Примерна схема на захранване 3

• 63 151
  • 589
  •   1
Отговори
# 390
  • всъщност в Габрово, а в сърцето си в Берлин
Здравейте да споделя и аз и да попитам за съвет, дали постъпвам правилно.
Ние сме на 5 месеца и половина. Кърмим се успешно и започнахме да се захранваме с плодови пюрета. За сега давам символично по около 50гр. веднъж на ден, почти на игра. На малката много й харесват и до сега аз й ги приготвях с кърма, но вече май ще купуваме. Освен товаправя нещо неконсултирано с педито. Баба ми разказа, че едно време на бебчетата са им давали трошички от храната на възрастните. Не за да ги наядат, а за да свикнат да преглъщат. Та и аз на ден по няколко пъти й давам тршички, я хляб, я от баничката, я бананче. На нея й е много забавно, но аз се притеснявам дали не греша. Много благодаря за помощта и за това, че този форум същаствува. До сега съм научила много неща от тук.   bouquet
Не грешиш. Аз не практикувам този начин на захранване, но се нарича педагогическо захранване. Ето ти помощни материали:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1496
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=18182

# 391
  • гр. Пловдив
За много години, момичета! Живи и здрави и бебчетата ни да папкат приготвеното от мама с охота!  Hug
С новата година имам и няколко нови въпроса към вас.
1. Давали ли сте пащърнак и  какъв е ефекта след това? Имам чувството, че от него малечка се запече. Иначе доста и хареса.
2. След седмица навършваме 7 м. и съм в чуденка кое да въведа първо: кокошката или яйцето  newsm78  Joy Имам в предвид с месце ли да започна или с жълтък.
  bouquet
За пащърнака-това е подобно на моркова,и ако има и същият ефект,значи запича.Според мен започни с месото,аз така мисля да направя PeaceЖълтъка нали по-късно се въвежда Peace
И аз мисля първо с месце да започна. Реших с готово пюре, но незнам какво да е. В смисъл марка и състав. Ще се надявам на съвет, за което благодаря предварително   bouquet
Иначе как приготвяте месните манджички на бебчетата си?

# 392

И аз мисля първо с месце да започна. Реших с готово пюре, но незнам какво да е. В смисъл марка и състав. Ще се надявам на съвет, за което благодаря предварително   bouquet

За начало съм взела пуешко месо на Хипп Peace

# 393
  • гр. Пловдив

И аз мисля първо с месце да започна. Реших с готово пюре, но незнам какво да е. В смисъл марка и състав. Ще се надявам на съвет, за което благодаря предварително   bouquet

За начало съм взела пуешко месо на Хипп Peace

Би ли ми написала какво точно съдържа пюренцето с което си се запасила, защото в темичката за състава на пюретата с месо на хип намерих това:
Сладка царевица с картофено пюре и пуешко месо – 125 гр., различни зеленчуци 50,5% (картофи 26,5%, царевица 24%), вода, пуешко месо 8,4%, растителна мазнина, йодирана готварска сол;
Това, че съдържа сол не ми допада.

Тиква с пуйка – 190 гр., зеленчуци 75%/тиква 60%, картофи/, вода, пуешко месо 8%, царевично масло.
Това по ми харесва, но дали може да даваме вече царевично масло на бебчетата ни. А иначе друг е въпроса като харесам пюре дали ще го има в магазина hahaha

# 394
zwetellina месните пюрета на ХИПП са със сол. Изключение прави само пуйка с тиква, но може и да греша.
Без сол са пюретата на Сънвал.

# 395
zwetellina месните пюрета на ХИПП са със сол. Изключение прави само пуйка с тиква, но може и да греша.
Без сол са пюретата на Сънвал.

Така е за Хип, и аз не открих друго без сол освен тиква с пуйка. На Гербер май също имат сол. Сънвал така и не съм успяла да намеря още в магазините, в които пазарувам Sad

# 396
Би ли ми написала какво точно съдържа пюренцето с което си се запасила, защото в темичката за състава на пюретата с месо на хип намерих това:
Сладка царевица с картофено пюре и пуешко месо – 125 гр., различни зеленчуци 50,5% (картофи 26,5%, царевица 24%), вода, пуешко месо 8,4%, растителна мазнина, йодирана готварска сол;
Това, че съдържа сол не ми допада.

Тиква с пуйка – 190 гр., зеленчуци 75%/тиква 60%, картофи/, вода, пуешко месо 8%, царевично масло.
Това по ми харесва, но дали може да даваме вече царевично масло на бебчетата ни. А иначе друг е въпроса като харесам пюре дали ще го има в магазина hahaha

Пюре Хипп "Пуешко месо"-40 % пуешко месо,вода,ориз,лук,трапезна сол с йодин

# 397
Здравейте,момичета!
От вчера започнах да давам и каша на Лора.Взех оризовата на Хип,но ми стана много течна,като вода,а спазвах инструкциите.Направих я само с вода.По принцип каква трябва да бъде консистенцията й,като на гъстите пюрета ли?

# 398
  • София
Искам да ви питам дали е възможно и нормално да се смесва плодово пюре с зеленчуково newsm78 Един педиатър но не в БГ ми каза да не давам така! Thinking
И за нашата възраст колко АМ най-много може да изяжда newsm78

# 399
Момичета, искам да ви попитам кога започнахте да давате пюре от ябълка?

в книгата "какво те чака през първата година" не е сред първите пюрета, та затова се чудя?

# 400
  • София
Аз захрних рано с плодово пюре но си мисля,че ябълката е една от нискоалергенните храни и не е проблем! Peace

# 401
Искам да ви питам дали е възможно и нормално да се смесва плодово пюре с зеленчуково newsm78 Един педиатър но не в БГ ми каза да не давам така! Thinking
И за нашата възраст колко АМ най-много може да изяжда newsm78
За възможно е възможно,защото има много готови пюрета със смесени зеленчуци и плодове и разни плодово зеленчукови смеси.
Но според мен е по редно да се дават отделно,защото плодовете садържат киселини които не е желателно да се комбинират с други храни .
На 4 м. доколкото си спомням давах от120 до150мл.АМ

# 402
  • София
А колко пъти дневно ядеше АМ?
Нещо аз много се обърках  Thinking Давам 5 пъти АМ и 2 пъти плодово пюре между хранения!
Но с зеленчуците сме гола вода не иска да ги яде и за това вчера му дадох смесено!

# 403
Здравейте,момичета!
От вчера започнах да давам и каша на Лора.Взех оризовата на Хип,но ми стана много течна,като вода,а спазвах инструкциите.Направих я само с вода.По принцип каква трябва да бъде консистенцията й,като на гъстите пюрета ли?
Дени аз я правя като гъстите пюрета, по- лесно ми е да я давам.

# 404
Здравейте,момичета!

Ако спазваш инструкциите винаги става на вода. И нашата първа каша беше толкова рядка, че едвам се забелязваше наличието на друго освен кърма. Но така трябва да е в началото. Нали идеята е транзицията от кърма към пюре да стане постепенна и лесна? След това вече можеш да започнеш да сгъстяваш лека-полека, като на всяко следващо хранене добавяш по половин ч.л. повече каша без да увеличаваш количеството вода. Поне аз така направих Wink

Общи условия

Активация на акаунт