Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представлява феталната морфология и кога се прави?
Какво представлява абрупцията на плацентата и как се лекува?
Какво представлява нухалната гънка и защо се измерва по време на фетална морфология?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представлява феталната морфология и кога се прави?
-
Какво представлява абрупцията на плацентата и как се лекува?
-
Какво представлява нухалната гънка и защо се измерва по време на фетална морфология?
Нухалната гънка е пространство, което се измерва по време на ултразвуково изследване, разположено в областта зад врата на бебето. Това измерване се извършва по време на фетална морфология, тъй като увеличената нухална гънка може да бъде показател за риск от различни генетични синдроми, включително синдром на Даун.
-
Какво представлява 4D ултразвуковият преглед и какви данни може да предостави?
-
Какво представлява 4D ехографията?

и при кой?
При мен няма особена разлика като че ли, но аз си имам шкембенце още от преди да забременея, така че няма как да забележа. Обаче не мога да понасям тесни дрехи, а и гледам че са ми отесняли и малкото, които ми ставаха 

Всеки избира как му е по лесно
Тук май само по седмици ги броят - никога не са ми споменавали месеци
бебетата до към края на 3ти месец се развиват сравнително еднакво и си има определени граници. Затова и тук до края на 3ти месец коригират евентуално термина - ако бебето е по-малко или по-голямо. След това вече се развиват различно и не е правилно да се сменя термин вече
Толкова лекарства изпих...мога само на Бога се моля всичко с бебето да е наред, хапчетата да не са му навредили и гадните бактерии да не достигнат до него