И през Новата година,да има бебчета поне дузина

• 30 414
  • 650
  •   1
Отговори
# 195
  • София
миличките те,стискам палци и на двечките!!! Praynig
 Аз също мисля,че е добре да отиде другаде.Аз лично от Токуда съм много доволна и визитацията не е само веднъж,а сестрите идват на половин- един час да проверяват.Ако нещо пък има,може да им се звънне и веднага идват,без да се мръщят.Изобщо всичко им е на ниво.Поне това са моите наблюдения на 3 пъти лежане там.
 А имат и много добра неонатология,ако нещо се наложи.

Последна редакция: вт, 15 яну 2008, 18:28 от angels_zg

# 196
Имам егати интернета #2gunfire Значи сега ще си публикувам вчерашния пост, писан малко преди да ми изчезне нета, който днес по обяд бе оправен от някакъв "много симпатичен" младеж/според майка ми/. И после ще си пиша днешния пост, дано успея да го публикувам, иначе ще вървя с по един ден назад...

Иии, супер, имаме си не една,а цели 2 рожденички!!! Да сте живи и здрави и оттук нататък да има само щастливи моменти в живота ви! На Глори специално пожелавам за следващия рожден ден да сте с един повече  в семейството:)  bouquet  bouquet

Рени, в тирамисуто има яйца, обаче са термично обработени:) Нарочно избрах точно тая рецепта. Аз я пратих на Аги на лични,ама ако има още желаещи да взема да я копна тук?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=206012.msg4430059#msg4430059
Постът е на Зори,след снимките на малиновото тирамису.
 И честито ви къщичка:) С много здраве да си живеете в нея и да я изпълните с много детски смях:)   Сега се замислих,че ако се окажеш бременна, сигурно при теб усещането ще ти е все едно си 3 години нон-стоп бременна... Поне при мен някак ми се сляха двете бременности и,честно казано, нямам търпение вече да идва март и после поне 2-3 години почивка! Само дано сега всичко да е наред.
 Аз на някои от вас май казах,ама и ние си взехме един апартамент. Трябваше да се похваля преди време, обаче това стана точно на следващия ден след оня злополучен преглед,когато се бях пошашавила и отидох ревяща да подписвам нотариалния акт и изобщо не се зарадвах и нямах никакво желание да се хваля. Изпадна ни много изгодно предложение общо взето на шега, те явно така стават тия работи...ако бяхме тръгнали по огледи, сигурно никога нямаше да харесаме каквото и да било. Тъпото е обаче, че пак няма да живеем там, защото го взехме с голям заем/естествено/ и разчитаме на евентуален наем, за да го изплащаме, особено сега,когато ще имаме доста други разходи, и приходи-слаба работа... Та сега ни е доста забавно:) Но вярвам,че ще се справим, само да сме здрави и с бебка всичко да е наред!!!

# 197
  • София
миличките те,стискам палци и на двечките!!! Praynig
 Аз също мисля,че е добре да отиде другаде.Аз лично от Токуда съм много доволна и визитацията не е само веднъж,а сестрите идват на половин- един час да проверяват.Ако нещо пък има,може да им се звънне и веднага идват,без да се мръщят.Изобщо всичко им е на ниво.Поне това са моите наблюдения на 3 пъти лежане там.

# 198
  • София, "Младост 3"
ooooh! Стига бе... Бебе в 34 седмица не могат да му намерят тоновете Rolling Eyes И това не било притеснително... Ужас , просто се плаша ... какви са тия доктори, какво е това отношение???
 Praynig Дано и Весето и Сладка мама да устискат колкото е нужно и да гушнат здрави бебчета!

и аз това се питам?

ЕМО, не може ли ад си "платите" на някой да ви гледа???
аз в НИКОЯ болница НЕ бих раждала без да съм с уговорка и плащане към някой
когато родих второто в Шейново - не че мога ад се оплача, но и като видях....имах късмет че Мими излетя като тапа и падането на тоновете бе за малко...иначе не знам. а като неонатология в Шейново - лично аз нищо не видях от нея....сведения никакви не ми даваха...бе нищо и половина

Последна редакция: вт, 15 яну 2008, 18:58 от catnadeen

# 199
Днес и аз се чух с Весето, та от нея я чух тая информация... Много възмутително, а на нея какво й е, само тя си знае. Направо ме е страх да не ми се наложи да лежа в болница. Аз съм със специално отношение към пътеките и касата... Мен ме приеха миналата година и в листа ми пишеше,че съм с контракции и влизам за задържане... Сякаш лоши тонове и неусещане на бебето не е повод за приемане??!!! Но явно няма такава пътека...Д-рите, незапознати със състоянието ми, само ми гледаха листа и така ценното за бебето ми време просто минаваше... Това в Тина Киркова. Навсякъде е пълна идиотщина..
 А пък Сладката мама, дано устиска още малко...много ми е притеснено и за нея... Само като си помисля как жените забременяват, раждат без грам проблеми, а ние тука как сме се събрали, учебник по патология можем да унагледим...
 Аничка, браво на малдежа! Само така да расте! А аз вече съм доста по-добре и като нищо ще ви навестя за малко, макар че на обекта има много работа,ама така и така повечето аз не мога да я върша...
 Весето и на мен ми каза, че Ритата си е вече в БГ. Браво,че са успели да кацнат,че вчера много я мислих. Дано ни пише скоро,че липсва...
 Рони, как си, нищо не казваш за кашлицата, минава ли вече?
 Гуш на всички!

# 200
Аз вече не спя седнала, т.е. кашлицата май е поносима и не толкова задираща.
Тресат ме бесните заради отношението към Весето.  Идиотия отвсякъде. Как разбират кой и колко е нуждаещ се? По тази логика утре могат да кажат и на Сладката мама, че и тя е добре, а нейното легло е най-ценното в болницата. Колко е лесно точно невинните за положението в здравната система да са нарочени за врагове на доходите на медицинските служители?  Close
Сладко мамче, стискам ти палци да устискаш тези така необходими ти 2 седмичи, че и още 5 отгоре.

# 201
Тресат ме бесните заради отношението към Весето.  Идиотия отвсякъде.

И мен така...не разбирам. Все си мисля, че е невъзможно някой да е така бездушен, пък било то и някой,който е свикнал на такива случаи в дългата си практика. Нищо не може да оправдае подобно отношение.
Отдева се чух с Весето. Звучеше значително по-добре от вчера. Даже се засмя... И без да знам защо, кат мисе засмя, ми се насълзих очите. Ей, така, олекна ми. Че напук на докторите,напукна проблемите, напук на всичко има сили да се засмее... Весенце,   Hug Hug Hug

Отдева с Ники си говорихме и за Сладка мама. Аз не знам защо съм останала с впечатление, че серклажът е някаква гаранция. Явно не е... Сладко мамче, имаш силно стиснатите ми палци. Моля се тези две критични седмици да минат бързо и неусетно. А после, Рони го е казала най-добре - още пет ... Praynig Praynig Praynig

Не знам... Връщам се една година назад... толкова страшно може да бъде да си в болница...
Момичета, с вас сме...

# 202
  • София
Милинки, Сладката мама има нужда от силно стиснатите ни палци и горещи молитви.

# 203
Нямам думи! След като изчетох всичко за Весето, не искам да го повярвам! Господи, та тази жена се бори за живота на бебето си и своя собствен! Избягвам емотиконите, но този път ще използвам ето тези  #Cussing out  #2gunfire  #Cussing out  #2gunfire  #Cussing out
Дано всичко да бъде наред с Весето и Сладка мама,  Praynig Praynig Praynig Дано молитвите ни бъдат чути!

Рита, добре дошла!
КикиНики, честито за новия дом!
Рони, скорошно отърване от кашлицата! Аз понеже имам хроничен ларингит, постоянно се пазя и внимавам - закашлям ли се, губя образ и звук и кашлям по два месеца, ако ще и сто кила сироп и хапчета да изгълтам.
Да не ми говорите за никакви тирамисута, ей! Някои трябва да се повталим, щото иначе ще спраскаме дънките по шевовете  Animal Pig

# 204
Абе тия хора наред ли са?  Twisted EvilКак така ще я изписват,и какви са тия наказания  ooooh!,как така няма да и следят тоновете #2gunfire Ох,дано всичко да е ок и Весенце и бебенце да са добре  Praynig
И аз подкрепям момичетата.Емо,отидете на друго място.Токуда е добър вариант и наистина ще и обърнат достатъчно вниминие.Ако решите да се мести иди и разпитай първо.
Точно вчера си говорех с една приятелка за МД и и казах,че там и кучето си не бих завела да ражда (без да обиждам никои),но явно съм била права.
Сладка мама,стискам палци. fingerscrossed
Ритка,добре дошла.Как си?Кажи,моля те повече за Сладка мама.
 Hug

# 205
  • морето и сините вълни :)
уххх,пак да са ядосвам на тъпите безкруполни доктори
ейй аман вече...
не стига че   си в положение дето   се чудиш как  ше родиш живо и здраво бебе и се притесняваш ами на сичкото отгоре си и в болница и там не те бръснат за слива #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire
направо  мнооо са ядосах момичета
таз тъпа патка пък ко щях да я напрая #2gunfire #2gunfire  (лекарката)
Дано устиска  кълките  Весито  Praynig Praynig

И Сладка Мама Praynig

Момичета аз ви чета не съм ви забравила ама  с тоя моя  сладурчо..голям е екшън вкъщи Mr. Green
инъче сме добре  другата седмица правим 5 месеца  а миналат седмица ни теглиха и бяхме завидните 8150 кг..Малко ни се поскараха че мсе били дебели.Аз не го виждам дебел ама тя като го вижда си е нейн проблема Mr. Green Mr. Green
Нали аз го нося
Инъче съм тотално  МУЦИ КУКУТО Crazy Crazy Crazy
Седим само вкъщи  никъде не излизаме в тоз студ и тез мъгли..аз направо откачам.Някой път като ме фане нервата  та чак полудявам и навиквам мъжо едно хубаво..та по  тоз повод съм си купила един валериан че той горкия кво е виновен ooooh!
не че някой път не заслужава ама туй отделен въпрос Mr. Green

ВЛади  слушка  не реве  вече,почна да се оглежда като гърмян заек..та чак спира да яде да се озърта наляво и надясно ooooh! ooooh!
вече се захранихме  оня ден с малко оризова кашичка Peace
абе  гледаме се двамата..само дето откачам тука вкъщи и без социални контакти направо съм мумифицирана тука в апартамента #Crazy #Crazy #Crazy
само като се сетя и ми прилошава Tired
оплаках се и с епохвалих  лека вечер мацки  цунки и гунки от мен  bouquet

# 206
Рита, добре дошла! Hug

Моля те, пиши какво става и какво знаеш за Сладка мама?

# 207
  Praynig Praynig Praynig
Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed
 Много стискам палци за Сладката и за бебката Praynig Praynig Praynig

# 208
  • София, "Младост 3"
  Praynig Praynig Praynig
Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover fingerscrossed
 Много стискам палци за Сладката и за бебката Praynig Praynig Praynig

и от мен за Сладка мама - и аз бях останала с впеч
атление че серклажа ГАРАНТИРА износване...

нямам думи и аз...направо вече не знам къде живеем - ка кще си легне да спи докторката, като живота на бебето и майката могат да са застрашени от нейното тъпо решение

ЕМО!!! нека си записва тоновете - да си плаща - има такава функция - платено записване на тоновете
като не й дават безплатно - да си ги плаща /преди беше 5лв - не вярвам да е безкрайно скъпо сега - в Шейново пък бе 10лв преди 1г и малко/
плаща се на касата на поликлиниката до МД
успех

# 209
   Оххххх, не знам дали да ви пиша или да ви оставя поне малко спокойствие, което съм сигурен, че ви е нужно. Малко ли са вашите проблеми, та аз ви насаждам допълнителни? И в малкото свободно време което имате, вместо да се поотпуснете малко, аз ви образувам нови ядове и тревоги. Незнам, но щом съм започнал, ще довърша.
   Това което съм ви писал е капка в морето в отношение на това, което всъщност е. Много неща ми се въртят в главата и не знам как да ги систематизирам и подредя, ще се оставя на течението...
   Сладка мама също е "наказана" с липса на отношение и внимание от д-р Димитрова (която всъщност й е направила серклажа преди време, когато всички други са казали, че в нейното положение (на Сладка мама) не може да се направи серклаж ( не съм много наясно с медицинските термини), но дали някакви мнения за причината поради която не може). А тя е "наказана", защото се оказало, че нейният съпруг се познава и е много близък приятел и колега със сина на професора в отделението. Сина казал на баща си, бащата казал на подчинените си ( незнам какво точно) но след това отношението изведнъж се променило - то просто изчезнало. И сега и Сладка мама я избягват все едно е прокажена, както и моята мила женица. И с всичките усложнения и моментното положение при Сладка мама неможе т.е. не трябва, тя да ходи да си иска системата, след като изтече, тя да ходи да я махнат, а това е задължение на болничните служители - не мислите ли така? Тя се чуди как да си вири и стиска краката за да задържи малкото същество колкото се може по-дълго, а те я карат да се разкарва зарад техните задължения. И добре поне, че има добри съкилийнички и съетажнички та слизат до партера да й понапазаруват малкото и нужното, та й спестяват допълнителните болки и притеснения. Да не ви казвам колко е като количество и качество болничната храна - буквално една ШЕПА, ако щете вярвайте.
   По въпроса с "плащането":
 1.) Поради трагичните събития преди 2 години в Майчин дом и последвалото отношение там се насочихме към Тина Киркова, където трябваше да имаме и малко "връзки" ( на които не сме разчитали, но както и да е). Та там първо трябваше да се заплати женска консултация (заплатихме я, на стойност 200 лв), но тъй като отидохме по-късно се възползвахме само от един ултразвук, от всичкото включващо се в нея. Както и да е не сме търсили намаление. След това трябваше да заплатим избор на мед. екип на стойност 500 лв, ние се позабавихме малко под мой натиск, не зарад друго а просто, че още беше рано за това. Поради забавилото се заплащане, обаче обрахме негативите - липса на каквото и да е отношение от "избрания" екип. След събитията от 31.12.2007  и невъзможността да я приемат и завършат нещата благополучно в Киркова (от там ни насочиха в МД), се оказа, че и да ги бяхме платили тези 500 лв, първо нямаше да ни ги върнат, нищо че не са ги заслужили и второ не могат да направят нищо за да си ги заслужат. И какво става с тях, увисват във въздуха.
 2.) В МД също има такава услуга "избор на екип" - 500 лв, но там не е сигурно, че ще бъдат на линия в точното време, ако им се пада по график - да, но иначе - не. Те ще са си в частните клиники. Така че и там нямаш никаква сигурност и какво става - пак увисват във въздуха.
    А и според моите разбирания се плаща за извършена услуга, не за такава, която ще се извършва в бъдеще. Т.е. плащаш си сметките след като си изконсумирал това, за което си заплатил. Не знам дали съм прав, но така ги виждам нещата. А и отделно трябва да има някакви клаузи, при такива обстоятелства при онакива и т.н. Отделно не ги "такова" магарето тези пусти ПАРИ.
   За Токуда и ние си мислехме там, но всичко беше заето, до колкото знам там се записват още при установяване на бременност.
   След петък ще видим какво ще правим, но трябва да измислим нещо, че ми писна да сме постоянно на кръстопът.
   Мога още много, много да споделям, разсъждавам, защитавам, обвинявам и доказвам, случилите се неща на последно време, но може да ме обвинят в прекалено дълъг пост или на вас да ви писне да четете, затова ще поспра, а имам много неща за казване, но...
   Искрено и от цялото си сърце Ви благодаря за абсолютно всичко което сте правили, правите и ще направите. Извинявам се отново за допринесените терзания, помисли и настроения, но човек трябва да споделя за да освободи енергията и притесненията, които таи в себе си. И дано "всяко зло за добро"!
   Благодаря за изказаните мнения, съвети и препоръки, ще направим всичко възможно да ги изпълним и дано всичко е с положителен край, че както каза жена ми вчера, " аз побелях, а ти оплешивя, зарад този малък непослушник".
   Ако сте стигнали до тук - значи имате прекалено много търпение!
   Пожелавам ви лек, спокоен, приятен и успешен ден от цялото си същество!
   Поздрави, Емо!!!

Последна редакция: ср, 16 яну 2008, 07:31 от Vesela- az

Общи условия

Активация на акаунт