здрав!
Благодаря и до ден днешен на Господ, че не се случило най-лошото, защото е имало такава вероятност и поради факта че пъпната връв е била 2 пъти увита около врътлето, което допълнително усложнява нещата!
Та така с моите премеждия точно преди година надявам се не съм ви отегчила!

# 271
Честит рожден ден на Влади, Дани и Никола! Да са весели, засмяни пакостници!

bdbaloni newsm38 newsm38 newsm38  bigdance2
Съответните майки - да почерпят...

Дивна става към 8.30 - 9.00 часа, вечер около 22 най късно е хоризонтална...
Кате, чудесен разказ! Много екшън, много нещо - добре, че всичко това е минало...

# 272
Честит рожден ден на Влади, Дани и Никола!
да са палави и игриви!
моя син си ляга вечер в 21 и сутринта в 7-7:30 е готов за игра 
браво Катя много трогателно  Hug

# 273
  • София
Честит рожден ден на Влади на Ка_тя, Дани на Violina и Никола на Jabuci!

Magesta, може пък да стане волейболист Wink

Много хубави разкази!

Алексис напоследък става неприлично рано - към 6 часа Rolling Eyes. Тряскам го на баща му (с аргумента, че на него се е метнал ранобуден и затова той да си го гледа Whistling) и спя до осем, когато пращаме таткото на работа. Днес обаче и аз съм много зле, че цяла нощ не спа това дете, но ще изтърпя, няма за кога да лягам вече.

Аз храна не пасирам. Всякакви големини ядем feeding

# 274
И ние вече ядем всякакви големи и всякакви храни, даже спряхме да ходим и на детска кухня
http://line.romanticcollection.ru][/url]

# 275
  • Бургас
Честит Първи Рожден Ден на Влади на катя, Дани на виолина и Ники на жабуци!

Пеш, като го записах на кухня, в началото отказваше всичко, заради по-големите парчета и постоянно получаваше позиви за повръщане от тях, аз обаче нали съм настоятелна и не се отказах и продължих да вземам храна от там. Месец по късно се случи чудото и той започна да яде всичко......, та според мен трябват упоритост и търпение и всичко ще си дойде по местата. Той банан вече го хрупа направо цял и дъвче ли дъвче

Последна редакция: пт, 07 дек 2007, 11:00 от Никки

# 276
  • София
всичко най най най  bouquet
ka_tq , направо настръхнах Shocked добре, че всичко е свършило ок Hug

Последна редакция: пт, 07 дек 2007, 11:37 от алексатор - чибуратор

# 277
Честит рожден ден на Влади на Катя, Дани на Violina и Никола на Jabuci!Да са живи и здрави и много послушни!  bigdance2

ka_tq, Hug

За храненето и аз пасирам по едро, защото ако нещо не му харесва го вади от устата си или плюе.А иначе, ябълки,банани,круши като му дадеш си ги хрупа.Ама не съм се замисляла да пробвам с вилица да му мачкам храната newsm78. От няколко дена ми се буди към 8ч и съм доста недоволна, защото преди спеше и до 11ч   Simple Smile За сметка на това пък с по-ранното ставане спи два пъти, няма сили цял ден само да щурее.

# 278
Катя верно голям екшън е бил, чак те изчетох на един дъх, щото той ми спря от разказа ти. Е, нали Влади е герой и се е измъкнал невредим ! Да ти е жив и здрав и късмета никога да не го напуска ! И за всички днешни рожденници !

Е, аз пък ще раждам във вторник. Да, сега не се притеснявам, защото знам какво ме чака. ;- ))

Последна редакция: пт, 07 дек 2007, 11:41 от poli.jekova

# 279
  • София
Ха честито и на днешните голееееми дечица! Да са ви живи и здрави, и много късмет им желая!
Да, разказа на Катя е завладяващ, и аз го прочетох на един дъх. Ще разкажа и аз моите емоции покрай раждането, само да дойде 18-ти  Peace
kundurdjieva , какъв е този сън до 11 часа, това направо ми звучи невъзможно! Завидях ти малко, да знаеш! Виктория и Димана вечер заспиват около 21 часа, а сутрин напоследък се будят около 6,30 - намирам го за адски ранен час, ама какво да правя, дори едната да спи, другата намира начин да я събуди - или с рев, или с бебешки весел говор. А нощем продължават да се будят, което също не ми се нрави...ама няма да се оплаквам, само да са здрави, пък съня - след някоя и друга година ще го наваксаме  Mr. Green
Апропо, и двете са с хрема, дано само с това се разминем. Praynig
Относно храненето - те хапват и малко по-едри частици, но все още не са яли филия, което ме навежда на мисълта още утре да пробвам.

Спорен ден на майстора, мами   bouquet

# 280
Добро утро мами...то добър ден вече. Аз отдавна шетам, че ... големият ден идва утре  Laughing
Вчера бяхме на имен ден и дивачето дивя до 23.00, докато се приберем и я сложим да спи...ама днес откърти до 10.00 часа  Laughing

Утре и аз ще си припомням какво беше преди една година... Laughing И ще празнуваме  Laughing

На всички именници ДА ИМ Е ЖИВО И ЗДРАВО ИМЕТО И ТЕ С НЕГО! А на рожденниците  ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И ЦЯЛОТО ЩАСТИЕ НА СВЕТА ДА ИМ СЕ СТОВАРИ ВЪРХУ ГЪРБИНКИТЕ!

Чао от нас! Ще тичам по задачки  newsm79 1dishes  food002 newsm71

# 281
Катенце, разказът ти е страшно миличък и завладяващ. Hug

# 282

Бети, в 7 стана завалията, но заспа в 9.  Wink

Кате, страшничко е било.

Казах ли аз, че на моето диване му трябва най-много седмица, за да се научи да се катери върху масата.....еми катери се вече.....сега и масата ще трябва да прибера  Rolling Eyes Това ще рече, че през цялото време ще е пред ТВ-то.
Вече не върви, а бяга през цялото време, което ще рече, че и аз бягам..... на мен не ми се бяга, а ми се спи  Grinning
Доживях да видя и втори зъб....на вашите деца кътните зъби им излизат, ние сме на второто зъбче още  Joy Има ли беззъби бебета, май не останаха?

# 283
Честит рожден ден на Влади, Дани и Никола!   bouquet

Ние си имаме 2 зъба от три месеца насам и всякакви симптоми за разтеж на нови, но уви нищо не става.
Теди също се събужда към 7:30, но от телефона на баща си, който  спи кат пукел, а ние се будим. По този повод вече той я храни сутрин, а мама си диспива, докато тя си играе кротко в кревата.  Grinning

# 284
Честит рожден ден на Дани, Влади и Никола!Да са много здрави и жизнени дечица!
Чудя се, ще дойде ли момент да не плача, като чета или гледам раждане!!!усещам още контракции в стомаха и корема!!!
Соня пък всяка сутрин става между6.45 и 7.15, но спи два пъти през деня.Мисля, че сутрин се буди от глад.Тя обожава да закусва.И сутрин, и следобяд, което ме навежда на мисълта, че и тя няма да си пада по зеленчуци.Ако в храната и има месо, си хапва добре, но...чисти зеленчуци... Naughty

Общи условия

Активация на акаунт