Отговори
# 225
Добро утро,

Цеци тази сутрин се успах и нямах време да пийна кафе пред форума  Grinning снощи изкарах добре, видях колегите в неформална обстановка и съм доволна, тръгнах си много рано, че бях уморена, а и Али трябваше да си я гушна, за да заспи без ревове. Беше много смешно, защото сме легнали в тъмното, а аз нали не съм я видяла цял ден и я ръчкам да си "приказваме", а на нея й се спи и не иска.Аз казвам "искаш ли приказка", тя - "не", аз- "спиш ли", тя - "да", аз "искаш ли песничка", тя - "не", аз - "цунка ще ми дадеш ли", тя -"мамоооо, нани"  Joy Joy

Мики, с теб сме от един отбор  ooooh! добре че бързо се е измило лепилото, ужас...

Цеци, браво на малката, радвам се, че така добре са си изкарали с татко й  Hug

Беа, културни мероприятия, а ?! Почти ми се изпари ентусиазма да я водя Алис на театър, а тамън се бях навила. Всъщност ще видя в събота как ще реагира, че обикновено хуква да търси къде изчезват куклите  Crazy

# 226
Привет!
Аз пък да ви се оплача,че от снощи ми се провалиха всички планове относно Яна и близките 2 години. SadИмах намерение да се гледаме в къщи до нвършване на 3 годинки и после да я пратя на детска.Да,ама не.Вчера разбирам,че имам право само на 6 месеца неплатен отпуск,а не както беше до сега /6 месеца аз,6 месеца таткото,а той да ми ги прехвърли/.И сега...с всички платени и неплатени отпуски...аз трябва да се върна в края на октомври 2008 г. на работа.А какво да я правя до септември 2009 г.,когато ще тръгне на детска????Незнам дали има смисъл от ясла,тък като ще е само за 4 месеца,нали Яна е родена февруари...и на 23. 02 . ще я изхвърлят от яслата...а до септември?Майка ми работи,а свекърва ми заминава в чужбина да си гледа другото внуче...щото там по-нямат възможност от нас. CryОства-бавачка...но тази мисъл хич не ми харесва!Пък и ще трябва да си давам мизерната докторска заплата  на някого да ми гледа детето-тъпо.Сега сме в шах с мъжа ми...и не мога нищо да измисля...освен...както казва той...да си направим второ бебе. JoyУффф...и като чета как ви липсват дечковците на вас работещите...аз исках да отдалеча този момент колкото се може повече...после цял живот ще се работи...
Мики,Дейзи,какви ги вършите ...бре деца???Сега и вас ли да ви мисля? JoyРадвам се,че сте добре.

# 227
  • In the jungle out there..
Наде, защо 2009-та, бе душа, аз мисля септември 2008 да го пускам на градина Никола. И той е роден февруари, септемви догодина ще е на 2г 7м, няма да ги чакаме да станат на 3г. 7м., я Naughty почвай от сега да търсиш къде да ти я вземат преди да е навършила 3.  Peace Hug

# 228
  • София
Наде, аз зная от директорката на нашата ясла, че децата ги държат в яслата докато ги вземат в градина, тоест Янето би трябвало до септември 2009 да я държат в яслата  Peace

Кате, мислиш ли че ще вземат дечицата в градина от септември догодина? Нали от навършени 3 ги вземат в градина? Ох не знам вече и аз какво да правя - да търся ли градина, или да я оставям в яслата  newsm78

# 229
Ами иска ми се да мисля така...Аз самата съм тръгнала на 2 и нещо, брат ми също newsm78 Не знам как е сега, ама ще питам мама Peace

# 230
Наде, много кофти, така като трябва да е насила, а не по желание връщането на работа. Според мен най-добре на частна градина /ако можете да си го позволите/ хем групите са по-малки, грижата за децата е по-качествена, никой няма да я "изрита" при навършване на определена възраст. Помисли го този вариант  Hug

# 231
Спокойно, Наде, Яна ще бъде "изхвърлена" от яслата, само ако могат да й осигурят място в детска градина. Най-добре е да я запишеш в ОДЗ, там автоматично ще премине в градинска група при навършване на 3 години, или ще продължи в яслата до септември, когато ще е навършила 3 години.  Peace Поне така ми обясни директорката на ОДЗ-то, което аз съм харесала за Катето.

# 232
Калза,при нас има 2 градини и на двете места ми отговориха,че за да я вземат,трябва да е навършила три години и приемът е от септември...т.е. Яна наистина ще е на 3 години и половина,а аз няма какво да я правя толкова време....Започнаха да ми говорят и за новата система...абе пратиха ме в шеста глуха. ooooh!Да не говорим,че ако я пусна на ясла ,края на февруари ще я изритат от там,но нито една градина няма да я поеме. #2gunfireИначе с 1 година неплатен,щяха да увиснат само 4 месеца и майка ми и мъжа ми щяха да я поемат с отпуските си...щяхме да я избутаме...Сега... Sad
Дейзи,няма смисъл да си давам заплатата ,за да ми гледат детето...по-добре да напусна...нещо взе да ми писва тази "любов" към професията...

# 233
Както е казала Лили, ако поне една от тези две градини е ОДЗ, тоест има ясла към нея, септември ще я запишеш на ясла и те ще я прехвърлят на детска без формалности, когато преценят;)

# 234
Лили,при нас има 1 ясла и 2 детски градини,без ясли в тях...съвсем отделни заведения са...в яслата ги държат до навършване на 3 години.В детските ги взимат след навършване на 3 г. от септември...това ми отговориха.На въпроса ми какво да я правя аз през тази половин година дупка-всеки вдига рамене. Sad

# 235
Наде, недей да униваш, сигурна съм, че ще се намери решение Hug Ако трябва и малко по-далечко ще я водите Wink

# 236
за депресията при отбиването... аз кърмих Рои малко повече от година и един месец и отбиването не беше рязко, а точно така - с отменяне на по едно кърмене и накрая само на нощно... депресията ми не беше така да се каже "нормална" - уж не бях тъжна, но всъщност бях много объркана и нервна, уж без да знам защо... и най-важното, което забелязах и ми се стори като някаква магия е че изчезна точно на 40тия ден... нали знаете 40тия ден се отбелязва в много традиции... явно не е напразно...

иначе за нощните будения и Рои в момента се буди нощем като малко кърмаче и си иска киселото мляко... това не се беше случвало през последните два-три месеца... предполагам, че пак са в някакъв по-специален период на развитие - зъби или научаване на нови неща...

Мила, не съжалявай за привързаното родителство, просто намери начин да започнеш да поставяш граници - една по една - с търпението, което си проявявала и до сега... не е лесно и е невъзможно да става систематично, но ако имаш вътрешно убеждение, че така е най-добре ще стане

# 237
Наде, проверила ли си дали наистина ще изпишат от яслата Яна, веднага с навършването на 3 години? Струва ми се че ще я оставят поне до лятото - май-юни Thinking

# 238
Здравейте момичета,
За партито сме на линия за сега, само неразбрах може ли да се паркира спокойно там и книжките трябва ли да са опаковаи?
Наде и аз се чудя как ще ги наредя нещата, Благо могат да го вземат при нас в детската градина, ако се оправя сам и на 2 години, но аз ще си изчакам до септември. От октомври мисля да си пусна платените отпуски за 2 години, пък после ще му мисля. Всъщност няма какво да го мисля толкова, аз съм държавен служител и мога да си ползвам всички видове отпуски и болнични без да ми мрънка някой. А и неможе ли да си пуснеме неплатена отпуска, извън тази за отглеждане на дете  newsm78

# 239
Наде, сигурна съм че ще намерите решение!
Мила, напълно те разбирам, аз преживях една депресия когато на 6 месеца започнах да му давам и друга храна освен кърма, много ми беше тежко и аз не знам що...сега съвсем умишлено все си оставам с намерението да отбивам, но си намирам оправдание да не го направя. Последното е че сме тръгнали на ясли и му трябва имунитет. Само дето от днес пак сме си в къщи, щото снощи си разби веждата както си играха с братовчед му...в бърза помощ всички ни знаят вече. Слава Богу че снощното не е страшно, но за всеки случай го показахме на хирурга че да не сгрешим нещо, той му лепна една лепенка и туй то.

та по повод отбиването, пак се каня сега да го направя докато си е в къщи, а пък празници, чудя се да се натоварваме ли с това...или пък да го оставя за догодина, дали пък да не купя това мазило за пръстчета???

цунки
весело изкарване на партито!!! Hug Hug Hug

Общи условия

Активация на акаунт