Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нашите любими торти... глазури, покрития и фигурки за тях 19

  • 53 316
  • 296
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 2 282
Нанделче, благодаря ти!
Да кажа и аз - намазах медовика върху крема с кайсиев мармалад, получи се чудесно. По принцип пише, че може леко да се разреди, но аз само го затоплих леко и размазах тъничко. После изчакваш мъничко да поизсъхне (при мен беше колкото да разточа чаршафа, но може би е разумно да изчакаш повечко. Иначе същата работа става и с масления крем, но според мен не е толкова вкусно. И, ако си пропуснала случайно предното ми писание -  според мен стандартния крем на Медовик с многото съставки е много тежък.
ммм, много сладък замък!

Последна редакция: ср, 09 яну 2008, 17:27 от Сребърен облак

# 241
  • Мнения: 7 091
А, който не пие алкохол с какво да замести водката, с какво да направя блясъка без да се налага да купувам цяла бутилка алкохол която ще виси с години. Sad


На тукашните бои и брокати пише, че може и с лимонов сок, аз така направих.  Peace


Неделче, имитацията на дърво е страхотна! Браво!  bouquet

# 242
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Бъни, моето е готова моделираща маса. Работя или с нея или с маршмелоуз. Просто на варната не ми харесва кремаво-жълтеникавия цвят. За топката черните и белите елементи се режат отделно.
Имам си шаблон свален от нета и си го увеличавам спрямо размера на съда (меря си дъното и увеличавам пропорционално докато черния петоъгълник не стане с този размер)  Wink

Ето и шаблона:

Последна редакция: ср, 09 яну 2008, 17:52 от _Пепи_

# 243
  • В кошера...
  • Мнения: 510
Да кажа и аз за футболната топка. Не е необходимо да изрязвате толкова сложни шаблони и да напасвате петоъгълници, шестоъгълници и пр. Аз процедирах така: Взех една истинска топка и с помощта на найлонова торбичка/защото е прозрачна/ си свалих един петоъгълник и един шестоъгълник на лист. Изрязох ги. После си покрих тортата - млечен марципан или готова маса. Разточих го тънко -1-2 мм, но може и по-дебеличко, напр.3-4мм. После почнах да очертавам шаблоните в/у покритието, като с клечка за зъби правих дупчици в ъглите. С помощта на тъпото на ножа свързах точките и леко натисках, за да се получи релеф. Черното /червено+синьо+зелено/, разтворено с водка, нанесох с четка за рисуване, като започвах от центъра на фигурата, за да видя дали ще се разлива, но това не стана. Така е доста по-лесна изработката, поне за мен, и като за пръв път беше сполучливо: по горе съм я показала но ето пак:
http://medunkabg.multiply.com/photos/photo/4/25
Само внимавайте с желатина в тази торта, защото веднъж не ми се получи - нямаше на др.Йоткер и тортата малко слегна...
Пепи, много ми хареса твоята торта топка - по-ефектно е когато се изрежат частите, ама като няма време...

# 244
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 401
Гледайте"Шоуто на Слави" Peace

# 245
  • Мнения: 6 223
Гледахме  Grinning

# 246
  • 5 етаж в ляво
  • Мнения: 1 401
Божеееееееее,направо ме накефиха тея младоци.То не изкуство,ами незнам какво да го нарека....Пуууу,че им са радвам ама..... Grinning

# 247
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
medunka, то хубаво както го казваш, но ако размерите на петоъгълниците и шестоъгълниците от топката не са съразмерни с тортата няма да се получи нито по твоя нито по моя начин  Wink

# 248
  • Мнения: 541
Гледайте"Шоуто на Слави" Peace

А какво даваха?

# 249
  • Мнения: 1 116
Да покажа и аз последните си торти:

Това е едно Тирамису за колегите на мъжа ми


Тази торта беше за рождения ден на майката на приятелката ми


...и тази за рождения ден на голямата ми дъщеря, която току що привърших

# 250
  • Мнения: 452
Tannita направила си страхотни торти както винаги.Възхищавам се на всичките ти торти.Продължавай все така да ни радваш.

# 251
  • Мнения: 972
Най-накрая се сдобих с комплекта за цветя.  newsm44
Успях да направя и тортата пияна вишня (не ми изядоха вишните) Не съм я украсявала особено, само избробвах формичката. И за пръв път правя шоколадова глазура, добре се получи.
Ето и разрез.
Танита - твоите торти винаги са на висота  Heart Eyes
За футболната топка Пепи е права, ако не улучиш размера на шестоъгълниците и размера на тортата - няма да се получи. Аз още и се каня на топката  Hug

# 252
  • Мнения: 208
Tannita направила си страхотни торти както винаги.Възхищавам се на всичките ти торти.Продължавай все така да ни радваш.
Ей Танита направо ми събра очите  #Shocked особено ми падна на сърцето третата тортичка я кажи тая работа с етажите как я изпълни съобрази ли се с всички тези клечки и подложки които ги пише в дебелите книги.
Wel тортичката е очарователна, особено   РАЗРЕЗА [img src="http://s9.rimg.info/5a5ad0b1ac06b9802e30d2f0da2eef83.gif"

Последна редакция: чт, 10 яну 2008, 10:38 от nandelche

# 253
  • На небето
  • Мнения: 5 522
А, който не пие алкохол с какво да замести водката, с какво да направя блясъка без да се налага да купувам цяла бутилка алкохол която ще виси с години. Sad


На тукашните бои и брокати пише, че може и с лимонов сок, аз така направих.  Peace


Благодаря, ще пробвам.  bouquet

Проверих в Кауфланд и се оказа, че има захарни фигурки, но цветя, динозаври и глави на мечета. Няма с анимационни герои. И се сетих, че мога да му направя акула. Сина ми ги обича. Само, че някой виждал ли е в нета модел на акула или да карам на въображение?
Tannita  старшни торти, много са краси.
Peace

# 254
  • Мнения: 2 282
Ауу, адски вкусна изглежда тази торта с пияните вишни! [облизващо се човече]

Танита, отново прекрасни торти!  smile3501
Имам въпрос - на какво си набола цветчетата на третата торта? Има ли нещо специално, или мога да си купя някаква тел в железарията?
Да ти е жива и здрава рожденичката!!!

Общи условия

Активация на акаунт