Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 19

  • 53 316
  • 296
  •   1
Отговори
# 255
  • Мнения: 4 358
Пепи, Medunka - благодаря ви много за разясненията за футболната топка Hug. Трябва да я правя - племенника ми откакто му казах че има такъв вид торта и сега само лельо ама ти обеща #CrazyКойто обещава сега ще се чуди как за изпълнява hahaha.
Май така като рисувам отгоре с четката черното по ще оцеля знам ли........ newsm78.
Tanita тортите ти са чудесни. Браво Peace.Аз кога ли ще стигна това съвършенство.
Така съм се запалили.Не се задава повод ,но аз торти бъркам и о килца килца не където трябва Sick

# 256
  • Мнения: 4 358
Tanita - забравих да ти честитя рожденничката.Да ти е жива и здрава и много да те радва  bouquet

И да питам Пепи за готовата моделираща маса. От къде да си я намеря и да си купя?

Последна редакция: чт, 10 яну 2008, 10:28 от Бъни

# 257
  • В кошера...
  • Мнения: 510
Прави сте за размера на топката, но аз намерих купа с подобни на истинската топка размери. Танита, толкова са красиви...да ти е жива и здрава рожденичката!!!  bouquet

# 258
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Tannita, тортите ти както винаги са на ниво, семпли и красиви.

Сребърен облак, знам че се използва бижутерска тел Wink



И да питам Пепи за готовата моделираща маса. От къде да си я намеря и да си купя?

Бъни, ще ти отговоря и за топката и за моделиращата маса. За топката ти трябва да знаеш размера на дъното на съда, спрямо него пропорционално увеличаваш шаблона. Изрязваш си 1 петоъгълник и 1 шестоъгълник и вече ако искаш боядисваш отгоре спрямо техните размери, а ако искаш режеш и лепиш (не е сложно Wink )
А за моделиращата маса зависи от кой град си. В Пловдим я има в Торнадо-трип (има им сайта на 1-ва страница) струва 29.25 за 4.5кг. Ако ти трябва някой да делите само ми кажи, имам една позната мама, която си търси партия  Simple Smile

# 259
Много хубави торти момичета. smile3501

Имам въпрос майсторки. Някой може ли да ми каже как да направя желатин?Имам 4-5 неуспешни опита Embarassed.Искам да покрия торта а все не ми се получава.И върху тортата ли се излива или отделно се прави и после се слага?Предварително благодаря.
За утре трябва да е готова така че моля за бърз отговор  Praynig

# 260
Защо ме изтриха като абонат на форума?Някой може ли да ми каже?

# 261
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Много хубави торти момичета. smile3501

Имам въпрос майсторки. Някой може ли да ми каже как да направя желатин?Имам 4-5 неуспешни опита Embarassed.Искам да покрия торта а все не ми се получава.И върху тортата ли се излива или отделно се прави и после се слага?Предварително благодаря.
За утре трябва да е готова така че моля за бърз отговор  Praynig
Въпросът ти е малко (или по-скоро много) непонятен. Желатин се купува, а не прави. А за покрития виж 1-ва страница на темата

# 262
  • Мнения: 188
elena,
ima modelirasti masi, koito se pravjt s zelatin! te stjgat barzo i se izpolzvat za figurki!
a ako te razbiram ti iskash da pokriesh tortata s zelatin! trjbva da go napravish kakto e ukazano na opakovkata (na vodna banj) s okolo 100ml voda, posle si go ocvetjvash i go izlivash vnimatelno s lazichka v/u tortata i po malko! trjbva dobre da si ogranichish granicite, ta da ne se razliva!
ne sam pravila skoro s zelatin, no pishi na lichni, ako imash idea kvo da pravish i ste ti kaza az kak sam procedirala!

# 263
  • Мнения: 5 873
Защо ме изтриха като абонат на форума?Някой може ли да ми каже?

допитай се до модераторите.


Много хубави торти,момичета. Hug

Аз сега събирам идеи,че края на януари и целия февруари ми е доста натоварен от към рожденници. Crazy

# 264
  • Мнения: 188
momicheta,
izvinjvam se che ne pisha na kirilica!
iskam da popitam za tortata s rulata dali moga da zamenj zakvasenata smetana s techna, no predvaritelno razbita???

# 265
Да де нямах това предвид да си го направя. И аз го купувам, намерих обаче само на Bioset  но там няма упътване как се приготвя/10гр. е пакет4ето/. Пак ли се разтваря в 100гр. вода?

# 266
  • Мнения: 972
Аз преди правех доста желирани торти. Моя опит е че всяка фирма са различни. Също така зависи какво желе искаш да направиш - по-твърдо или по-меко.
Мога само да те посъветвам пробвай по тази рецепта със 100 гр.

# 267
  • Мнения: 5 877
За желатиново покритие на торта, ако това имаш предвид:

Слагаш желатина в джезве с два пръста вода.
1.Междувременно кипваш тенджерка вода на котлона.
2.Като кипне водата и набъбне желатинът в джезвето, сваляш тенджерката от котлона и местиш джезвето сред горещата вода.
3.Набъбналата маса се втечнява. Това е момента да я прибавиш към сместа, която искаш да желираш - може да е сок от компот за прозрачно желе, може да е кисело мляко или сметана с плодове и ядки, ако ще правиш парфе.
4.След това изливаш сместа плюс втечнения желатин в нужната форма - форма за торта ли ще е, кексова форма, абе това, което искаш да покриеш с желатин. Предварително подготвяш формата срещу залепване - аз облепям страните с прозрачно фолио, и с другия вид става. Майка ми едно време мажеше с масло, ама много се къса желатинът после.
5.Слагаш в хладилника и чакаш да се втвърди.
6. После слагаш блата или каквото там ще има под желатина - бишкоти, натрошени бисквити, каквото е там върху желатина. Може първо да намажеш с някакво сладко, ако искаш да има спойка. Всичко това бухаш в хладилника и като му дойде времето -
7.обръщаш върху чинията за торта и махаш фолиото отгоре. Първо може лекичко да провериш около стените дали лесно се отлепя, като прокараш нож за масло. Ако си действала старателно с фолиото, всичко би трябвало да е наред.

За по-сигурно ползвай повече и по-качествен желатин. На д-р Йоткер е добър. Като ползвам на друга фирма, за всеки случай слагам едно-две пакетчета повече.
Успех.

Не изливай разтворения желатин върху тортата! Ако няма глазура, ще попие в блата, ако има глазура, ще я развали!
Ако искаш да глазираш плодове, за да станат като едновремешните торти в "Лучано", просто ги топни в разтопения желатин и така ги нареди по тортата.

Последна редакция: чт, 10 яну 2008, 14:32 от Aнда

# 268
  • София
  • Мнения: 2 077
Продължавам да гледам красивите неща, които правите и сте правили! Няма да споменавам имената ви, за да  не пропусна някого:)
Сега нямам повод за торта, но отчаяно си търся, защото ентусиазмът ви е страшно заразителен. Намислила съм да изненадам една приятелка за рожденния й ден и сега умувам над идеи.
Възникна ми, обаче един въпрос - повечето смеси за покриване и моделиране (особено фонданите) съдържат твърд маргарин - фатално ли ще е, ако заменя с масло? Гледам да избягвам маргарина, може би и затова не се сещам да съм виждала твърд...

# 269
  • Мнения: 247
Да,бижутерска тел,но малко по-дебела.Аз бях купила за новогодишната ни торта,но бе тънка и не издържа звездите.Другата седмица е рожденният ден на сина ми и за тортата съм предвидила нещо подобно,но сега знам какво трябва да купя..Е не някое арматурно желязо Laughing

Общи условия

Активация на акаунт