Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е значението на температурата и влажността в бебешката стая?
Какво представлява витамин D и кога трябва да се дава на бебето?
Какво да се направи при кървене след преглед на бременна жена?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е значението на температурата и влажността в бебешката стая?
Температурата в бебешката стая трябва да бъде около 20 градуса, а по време на къпане може да се повиши до 24-25 градуса. Влажността също е от съществено значение и може да се измери с помощта на хигрометър. За тази цел можете да закупите специален уред, който измерва както температурата, така и влажността в стаята.
-
Какво представлява витамин D и кога трябва да се дава на бебето?
Витамин D е важен за здравето на бебето, тъй като помага за усвояването на калция. Обикновено се препоръчва да започнете да го давате от 20-ия ден, особено през зимните месеци, когато слънчевите дни са по-малко. Той може да се абсорбира през кожата и играе решаваща роля за благосъстоянието на бебето.
-
Какво да се направи при кървене след преглед на бременна жена?
При кървене след преглед на бременна жена е изключително важно да се консултирате с вашия лекар и незабавно да посетите медицински специалист. Това е от съществено значение, за да се гарантира благосъстоянието както на майката, така и на бебето и за да се предприемат подходящи действия. Не трябва да пренебрегвате такива ситуации, особено по време на бременност.
-
Какво представлява тапата и какво да се направи при нейното запушване?
-
Какви са някои от пожеланията и поздравленията, изразени във форума?
На нея, бързо възстановяване!
Значи вчера имахме преглед при една докторка (не искам да споменавам имена). Първо ме гледа на видеозон после и секрет ми взе и ме бръкна - не усетих никаква болка- беше " нежна" и не усетих нищо. Като се прибрахме видях че съм прокървила ама малко и то не чиста кръв- тъмна. Знаех си че може да е от прегледа и не съм се притеснявала... но с тази сутрин имах 1, максимум две капки мръсна кръв(вече нямам) и като се миех в ръцете ми остана едно прозрачно - бяло слузесто... може да е запушалката и аз не знам.... какво да правя? има ли място запритеснение? дали кръвта е от прегледа или е от запушалката и дали това е било запушалката? Не мога да повярвам че прокървих след този страхотен преглед.... дали ми е проверявала разкритието? Тя така и нищо не каза:(

) в 10 часа. Мерките на София са 3320гр и 50 см. Раждането мина нормално. На 6 Дек в 23 часа ми изтекоха водите и от там натакък се почна ...
много здрава и щастлива да расте