Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 19

  • 53 316
  • 296
  •   1
Отговори
# 270
Много ви благодаря за бързите и изчерпателни отговори.Дано се получи този път,стискайте ми палци.Ако стане ще я видите Laughing

п.п.Не мога да се регистрирам на ново и при модераторите е същата работа. Не ме допуска изобщо.Измъчих се да пиша и не става ....и не става. newsm78

# 271
  • Мнения: 4 447
Мале, малееей! Танито, страшни, страшни торти!  smile3521 smile3501

С кой фондан правиш чаршафа и формите (когато нямаш готова моделираща паста) ?

И колко време може да стои тортата покрита с чаршав преди той да започне да се втвърдява? Thinking

# 272
  • Мнения: 972
2.Като кипне водата и набъбне желатинът ...
Желатина не трябва да завира, защото няма да стегне след това.

# 273
  • Мнения: 4 447
2.Като кипне водата и набъбне желатинът ...
Желатина не трябва да завира, защото няма да стегне след това.

Да,точно така.

Последна редакция: чт, 10 яну 2008, 17:11 от Анче_Мамче

# 274
  • Мнения: 98
Танита,тирамисуто с шоколадова глазура ли е или само е поръсено плътно с какао?Много са красиви всичките ти торти,но и аз ще помоля,ако може да разкажеш повече за двуетажната:от какви торти е ?.Благодаря много!  chef

# 275
  • София
  • Мнения: 1 067
Имам въпрос като начинаеща.

 EmbarassedГотовата моделираща маса как се оцветява, ако искам няколко цвята?
Първо я правя, после разделям на количества някакви и тогава оцветявам ли?

И ощв нещо, обичам шоколадови торти, та кое шоколадово покритие е хубаво за отгоре на торта, на която мисля да сложа моделирани цветя?

Мерси  Hug

# 276
  • Мнения: 153
Фъстъчка,  в момента меся моделираща маса със зелено,сложих го така,както е прахообразно.Оцвети се много добре,но иска повече месене. Направих си и малко черно(смесих червено,зелено и синьо) като ги разтворих с няколко капки водка.Пак се омеси добре.

# 277
  • Мнения: 266
Продължавам да гледам красивите неща, които правите и сте правили! Няма да споменавам имената ви, за да  не пропусна някого:)
Сега нямам повод за торта, но отчаяно си търся, защото ентусиазмът ви е страшно заразителен. Намислила съм да изненадам една приятелка за рожденния й ден и сега умувам над идеи.
Възникна ми, обаче един въпрос - повечето смеси за покриване и моделиране (особено фонданите) съдържат твърд маргарин - фатално ли ще е, ако заменя с масло? Гледам да избягвам маргарина, може би и затова не се сещам да съм виждала твърд...
Аз ползвам само масло и няма проблем. Peace

# 278
Здравейте,момичета Hug.Отдавна не съм писала,но чета и се вдъхновявам.Голямо благодаря на фъстъчка за това,че ме снабди с комплекта уилтон   bouquet.
Направили сте толкова красиви торти,останаха ми очите тук smile3501.Страхотни сте!Искам да ви попитам за покритието от бонбони маршмелоуз-подходящо ли е за правене на фигурки и дали лесно се работи с него?Най-важното може ли да се консумира от деца?
Срещал ли е някой торта във форма на "Малкото пони" и ако има разкрой моля да ми помогне Praynig?Племеницата ми има рожден ден на 26.01 и аз много исках да и направя барби,но тя си пожела пони-влюбена е в тях,а аз и идея нямам как да го направя Embarassed. Благодаря на всички,че сте толкова отзивчиви  love001 newsm51


това е тортата,за една моя приятелка за 30.11./не е особено сполучлива Blush,но се надявам с ваша помощ да стана по добра/  bouquet

# 279
  • София
  • Мнения: 2 671
За желатиново покритие на торта, ако това имаш предвид:

Слагаш желатина в джезве с два пръста вода.
1.Междувременно кипваш тенджерка вода на котлона.
2.Като кипне водата и набъбне желатинът в джезвето, сваляш тенджерката от котлона и местиш джезвето сред горещата вода.
3.Набъбналата маса се втечнява. Това е момента да я прибавиш към сместа, която искаш да желираш - може да е сок от компот за прозрачно желе, може да е кисело мляко или сметана с плодове и ядки, ако ще правиш парфе.
4.След това изливаш сместа плюс втечнения желатин в нужната форма - форма за торта ли ще е, кексова форма, абе това, което искаш да покриеш с желатин. Предварително подготвяш формата срещу залепване - аз облепям страните с прозрачно фолио, и с другия вид става. Майка ми едно време мажеше с масло, ама много се къса желатинът после.
5.Слагаш в хладилника и чакаш да се втвърди.
6. После слагаш блата или каквото там ще има под желатина - бишкоти, натрошени бисквити, каквото е там върху желатина. Може първо да намажеш с някакво сладко, ако искаш да има спойка. Всичко това бухаш в хладилника и като му дойде времето -
7.обръщаш върху чинията за торта и махаш фолиото отгоре. Първо може лекичко да провериш около стените дали лесно се отлепя, като прокараш нож за масло. Ако си действала старателно с фолиото, всичко би трябвало да е наред.

За по-сигурно ползвай повече и по-качествен желатин. На д-р Йоткер е добър. Като ползвам на друга фирма, за всеки случай слагам едно-две пакетчета повече.
Успех.

Не изливай разтворения желатин върху тортата! Ако няма глазура, ще попие в блата, ако има глазура, ще я развали!
Ако искаш да глазираш плодове, за да станат като едновремешните торти в "Лучано", просто ги топни в разтопения желатин и така ги нареди по тортата.

Само да добавя едно 3': общото количество, което може да се желира с един желатин /вкл. и водата, в която се разтваря първоначално/ е максимум 500 мл.

# 280
  • Мнения: 5 877
2.Като кипне водата и набъбне желатинът ...
Желатина не трябва да завира, защото няма да стегне след това.

Да,точно така.
Да, може би не съм казала ясно.
Желатинът си набъбва на спокойствие в студеното джезве, със студената вода.
Другата вода си кипва на котлона, далеч от желатина.

След като кипне, се сваля на котлона и докато изстива, в нея се слага джезвето с набъбналия желатин. В никакъв случай не се слага, докато тенджерката е на котлона.

Другият вариант е да го сложиш, преди да е кипнала, но тогава трябва да уцелиш точния момент да го свалиш. С изстиваща вода ми е по-сигурно.

# 281
  • Мнения: 484
Wel,чудесна торта,би ли споделила кремът какъв е .

# 282
  • Мнения: 208
2.Като кипне водата и набъбне желатинът ...
Желатина не трябва да завира, защото няма да стегне след това.

Да,точно така.
Да, може би не съм казала ясно.

Желатинът си набъбва на спокойствие в студеното джезве, със студената вода.
Другата вода си кипва на котлона, далеч от желатина.

След като кипне, се сваля на котлона и докато изстива, в нея се слага джезвето с набъбналия желатин. В никакъв случай не се слага, докато тенджерката е на котлона.

Другият вариант е да го сложиш, преди да е кипнала, но тогава трябва да уцелиш точния момент да го свалиш. С изстиваща вода ми е по-сигурно.

Аз желатина го правя по малко по различен начин - накисвам в кафена чашка вода от термо стъкло и после в малко по-голям метален съд сипвам студена вода слагам чашката и слагам на котлона така на водна баня желатина се разтапя идеално без да кипи и да си губи свойствата а става и бързо.

# 283
  • Мнения: 729
Emsy - разбрах че дядо коледа на твойте торти е от крем на д - р Йоткер.Но самата фигурка на принципа на трансфера ли е.Обясни ми по подробно как точно го изрисува.
Бъни, чак сега видях въпроса ти, добре че се върнах назад да преглеждам темата! Embarassed

Да, дядо коледовците са на принципа на трансфера, но малко по-различни. По-рано ги правех като очертавах контура на картинката с шоколад, а вътре оцветявах белия, за да станат различните цветове.

Сега, очертах с шоколадов ковертюр и залях всичко останало с бял. После обърнах върху тортата и  започнах да нанасям от това нещо, което се нарича фарситура или нещо подобно. Майка, ми беше донесла малко от него. Прилича на гъсто желе и към него се прибавя захарен сироп. Разбърква се докато стане гладко,а ако има бучици се минава през цедка. На първата торта, не го минах през цедката и си личат. Но на втората се получи идеално.
Белия цвят директно така го мазах, а за червения оцветих малко с боя. Доста по-лесно се работи по този начин.

Последна редакция: пт, 11 яну 2008, 09:27 от emsy

# 284
  • Мнения: 498
Момичета имам въпрос за маршмелоуса. Вчера си купи едно пакетче от 150 гр., но вътре бонбонките са трицветни розово, жълто и бяло, но оплетени, не са поотделно. Т.е. аз като ги стопя за покритие какъв цвят ще се получи или да се опитвам да ги разделям по някакъв начин newsm78. Не видях да продават по отделно различни цветове Thinking

Общи условия

Активация на акаунт