Много мина, мъничко остана, ФЕВРУАРИ бебче ще прегърне мама!

• 13 787
  • 302
  •   1
Отговори
# 165
GoldenEyeful , Мери, благодаря ви. Hug Сега съм по уверена, че правя правилния избор. Още повече, че вие сте майки с опит, а това не е за пренебрегване.
За другите момичета, всеки има право на избор и не виня никого. При всички случаи, ако  присъствието на таткото би ви изнервило или нещо подобно, то тогава по - добре той да изчака новината в коридора. Защото няма по - важно нещо от това майката да е спокойна по време на раждането. С мъжът ми живеем заедно от 11 години, били сме деца когато се запознахме, преживяли сме много трудни и много щастливи моменти, но по -  важното е че винаги сме били ЗАЕДНО. Затова и за мен най - естественото нещо в момента е той да е с мен и на самото раждане.

# 166
Момичета почвам да пиша защото иначе ще застрелям нашият татко #2gunfire #2gunfire #2gunfire Много ме ядоса...
Отностно присъствието на татковците в родилна зала съм съгласна с всички, че е въпрос на решение и на двамата родители. Според мен и според гледаното по филмите - татковците които присъстват на раждане не клечат в краката на мамите а просто стоят до тях - отстрани и им държат ръката. Дават им кураж един вид. Аз съм съгласна за ТАКОВА присъствие!!!! Но съм много консервативна и не бих допуснала таткото да гледа какво става между краката ми, кръвта и правенето на шевовете. Мисля че искам да запазя това само за себе си. След първото раждане татито ми пръскаше с оксикорт единственото малко шевче (за престиж както казваше акушерката) но тогава все пак сме едни нормални жени - няма кръв, няма неудобство.
Та да се върна за присъствието. Мисля че всички бъркаме в обясненията си за това колко е важно да имаш любимия човек до теб. Когато раждах Боби - до мен беше една моя близка - лаборантка. През цялото време ме държеше за ръката и ми даваше кураж. Така не се чувстваме самотни, а напротив-ставаме по силни. АЗ ИМАХ НУЖДА ОТ ТОВА!!!!!!! Така че ако искат татковците да присъстват за кураж - нека са до нас (но не в краката ни). Нека по друг повод да са в краката ни  Joy Та толкова по въпроса с татковците - това е моето мнение.
Сега с риск да стана досадна ще ви разкажа една случка, на която станах неволен свидетел преди няколко месеца. Бургаския отбор я знаят защото май съм им я разказвала. Та....отиваме на козметик с моята снаха американка. Тя си ляга чинно за процедурите на лицето, а аз си чета списание - щото съм и за компания и преводачка само. Тя не знае български и добре че не знае. Та стоим си трите(беше събота-неработен ден) и се чука на вратата на салона. Влиза млад и краив мъж - има няма 30 години и пита:"Извинявайте, ще имате ли време да направите триъгълника на приятелката ми". Козметичката каза да - само да сложа маската на клиентката и докато тя стои с нея, ще взема приятелката ви. Това беше първия ми шок, попитах козметичката (Тони) дали съм чула правилно,тя естествено отговори положително, но това не беше нищо! Тези двамата симпатични млади дора влязоха зад паравана а аз се надявах че младежа все пак ще излезе и ще остави Тони да си свърши работата. ДА ама НЕ!!! Започна се едно "Мили4ко знам че те боли, дръж се, нали за това с теб", а след това и думите към козметичката"извинявайте, тук сте пропуснали да оберете 2-3 косъмчета", както и следното "Тук на дупенцето също са останали няколко" или "хайде пак да огледаме дали не е останало нещо"...... Вярвайте ми незнаех дали сънувам или е истина. АЗ НИКОГА НЕ БИХ С ПОМИСЛИЛА, А КАМО ЛИ ДА ДОПУСНА ТАКОВА НЕЩО!!!!!!! Просто след всяко негово изказване си представах гледката....Добре че моята снаха не разбира български - просто щеше да онемееееееееееееееееееееееееее  smile3521 #Crazy
Дано не съм ви оттегчила smile3534Аз малко се разтоварих...

Последна редакция: ср, 12 дек 2007, 21:56 от rosi_bosi

# 167
Сега с риск да стана досадна ще ви разкажа една случка, на която станах неволен свидетел преди няколко месеца. Бургаския отбор я знаят защото май съм им я разказвала. Та....отиваме на козметик с моята снаха американка. Тя си ляга чинно за процедурите на лицето, а аз си чета списание - юото съм и са компания и превод само. Тя не знае български и добре че не знае. Та стоим си трите(беше събота-неработен ден) и се чука на вратата на салона. Влиза млад и краив мъж - има няма 30 години и пита:"Извинявайте, ще имате ли време да направите триъгълника на приятелката ми". Козметичката каза да - само да сложа маската на клиентката и докато тя стои с нея, ще взема приятелката ви. Това беше първия ми шок, попитах козметичката (Тони) дали съм чула правилно,тя естествено отговори положително, но това не беше нищо! Тези двамата симпатични млади дора влязоха зад паравана а аз се надявах че младежа все пак ще излезе и ще остави Тони да си свърши работата. ДА ама НЕ!!! Започна се едно "Мили4ко знам че те боли, дръж се, нали за това с теб", а след това и думите към козметичката"извинявайте, тук сте пропуснали да оберете 2-3 косъмчета", както и следното "Тук на дупенцето също са останали няколко" или "хайде пак да огледаме дали не е останало нещо"...... Вярвайте ми незнаех дали сънувам или е истина. АЗ НИКОГА НЕ БИХ С ПОМИСЛИЛА, А КАМО ЛИ ДА ДОПУСНА ТАКОВА НЕЩО!!!!!!! Просто след всяко негово изказване си представах гледката....Добре че моята снаха не разбира български - просто щеше да онемееееееееееееееееееееееееее  smile3521 #Crazy
Дано не съм ви оттегчила smile3534Аз малко се разтоварих...

Ха ха ха, това разби всичко детско в мен! Лудница! Не мога да повярвам, т.е. вярвам. Има такива хора за жалост. Ха ха ха ха, по скоро ми е смешно! Безумие!
Роси, разведрих се от разказа ти и май и аз си го представих образно! Ужас! Брррр....
Айде хубава вечер!
И лека нощ!

Hug Hug Hug

# 168
Роси, страшно ме развесели!  bouquet  bouquet  bouquet
Наистина - хора всякакви  Thinking!

# 169
  • София
Хайде  аз да се разпиша-намислила съм много неща да кажа, дано не забравя нещо Grinning

Първо да пожелая на болничките по-скорошно оздравяване.

Естрелка и на мен ми се иска да видя снимка на близнаците, о ми се иска да пишеш и ти как си , как се чувстваш след раждането.

За болките ниско долу-, това, коетое писала Ефросина, все едно аз съм го писала- много боли, вечер, денем, пез нощта, когато съм седнала, когато ходя, просто постоянно. Първия път не е имало такова нещокак ще изтрайвам до края не знам- много е неприятно. А като се опитам да се завъртя в леглото мъжът ми казва, че все едно маневрира ферибот Mr. Green

И сега за присъствието на таткото и първите  му реакции ще пиша общо( аз и преди това съм го писала но в първите теми, та който го е чел може да прескочи абзаца, пиш за тези , които се интересуват сега и питат).
Първо да поясня, че свекъвами беше акушерка и мъжът ми е бил почти ежедневно свидетел на разговори за бременост и раждане, наслушал се е на какво ли не. Даже когато забременях, той беше много по-компетентен в терминологията от мен.От самото начало той искаше да присъства на раждането, просто искаше да сподели този момент, да бъде част от него, да бъде до мен, да бъдем заедно. Аз също исках, но при мен основната причина беше друга- бях много наплашена от разказите на раждали вече жени, че лекарите се държали много грубо и обиждали родилките по време на раждане. За себе си знам, че не съм лигла и никога няма да викам  да крещя, без причина, но като н бях раждала и не знаейх какво е си мислех, че и на мен ще се карат и ще ми викат без основание. Исках съпруга ми да е до мен, за да съм спокойна, че в негово присъствие никой няма да си позволи такова отношение към мен, но той пък от своя страна ми имаше пълно доверие . И аистина аз бях много спокойна, бяхме си двата в родлната зала, говорихме си какво ли не, само последните 15 мин го помолих да седне на един стол, Когато се преместих на магарето той беше до главата ми, галеше ме по челото, аз родих много бързо с първия напън. Ако кажа, че не ме е боляло- ще излъжа, но всичко беше съвсем поносимо, не извиках нито веднъж  и съм убедена, че всичко се получи така, защото той беше до мен и бях напълно спокойна през цялото време. На него пръв му дадоха да гушне бебето, докато мен ме шиеха.толкова естествено го пое- ето симки: http://www.sabev.net/george/index2005.php?month=mart
След това си бяхме тримката два часа заедно, говорихме си, гушкахме се, звъняхме телефони. Когато трябваше да ме преместят в стаята загубих съзнание, оставиха ме още 4часа в залата, той си беше до мен,даваше ми да ям и да пия. После се качи с мен до стаята поседяхме още малко заедно и към 10ч вечерта си тръгна. Прибрал се у нас и първото нещо, което направил било сайт на Георги, после влезнал в отчетната тема и в един часа през нощта съобщил новината и показал снимките на съфорумките. Легнал поспал малко, суринта станал, сварил смрадлика и преди работа ми я донесе в болницата. Единствената му неадекватна реакция според мен беше, че точно като тръгвахме за родилния дом беше нарамил статива за фотоапарата и трябваше да го разубеждавам Mr. Green И оттогава висчко, което е свързано с Георги правим заедно- къпане, консултации, ваксини, дори вечер като приготвяхме дрехите за след баня, той знаеше кои ританки са удобни, на кое боденце е паднало копче, кога какво кремче и т.н Grinning А за интмния ни живот- не е пострадал хич Grinning
И при това раждане ще присъства- и той и аз го искаме. Забравих само да кажа, че лекарите бяха изключително внимателни и не забелязах и следа от отношението, което очаквах.

Пухка, за твоята страст към Мечо Пух- попаднах на това: http://picasaweb.google.com/anypooh1
А това аз съм го шила, ако искаш имам схемата:
http://www.sabev.net/george/images/692.jpg

Роси, не бях чувала подобно нещо Mr. Green

# 170
браво РОСИ БОСИ   smile3501
ти добре се разтовари ,а нас сьс порции смях ни натовари  newsm62   smile3532
tchara кьде ще се продават тези неща -страхотни са

ЕВЕЛИНАР и  МЕРИ -ще стискам докато трябва  Peace Благодаря за загрижеността  newsm51

Последна редакция: ср, 12 дек 2007, 22:41 от бубето 29

# 171
  • Варна
Да докладвам за ЖК днес  Laughing Много съм радостна smile3521 Ужасно сме пораснали за 3 седмици, цели 517 гр. т.е. в момента тежим 1428гр. аз съм + 1 кг , ама не е само мой smile3503 солидарно си го цепваме с щерката  Laughing Талията ми не е вече от най-фините  Sad 97 см , но го преглътнах щом видях сладката муцунка. Тоновете са като по книга каза акушерката 144, разположена е надолу с главичката, в ляво с гръбче навън.Абе  newsm74 е детето.

Роси ама 4е ме развесели  smile3532

Лека нощ  preggo

# 172
Момичета почвам да пиша защото иначе ще застрелям нашият татко #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Роси-Боси, само не действай прибързано. Приготви мокра кърпа да забършеш отпечатъците си по оръжието. Намажи филийка с масло, отъркай я в подметката му, за да изглежда, че се е подхлъзнал и е предизвикал сам инцидента. Няма сега да правиш аматьорски неща Joy
Hotday, ако датата на последната менструацията ти е 19 май, действително би трябвало да си с термин 26 февруари. На мен ми е 16 май. Нищо не се знае обаче. На кой му се живее в боксониера? Все си мисля, че моят бебчо ще се опита да се поразтъпче навън по-рано. Такова предчувствие имам, а и върви шишо newsm53.
Чара, ама разбира се, че искам схемата на ръстомера, чуден е. Веднага ти пиша e-mail на лични. Много ти благодаря  love001! Ето че и Ивенцето съм вдъхновила на мечешка тема. Не знам откъде ми идва тая страст, но горкичкият бебо е подсигурен с дузина шапки, гащеризончета и космонавтчета с ушички newsm09.

# 173
Пухка - трябваше да го напишеш в лични мила  Laughing Щото смятам да го пробвам ...... а  много хора четат форума - и ще го има черно на бяло..... hahaha hahaha hahaha Днес се шегувахме в офиса че ме влече към Сливен - кеф ти родилно отделение наскоро, кеф ти женски затвор (да не дава господ) Joy Joy hahaha hahaha
Бубе страшна си  Hug
Чара - ето за това присъствие говорих. Лъха толкова обич и романтика Hug
И аз се чувствам вече по добре. Много ви обичам всички Hug

# 174
Здравейте!
Още не съм ви прочела защото бързам да ви се похваля,капарирах си креватче GEORGE
от DIBO и да ви кажа май смешното в Интернет четох че струва 319лв. и там изобщо не погледнах
дали цената е същата.
Чантата ми за болницата  е почти готова.И да ви кажа че си представям вече как раждам и все по силно ме свива под лъжичката.
Сега чао за да видя роси боси и всички останали какво са написали.

# 175
 smile3532 Аз съм била в Сливенския затвор и да ти кажа не ти го препоръчвам. Има едни кичозни сини перденца с дипли на прозорчетата, но иначе е много кофти вътре. За Пазарджишкия също твърдо не - там са с общи тоалетни. И Пловдивският не ми харесва. Софийският по-бива. newsm62 Ама аз верно съм ги обиколила всичките, не се майтапя (че и по няколко пъти). В Сливенския е най-неприятно, защото има едни бойни мадами вътре, които само дето не те изнасилват в крачка. Мъжете-затворници се държат по-почтително. smile3503 А както вървят нещата в мъжките също трябва да разкрият родилни отделения. Те не правят много разлика, като постоят вътре newsm48. Точно затова са по-безопасни за нас.

# 176
ХАХАХХАХАХАХАХ smile3532
Тъкмо сините перденца ще отиват на килийката на бебчо. Нали ще е мъж  hahaha
Пухка ...ама че темичка отворихме   201uu
Мами дайте ни  ignore2 и не ни обръщайте внимание... от хормоните е Joy

# 177
Аз  smile3505. Само се разсейвам, а имам работа. Утре ще мрънкам, че съм стояла пред компютъра до среднощ.  atwork Ако нещо - да знаеш, че имаш връзки. Поне с южно изложение ще те уредим. newsm48

# 178
rumialka 

newsm51не знам дали ще се сьстезаваме
но по-добре да се сьхраняваме
за мечтаните не толкова далечни дни
когато с бебчета ще сме и аз и ти newsm17
ЖИВОТ И ЗДРАВЕ

Иначе сьм по-добре ,поминават ми болките отдолу,но крьста ме понаболява като се преуморя ,бебчетата си мьрдат ,което ме прави най-щастливата бьдеща майка на света   preggo
ЦЕЛУВКИ И ЛЕКА НОЩ НА ВСИЧКИ  smile3524   txtloves  Two Hearts

# 179
  • София
tchara кьде ще се продават тези неща -страхотни са

Блаодаря ти Grinning
На 15 и 16 декември в МОЛ София- Движение на българските майки организира благотворителен коледен базар.

Общи условия

Активация на акаунт