Отговори
# 240
Наде, и аз не мога да разбера защо мислиш, че ще отпишат Яна от яслата веднага щом навърши 3 г,  ще си завърши с яслената група до края и после от септември на детска. Иначе би трябвало всички ние да се чудим какво да правим с децата по никое време февруар-март. Да не би във вашата ясла да има специални изисквания?

момичета, отново попитах и информацията ми се потвърди, новата система за записване на децата в ясла/детска градина е направена така, че да  приема валидни молбите само за децата, чийто набор се приема в текущата година,т.е. ако искаме през 2008 да запишем децата на детска директно системата ще ни отхвърли, защото тогава те ще са на 2.6г и могат да бъдат приети само на ясла.

Писи вчера беше с висока Т, зачервено й е гърлото , но няма налепи, няма хрема или кашлица, но лекарката се застрахова с антибиотик, защото панадола не сваля Т и детето се измъчи. Днес вече е само с 37.2 и има огромно подобрение, все още се надявам,ч е не сме си изгубили шансовете за партито в събота, но ще видим , само да е здрава.

Мила, недей да съжаляваш за това,че си гушкала и носила на ръце Бобчо, всички ние сме го правили и сега го правим, всяка от нас иска да задоволи нуждата на детето си от обич и грижа, просто някои деца като Боби им е по-трудно да се отделят от мама и да се занимават самостоятелно с нещо, но малко по малко ще се научи. Не се отчайвай, разбирам,ч е ти е трудно, особено след като не си спала 2 години, но вярвай, че  скоро всичко ще се нареди.

Не знам, май само аз не съм била в депресия като отбих Писи, може би защото й беше останало само едно кърмене вечер и процесът е бил бавен.

# 241
Здравейте!

Криси е с възпалени ушички и червено гърло. Аз съм в болнични вкъщи с нея. Снощи ходихме при педи. Изписа й Отипакс за ушите, вит.Ц и Калциев глюконат, като каза, ако и днес поддържа висока Т, да почваме Зинат. Ама, да чукам на дърво, днес не е вдигала Т. Тази нощ ми се стори малко по-топла и й дадох Панадол в просъница, после я опипах след известно времеи вече не беше гореща. Иначе иска да си играем, не се е спряла от сутринта. Не искаше да спи следобяд, но за сметка на това тази сутрин откара до 8.30  Crazy Апетит няма много, но й давам чайчета и кис.мляко да пие. Дано да й се оправят ушичките  Praynig че разбрах, че било много опасно с тези отити  Cry

За сега пренастроихме плановете и няма да оътуваме по празниците. Ама нищо де, важното е детето да се оправи. Не съм чела последните 2 стр., че постоянно трябва да се занимавам с нея, дори сега идва да ме дърпа да ставам, че да танцуваме  Crazy

Лек ден на всички! И ако има други болнички, да оздравяват бързо, че да посрещнат здрави "Даду Коли"  Laughing

# 242
Безмерна,ако детето е в ясла към ОДЗ-да,изкарва си до септември след това преминава в детска група.Но,ако е само ясла,без градина към нея ,нещата стоят по-различно.В момента ,в който детето ти навърши 3 г. ,го изключват...така ми отговориха в нашата ясла.После се рових тук във форума и открих много майки с подобен проблем.Ето:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=244950.40
Ако ти се занимава да четеш на тази страница Ellypr  е обяснила същото,а на следващата има споделени мнения и от други майки.Искрено се надявам да е така,както вие казвате,но инфото до което аз се добрах е различно.Нещата са толкова променливи,неясни и абсурдни.Май трябва да си правим плановете ден за ден в тази държава...
Благодаря за мненията,явно трябва да търся ясла към ОДЗ....дано не намеря свободно място в другия край на София... Tired

# 243
  • София
измих се,че наближава нощния сън и ако не стане по друг начин си запазвам правото да му дам да суче newsm78
ох извинете ме,че ви занимавам Embarassed

Мила, аз отбих Лия по същия начин, много трудно се измива. Мажи само едната гърда с "горчиво", че ако се наложи да се кърмите да дадеш другата.
Желая ти успех с отбиването и малко по-ведро  Hug

# 244
  • София
В яслата на Емка, директорката още в началото обясни, че ако намерим градина, в която да приемат децата ги отписва веднага при навършване на 3 годинки, но иначе ги държат до септември. Ема е в ясла, не в ОДЗ.

# 245
  • Варна
Всички сме на градинска тематика явно. И аз днес ходих до ОДЗ-то в квартала. Кофти момент улучих-Коледното празненство. Rolling Eyes Директорката беше на вратата и много бързаше и на бързо ми каза, че Габи не мога да я запиша от сега, защото взимали деца над 1г. и 6м. Rolling Eyes, а пък за Преслав трябват служебни бележки, че и двамата работим. Е, добре, ама аз смятах да се връщам май месец на работа. А пък бележка сега трябва да представя. newsm78 Май ще напиша една от фирмата на мъжо, нали сега при него се водя и толкова. Тя е замразена, в момента не функционира, но друго не ми идва на ум. newsm78
А пък за отписването като навършат 3г., доколкото знам във Варна децата, които навършат 3г. до юни месец (т.е. през първото полугодие) ги изписват на 01.06, а останалите, когато навършат 3г.
Наде, дано да намерите решение. Hug

# 246
По въпроса за градините. Аз се замислям за частна ДГ. До нас ще правят нова частна ДГ с начално у-ще. Мисля си, ако там ми хареса, да е там. Имаме познати с деца в частни ДГ и са много доволни - по 5-6 деца са в група. Организират им разни интересни неща. Иначе нищо против нямам държавните, но тази битка за места ... мисля си, че няма да ни издържат нервите на мен и мъжа ми да се занимаваме. Иначе има едно ОДЗ близо до нас, където базата много ми харесва. Първо ще опитам да запиша Криси там, ако там не стане, направо в частната!  Crossing Arms

# 247
Ей, много кофти са тези разправии с детските градини  Tired до нас има страхотна държавна, навремето мъж ми е бил в нея, във форума има много добри отзиви за нея, базата е добра, сега правиха ремонт, ама не ми е ясно, как бих могла да вредя Алис там. А и не ми се иска да я давам за цял ден. Търся вариант за полудневна занималня, само сутрин да е, а майка да я взима на обяд и да си яде и спи следобед вкъщи. Нещо не намирам такова нещо обаче  Thinking

Деси, дано скоро се оправи Криси и да можете да дойдете на партито  Praynig

# 248
ох колко болнички,тъкмо преди партито
много стискам палци за здраве Hug
и безкрайно благодаря за милите думи на всички Heart Eyes

Наденце Heart Eyesне ги разбирам тия неща,но дано се наредят по най добрия начин за вас Heart Eyes

Еми Heart Eyesмерси за идеята Heart Eyes

nuk Heart Eyesдоколкото съм чела при плавно отбиване,гърдите започват да намаляват количеството кърма и да произвеждат пак коластра ,която дава силен имунитет на детенцето до 6 месеца след отбиването.
Аз затова искам по плавно да стане,че благодарение и на кърменето Б досега антибьотик не е пил и се вкарвам в страшни филми ,как сега ще почне да ми боледува-Да не дава Господ Praynig

Безмерна Heart Eyesаз не съжалявам ,че съм го гушкала и носила в никакъв случай
просто се чудя дали не сбърках,че само това правех,че не го оставих да проплаче,че ми спеше по цяло денонощие на ръцете,че го кърмех и носех едновременно,че се изхабих в прекомерни грижи от първите месеци и наистина байганясах #Crazy
вложих много усилия ,като бегач на къси разстояния,а на Б му трябвам за поне още 20 години а аз така се изчерпах
а и може би затова той е толкова залепен за мен и му липсва самостоятелност
според принципа на "привързаното родителство(сигурно сте чели в кърмаческия)това гледане би трябвало да даде самочувствие на детето ,че винаги може да разчита на майка си и ,че не е само на този свят и така да се отдели по уверено от нея и да е по самостоятелно
как да си обясня тогава пълната липса на самостоятелност при Б newsm78

Днес Б не е сукал цял ден
На обяд заспа пред телевизора Sad
После с бавачката е плакал за мен
Мъж ми ме изведе да до купим коледните подаръци и за родителите ми и на нас си и да ме разведри,че постоянно рева -тия хормони са страшна работа Cry
Взехме един симпатичен бебешки фотьойл на Б(веднага му го подарихме) и мисля с това да приключим с подаръците за него,че много получи  предколедни Hugа и за Коледа останаха скрити
А само мисля още неща за рисуване да му вземем - нови пастели и моливи,че ги е пръснал старите
като се прибрахме Б беше супер щастлив и се хвърли да играе с мен а си личеше,че е страшно изморен
Започна да играе агресивно с някои играчки и да ги бие,което досега не е било
Пробвах да го приспя ,да го гушкам,да разкажа приказка и какво ли още не ,но той изпадаше в пълна истерия
дадох му кърма в шише,сок,-пак истерия
и накрая пак го накърмих и заспа от раз Rolling Eyes

# 249
  • Варна
Мила, а ти защо смяташ, че като го отбиеш и веднага ще започне да боледува?  newsm78 Преслав е кърмен 6 месеца, а пи АБ за първи път на 1г. и 4м. Габи я кърмех и въпреки това бяхме в болница още на 45-тия ден. Не си внушавай такива неща. Naughty Според мен Б рядко боледува, защото по-рядко го събираш с други деца, няма от къде да прихване. Стига се обвинява за това и онова. Naughty Нещата са такива, каквито са. И на мен ми беше гадно като отбих Габи, въпреки че имах кърма, но просто се наложи. И да ти кажа сега спим и двете повече. Пак се събужда по сто пъти, но с биба си заспива. А Б е вече голям. Heart Eyes Знам, че е много трудно, и аз отлагах много време, но изненадващо и за самата мен, бързо се справихме. Peace Кураж, миличка!  bouquet

# 250
Здравейте милички! Hug

Мила,спокойно лека по лека всичко ще се нареди както трябва  Hug Нормално е Бобчо да е толкова привързан  Heart Eyes
Аз ако ти кажа,че след като приспя Юджи приспивам и Петя  Blush иска да си легна при нея и да се гушкаме докато заспи  Heart Eyes а е на 6 год.вече...просто са си деца поне сега докато ни дават да си ги гушкаме  Hug че после,като пораснат... Tired

Аз да ви се оплача,че Петето нещо се оплаква,че и е лошо  ooooh! дано не се разболява  Praynig да не пропуснем и ние партито  Rolling Eyes
Утре няма да я пускам на детска да я видя как е  Rolling Eyes

Лека нощ! Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 251
Мила, Калоян е с бавачка от малко преди да навърши 2 месеца. Сегашната бавачка го гледа от 14 месеца. Свикнал е и с нея, и с отсъствието ми, и да се занимава сам. Въпреки това, понякога, особено напоследък, реве много, когато излизам за работа. Днес изпадна в една полу-истерия, скри ми дрехите, опита се да ме разсъблече, хвърли се върху мен да не го пускам. Кошмарно беше. Скъса ми се сърцето. Не знам как ще се справят от другата седмица, когато замина.
До преди около 1-2 месеца не се държеше така.
Абсолютно нормално е Б да реве. Няма начин да хареса която и да е бавачка, понеже тя се явява твой заместител. Той е голямо момче вече и ще трябва да свиква.
Друго нещо си мисля... сега докато е студено, извеждаш ли го навън?
Калоян днес може би повече се разсърди не просто защото аз излизам, а още повече, че той оставаше вътре. Ако той излизаше, а аз си оставах у дома, изобщо нямаше да се сети да ми крие шапките и обувките. Покрай студеното излиза на разходка по 20-30 мин, въпреки, че ходи на гости и разни празнувания, не може да му компенсират разходките.
от това, което ми казваш за кърменето, за него си като биберон, не храна.
не се шашкай за болестите. на кало първия аб беше на 2 м, въпреки кърменето.
пробвала ли си кърмата си на вкус? става кисело солена по някое време, и е доста гадна. Кало сам се отби, и от шише отказваше да пие, разбирам го човека.

# 252
  • София
Миличка  Heart Eyes Hug Heart Eyes Напълно те разбирам за реването и с мен хормоните си правят шегички в момента Confused Не го приемай толкова навътре отбиването Hug и аз си мислех, че ще се прекрати някакво връзка между нас Rolling Eyes Но не е така  Wink След 2 седмици ще е напълно забравил, че циците са за ядене Laughing И тази връзка , която я има между вас не се дължи на кърменето, а на това, че си му майка и нищо не мое да я прекрати Hug Аз се чувствам по същия начин като се гушкаме сега- много е гальовен Дени и направо не го заменям за нищо това усещане Hug
Искам да те питам нещо като каза за пастели. Ти беше една от първите , които имаха дъски за рисуване.  С какви флумастри се рисува и как се трие после newsm78

Аз не се включвам напоследък , но ми толкова зле  Sick, че едвам издържам седнала Crazy направо ми писна, уж влязох в третия месец Thinking
 Hug

# 253
кети, стискам палци да минава по-бързо!
ако питаш за бели дъски, има специални фулмастри за тях, трият се с всичко, салфетка, парцалче, има и специални гъби, разбира се. не се перат обаче. или поне аз още не съм открила с какво. утре пак ще пробвам, че от тазвечершното парти се завърна целия нарисуван.
тебешири не бих препоръчала на никой. много е вреден праха им и за белия дроб, и за лигавиците, и за кожата. ужасен е.

# 254
ketito ,дано по  бързо да ти мине поне за празниците да не ти е толкова лошо  Hug

Мила и аз съм на мнение ,че не трябва да се притесняваш за боледуване защото Алекс например първия си антибиотик го пи когато все още го кърмех и това му беше от както съм спряла не е пил а като имаш в предвид ,че все пак и на ясла ходи и сме в адаптационене период т.е. само болести ,въпреки това леко ги изкарва /да чукна на дърво/
А по въпроса за самостоятелността искам да ти кажа ,че аз съм гледана по същия начин ,майка ми не ме е оставяла за минутка да плача,спала съм и на ръцете по цели нощи и когато вече не е можела да издържа сестра ми я е сменяла за по 1-2 часа,подлагали са си юргани и възглавници за да не им отмаляват ръцете ,никой не и е помагал защото баба ми си е живяла на вилата а с баща ми са се разделили когато съм била на 1 месец и съм била абсоютно привързана към нея /всъшност и до ден днешен е така/ но това не е попречило да ме направи самостоятелна до толкова ,че когато бях на 16 години ме остави да живея сама и отиде в Италия да помага за детето на сестра ми и факт е ,че се справях страхотно и с къща и със сметки и с училище абе въобще не  е имала никъкви ядове и проблеми  с мен. Така ,че още е прекалено рано да правиш изводи за самостоятелността на Боби просто всяко нещо с времето си  Hug Единствения минус който отчитам за себе си от този начин на гледане и възпитание е ,че съм малко по разглезена  Blush ама не е фатално /поне за мен/ а и майка ми сестра ми и Боби не се оплакват така ,чеее.... Hug

Общи условия

Активация на акаунт