АВГУСТовскИте СлъНца сГрявАт мАйчиНи сърЦа!

• 10 666
  • 291
  •   1
Отговори
  • у дома

Най - продуктивна дата: 07.08.2006г - 8 бебета
Най - разпространено име: Никола, Николай, Николета - 9 бр.
Най - тежко бебе: Калоян на nana77 - 4.350 кг.
Най - леко бебе: Явор на punita - 1.150 кг
Най - дълго бебе: Андреас на Ljubica - 56 см.
Най - късо бебе: Стефан на KoRn4e, Кари на Lorexa, Александра на Val_ Stef - 47 см.

Първото ни зъбче - Ивайло на Netty

!Сетивата на бебето!
!Сънят на бебето!
!Примерна схема за захранване на ХИП!
!Таблица на алергизиращите храни!
!Запичащи и разхлабващи храни!
!Рецепти за домашни пюрета и каши!
!Кой тип е вашето бебе!
!За нормите!

Проблеми
!Хълцането!
!Утешители - биберони и палец!
!Как да превърнете 8-те “ревливи периода” на бебето в магически крачки напред!
ВАЖНО

Ваксините
Имунизационен календар на Република България
Основни въпроси свързани с кърменето

howtoeat.info (by didika); medicalbg (by didika); exooo (by didika); dieti.gbg.bg (by didika); bulgarianbaby (by didika); moetodete (by didika); varnabebe (by didika) - това е за варненските мами; kidsbg (by didika); kokona (by didika); vaxini (by Kabiv); тема (by Dani777k) - за лесно пазаруване
НЕЩА ОТ ПЪРВА НЕОБХОДИМОСТ:
Парацетамол-сироп или свещички(Ефералган, Панадол, Калпол и др.)
Спирт или кислородна вода 3%
Стерилни марли
Памук
Хипоалергичен лейкопласт и цитопласт
Топоцин пудра или Бивацин спрей(за подсушаване на мокрещи и сълзящи рани)
Сироп за кашлица(Проспан, Хустагил,Стодал и др.)
Капки за нос или спрей за нос(Виброцил, Низита, Стеримар и др.)
Витамин Ц на ампули 2мл
Осцилококцинум(хомоепатично лекарство,което се дава при първите симптоми на разболяване)

НЕЩА ОТ ДОПЪЛНИТЕЛАНА НЕОБХОДИМОСТ:

Дуфалак(за разхлабване)
Сока на Хип против разстройство или активен въглен
Фенистил гел за мазане при единични пъпки
Зиртек или Фенистил капки при цялостни обриви или други алергични реакции
Гентамицин крем(вече няма производство, новия се казва Банеоцин)
Калгел или Дентинокс
Камомила или Осанит
Фуроталгин(капки за уши при оставане на вода в ушите)

Благодаря на  Elwing за името на темата ни!

# 1
Запис и то първа
Добро утро !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!  Hug

# 2
Добро утро и честит празник на всички сегашни и някогашни студенти!   bouquet
Едни от най- хубавите ми спомени са от студентските години Mr. Green
Благодаря на  blueeye® за темичката!
Ставам, че наследника напира да озвучавам една книжка с животни Crazy

# 3
Добро утро и от нас  Hug

Честит празник на всички студенти!

Огромни благодарности на blueeye® и Elwing за новата ни темичка   bouquet

# 4
  • гр.София
Блу,Елвингbouquet  bouquet

Честит празник специално на elen@, Бубчето,Бамбуча Засега се сещам за тях само като настоящи студентки  umnikuu  umnikuu Wine Glass
 Велмар,и ти си обещала да се дипломираш Simple Smile
 А за обсъждането-определено говорим за себе си,а мама Иги е поводът.
 Лори е едно бижу.
 Вече чакам с нетърпение срещата.Децата ще са много различни,пораснали.

# 5
  • София
Мерси за темата, БлуHug
после повече

# 6
Велмар,и ти си обещала да се дипломираш Simple Smile

Oбещала съм... Embarassed и на себе си  най-вече, 4е то  прословуто стана моето дипломиране ooooh!.Имам повече години трудов стаж отколкото години следване Joy.Аама пък от друга страна е много хубаво да чувстваш по-дълхо 8.12 за свой празник Wink
За срещата- не искам да  давам напразни надежди , но има маалка светлинка   да не съм на работа и да успеем да дойдем с Дари  Praynig ЩЕ кажа в последния момент.
Албена-влади- забравих да ти  отговоря за твоите представи  за мен и местонахождението  ми в Овча Купел hahaha Не сме в жълто-зеления блок под Нов Български, а маааааалко по-надолу. В уличката след поликлиниката в един жълто-оранжев блок Peace Ти ми беше казала че сте  в околията Thinking, та- може да се видим някой път Peace

# 7
Добър ден,
нетипично включване по никое време, ама като баба и дядо са тук  Laughing
Честито студенстване, и аз изкарах страхотни 7 години в БГ и в Германия, но сега съм щастлива, че всичко е зад гърба ми  Laughing
На студентките ни във форума пожелавам успешно дипломиране някой ден и страхотен купон тази вечер!!!
Лека работа на работещите ни мами!

# 8
  • София
Честит празник на всички настоящи и бивши студенти! Успешни сесии!   Hug  Peace И аз имам много хубави спомени от своя студентски живот. Ех, младост!
Ивчо е много крив тези дни и нощи, зъбите ни подгониха пак  Tired
Душето, за съжаление не е грешно натиснат клавиш  Cry
Велмар, надявам се да ви видим с Дари на партито!  Peace
Нещо ми е сиво напоследък. А днес - и мъгливо.  Laughing
Отивам да видя Лори.

# 9
Запис и от мен  Hug
Блу,Елвинг мерси  newsm51  newsm51

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ СТУДЕНТИ   [/size] bouquet

Мис,на Моя не му достига клАса,ползва(ме) обикновени еднократни   (Ей сега ще си събера багажа по тоя повод )

Joy Joy Joy
Бланк,а ти защо си помисли,че моя е от клАса  hahaha,но много си пада по-хубави самобръсначки и парфюми  Laughing,е неможах да го изненадам,отдеве се засили да се обажда да си я поръча и аз така настоятелно му казвах да не се обажда и след няколко пъти защо,защо........ се издадох  Embarassed
Vst,благодаря ти за отговора   bouquet,а Лори е голяма сладурана  Peace smile3534 и майче на теб прилича  Hug
Спинки,той и моя мъж се прибира да се изкъпе,да се наспи и да се наяде  Joy и то пак заради "пустите" пари,за да може да живеем добре  Peace
Днес времето е хубаво,ама всичките ми приятелки са заети  Sad,а мъжа ми отиде на работа и сама не ми се излиза,а се бях "наточила" да обикалям по магазините,но пак няма да ме угрее  Sad
Кайли,какво стана с твойта хазяйка  newsm78
Приятен ден ви пожелавам  Hug Peace

# 10
  • Бургас
Честит Празник на всички настоящи и бивши студенти!

# 11
  • Бургас
Ние днес бяхме на разходка по магазините.Успях да купя някой от подаръците.Но май Ирен намаза най-много.Какво да направя,като всичко, което ми хареса ,гледам да си го купя на моето дете. Simple Smile

# 12
Здравейте Hug!Честит празник на всички учещи мами!По-лека да ви е годината с успешни изпити!
Сега като си спомня тежкото ми студентство,единственото удоволствие ми бяха 8-декемврийските вечери.От половин година все се питам дали да записвам някаква магистратура за догодина,дали си струва въобще.А пък и вече не мисля,че мога така добре да помня и уча.Това ми се мъти в главата,защото не съм убедена,че трябва да работя пак като учител по БЕЛ с минимална заплата и на 100 оборота в денонощие в служба на всички/не че не го умея,но ще е за сметка на детето и мъжа,което не желая/.
Мис 74,Спинки,и моят мъж се прибира вечер да хапне и види Снежина и после пак работи до среднощ,а на мен ми е достатъчно мъчно,че става често така.
Детето има още хрипове-давам Вентолин и Флавамед,но много се чудя дали да не спра Вентолина,защото днес една майка ми каза,че бил сироп за астматици.Та в понеделник ще заведа Снежина да я види педката и да я питам аз дали е вярно това.
ВСТ,чудна сладка щерка  bouquet!

# 13
  • софия
запис

# 14
Честит 8-ми декември и от нас на всички празнуващи!!!!
Успешни сесии!!!

Общи условия

Активация на акаунт