Празниците чукат на вратата, а ЮЛСКИТЕ бебоци ще празнуват на мама във тумбака

• 13 717
  • 283
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте. На мен док не ми е казал колко е голям бебо, но на снимката от ехографа пишеше 2,86 см. - в 9 седмица и 5 дни.
А относно болките в таза - и аз ги имам, и аз си мисля че е рано още да се разширява таза.......ама при мен ще е от много тъпкане, по време на втория месец имах такъв апетит.......леле майко ....... сега вече по не е така.....и слава богу. Коремче имам, ама аз винаги съм си имала и преди да забременея, сега вече е по-голямо де Simple Smile

# 211
  • София
 Ех, Майра ти пък ме отчая Rolling Eyes и аз съм така, ама все си виках вече съм в 12 г.с. и трябва всеки момент да спрат Sad

Момичета, аз още не съм си избрала лекар  Shocked направо не вярвам, че това съм аз ooooh!
Някоя от вас ходи ли в Шейново newsm78 и при кой?

# 212
Пожелавам на всички весело посращане на новата 2008 година!Бъдете живи и здрави мили бъдещи мами!  bouquet

# 213
Здравейте момичета,
чета как са ви се заформили коремчетата.  Grinning При мен няма особена разлика като че ли, но аз си имам шкембенце още от преди да забременея, така че няма как да забележа. Обаче не мога да понасям тесни дрехи, а и гледам че са ми отесняли и малкото, които ми ставаха Sad Качила съм 1кг, което е нормално за 4тия месец, обаче панталоните ме стягат. Явно ще трябва да си купя дрехи за бременни. Можете ли да ме посъветвате от къде в София? Гледам дънките в ДАнет, които ми харесват, но нямам никаква идея за размера им, затова не смея да купя от там.  Thinking

ketito, аз ходя на ЖК в 10та поликлиника, но се оказа че докторката, която ме следи там е от Шейново. Казва се Надежда Стивасарска и след празниците ще ходя на преглед в Шейново, за да ме погледне на по-добра техника, че в 10-та е малко допотопна. И аз не съм избрала лекар още Sad Просто не знам вече. Ходя и на ЖК успоредно и при моя си гинеколог, който изражда в клиниката на Мазнейкова. Обаче за там чета супер противоположни мнения и се колебая. Имам и варианти за Тина Киркова и Токуда. Thinking #Crazy newsm78. Скоро обаче ще трябва да взема някакво решение все пак  Rolling Eyes

# 214
Качила съм 1кг, което е нормално за 4тия месец, обаче панталоните ме стягат.

За 4ти лунарен ли говориш - някой спомена и преди 4ти месец..как си ги броите? Аз мен си се водя още в 3ти месец newsm78 Според моя календар 4ти месец започва от 15та г.с  Thinking

# 215
Аз вече се обърках с това броене по седмици, месеци и лунарни месеци #Shocked
До колкото знам един лунарен месец е четири седмици и бременността е 10 лунарни или 9 нормални месеца
Аз си смятам по нормални месеци бременността, като засичам от деня на последния цикъл и ако дата е била 2.10 то на 2.11 влизам във втори месец и така нататък...................
Обаче не съм много сигурна дали това е правилният начин на отброяване Thinking
А вие как ги броите?

# 216
  • София
И аз така ги броя нормалните дни от месеца някъде в 14 седмица влизам в 4 месец - но ако си ги смятат като лекарите - демек по г.с. и така по лунарния календар на всеки 4 седмици е един лунарен месец - и бременноста е 10 месеца bowuu Всеки избира как му е по лесно  Joy

# 217
няма голям смисъл да си сравнявате бебетата по сантиметри, защото тогава трябва и да уточнявате коя колко е едра, и мъжът и колко е висок и т.н., зщото това са гени, пък и ехографите далеч не са прецизни в милиметрите Simple Smile

за килограмите също е ужасно индивидуално. Миналата бременност по това време вече ходех с разкопчани гащи, а сега съм още с най-тесните дънки. И кантарът не отчита промяна в килограмите отпреди забременяването.

мариям3, аз броя влизането в нов календарен месец по термина. моят е на 2 август, значи сега на 2 януари влизам в третия месец. И аз не съм много сигурна дали е така, но преди така правех, явно така са ми казали Simple Smile

а на шофьорски изпити се явявах тъкмо три пъти бременна Simple Smile накрая отидох в провинцията, където бяха подготвени да ми го дадат, понеже вече ми личеше  Joy а кола купихме чак в осмия месец и тогава подкарах - едвам се събирах зад волана.

# 218
  • София
 Ето как ги имам записани аз, седмиците в кой месец от бременност са!
Това е от датата на зачеване, демек 2 седмици след последната менструация. А по гестационни седмици е + 2 седмици.

МЕСЕЦИ 
           1    2    3     4     5    6     7    8    9     
С      _____________________________
Е         1    5    9    14   19  24   28  32  36
Д         2    6   10   15   20  25   29  33  37
М         3    7   11   16   21  26   30  34  38
И         4    8   12   17   22  27   31  35
Ц                    13   18   23 
И

По гестационни седмици, демек от последната менструация, ще е така:

МЕСЕЦИ 
Е         3    7    11    16   21  26   30  34  38
Д         4    8    12   17   22  27   31   35  39
М         5    9    13   18   23  28   32   36  40
И         6    10  14   19   24  29   33   37
Ц                     15   20   25 
И

КАЖЕТЕ ТАКА ЛИ Е  Praynig

Последна редакция: пт, 28 дек 2007, 16:17 от ketito

# 219

По гестационни седмици, демек от последната менструация, ще е така:

МЕСЕЦИ 
Е         3    7    11    16   21  26   30  34  38
Д         4    8    12   17   22  27   31   35  39
М         5    9    13   18   23  28   32   36  40
И         6    10  14   19   24  29   33   37
Ц                     15   20   25 
И

КАЖЕТЕ ТАКА ЛИ Е  Praynig

Това е от сайта на Бг-Мама. И аз съм ги чела така и общо взето си ги водя така Peace Тук май само по седмици ги броят - никога не са ми споменавали месеци Thinking

няма голям смисъл да си сравнявате бебетата по сантиметри, защото тогава трябва и да уточнявате коя колко е едра, и мъжът и колко е висок и т.н., зщото това са гени, пък и ехографите далеч не са прецизни в милиметрите Simple Smile

По сведение на чуждестранния печат hahaha бебетата до към края на 3ти месец се развиват сравнително еднакво и си има определени граници. Затова и тук до края на 3ти месец коригират евентуално термина - ако бебето е по-малко или по-голямо. След това вече се развиват различно и не е правилно да се сменя термин вече Peace

# 220
Аз пък за първи път чувам, за смана на термина според размера на бебето. Все съм си мислела, че след като е 40 седмици бременността, считано от първия ден на последната менструация, това е постоянна дата и не се променя. Затова и по-лесно е да се отброява в седмици, защото оплождането при всяка жена настъпва по различно време... newsm78 Но пък ето това може би е причината да се промени датата на термина, ако овулацията ако има доста мърдане от стандарта ....

# 221
Моля някоя от мамите които вече са раждали да ми обясните какво предствляват контракциите. Днес цял ден имам пробождане и опъване в областта на матката въпреки, че пия магнезии и но-шпа. Ужасно се притеснявам с тази бъбречна криза да не стане нещо лошо Praynig

# 222
Обади се на лекаря си и бъди спокойна. Аз ги усещах в началото като втвърдяване на корема, около 7 мес бях. А родилните са съвсем други.

# 223
По сведение на чуждестранния печат hahaha бебетата до към края на 3ти месец се развиват сравнително еднакво и си има определени граници. Затова и тук до края на 3ти месец коригират евентуално термина - ако бебето е по-малко или по-голямо. След това вече се развиват различно и не е правилно да се сменя термин вече Peace

точно тези сведения от чуждестранния печат са довели доста жени, особено първораждащи форумки, до излишни притеснения, понеже на друга форумка бебето в същата седмица било с 5 мм по-голямо. В този смисъл го казах, почват едни излишни притеснения, които само лекар би могъл да прецени,  и потвърди или разсее.
корекцията на термин сигурно е подходяща при жени с нерегулиран цикъл. Но примерно при мен, която и двата пъти знаех деня, в който съм заченала, е съвсем ненужно. Първият път бебето ми вървеше постоянно десетина дни напред от официалния термин, и какво от това - следвахме си го, не сме коригирали нищо. Ако бяхме коригирали, дали щяха да ми го извадят по-рано  Thinking
сега също според ехографа съм за 28-29 юли, т.е. 5 дни напред.

# 224
  • София
Влизам само за секунда да ви честитя Рождество Христово и да ви пожелая прекрасно да си изкарате в новогодишната нощ Hug
Аз навръх празника се разболях жестоко, ларингит, не можех да си кажа заглавието два дни, едва днес проговорих Crazy Толкова лекарства изпих...мога само на Бога се моля всичко с бебето да е наред, хапчетата да не са му навредили и гадните бактерии да не достигнат до него Praynig
Утре заминаваме за Гърция да празнуваме Новата година, така че отсега ви пожелавам много щастие, здраве, лека бременност и розовобузи бебенца през лятото Hug Ще се "видим" догодина  love001

Общи условия

Активация на акаунт