Бебета ЮНИ - 8

• 11 212
  • 303
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Здравейте и ЗА МНОГО ГОДИНИ и от мен!
Да сме живи и здрави и най-вече да са ни здравички бебетата!! Simple Smile

Аз също по едно време бях започнала да се притеснявам, абе аз бременна ли съм или не - вече не ми става лошо, коремът ми не е чак кой знае колко пораснал, а бебчо не го усещам още.
Но преди малко бях на преглед и се успокоих  Simple Smile - тук си е мъничето, даже и характерче проявява вече  Grinning Беше седнало по дупе и съответно не можеше да му се види полът, лекарката го огледжа от всички страни, накрая успя да го хване отпред, но то най-нахално в този момент преметна едното краче върху другото и пак се скри  Grinning  Не знам, срамежливо ли е или нещо не иска да се издава още... Така че ще чакам поне още около месец докато разбера какъв цвят ще са нашите гащи.

# 241
  • София
Здравейте,

честита нова година на всички:)

Аз прочетох по-нагоре за поверието дето татковците като растели с мамите щяло да бъде момиче:) И да споделя с вас, че май всички тези поверия са чисти измишльотини, за съжаление де Simple Smile При мен отвсякъде по бабините деветини изглеждаше като да е за момче, ама на феталната морфология Марков беше категоричен, че е момиче. И тотално вече се разочаровах от всякакви признаци и измишльотини.
А и при нас таткото е много по-бебешки настроен, отколкото аз. И аз гледам от практичната страна на нещата - организация на отглеждането и т.н., и да си призная направо си ме е страх как ще се справям. Но то като дойде ще видим - сега и да си го представям няма как да ми се изясни:)

# 242
Здравейте и честита Нова Година на всички!Желая ви много здраве и усмивки!Разгледах албумчето,много сте хубави всички Simple SmileАз още не съм смъквала снимките,утре ще взема апарата.Ние бяхме на 31. в един ресторант,геройски издържах до три часа и беше общо взето добре,но много запушено,следващото ми излизане сигурно ще е след година,така се нагълтах с дим.
За това коя седмица на кой месец отговаря и на мен ми е интерсно-не ми стана ясно с първата бременност,явно няма да ми стане и сега LaughingАз съм в средата на 15 г.с-това вече четвърти месец ли е?Иска ми се да е така,че да имам оправдание за трите килца отгоре LaughingМомичета,знаете ли дали по време на бременност мога да ползвам крос тренажор?Вижда ми се доста натоварващ,но трябва да измисля нещо,че пак ще посрещна лятото с 26 кг отгоре май.Аз всеки ден си правя комплекса по йога,но започнах след 12 седмица и килцата се бяха трупнали вече,сега ми се иска и някаво кардио натоварване като че ли newsm78

# 243
Ние си имаме фитнес малък в нашия блок. И от няколко дни ходя там на колелото и на пътечката. По 15мин на всяко. Отделно, че и двете си имат разни програми и ми се следи всичко, включително и пулса. Гледам да не минавам 120 и да не се натоварвам. Мускулна треска нямам, чувствам се добре. На пътечката не тичам, а ходя.

# 244
Здравейте!!!Аз преди няколко седмици усещах някакви гъдели4кания долу ниско в корема ,но сег ане усещам нищо.От време а време усещам някакви потрепервания ,но мисля 4е не е беб4о.Тук в русе е ад.Сняг до кръста,.....абе бедствено положение.

# 245
panterkata66 и аз така от 13 седмица усещах вибрации но скоро не съм усещала нищо Sad Искам вече ритничета да усетя-толкова ми се иска.   Embarassed

# 246
Лично според мен, ходенето пеш е идИалнУ за нашто състояние  Mr. Green  Така че и крос тренажора би вършил работа, стига да не спринтираш по него! Аз се каня за басейн, уж да поплувам малко, но в тоя студ още не ща! След месец!
Аз за гледането на бебето не се тревожа. Интересно ми е Simple Smile  Вероятно съм споменавала, че преди време за две години се грижих за 4 дечица, постоянно, и макар да не бяха новородени, имам някаква представа какво предстои.... даже давам мнение в темите за акането на две-годишните...  Blush
Решила съм, ако всичко мине нормално, и нямаме нужда от специални грижи някакви, да се оправяме двамата с таткото още от първия ден! Той няма да е на работа, така че ще върши половината работа. Не казвам, че ще ни е лесно, но пък сме достатъчно големи и интелигентни хора да се справим със собственото ни бебе! Е, никой не е къпал новородено, но пък знаем основните правила - да не го удавим  Mr. Green .... да не му влиза вода в ушичките, да не му мокрим пъпчето... После го мажем с крем (ако трябва), правим гимнастиката, и айде в пелените  Heart Eyes
Извинете, днес съм се отпуснала на сладки мисли за бъдещето и ви надух главите....
Отивам да си пека кекс, за първи път ми е, дори нямам форма, но какво пък! ще се науча  Joy

# 247
Лично според мен, ходенето пеш е идИалнУ за нашто състояние  Mr. Green  Joy
Да де,аз затова си мислех пътека да си взема,после приятели взеха да ме убеждават,че по-добре било крос тренажор.Ама като се качих на него,никак не ми се стори като ходене пеша Mr. Green
И според мен(а даже и от опит вече)майката и бащата могат съвсем спокойно да си гледат бебето,щом и мъжът ти ще си е у дома,още един човек само ще внесе суматоха,ще се справите прекрасно и сами.
П.С-ще ида и аз сега да си купя един кекс,на Коледа пробвах да меся питка,следващото кулинарно безумство ще предприема другата година Laughing

# 248
Здравейте Мамчета!

offioly така и не сподели какво стана с кексчето eat

tanita_83 и аз съм на доктор чак на 16.01 и вече нямам търпение да отида защото точно тогава влизам в 5-тия месец и много се надявам вече да ми каже дали ще е момиченце или момченце.

marvele ти каза че си ходила на ФМ при Марков. И аз съм записана при него но за 21.01.Сподели МОЛЯ те може ли таткото да влиза с мен и да си нося ли дискче да ми запише всичко?Голям ли е дисплея и аз ще мога ли да видя нещо докато ме гледа? Изобщо разкажи как минава прегледа  Praynig  bouquet

Момичета да ви питам вие мислили ли сте да се записвате някъде да раждате или не.Аз много искам да се запиша в болница Токуда но доколкото знам е много трудно.Има ли някои мами които ходят там да ми споделят как стои въпроса??? smile3521 Аз помня че една от нас ходеше там но не помня коя точно!

Чао за сега Simple Smile

# 249
А, кекса... аз сега ще го почвам Simple Smile едната рецепта е с яйца, а другата е без яйца, но с конфитюр... май ще си измисля някаква моя средна рецепта, щото пък имам едно боровинково сладко, дето ми се иска да го сложа... А и ще е във тава, не във форма... Тя мойта работа все такава ... джаста-праста  Mr. Green Даже като се заженихме с мойто момче, се оженихме по якета, понеже не се сетихме да си ги свалим  Joy
Уффф, това с този кораб, който е потънал, много ме тормози. Моето момче нали и то е все по кораби, а когато не е по кораби е по самолети... тревожа си се за него. Добре че следващата седмица по това време ще си е тук!
А за болниците незнам. Мисля евентуално за тази на Мазнейкова, като отида в началото на февруари ще я попитам как стоят нещата.
Ау, в Русе е много лошо! Те и в София не се оправят, но в Русе и Разград си е ужас! Аз откакто се помня всяка зима си имаме такива неща в Лудогорието, но по-често е от поледици...

# 250
Честита Нова Година!

Момичета, искам да ви питам нещо. Някой знае ли защо не е полезно да се спи по гръб.Имам една книжка за бременни и там пише,че не се препоръчва,но не обясняват защо. Аз от 2 седмици имам много неприятни болки в краката - нещо като схващане.Появяват се само като лежа. Цяла нощ място не мога да си намеря и единствената поза, в която чувствам облечение е тази по гръб. Но ако пречи на бебето newsm78...А на лекар съм чак на 14.01. Не мога да чакам дотогава. Искам една нощ да се наспя.
И аз усетих бебчо. На няколко пъти вече. Много съм щастлива.

# 251
Аз съм родом от Добруджата и помня много хубави зими като дете - няма ток, няма даскало - кеф!!!  newsm44 Днес следобяд се обаждах на леля ми в Свищовско - там пък не се виждали къщите от сняг, разбрах. Но, пък е красива приказка! Иначе, успях да си изпрося няколко снимки от сестрата, която живее в Разград, да видя какво е положението и там.... красота!

Относно спортуването - браво на всички, дето го правят! Аз съм си малко марзеланче, гледам сега първо да кача малко килца и после ще спортувам. Тук се оказа, че имаме басейн, но кога ли ще си размърдам малко дупето, не знам...  Blush

И аз съм сама вкъщи този месец. Моят мъж е в запас...  newsm45 Тук всяка година мъжете са задължени да ходят в казармата, по 1 месец, докато навършат 40 или 45 год, не се сещам точно...  newsm78 Но, поне ще си идва уикенда!

И мене гледането на бебето не ме притеснява, ще се справи сами с таткото, вярвам. Само ме е страх от това кърмене..., ама дано е неоснователно! Иначе, искам да мога да кърмя!  Peace

MeryLu, и мене този въпрос за спането по гръб ме вълнува! Аз все още си спя почти само по гръб. Май веднъж бях чела, че в напреднала бременност не е вече добре, защото тежестта от бебето спирала някаква много важна вена (или артерия), та затова. Но, не съм веща по въпроса, а искам също да знам!

# 252
Привет и от мен! Разбрах затрупал ви сняг. Ееее, ми зима. При нас е -20 градуса, преди малко излязох да си взема обяд и направо е чудо че се прибрах мърдаща.

offioly и Sleeping Beauty, и ние мислим самички да се оправяме, още повече че ако дойде "помощник" ще трябва да живее при нас, т.е. да спи на дивана в хола и прочие - само ще се прескачаме. Ние нали съобщихме на бабите и дядото благата вест (най-после) на 31 Дек., и майка ми днес вече ми разправя - ми тя визата и за Америка изтекла, пък паспорта и изтичал 2009, да го сменяла ли отсега. Явно си представя как ще дойде тук за година-две ли, що ли  newsm78. Казах и да не се тревожи, има време да ги мислим тез работи - но честно, ако майка ми дойде за дълго ще сме като с две деца, не едно. Ще го мислим... на първо време скоро започваме да търсим ясли да се записваме, че тук се чака по година и повече. Вас едва ли ви занимава такъв въпрос, ама с моето 6-месечно майчинство... трябва.

MeryLu, за спането по гръб знам че не се препоръчва защото в такава поза матката (и бебето) притискали някакви вени. (Лаишко обяснение, дано има някой по-компетентен да се изкаже.)

Bili, кростренажора поне за мен е доста леко-натоварващ уред (в сравнение с това да тичаш навън или на пътечка), но много зависи на какво си свикнала отпреди бременността. Уж не трябва точно сега да започваме нов вид спортни натоварвания - само това на което сме свикнали отпреди, и то по-леко. И аз ходя на пътечка най-вече или карам колело. (От кростренажора ме заболяват коленете.)

Вчера ходих на йога - добре беше, малко мудно, но се разтегнах много приятно, особено за дупето и гърба. Платих си направо за 8 седмици, по веднъж седмично и вече ще ставам редовна. На басейн ми се иска да се запиша ама в този студ... страх ме е от настинки... а пък тук не може да идеш ей така и да си платиш за едно плуване, купува се годишно членство дето струва сума ти пари (ех, тез Американци, а, purshing?  Joy).

Ух, още искам да пиша но имам толкова работа.... хайде до по-късно. Offioly, дай малко кекс насам де, и аз предпочитам с конфитюр Mr. Green.

# 253
Здравей ,МЕРИ лУ!!!Зна4и на мен доктора категори4но ми забрани да спя по гръб,а аз така се 4увствам най добре Sad
Каза само на ляво.Може и надясно от време на време.Но най удобната поза за бебето е наляво.Когато си погръб,матката притискала нещо си там и можело да ти стане зле,а и н абебето не му е хубаво.с първото беб4е си спях само н аляво

# 254
уффф, оплесках май работите с кекса...  newsm78 сложих сода бикарбонат в прясно, а не в кисело мляко, щото нямах бакпулвер... не трябвало, каза мама  newsm78 де да знам. Започна доста силно да мирише на сода от към фурната, пък ще видим. Ако не стане - утре пак! Аз не се отказвам лесно! Ако е за солени манджиджки - нищо не може да ме спре! Ни рецепта ми трябва, ни нищо! ама с тез кексове... само един шоколадов сладкиш научих у френско, и тва е. Ще ви информирам. Ако стане, някой път ще ви почерпя с такъв! Моя измишльотина!  Mr. Green
Аз си спя на всички посоки... сега съм сама в голямото легло, и съм по диагонал, когато се събудя... По принцип не спя по гръб, а сега ми е удобно едно такова полу-по корем, ама не съвсем... Ако докторите казват - няма по гръб!
Хехехе, и моята сестра сега е в Раград, но само на гости с племенницата; обаче вече са на дъъъълго гости, понеже не могат да си тръгнат! Майка ми тайно е щастлива от бедственото положение  Joy
Малеее, представяте ли си да чакате бебе точно в тази зима... ужас! Е те така стават домашните раждания... добре поне ако има някоя баба наоколо!
До скоро!

Общи условия

Активация на акаунт