Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ето моята любима питка, покажете и вашите

  • 315 264
  • 485
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
  • Мнения: 1 282
Бях обещала снимка на любимата ми питка  по рецепта на Ренци  Hug

Ето това е

http://images24.snimka.bg/005308576-big.jpg

# 151
  • Мнения: 195
Ето моята питка:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=225464

Последна редакция: пн, 10 мар 2008, 17:01 от mocarella

# 152
  • Мнения: 1 163
Красиви пити сте показали.
Я  ви попитам вие колко често правите пити?

Защото ние си похапваме доста честичко Embarassed

# 153
  • Мнения: 141
Момичета, някой има ли идея защо Болярската ми питка стана на шупли, като гъба за баня.От какво зависи, за да стане на конци.Моля, помагайте.Иначе на вкус е много хубава.Нещо при втасването ли обърках? newsm78

# 154
  • Мнения: 22 870
Момичета, някой има ли идея защо Болярската ми питка стана на шупли, като гъба за баня.От какво зависи, за да стане на конци.Моля, помагайте.Иначе на вкус е много хубава.Нещо при втасването ли обърках? newsm78

Може би е превтасала newsm78.

# 155
  • Мнения: 11 741
сода за хляб сложи ли?  от нея е.

# 156
  • Мнения: 22 870

Ето и моята последна питка. Харесах си я Embarassed!

# 157
  • Мнения: 11 741
ооо, labrex, страхотна е! Peace
Обожавам такива питки - много бухнали и с ясно изразен рисунък!

# 158
  • Мнения: 22 870
ооо, labrex, страхотна е! Peace
Обожавам такива питки - много бухнали и с ясно изразен рисунък!

pina, благодаря!   bouquet Пробвах една отдавна записана рецепта, понеже ми трябва питка, в средата на която да се постави купичка с мед. Само следващия път трябва да се постарая повече по украсата. Сега рязах тестото върху една ръбеста паничка, трябва да е обла, с равно дъно, за да станат по-добре листчетата, които излизат от средата. но това може да се направи. Важното е, че и тестото е хубаво.

# 159
  • Мнения: 1 163
Много е оригинална ще я пробвам тези дни

# 160
  • Мнения: 22 870
Хлябът се казва „Короната на готвачката”.

Ето рецептата: / в скобите са моите промени/

900 гр. брашно
3 с.л. захар
2 пакетчета суха мая по 7 гр. /аз използвах жива мая/
2,5 ч.л. сол
1 ч.ч. топло прясно мляко
1 ч.ч. топла вода
125 гр. краве масло
3 шепи олио

Смесете топлото мляко с топлата вода и добавете сухата мая и захарта. Оставете 10-15 мин.
След това добавете размекнатото масло, солта и брашното. Омесете хубаво. /Авторката на рецептата пише, че е омесвала тестото с помощта на олиото/. Аз не съм използвала олио. Тестото си се омеси нормално. Покрива се с кърпа и се поставя на топло за 2 часа . След това се намесва и се оставя още час – това по оригиналната рецепта. При мен втаса за около час, после оформих, оставих още 20-ина минути и  пекох.

Оформяне:
Тестото се разделя на 9 равни части. Едната се разточва и се слага в намазаната тава върху обърната купичка ето така:

Останалите 8 части правим на топчета и ги подреждаме около купичката:

Режем ето така: /дано го направите по-добре от мен!/

Обръщаме листенцата и изваждаме купичката.


Втасва още 20-ина минути, намазва се с яйце, може да поръсите със сусам или мак по желание

и се пече 30-35 мин.
Това е! Grinning

# 161
# 162
  • UK/София
  • Мнения: 7 673
labrex , справила си се чудесно!Цветето е нарязано много добре и питката изглежда страхотно!

 Сига с тези самокритики - поздравления!  bouquet

# 163
  • Мнения: 22 870
labrex , справила си се чудесно!Цветето е нарязано много добре и питката изглежда страхотно!

 Сига с тези самокритики - поздравления!  bouquet

Щом ти казваш.... Grinning Ама нямах търпение да я видя в готов вид. Може да се поизпипа още. Много е вкусна, почти три секторчета излапах. Embarassed Embarassed

# 164
  • Мнения: 1 122
Малееее страхотна е.  bouquet Оформлението е много интересно. Задължително ще я направя.

Общи условия

Активация на акаунт