Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога се препоръчва да се извърши фетална морфология?
Какви изследвания се правят по време на бременност и кои са задължителните изследвания по време на бременност?
Кой е Микул и как се отбелязва празникът му? Как се празнува Микул?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога се препоръчва да се извърши фетална морфология?
Феталната морфология обикновено се извършва между 11-13-та гестационна седмица и се препоръчва в 20-та седмица. Това важно изследване показва подробно мозъка на бебето, камерите на сърцето и кръвоснабдяването на плацентата. При първа бременност това изследване е по-съществено от 3D ултразвук, който служи повече като демонстрация. В София изследванията се предлагат в различни клиники, като цената за феталнa морфология в Токуда е приблизително 60 лв. Този преглед помага за идентифициране на хромозомни аномалии или сърдечни дефекти и е важно да се консултират с вашия лекар за най-подходящия момент за извършване на прегледа.
-
Какви изследвания се правят по време на бременност и кои са задължителните изследвания по време на бременност?
По време на бременност се извършват различни изследвания като гинекологични прегледи, цитонамазки, кръвни изследвания, урина и други. Важно е да се консултирате с вашия лекар относно необходимите изследвания за вашата конкретна бременност. Например, цитонaмазката и вземането на влагалищен секрет обикновено се извършват по-късно в бременността, като лечение може да се проведе след третия месец. Задължителните изследвания по време на бременност включват цитонамазка, кръвни изследвания за спин, сифилис, анти-HIV антитела, токсоплазмоза IgM и изследване на кръвта група и Rh фактор. Освен това се извършва микробиологично изследване, преглед на шийката на матката чрез палпация, фетална морфология и други важни изследвания за проследяване на здравето както на майката, така и на бебето.
-
Кой е Микул и как се отбелязва празникът му? Как се празнува Микул?
Микулaш е традиционен празник, който се отбелязва на 5-ти декември. Той е известен като свети Никола и ходи в нощта преди своя празник, за да провери дали децата са били добри. На добре възпитаните деца той дава различни лакомства като шоколадчета, бонбони и плодове. В тази нощ децата оставят чорап на прозореца, под възглавницата или на вратата, където Микул оставя подаръците си. Той е придружен от дяволи и ангели: дяволите плашат непослушните деца, а ангелите ги пазят. Това е традиционен обичай, който се празнува в различни култури и региони.
-
Какви изследвания се правят по време на бременност?
-
Какви са причините за кървенето и цитонманазката по време на бременност?

На мен ми дойде така да се каже, спонтанен аборт, въпреки, че никога не се видя плоден сак. Снощи замалко да ме приемат за операция за извънматочна, но нивата на бета ЧХГ бяха едва 400 и ме оставиха да се доизчистя сама. В петък ще ходя на преглед да видят дали организмът ми се справя сам. дано не се наложи кюртаж
Иначе доктора каза че до 3 спонтанни не се търсела причината защото се смятало за случайност. Имам приятелка, която има два спонтанни и сега е в 9-тия месец, дано и на мен ми се случи.

не успях да му купя подарък
. Хубав и усмихнат празник ви пожелавам.
ви всички

За този форум съм и ако някой може да ме запише и мен,терминът ми е на 11.07.2008г.-втора бременност!Имам момче Калоян ,роден на 10.07.2003г.Благодаря ви!
Да ми е живо и здраво и, ако може, моля да слуша малко повечко и да стане добър батко!!!