Вънка слънчице ще грее, мама люлка ЮЛИ ще люлее

• 13 846
  • 295
  •   1
Отговори
# 180
Та ..шефа ми направо не беше на себе си. Толкова странно и нечувано до сега му се видя идеята за 2 деца с малка разлика (тя ще е 1г.8м.), а бе голям шок беше за него. Аз така и на разбрах какво толкова?!?!??! Няколко пъти повтори, че било много смело това решение. Охх, дано не е решил, че съм несериозна Thinking Вярно, че е разчитал на мен да поема част от работата в отдела. А и кой знае как е представил нещата пред колегите Rolling Eyes newsm78

Аз още не съм казала на моя. Смятам след Нова година. Очаквам подобна реакция, въпреки че тук малката разлика изобщо не е шок. Повечето докато карат първото 3 годишно майчинство, забременяват пак и ги няма по 4-5г общо на работа.

Шефът ми с първата бременност много се зарадва, дори като разбра че смятам на 6тия месец да се върна на работа на 75% ми разправяше как това било много добре, как такива служители работели много по-съсредоточено, бла бла бла ...Така след всичките съперлативи, накрая като дойде време ме отряза за повишение  Cry

Гледай си детето и да не ти пука от хорските мнения Peace

# 181
  • София
Досега гледах звездните бебета на 2007 и ми стана едно хубаво  Simple Smile №1 - бебе на фолк звезда и футболист, как ви се струва  Wink
Колкото до лекарката - аз ходя при нея от 7 години. Винаги съм й имала доверие, но този случай ми е за урок да нямам сляпа вяра на лекар и винаги да търся второ мнение.

И мен ме удари безапетитието. Уж съм гладна, а нищо не ми се яде и карам основно на плодове и кисело мляко. Поне не повръщам засега.
Kokolina, въобще не мисли за работата сега, отгледай си две дечица - по-ценно от това няма. Работа винаги ще има. Аз винаги съм си мечтала дечицата ми да имат малка разлика или да са направо близначета, но поне засега вторият вариант отпада Grinning

# 182
Пумичка, дано и занапред да са наред нещата.

Повръщащите като мен - пробвайте свещичките Вомитосхил, наистина дайстват, поне на мен ми е по-добре, днес не съм повръщала. Пише да се слага по една на час при тежки състояния, аз си сложих една сутринта  и ми е добре, по някое време ще сложа още една, засега държа фронта. Ако трябва да слагам по осем на ден скъпо ще ми излезе, 12 свещички струват седем и нещо - значи да давам по седеми нещо през ден. по две-три на ден по бива.
Ями лимони поръсени със захар, меда ми свърши. Също ми помага сякаш.
Натриевия цитрат не ми помага много. Олеква ми за малко, но пак съм като натровена през цялото време, се едно са ми инжектиали някви токсини.

# 183
  • София
Здравейте и от мен днес  Grinning

ПумичкаHug Hug Hug Тая твоя лекарка направо ме изуми... Той и моя видя само единия ембрион в един от плодните сакове, но поне каза, че има вероятност да са застанали така, че да не се вижда другия... И другият се видя 4 дни по-късно... с тупкащо сърчице... Понякога лекари са невероятни просто... Мисля, че психологията им убягва тотално... Например една лекарка беше казала на братовчедка ми, че няма да си има деца, когато тя беше на 20 години (между другото точно тази братовчедка и мъжа й са ветеринари и имат някакво понятие и от хуманна медицина...) Тя роди 3..., така че... абе нямам думи... Другият ми пример е лично мой. Имах един гинекологичен проблем преди време и една от лекарките, чието мнение потърсих подходи по следния начин: "Колко деца имате?" Аз: "Две." Тя: "Ами тогава предлагам да ви изрежем всички женски органи". .... Не искам да ти казвам това какъв шок е! Слава на Бога всичко се оказа глупост..... Ама не са у ред някои лекари, не са!!!!  #Cussing out
Много се радвам за живото ембрионче, което си видяла, мила... Съветът ми е - смени си лекарката.  Naughty

Астарта, товята последователност по отношение на кариерата наистина е интересна  Joy Аз пък смятам, че отглеждането на деца е достатъчно сериозно нещо. И е толкова по-важно от някакви си кариери... Така че... одобрявам твоя подход  hahaha

Коколинче, много сходен цирк с моя шеф имах  Grinning Той направо се удиви като разбра за близначетата... А иначе разчиташе на мен много, тъй като работата в отдела значително се увеличи в резултата на разни структурни изменения, но само като чу каква ми е причината, веднага я възприе като достатъчно обективна  Naughty Joy

Момичета, само искам всичко да е наред с бебчетата и нас.  Simple Smile Работа и т.н. са някакви подробности.

# 184
Искам първо хубаво да ви се оплача!!! Вчера трябваше да чуем сърчицето, а на работа ме задържаха и не можах да отида, хем бях предупредила, че имам час за лекар. Идваше ми да  #2gunfire да  Cry и да им кажа "ами бременна съм, не разчитайте на мен за този договор!"
Toni_barbaroni честито  сърчице Heart Eyes, благодаря на теб и на Marigold, че ме успокихте за температурата  Simple Smile щях вече да притеснявам доки по телефона. Мисля, че моята е повишена от възпаленото гърло.
Pumichka сменяй я тази докторка докато е време и я пиши в черния списък. Като не може да диагностицира добре поне да не ти изкарва ангелите  Naughty спокойно можеше да те прати на друг специалист за второ мнение като ти обясни, че на нейния ехограф не се вижда. Да ама не, нали трябва да се покаже колко е компетентна   #Cussing out

# 185
  • София
Да, наистина поне да ми беше казала, че просто не е сигурна или че апаратът може да не вижда.
Аз вчера като че ли я оправдавах, че всеки греши, но днес вече си мисля, че целият й подход беше грешен.
Ще я сменям, още повече че трябва и ЖК скоро да си избирам, направо се чудя дали да не се насоча към Шейново там да ми следят бременността, там живот и здраве и да раждам.
Някой има ли отзиви от Шейново и конкретни лекари там?
Момичета, благодаря ви за милите думи, имах нужда да споделя с вас този кошмар.  Hug

# 186
Можеш да я оправдаеш единствено, че поне те е пратила на втори консулт. Не ми се мисли какво можеше да се случи ако е била категорична, насрочи ти дата за аборт, а ти и повярваш  Close

# 187
Благодаря ви за подкрепата. Знам, че тук ще ме разберете.
Аз съм убедена, че за себе си взех най-доброто решение. На моменти ми става неприято, като си представя, че ще станат около 3 години, през които няма да съм на работа (за двете майчинства). През това време колегите ще градят кариета, мъжа ми също, а аз?!??!?  Sad в къщи с двете деца. Винаги съм се чудела как може някой така да зареже и кариера и професия и само с домакинството да се занимава?!?!??  newsm78  newsm78 а ето сега нещата как се обърнаха. Странно нещо е живота!!!! Laughing
Но, какво да се прави. Така или иначе после ще има да работя цял живот. Нали така

# 188
  • София
Коколин@ аз първия път не прекъснах работа , работих у дома няколко месеца (счетоводител съм) и изобщо не можах да се порадвам както трябва на детето. За разходките през деня идваше баба да я извежда. То не беше заради кариерата , а защото мъжа ми изведнъж се оказа без работа и трябваше да разчитаме само на моите доходи. Sad Никак не ни беше лесно. Сега с нетърпение чакам да си поседя в къщи. Вече съм на 38 (от една седмица  Embarassed) и си мисля , че работата може да почака , но ако бях почакала още малко за бебе щеше да стане късно.

# 189
Честно да ви кажа не искам да съм цял живот домакиня и да се отдам на децата си единствено, защото един ден те ще отлетят от семейното огнище, а аз ще остана сама, защото мъжът ми ще си има своя бизнес. Трябва баланс да има. Признавам си - много ме мързи и хич не ми се работи в момента, ама си повтарям горната ми философия за живота и стискам зъби.

ДеСи, радвам се, че ти действа това лекарство Heart Eyes

chef Кажете сега кои ще ходим на пица другата седмица? Ще запазя места в петък.

# 190
Някоя от живеещите майчета в Германия ползвала ли е този продукт за мазане на корема против стрии?? Имам приятелка там и казва, че е много доволна. Бил отличен с някакви награди.
Майра????
http://shop.bellybutton.de/mama/geschenke/liebevolle-geschenksets/mamapflege-set
Някой виждал ли ги е тези продукти в България??
http://shop.bellybutton.de/mama/pflege/mama-pflege

Вярно ли, че олиото е по-добре от крема???

Последна редакция: сб, 08 дек 2007, 17:50 от Kokolin@

# 191
Някоя от живеещите в Германия ползвала ли е този продукт за мазане на корема против стрии??
Майра????
http://shop.bellybutton.de/mama/geschenke/liebevolle-geschenksets/mamapflege-set

Току що ги гледах в магазина за козметика Laughing Не съм ги ползвала обаче. Аз се мажех с Виши преди.

# 192
Дуци това на снимката ти ли си ?

# 193
Хахахах, представяш ли си да съм аз Laughing

# 194
Pumichka, много ме трогна твоята история, защото и аз преживях същото.
Два дни, след като видях двете чертички, полудяла от щастие, отидох на лекар - изключително известен, препоръчан ми от много от моите познати. Той ми каза, че бременност има, но било много малко това нещо вътре и можело да е кухо яйце. Ама аз, видите ли, да не се притеснявам, щото можело и да не е, та да отида пак след 20 дни.
Първите два дни прекарах някакси, но на третия изпращях - просто не бях в състояние да се успокоя - бях в паника. И си викам: "Защо той изобщо ми каза, че има съмнение за кухо яйце, като през тези 20 дни, аз, освен да се притеснявам, не мога нищо да направя! Полудях. Едва изчаках една седмица - отидох на друг лекар, където видях разнежващото пулсче!
Просто понякога лекарите наистина са големи кретени! Ако не могат да те успокоят, поне да не те плашат! Ще нарича той детето ми "кухо яйце"!
Важното е, че всичко е наред, но наистина не ходи повече при нея - винаги ще се сещаш за тревогите, които ти е създала!

Общи условия

Активация на акаунт