за бебетата от 0 до 6 месеца, съвети за бъдещи мами

• 90 805
  • 732
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Птркрасна тема!   bouquet

# 91
  • Pb
Ето няколко извадки и от моя опит:

- като се прибрахме от родилния дом, забелязах, че дупето на малкия се е зачервило. Спрях да употребявам внас мокри кърпи, почиствах с памучен тампон, напоен с вода (отначало преварена).

- когато го къпехме първите дни, ми направи впечатление, че ако не държи нищо в ръчичките си, изпада в паника и започва да плаче, а исках банята да му носи удоволствие. Държеше ли пръстите на някой от нас, нещата се оправяха и кротуваше във водата.

- Данаил се роди 3550 г и дрешки Но22 му бяха леко големи (ест. много зависи и от самата марка, изглежда всеки производител има собствени виждания за номерация), но бързо умаляха.

- първите седмици наистина бяхме неразделни с бебето, но след 1 месец все по-често спи сам в спалнята. Буквално през 2 мин. проверявах дали всичко е наред, така усетих нарастваща нужда от бебефон. Това ми е една от най-ценните покупки. Още повече, че много често пътуваме, ходим на гости с малкия и когато вечер заспи, не се налага постоянно да слухтя какво става в съседната стая.

И нека не забравяме, че никой не се е родил родител, всеки ден се учим да бъдем такива, често се изумявам как инстинкта ми помага да откликвам на нуждите на детето ми.

# 92
Първо искам да поздравя авторката Peace
Ето и нещо от мен:
-бъдете спокойни,слушайте само сърцето си-така и бебето ще бъде по-спокойно
-не слушайте съвети от друго поколение,не четете и твърде много форума-това със сигурност обърква
-пийте повече течности,ако кърмите
-не се чувствайте виновни,когато детето плаче-вие сте наистина прекрасна майка

# 93
Чудесна тема! Ще следя с интерес....

# 94
  • Бургас
Щеше ми се тази тема да я имаше, когато Пеш се роди... Laughing Щях да се чувствам по уверена.
Прекрасна е.

# 95
набързо и аз да се включа в темата /браво много е хубава  bouquet/ с един малък съвет: купувайте дрешки поетапно, т.е. купете на първо време 3-6 комплектчета дрехи /сега зимата ританки, боди или камизолки , горна блузка/. размер който и да купите все ще е голям Simple Smile но заложете на 22, 24 и  26 . купете от всички по едно . и след 2-3 седмици купете още 1-2 комплектчета. хем вече ще знаете колко е голямо бебчето, хем ако разсте много бързо старите ще са му омалели:) и след 2-3 седмици пак купете или пък все някой ще подари нещо:))))))))))))
малките бебчета увивайте в пелена /не стегнато/ но да са прибрани ръцете и краката. не само им е по-топло,но и се чувстват сигурни така.
успех майчета!  bouquet

# 96
  • ГОре на черешата...
малките бебчета увивайте в пелена /не стегнато/ но да са прибрани ръцете и краката.

С това категорично не съм съгласна  Naughty- от години се знае, че това може да провокира луксации на ставите.
Ако се притеснявате, че им е студено, по-добре добавете още една блузка, елече или топли терлички.
А най-сигурни се чувстват в прегрдката на мама Peace.

# 97
малките бебчета увивайте в пелена /не стегнато/ но да са прибрани ръцете и краката.

С това категорично не съм съгласна  Naughty- от години се знае, че това може да провокира луксации на ставите.
Ако се притеснявате, че им е студено, по-добре добавете още една блузка, елече или топли терлички.
А най-сигурни се чувстват в прегрдката на мама Peace.
така е,вредно си е Peace

# 98
малките бебчета увивайте в пелена /не стегнато/ но да са прибрани ръцете и краката. не само им е по-топло,но и се чувстват сигурни така.

#Crazy
Без коментар.
 Shocked Shocked Shocked

# 99
  • В заешката дупка
dida76 е права. Увиването на бебето по този начин се практикува и днес и в него няма нищо лошо. Напротив.  Стига бебето да не е увито през целия ден, и да не  издърпват и пристягат краката. По този начин се създава комфорта на утробата и много неспокойни бебета се успокояват именно така. По този начин се тушир и някои аспекти на т.нар. Moro рефлек - стряскането на бебетата на сън, разперването на ръчички, пробуждане и проплакването в следствие.

# 100
Страхотна тема! Ще я следя!

# 101

#Crazy
Без коментар.
 Shocked Shocked Shocked
[/quote].

мисля, че всеки има право да изкаже мнение, но в случая не става дума за повиване както едно време са ги повивали, а както Червената Кралица  е показала, макар че аз ръцете рядко съм завивала. имах предвид една пелена се слага на диагонал и с нея се по-скоро завива бебето , не толкова да е стегнато, а да не може рязко да мърда, както в род. дом ги изписват. надявам се да сте ме разбрали ако пък ли не ....  bouquet

# 102
.

мисля, че всеки има право да изкаже мнение, ....
не толкова да е стегнато, а да не може рязко да мърда, както в род. дом ги изписват. надявам се да сте ме разбрали ако пък ли не ....  bouquet
[/quote]

Да, всеки има право на мнение. И след като си ме цитирала, явно е укор и явно аз право на мнение нямам.
Шо се отнася до каквито и да било повивания - дори и най-безобидните не се практикуват във всички родилни домове на страната. Плевен не е България, все пак.

# 103
# 104
-Има моменти, когато ви се струва, че бебето избира най-неподходящият момент да мрънка, да изисква нещо от вас, което не можете да му дадете. Никога не му се сърдете, помислете за усмивката му, за това колко сте щастливи взаимно от факта, че ви има.
-Бъдете пътеводител на бебето в света, показвайте му предмети, хора, животни, състояния, наричайте всичко с истинските му имена, питайте "мамо, къде е...?", поощрявайте всяка правилна реакция с "бравооо"
-позволявайте на роднините да се радват на бебето и не им се сърдете много, много, че дават съвети. Замълчете, когато свекървата ви каже нещо безумно, според вашите представи. Просто не го правете. Не си създавайте допълнителни проблеми, бебчо има нужда от щастлива и уравновесена майка.
-Опитайте се рано сутринта да изчистите, да свършите повече от домакинската работа, за да може да посветите деня на бебо, да имате време за разходки, за игра, пък и за себе си -малко гимнастика, маникюр, хубава книга, ако бебчо спинка
-Винаги се старайте да имате време за нещо ваше си, за да няма моменти, в които ви се струва, че целият ви сегашен живот е всъщност майчинството и да се сърдите, например, на съпруга ви за това.
-Канете приятели на гости, разнообразяват ежедневието, пък и винаги е хубаво, когато някой се радва и играе с бебока ви

-Вашето бебе със сигурност е най-прекрасното на света, то се знае. Но не говорете непрекъснато за вашите си представи на други майки, защото тяхното дете също е най-прекрасното на света Simple Smile
-Поддържайте контакти с други майки, но ограничете до минимум конфликтните теми, например за захранване, марка пюрета, които давате, кърмене и т.н. Може да споделите своя опит, но не го натрапвайте, защото от опит знам, че отсрещният се дразни ужасно. Ако ви се спори, по-добре го направете във форума, но и тук не прекалявайте, че боли глава после.
Ако се сетя за нещо, пак ще пиша.

Общи условия

Активация на акаунт