Машина за хляб - 7 част

  • 38 033
  • 615
  •   1
Отговори
# 525
  • Мнения: 168
 Laughing защо не...  newsm62 като не стават за ядене... поне за конкурса...  Joy
max-mama и аз първия път като правих стана страхотен... като на баба ми едно време  Wink аз тогава правих също на програма месене и втасване, но от тогава насам... нито един успех - и на програма за хляб, и за сладък хляб, и пак на месене и втасване (а пробвах и суха и жива мая...). та както казах 4 неуспешни опита... smile3511

# 526
  • Разград
  • Мнения: 3 114
Странно.Някой ден пак ще пробвам,за да видя какво ще се получи.

# 527
  • Мнения: X
какво значи, когато се разпищи машината след първия половин час?

Може би това е звуков сигнал за добавяне на съставки.
Каква марка е машинката ти,  Анда?

# 528
  • Мнения: 20
Тъй,явно проблема е масов.И аз да дам отчет-и аз претърпях неуспех с първия си козунак.По рецептата на Пина явно брашното ми беше малко и добавях още,докато стане на топка и не се маже под перките.Втаса си добре,наду се,след като започна да се пече обаче спадна.Дали пък защото го отворих ,за да го намажа с яйце...?Ама нали все пак тогава ,преди печене трябва да се намаже.Та въпроса ми е защо така стана?

# 529
  • Мнения: 812
ако някой все пак разгадае загадката, моля кажете ми че и аз да си направя козуначе в машинката...  smile3518

Препечен е.

Втаса си добре,наду се,след като започна да се пече обаче спадна.Дали пък защото го отворих ,за да го намажа с яйце...?Ама нали все пак тогава ,преди печене трябва да се намаже.Та въпроса ми е защо така стана?

Може би си държала капака прекалено дълго отворен. Когато го мажеш с яйце и поръсваш със захар трябва да действаш максимално бързо, за да не изстива тестото. Друга причина да спадне при печене е превтасало тесто. Само предполагам... newsm78

Момичета, не се отчайвайте! Ето ви идейка:

Рецепта за баница от козунак:

Продукти:
1 козунак (дето ви е яд, да го гледате)
4 - 5 яйца (аз сложих 4 и един белтък)
800 мл. прясно мляко
Пудра захар за поръсване, олио за намазване на тавата.

Нарязах козунака на филии и го наредих на 2 реда в предварително намазана тава. Разбих леко с тел яйцата и прибавих млякото. Излях сместа върху козунака. И понеже сместа веднага попи и се изгуби, надробих леко филиите с решетъчната лъжица. Метнах го във фурната и след опичането веднага наръсих с пудра захар. Не е зле, като се има впредвид, че мислех да го метна в кофата.
 
Кандидатура за приза "ПРОБИТ ЧЕРПАК"
 

Последна редакция: пт, 01 фев 2008, 21:35 от Lebeduna

# 530
  • Мнения: 22 867
Нарязах козунака на филии и го наредих на 2 реда в предварително намазана тава. Разбих леко с тел яйцата и прибавих млякото. Излях сместа върху козунака. И понеже сместа веднага попи и се изгуби, надробих леко филиите с решетъчната лъжица. Метнах го във фурната и след опичането веднага наръсих с пудра захар. Не е зле, като се има впредвид, че мислех да го метна в кофата.
 
Кандидатура за приза "ПРОБИТ ЧЕРПАК"
 

Lebeduna,баницата ти изглежда супер, ами я сега дай акъл как да си спретна като твоя козунак, че да си направя баница. Без хич ирония питам. Или утре на магазина за един готов козунак и да го заливам със сместта. Ама как ми се прияде, като я гледааам  Heart Eyes

# 531
  • Мнения: 812
labrex изтрила съм му снимката - толкова нещастен беше горкия...Вътре целия на шупли. hahahaПо Великден бая баници от козунак ще направим Joy Joy Joy

# 532
  • Мнения: 5 878
Направих първия си хляб!!! Нямаше грешка. Само че не очаквах три часа да отидат...
Вие използвате ли си опцията за отложен старт? Тоест мога ли на тръгване за работа да сложа продуктите и да го пусна да се включи седем часа  по-късно?

# 533
  • Мнения: 11 743
rosti, превтасало е! Peace Колко ти беше дълга програмата? Ако е повече от 3.10-15 мин - много е!  И на мене много са ми превтасвали докато свикна на машината!


роси09, макс-мама, Рошалче, направо ме отчайвате! Cry Добре, че толкова други момичета преди вас имаха чуден резултат с моята рецепта, иначе щях вече да си помисля, че е в мен проблема!

На мен никога не ми се е случвало козунака да ми е кафяв отвътре! Thinking Втасал, превтаса, недовтасал и какво ли още не, аз съм имала в живота си доста неуспешни опити, но никога не е бил кафяв отвътре - това ме изумява....

Друго - за да не втасва, макар и с часове - не знам. Машината подгрява докато втасва за по-бърз и добър резултат. Дори да е повредена машината и да не подгрява, пак трябва да втаса, макар и за повече време. Казвате с всякакви маи сте пробвали, няма начин всички да са неизправни?!

Ако можех на живо да дойда и да присъствам, със сигурност бих видяла проблема, но така по снимки и обяснения - не знам! До задънена улица стигам!

# 534
  • Мнения: X
Анда, разбира се, че можеш да използваш отложения старт. Имай предвид само, че през лятото не е хубаво да  ползваш отложен старт ако в хляба, който ще праниш има яйце и мляко, защото съществува вероятност от дългото стоене да се развалят е да не се получи нищо. Ползвала съм отложения старт, но не го предпочитам, защото аз искам да извадя бъркалките. Няма разлика в хляба, приготвен при отложен старт и  такъв, който е приготвен по нормалната програма.

Последна редакция: сб, 02 фев 2008, 11:54 от Анонимен

# 535
  • Мнения: 125
Момичета, да се похваля - хляба стана страхотен, кифличките също, много мекички и вкусни, но не ставаха за снимка, защото дъщеря ми ги навива /6 г/и нямат много представителен вид. Сега искам да мина на козунак, посъветвайте ме коя рецепта да ползвам.

# 536
  • Мнения: 2 724
aleks сега разбирам защо е опрял капака. Машината ти е с една бъркалка и с малък контейнер. По рецептата на pina си излиза един доста голям козунак. Аз го пека във фурната, във форма за козунак и си става големичък. Опитай да опечеш във фурната. Иначе от отрязаната част виждам, че е станал много хубав. Не го режи горещ. Изчакай да поизстине. Коричката е прегоряла, защото в тестото има доста захар. Аз не пека сладки теста в машината точно заради това. Ето как изглежда моя, изпечен във форма. Направен е по рецептата на pina
Благодаря за пояснениятя Hug.
С какъв обем са големите машини, на мен ми се струва, че не е малък контейнерът... Thinking
Виждала съм доста по -мънички .
Може би когато е в продълговата форма ,пече по- добре .
Козуначни питки съм правила в обикновена фурна и стават много хубави .
Освен да ползвам месене и втасване, а да пека във фурната.
Снощи изпекох бял хляб , стана хубав, със светла кора ,но не и тънка.
Важното е ,че моите хора го харесаха и сега не искат купен хляб. Laughing
Заредила съм машината по рецепта, дадена в книжката, ще видим какво се е получило .

# 537
  • Мнения: 2 724
Хлябът стана невероятен, дори не успях да го снимам, нападнаха го врял Laughing.
Ако искате рецептата, ето я:
Три чаши брашно ,плюс три суп лъжици при второто месене.
1 чаша пр. мляко и четвърт чаша вода/ топлички/
Две суп. лъж./ изравнени/ захар.
Две чаени лъж. сол.
Три суп .лъж. мас.
Две чаени лъж .суха мая.
Програмата е "нормал ",два часа и 20 минути.
Стана душичка  Grinning.
А, да, забравих -на степен "светла коричка ",моята машина е такава ,няма отбелязани мощности.

# 538
  • София
  • Мнения: 367
Пина, за пореден път те поздравявам за чудната рецепта! smile3501 Тази седмица изядохме три козунака по твоята рецепта - месени в машината, но печени във фурната. Изцяло по твоите инструкции за плетене, мазане и т.н. Само добавям 20-30 гр. захар, защото обичаме по-сладичък козунак.

# 539
  • Мнения: 5 878
Машинката е ТСМ, пече добре. Ще пробвам козунак, ако открия вкъщата яйца. Къде пък му беше рецептата?

Общи условия

Активация на акаунт