Коледни подаръци купуваме и за среща с ЯНУАРСКИТЕ мъничета жадуваме!

• 13 015
  • 289
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте и от мен.
Честито бебче на Impatient

И аз мисля да дойда утре на лекцията на 9 месеца. Особено ме съблазни идеята за тортичка после.  #Crazy. В 8.45 ли е срещата или в 9?

Да ви питам за контракциите - възможно ли е да имам без да разбера? newsm78
Става ми по-твърд корема от време на време, ама не много/ само ако го пипна виждам, че е по твърд/  Оф как неразбрано го написах.

Анджи - страхотен малък мъж си имаш. Да ти е жив и здрав

# 271
Привет и от мен.
Честито бебче на Impatient !
Морги и аз ти пожелавам всичко да е наред и скоро да гушкаш едно сладко бебче.И аз още не съм си приготвила чантата за болницата,нито съм изпрала дрешките за бебчо.Нашият палавник през деня е кротък,обаче настане ли вечер,започва да раздава ритници ту отляво,ту отдясно на пъпа.И аз имам контракции от време на време,но пия гинипрал и се надявам да устискаме до януари.Относно срещата на Плиска утре в 9.00 бройте ме и мен.
Лека вечер

# 272
  • София
ААнет -  за съжаление и аз съм в същото положение. Ако има някой който може да обясни ,ще бъде чудесно. На мен понякога ми се подува като че ли целия кореви става твърд, сакаш ще се пукне. Но не съм сигурна дали е контракция или е от храната, защото обикновенно става след хранене вечер. тогава ям най-много Embarassed
Иначе са ми обяснавали ,чи когато ставаш или се движиш , ако се стегне корема , и след това отпусне- това е контракция. Моето бебче се протяга около пъпа , и понякого се чудя контракция ли имам или то се протяга. Някой ми беше посал ,че когато има контракция бебчето не се усеща. Дано не съм те объркала повече.

Някой беше питал за хълцането-  всеки ден хълца бебка, а след това се протяга. Не знам дали е нормално да го прави всеки ден , а понякога и по два пъти през деня.
И нормално ли е да рита рядко , а по.често да се протяга. newsm78

# 273
Честито бебче на Impatient! Да е жив и здрав малкият юнак, а мама бързо да се възстановява!

Утре за лекцията на 9 месеца срещата е на входа на Плиска в 9,00 ч. Ще се радвам да се видим.
Морги, стискам палци и късмет на теб и бебчето! Всичко ще се нареди така, какато трябва!

# 274

Някой беше питал за хълцането-  всеки ден хълца бебка, а след това се протяга. Не знам дали е нормално да го прави всеки ден , а понякога и по два пъти през деня.
И нормално ли е да рита рядко , а по.често да се протяга. newsm78

juju1 - моето бебче също повече се протяга отколкото рита, но мисля че е нормално.
Аз също като се наям коремчето ми доста се опъва и надува и имам чувството че ще се спука.Embarassed   

# 275
Aanet,писах ти на лични.Но не мога да ти го изпратя.Пощенската ти кутия е препълнена.

# 276
 ylinfant  Честит бебок на мама Impatient! Малкият стрелец само усмивки й носи!   bouquet

Морги, стискам ти палци, убедена съм ,че ще стане най - доброто за теб и бебче!  Hug

*dega* се губи, не е влизала от ноември месец, някой има ли информация?

# 277
морги, няма страшно, по-скоро е вълнуващо, че скоро ще се срещнеш с твоето съкровище Simple Smile

моят бебчо от няколко седмици почти не рита, по-скоро бута, мести се и се протяга, и то основно вечер, през деня е доста кротък Simple Smile мисля че вече няма място да рита Simple Smile

контракциите са стягане на матката, коремът става твърд като камък, целия. ако е само отчасти, то е от движението на бебето, най-вероятно се протяга и това му е гръбчето. аз имам подготвителни контракции основно вечер като си легна. усещам съвсем лека болка ниско долу в корема, стяга ми се целия корем и малко се затруднява поемането на въздух. истинските контракции, имам предвид родилните, трябва да са болезнени и да се увеличават по сила и честота.

# 278
ААнет -  за съжаление и аз съм в същото положение. Ако има някой който може да обясни ,ще бъде чудесно.

Малко ми е трудно да обесна, но ще опитам - при мен контракциите ги усещах като втвърдяване на корема все едно ме стяга обрач от вътре, това го усещам няколко секунда - да кажем 30 сек., после ме отпусне и веднага след като отмине  усещам движението на бебка . Само да подчертая, че докато имам контракция, НЕ усещах бебето  И след около 20 минути примерно пак така ме стяга . Не е задължително да има болка Аз лично нямах .

Дано съм обеснила правилно и да сте ме разбрали .

# 279
Здравейте майчета,

Първо честито за новите бебоци. Да са живи и здрави и големи късметлии. Бързо да се прибират вкъщи при мама и при тати.

Аз днес бях на консултация и ми мереха тоновете. Не съм очаквала, че процедурата може да е толкова мъчителна!!! Бебето се местише през цялото време и ме въртяха постоянно ту наляво, ту надясно. Накрая по гръб. НО! по гърб ми стана ужасно лошо. Притисках въпросната вена, която спира кислорода и като ми причерня и побърках всички налични лекари в АГ-то на Токуда, които бяха на смяна.
Та така, не съм очаквала, че меренето на тонове на бебето може да доведе до такава ситуация.

Поздрави на всички вас.

# 280
Днес бях в болницата. Води почти няма, плацента - и тя почти заминала.  Shocked Резултат - махнаха ми конците и получих разкритие, но не достатъчно, за да остана в болницата. Сега съм си у нас и чакам включване! Почти съм се паникьосала, ама ще се стегна.  Crossing Arms

Споко ! Няма нищо страшно !
Можеш да се радваш, че срещата с бебенцето наближава !  Peace
Всичко ще е наред . Вярвай в това ! Стискаме палци !

Нека да попитам опитните Мами относно стерлизирането на шишетата .
Продават стерилизатора на Авент, но те са за микровълнова, а аз нямам такава печица .
Дали трябва да си купувам всичко сега, или има и други начини . Освен преваряването разбира се !
И каква марка шишенца да си купувам - има доста марки Авент, Чико ...
Как да си избера ?!  newsm78
Ще се радвам ако някоя ми обесни .

# 281
Aanet,писах ти на лични.Но не мога да ти го изпратя.Пощенската ти кутия е препълнена.

Ести, изпразних си кутията. 
Усмивка, мерси за обяснението. И при мен е нещо подобно - като обръч и през това време не усещам бебо.

# 282
Усмивка ! браво на малкото мишоче,ама то много е наддало за ден.Дано така продължава PraynigОтносно шишенцата имам и на Авент и на Чико.Още не съм ги пробвала,но всеки от различни е доволен.Явно трябва да се пробва. PeaceА без микровълнова съм чувала за студена стерилизация-
http://shop.danet.bg/product_info.php?products_id=1764
http://shop.danet.bg/product_info.php?products_id=653
А това са електорнните
http://911.bg/a2/offers.asp?grid=25500&m=37
Аз имам на Чико за микровълнова и вътре се събират шишетата и на Авент!!!
Аз контракции от скоро започнах да усещам,но болките ниско долу,като преди цикъл са ми по-чести newsm78 Като ме хванат и не мога да мръдна за 5-6 мин.,после ме отпуска

Последна редакция: пн, 10 дек 2007, 18:41 от Vania_84

# 283
  • София
Усмивка, аз не съм си купила още, но смятам да си купя електрически стерилизатор на Чико- 60 лв. На Авент може би е по-хубав ,но струва 160 лв. Като се има предвид ,че докторът ми препоръча въобще да не си купувам, предпочитам да е нещо по-евтино. Money
За тези които се използват за микровълнова, ми казаха ,че същата работа вършела кутия с капак, но не знам дали е така. Може да разгледаш на сайта на Данет, на първа страница на вг-мамма. newsm78
Не знам дали е вярно ,но една продавачка ми обясни ,че всеки стерилизатор можел да са използва само за шишета от същата марка. Не знам дали е така, но преди да си купиш провери. newsm78

# 284
Аанет - аз съм такъв особен случай - не си усещах предварителните контракции и мислех, че нямам  Embarassed Доколкото знам, обаче такива като мен са рядкост. Голяма забава беше в болницата - записват ме хората, аз съм си сложила ръката и дебна и според мен нямам контракции; питат ме - викам нямам; гледат записа - контракции да искаш  Wink Но тези дето не са предварителни и болят се усещат.

Усмивка - шишетата е въпрос на избор. Аз от Авент съм доволна. Стерилизация може и студена в разтвор - аз съм ползвала такъв като сме извън къщи, за да не мъкна стерилизатор. Браво на малката принцеса  Hug

Общи условия

Активация на акаунт