Януари дойде ли, познайте – ще си гушкаме бебоците, потрайте!

• 14 836
  • 288
  •   1
Отговори
# 60
  • Бургас
Добро утро   bouquet

Днес изпрах и прострях първата пералня с дрехи за бебо,ама едно такова е скапано и влажно времето та се чудя дали ще изсъхнат до утре  newsm78 Имам още към две перални сигурно да пусна.Това е като за начало най-мъничките неща.Другите съм ги отделила и складирала за по-натам.
Честно казано аз не се страхувам от самото раждане ,а да не ме свари неподготвена с багажа.Сигурно ,защото съм ветеран както беше казала веднъж Филипа  Laughing Laughing hahaha
От второто си раждане научих,че тръгне ли веднъжняма връщане назад,затова трябва да сме максимално спокойни.Хм...сигурно ще ви се стори лесно казано на думи. Rolling Eyes

Тапата е една такава кърваво кафява или зеленикава и можеш да родиш и след цяла седмица след падането и .На мене с второто раждане ми падна точно ден след термина и родих два дена след това.При всеки е различно.Не е повод за паника. Peace

микки ,аз вчера успях да се епилирам слава богу,трудничко беше пръхтях и се въртях ама успях. Joy Joy(става въпрос за краката)

Филип@ стискай и говори на бебо да чака тати да се върне,дано не ти се налага да се впуснеш в това приключение по пътищата сама. Praynig

Шушони не отлагай посещението при зъболекаря  Naughty в никакъв случай.Нищо няма да му стане на бебо и упойка да ти сложат даже,тя е само локална.Казвам го от опит и предния път с второто и сега ми се наложи да ходя на зъболекар.С предишната си бременност бях в пети месец и си счупих зъб с една маслина,беше дълбоко счупване и нямаше как за да работи по зъба трябваше упойка.Ясен си е жив и здрав.
Сега имах страдания по един мъдрец,но го закрепиха до раждането после ще го махам и без това е мноого навътре.

Мари ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН !!!жЕЛАЯ ТИ ЩАСТИЕ,РАДОСТ И ЛЕКО И БЕЗПРОБЛЕМНО РАЖДАНЕ!!!

# 61
Мари  newsm59 много здраве, щастие, любов и здраво бебче ти желая!   Hug
Мамчета, какво сте се разбързали толкова, неразположенията са си част от от появата на най-желаното от вас същество! Мислете позитивно, всичко ще мине толкова бързо и после ще ви останат само спомените, така че се постарайте да запазите максимално най-хубавите спомени. Не се плашете, вече раждалите мами навсякъде споделят, че всичко се забравя в мига, в който гушнете малкото човече.
Стискайте кълки и се пазете!!!

# 62
Ами не те не ме накараха ами ми казаха чисто и просто, че ако искам да ми пуснат изследвания то ще са на 2-ри януари.А на мен тогава вече ми е късно, ще станат три и повече месеца, откакто не са ме изследвали.Пък и на мен на осми януари ми е секциото..за  кога попитах аз?Абе майната му важното е че ги пуснах ...ама ще знам за следващия път.

# 63
Благодаря ви момичета Hug Много хубави пожелания!Да ви се връщат и на вас Simple Smile На мен пък вчера изведнъж ми стана лошо ей така без причина Thinking на вас случвало ли ви се е?При мен болки в срамната кост няма, нито пък бебка ми тежи , дали е защото е седалищно Thinking а вчера пък главичката и се беше отличила под дясното ми ребро, доста ме натискаше Simple Smile
Аничката, как е при теб положението, бебка да не се е обърнала?

# 64
Честит рожден ден, Мари!

относно притесненията около раждането - аз хем вече съм нетърпелива за срещата с бебчо, хем понякога ме хваща страх, който е по-скоро от неизвестното. старая се да не му обръщам внимание на този страх и да мисля позитивно, мился, че това помага. а и съм чела, че страхът увеличава болката.

# 65
Мари, честит рожден ден и от мен!  bouquet
Много здраве, семеен уют и детски смях да изпълват домът ти!

# 66
  • София
Хей момичета, запис и от мен, наистина си личи че почти всички сте си в къщи вече  Wink
Аз така или иначе понеже съм от последните по термин за Януари, явно съм и от последните дето все още работят  Sad  Tired а така вече ми се остава в къщи.....
Пожелавам весел ден на всички, почивайте си и за мен!   bouquet

# 67
Честит рожден ден и от мен Мари! Желая безпроблемен завършек на бременността!

Явно всички се тревожим за преждевременно раждане, но вече на този етап е по-безопасно да се роди, надявам се.
Аз така си казвах, ох да мина 26-та седмица, после в книжката ми пише, че след 30-та е по-добре. Сега чакам с нетърпение да дойде 37-ма. И така...но като гледам повечето от вас са доста по-напред, така че кураж момичета, всичко ще бъде наред!

# 68
Мари - честит рожден ден! Да си все така хубава и позитивно настроена!   bouquet

Някой питаше за запушалката - ами то е слузесто, кафеникаво на цвят. Четох по темата, че големината е различна при различните мами. Средно пада 24 до 48 часа преди раждане, НО това е средно може и доста по-рано да падне. Може да падне и да не разбере човек, ако не гледа.

Много сте се шашнали от вчера - всичко ще е наред - най-малко всички от форума стискаме палци - това е много положителна енергия  Hug

# 69
Мари, честит рожден ден и от мен!!! nbirthday  bigdance2
За изследванията- аз си ги плащам всичките, защото не мога да чакам по два часа пред джипито, пък и мен ме изследват за хиляди други неща- диабет, захар, 1001 чудеса.....
Аз пак да си питам, че явно няма кой да ми обърне внимание- Някоя от вас проблем с трихомонас да е имала или да има? И ако да, успяхте ли да го разрешите?

# 70
  • Бургас
Момичета защо джипито ви пуска изследванията?На мене изследванията ми ги пуска доки от ЖК  newsm78
И така и не разбрах за тая обменна карта newsm78 Аз имам само амбулаторна в която ми завериха болничния  newsm78
Пак ли ние сме на терсене в Бургас??  newsm78 #Crazy #Crazy

# 71
marita11, честит рожден ден!   bouquet  newsm59

kloie, ако много я искат тая обменна карта, можеш да си я закупиш и да я попълниш сама. Иначе в нея се отразяват резултатите от прегледите и изследванията през бременността. Според моя док е отживелица, щял да ми даде оригиналите на всички изследвания. Не ми се вярва да ме върнат без картата.  Laughing

# 72
  • Бургас
lady_ivy    bouquet  Благодаря за разяснението.

Тук в бургаския родилен дом,може само с направление за РД така,че явно няма да ми е необходима . Peace

# 73
kloie, и аз имам само амбулаторна карта, и си мисля, че това е обменната, а може и да не е така, иначе имам и направление и това е.

# 74
Здравийте и от мен!
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, МАРИ! МНОГО ЩАСТИЕ, КЪСМЕТ И ЗДРАВЕ ТИ ЖЕЛАЯ!    bouquet
Аз сутринта не можах да отида на лекцията, а така се бях настроила  Tired . Но цяла нощ бебчо не спря да се върти, намества, поритва и не можах да спя. Сега мисля да си направя една разходка до пазара, да видя за какво мога да похарча някой лев.  Wink
Клои, доколкото знам от моя АГ, за родилното  е важно направлението за хоспитализация, а обменната карта и да я забравиш не е фатална. Просто ще ти пуснат изследвания на място, които стават за 5-10 мин.
Усмивка, има електрически стерилизатори. На мен ми препоръчаха този на Чико, но не знам дали може да се използва с друга марка шишета.
Sallys , не съм мала такъв проблем, но моя позната се лекуваше като слагаше отдолу някакви глобули (антибиотични). Трихомоните обаче са упорити бактерии и ще е добре да не отлагаш началото на лечението.

Общи условия

Активация на акаунт