СНБМ - инициативи - 16 част

• 16 554
  • 299
  •   1
Отговори
# 180
Момичета,  срещата с БАОО мина добре. Много са симпатични. От нас се иска следното инфо:
1. Законово положение за майка осиновила дете до 2 год.
2. Законово положение за майка осиновила дете над 4 год.
3. Лого и банер на сдружението
4. Представяне в 5-6 изречения

За съжаление офисът им не е свободен, за да ни приемат там да си направим сбирката. В този смисъл трябва да се видим в някоя тиха кръчма в центъра, защото офисът на седрик не е удобен, т.е. далече е за доста хора. Пък и при мен има ново 20 - откриха ми нещо, още не знам какво - утре съм на томограф, в челюстта. В сряда ще ме оперират и не знам в петък дали ще съм на себе си, за да дойда.

Това е с две думи.

Тази вечер ще се появя към 9:30 за подробности.
Танче, за до 2 години съм им пратила, освен това и за неплатения отпуск, който може да се ползва до 8 години. Това за над 4 години не го разбирам?

# 181
Влади, моля те да пратиш на мейла на БАОО наш банер  Praynig
Ми то хубаво да пратя ама няма такъв:(( Ще помоля Владимир да ми направи един довечера.
А БАОО казват ли какъв размер искат да бъде
Аз намирам един ама той от грозен по грозен - http://www.snbm.org/logo/logo.html
Влади,не знаех, че нямаме.

# 182
Момичета, срещата се отлага, предвид, че Танчето няма да може горката, освен това заради посещението на Путин движението ще е кошмарно.
Предлагаме среща в понеделник.
Моля ви помислете за някое по-удобно място в центъра, най-вече да е по-тихо.
Бих ви поканила вкъщи, но ще ви е далеч.

# 183
Момичета,  срещата с БАОО мина добре. Много са симпатични. От нас се иска следното инфо:
1. Законово положение за майка осиновила дете до 2 год.
2. Законово положение за майка осиновила дете над 4 год.
3. Лого и банер на сдружението
4. Представяне в 5-6 изречения

За съжаление офисът им не е свободен, за да ни приемат там да си направим сбирката. В този смисъл трябва да се видим в някоя тиха кръчма в центъра, защото офисът на седрик не е удобен, т.е. далече е за доста хора. Пък и при мен има ново 20 - откриха ми нещо, още не знам какво - утре съм на томограф, в челюстта. В сряда ще ме оперират и не знам в петък дали ще съм на себе си, за да дойда.

Това е с две думи.

Тази вечер ще се появя към 9:30 за подробности.
Танче, за до 2 години съм им пратила, освен това и за неплатения отпуск, който може да се ползва до 8 години. Това за над 4 години не го разбирам?

за получаване на детските. новия праг за достъп малко по-обяснено

# 184
  • София
Предлагаме среща в понеделник.
цък, мисля че съм за макар че има много време Confused
за тихо място общо взето е много относително, но понеже разпределението на заведението е на стаи, предлагам кривото до СУ. но ен настоявам разбира се Peace

# 185
  • София
  Снимките минаха за Часът на Мама. Според мен изобщо не се представих добре, защото повечето от нещата които исках да кажа така и не успях. Вярвам че ако и Мишленце беше имала възможност да дойде щеше доста добре да се противопостави на жената от МТСП.
  Добрата новина, коята представителя на МТСП сподели е по въпроса за детегледачките. Още не е окончателно решено, но тя заяви позицията си че е почти на 100 %. За близнаци сумата ще е не 220 лв, а 300 лв и има възможност програмата да се удължи до 3 г възраст.
   Възможно беше и клипчето да се излъчи от кръглата маса. Обещах евентуално да им го предоставим може да успеят да го вмъкнат някъде. Предаването ще се излъчва на Свети Валентин.

# 186
Мими, кажи моля те мало по-подробно за предаването, нямах идея, че ще има човек от МТСП.

Много ме е яд, че не успях да дойда, ама нямаше как Rolling Eyes

За клипчето ако Мими или Хриси се уговорят с хората от предаването, ще намеря начин да го занеса другата седмица. Живот и здраве Praynig

Ники днес ми е по-добре, сутринта пак имаше малко Т, но вече под 38,5. Очаква се и кашлицата да се оправи до 10 дни най-сетне, ако това стане ще разцелувам доктора. Днес правихме снимка и изследвания и не е бронхопневмония поне Whistling

Днес ми звъня един човек - многодетен баща, който е един от пропусналите да си подаде навреме документите за учелищно присъствие и съответно сега за 2 месеца няма да получи детски. Човека смята, че много по-лесно за родителите би било ако инфото за отсъствията не бъде дублирано. В момента нали хем директорите дават такова инфо, хем родителите. Сума ти бумаги, много разправии, а всъщност информацията е една и съща. Човека помоли да поставим въпроса пред МТСП и поне тичането на родителите за този прословут документ да отпадне и само дирукторите да си дават необходимата информация. Според него 90% от софиянци ще останат без детски по този повод. От МТСП им отговорили, че само малцинствата били точни с тези документи #Crazy Затова сега те щяли да си вземат помощите, а останалите родители не. Какво мислите да напишем едно писмо по въпроса?

Танче, съжалявам за проблема с челюстта, дано се окаже нещо леко и да не е за операция Praynig Бях ти писала да ми кажеш за коя медия ти беше изявлението на 11, за да мога да си вкарам участието ти в листата.

Момичета, отново пиша нещо, което ми е много важно, за да съм точна за следващото тримесечие с отчета. Моля ви, коя където участва с изявление от името на сдружението да ми пише тук в темата или пък на лични. Интересува ме коя медия, кое предаване /ако е ТВ или радио/, коя дата и на каква тема.

До момента за януари съм вкарала участието на Таня /без медията/, Влади, моето и сега ще вкарам на Мими. За декември и ноември ще трябва да ми допълните вие отчета, защото изобщо не съм наясно какво и как. Ако съм пропуснала нещо от участията за януари казвайте.

Снощи не сте ме включили в чата, щеше да ми е интересно да прочета Sad

# 187
  • София
Не знам мен дали сте ме включвали в чата. От няколко дни имам проблем със скайпа и дори и да сте ме включили не мога да прочета какво сте разисквали. Може ли за незапознатите накратко да нахвърляте нещата тук или в пощата.  Praynig

# 188
КАЛИ, ИЗВИНЯВАЙ МИЛИЧКА!!!  Hug
Последното ми интервю беше на инфо радио - темата - предложение за поставяне на втомати за продажба на лекраства без резепта и флуорирането на водата. покрай пресконференцията - бТВ, нова - 2 пъти, ббт....
предизборни - ходих само на срещата с Антония Първанова.
Имах и още дадени интервюта, но ще ес напъна да се сетя какви бяха.

# 189
  • София
За флуора: http://www.bgfactor.org/news.php?cm=13&nid=37944
Цитат
Забраняват флуора в питейната вода
      Проектът за национална програма за профилактика на оралните заболявания при деца от 0 до 18 години ще бъде преработен, съобщи вчера председателят на Българския зъболекарски съюз (БЗС) д-р Николай Шарков. Причината е, че в сегашния документ се предлага питейната вода във всички по-големи градове на страната да бъде флуорирана. От здравното министерство обаче се опасяват, че това може да доведе до предозиране. При неправилна експлоатация има опасност и от развитие на други заболявания, смятат експертите на Гайдарски. Проектът ще бъде преработен, като се съобразим с изискванията на здравното министерство, обясни Шарков.
    в. Новинар
    Във връзка с това, ние от темичката за флурирането имаме големи надежди, че скоро официално ще потвърдят че няма да се флурира водата. Сега остава да се разбере на къде ще избие усвояването на парите. Флуриране на кисело и прясно мляко, солта и тн. Смятате ли че все още е необходимо да се опитам да извадя информация или да изчакаме да разберем как ще се развият нещата?
    Кали за клипчето назнам с кой говорих, изглеждаха заинтригувани, но мисля че трябваше по-рано да им го предложим, защото докато снимахме например вмъкнаха заснето изписване на тризнаци. Тоест сега вече незнам дали ще има къде да се вмести. За съжаление изобщо не успях да кажа нищо съществено, бях решила да споделя за това как е в Германия, но разбрах от Джъмп, че всъщност сега има промени и не посмях. Вярвам че ако беше ти щеше да се справиш страхотно  Peace

# 190
Не знам мен дали сте ме включвали в чата. От няколко дни имам проблем със скайпа и дори и да сте ме включили не мога да прочета какво сте разисквали. Може ли за незапознатите накратко да нахвърляте нещата тук или в пощата.  Praynig
Еве, включих те със сигурност. Кали за теб нямам спомен, но мисля всички добавих от моя списък. Много съжалявам, ако сме те изпуснали  Sad
Пращам на пощата файлче с чата..

Раде, Силве още не са ни пратили програмата за семинара. Писах на Краси и ако няма нищо до следобяд ще й звънна да уточним нещата за утре. В събота и аз ще присъствам. Същото важи и за договора с ФРГИ за проекта.

# 191
КАЛИ, ИЗВИНЯВАЙ МИЛИЧКА!!!  Hug
Последното ми интервю беше на инфо радио - темата - предложение за поставяне на втомати за продажба на лекраства без резепта и флуорирането на водата. покрай пресконференцията - бТВ, нова - 2 пъти, ббт....
предизборни - ходих само на срещата с Антония Първанова.
Имах и още дадени интервюта, но ще ес напъна да се сетя какви бяха.

Мерси, Танче, за Антония Първанова беше през ноември, нали?

Мими,сигурна съм, че и ти си се справила много добре Hug

Доли, извинявай скъпа, мъжа ми е направил скайпа да не се включва автоматично и затова мислех, че щом нищо не изниква, значи не сте ме включили, сега виждам, че сте ме включили и се извинявам Embarassed

# 192
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!

Раде, Силве още не са ни пратили програмата за семинара. Писах на Краси и ако няма нищо до следобяд ще й звънна да уточним нещата за утре. В събота и аз ще присъствам. Същото важи и за договора с ФРГИ за проекта.

Тамън се бях засилила да питам за часовете, че да знам какво да правя, ама явно ще почакам.

# 193
Момичета, искам да привлека вниманието ви отново върху темата за препаратите в детските заведения, която както знаете ми е много болна.

Ето 2 теми за белината и хлорните препарати:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=256386.new#new

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=227010.0

Благодаря ти, Мими, че ми ги показа Hug

Деска, виждам, че ти си в течение на срещите с МЗ и РИОКОЗ /не знам дали сте провели срещата, за която говорихме преди заминаването ми/ и ще ми бъде интересно да разкажеш докъде са стигнали нещата  и да обсъдим ще правим оттук нататък.

Писах на една от майките, която е казала в постинга си, че е намерила хубав дезинфуктант, който е успяла да наложи в детската градина. След като е имала успех искам да опитам и аз в нашата градина като реша да пусна децата отново. Съгласна съм и сама да купувам целия препарат за групата, само и само да не правят децата ми бронхоспазми.

Искам да помислим какво можем ние като сдружение за решаването на този проблем, ако сте съгласни.

# 194
Момичета, както казах и на Мими в кюто- не се включих повече по темата за препаратите, защото ме е срам и няма какво да кажа от името на СНБМ. Наш пропуск е, че никой не отиде до МЗ, няколко пъти ви подканях, защото аз не мога, тъй като не съм в Сф. Така, че нямам кой знае каква нова информация, Кали. Не знам минала ли е тази наретба за яслите, която бяха подготвяли, дори никой не отиде да я прочете, не знаем какво пише в нея. Последно беше базирана в юридическия отдел на МЗ. Ако е приета сигурно е валидна от началото на тази година, ако не - все още има шанс да я видим. За целта - някой от вас просто трябва да посети МЗ, с предварително обаждане и обяснения.

Иначе - остава варианта всеки да действа по места или да убеждаваме отново и отново столична Община да си направи някаква нейна си наредба или устно нареждане да не се ползват хлор и белина.. Препарати има много и достатъчно, в един мой постинг бях написала какво използват яслите в Плевен - с решение на отдел Здравеопазване в Общината - те са сключили договор с фирмата. Бях я записала на хвърчащо листче, не пазя името. Но фирми бол наистина, ще се намерят, ако някой пожелае да му предложим алтернативи.

Да кажа и аз за автоматитие - ако се наложи занапред като аргументация - на деца не се дава аспирин, заради синдрома на Реи или Рей, не знам как е правилно да се напише. С витамини също може да се предозира...

Аз няма да мога за среща да дойда най-вероятно. Още ми е доста колебливо състоянието.

Общи условия

Активация на акаунт