Ще усетим скоро първите ритници на ЮЛСКИТЕ мъници!

• 12 103
  • 312
  •   1
Отговори
# 195
ДеСи, това за комата можеше да си го спестиш. Опазил ни Господ, дето се казва.
Точно по този въпрос голямо мислене му удрям в момента. Знам за Елвира от много време, но тази сутрин прочетох статия във вестника и там пишеше кои са лекарите, които са я оперирали. Едната е точно тази, при която мисля да се записвам на консултации и при която може би ще раждам Confused Ходих и при други, но тази беше най-мила и най-много ми обясняваше, но сега започвам да се чудя.

# 196
Бухтичка, защо не питаш БУБА при кой роди?

# 197
Аз съм чела доста мнения тук във форума, но честно казано почти няма лекар, за който да няма отрицателно мнение. И точно заради това исках лично да отида при няколко различни и така да преценя. Сега хем имам някакви опасения за въпросната лекарка (въпреки че не искам да раждам със секцио и няма да дам да ме режат освен ако не е много наложително), хем от предните не бях толкова доволна.

# 198
А задължително ли е да се ходи на ЖК по здравната каса?
Аз исках да се запиша на ЖК в София, но ми се ще да е при конкретен лекар, който да при проследи бременността в съответната болница. Дали става така?

# 199
Извинете другарчета, в кой месец съм? Чета тука разни неща и все повече се обърквам. Смятам, броя и нищо smile3511
Според Мари Клод Дьоале, статия от БГ Мамма:

11 - та седмица от началото на последния ви мензис

9-та седмица от оплождането
3-ти лунарен месец
край на 2-ри, начало на 3-ти месец от бременността

Според калкулатора на БГ Мамма:

Край на 1-ви триместър (12 седмици): 8 Януари, 2008
Под край на триместър разбирам начало на 4 месец #Silly

# 200
Дуци и аз съм така.
В калкулатора на бг мама ми беше записано 27.12 край на първи триместър но май не се смята така, защото пак в бг мама където е описано всеки месец от бременността до края на 15 седмица от началото на цикъла се водим в 3 месец.
Онзи ден разглеждах линийките на момичетата и на Shada беше 13 седмици и 3 дни и бебенцето беше още в квадратчето на 3 месец нж вчера ми направи впечатление че на 13седмици и 4 дни бебчето вече се е преместило в 4 месец и аз вече незнам дали съм влезнала в 4-ия или още съм в 3-ия #Crazy #Crazy #Crazy

Утре вече ще ги уведомя на работа и като ме попитат незнам какво ще им кажа " Ми или края на 3месец или началото на 4" Много тъпо да незнаеш в кой месец си бременна

Последна редакция: нд, 06 яну 2008, 13:30 от sisoni

# 201
Дуци и аз вчера се пулих над това и умувах и в крайна сметка реших че съм в началото на 4-ти месец . Така ще да е !
Сега и аз прочетох статията за Елвира и ми стана много мъчно за тази мама и по0точно за близките и и детенцето и . Аз също мисля да раждам в майчин дом Варна и знам че сигурно този случай е едно на стотици хиляди обаче пак е кофти като се замислиш че няма безгрешни лекари , ако изобщо случая е бил лекарска грешка / не ми стана ясно дали е или не е /
За чайовете - днес си пийнах от липов цвят - една чашка , а след обед ще изляза да си купя пастет че ми се прияде като ви четох умуванките дали да ядете или не  Laughing Аз не знаех че не е полезно да се яде пастет и съм си хапвала като ми се прияде до сега и май ще продължа да си хапвам . Има един на една фирма който е много хубав и в него няма косми и кости , но не знам марката ,просто като го видя и го познавам , но никога не съм си направила труда да прочета етикетите по обстойно .Днес ако го намеря , ще ви пиша на коя фирма е , да го пробвате като ви се прияде  Laughing
Мамите на които това е втора бременност да помагат . Има ли някакво спасение от този постоянен глад . Имам чуството че като спра да ям за 1 час и започва да ме боли корема .Ужас ви казвам ! Дали не е от мойта лакомия тази работа , но като чета тук май не съм единствената . Няма ли някакъв начин малко да си подтиснем глада все пак ?

# 202
Дуци 12 седмица е края на трети и започваш четвърти лунарен месец!Но за календарните сме в средата на трети месец!
Да пиша и за болките по кокалите!Аз вече не мога да седя на едно място повече от десет минути!Започва да ме боли лявата половина на дупето все едно съм седяла само на нея с часове и нищо не ме спасява освен да стана!Скоро ходихме на кино!И тая болка се появи още на рекламите на филми! CryНе искам да ви казвам как издържах два часа!От филма почти нищо не  помня! SadСега пак ми се ходи на кино ,но незнам дали да отида то това си е жива мъка да не можеш да си намериш място!

# 203
Е, то при въпросното момиче от Варна по-скоро анестезиологът е сгрешил или организмът и не е понесъл упойката, не е от това кой я е оперирал, екипът може да си е бил добър. Казаха, че най-вероятно дозата на упойката е била по-голяма, не знам. Щом жената е мила и ти харесва - записвай се при нея. това просто е някакъв много рядък случай.

Дуци, мен като ме питат в кой месец съм и аз казвам - 12 седмица, някъде трети. По статиите и книжките, в които пише за развитието на бебето си пише в еди коя си седммица бебето пораства еди колко си и т.н.

# 204
  • София
Извинете другарчета, в кой месец съм? Чета тука разни неща и все повече се обърквам. Смятам, броя и нищо smile3511
.........

12г.с. - край на първи триместър
27г.с. - край на втори триместър
40г.с. - край на трети триместър

Така е според www.justmommies.com

Под край на първи триместър не се разбира начало на 4 календарен месец. Според мен си в трети календарен месец.

Ето и един текс за четене:

Продължителност на бременността

Тя се изчислява по два начина:
     - в седмици на аменорея, тоест отсъствие на мензис, смятани от 1-я ден на последната менструация;
     - в седмици на реална бременност. Тя започва от 3-та седмица на аменореята, тоест с оплождането. Това прави: броя на седмиците без мензис минус две седмици.
     Седмиците на бременност показват действителната възраст на бебето.

И двата начина на изчисление са правилни и еднакво използвани. Въпреки това първият начин е възприет като международна норма за всичко, което се отнася до данните на бременността. По-сигурен е,понеже всяка жена знае точно датата на последния си мензис, а овулацията може да не е станала точно на 14-я ден от цикъла.

Статистиката показва, че бременността е различна. Теоретически средната и продължителност е:
     - 280 дни, пресметнати от първия ден на последния мензис;
     - 266 дни, пресметнати от момента на оплождането.

280 дни се равняват приблизително на 10 лунарни месеца, или на 40 седмици без менструация. Лунарният месец се означава с пълнолуние на всеки 28 дни. Понеже се започва с 1-я ден на последната менструация, 10 лунарни месеца отговарят на 10 месеца без менструация. В англосаксонските държави продължителността на бременността се изчислява в лунарни месеци.

266 дни представляват приблизително 9 календарни месеца или 38 седмици. Това отговаря на реалната възраст на бебето.

източник "Бъдещата майка" - Мари Клод Дьолае (На мен много ми допада тая книжка. Wink)

Последна редакция: нд, 06 яну 2008, 14:34 от saxophone

# 205
много сложни изчисления Simple Smile сигурно не сте прочели какво писах в предишна тема - терминът ми ако е на 2ро число, всеки месец на второ число влизам в новия месец. Сега на 2 януари влязох в третия месец.
Ако терминът ти е на 21 юли, на 21 декември си влязла в третия месец, сега си в средата му някъде. На 21 януари влизаш в четвъртия месец.

Патишонка, не е задължително да си на ЖК по здравната каса. Аз не съм. И миналия път не бях.

с този пастет ме хвърлихте в оркестъра, много по-вредно е да пиете кока-кола, отколкото да хапнете филийка с пастет.

деЩоВиди е права, че организмът сам ни подсказва от какво има нужда.

# 206
Цялтото тяло се нагажда за бебето, тазът се разширява, нормално е да боли, костите се разтягат.

Еми знам, че е нормално, но това не го прави по-безболезнено и приятно. Кофтито е, че започвам да куцам в определен момент и затова си е добре да се види какво може да се направи. И мен не ме свърта на едно място като седя. Сега да не си помислите, че съм едва ли не инвалид  Joy Просто тези промени са ми осезаеми и не много комфортни.

Иначе четох за ставането как се прави постепенно... и топлия душ също успокоява, но не мога по цял ден да си кисна задника в топла вода  newsm78

На Мустела мазилата ми допадат много. Успокояват ми кожата и ми я омекотяват и най-важното нямам алергия както към много други неща. Кремчето за гърди е толкова мекичко и приятно и вчера и днес си мазнах и на лицето, което подейства добре  Laughing А това за шкембето ми държи хладничко на кожата на корема и много успокояващо ми действа, не ме сърби. Сега да се видя в малко пари и ще си взема и за крачката, но за тях още не ми е наложително, де...

А добре, Тити, абсолютно съм сигурна, че организмът ни подсказва от какво имаме нужда, но като ми се пие често кола (което не беше така преди да забременея)... какво да направя? Не е ли и това нужда и е по-добре да не се лиша?  newsm78

# 207
  • Видин
Момичета, аз влизам само да ви кажа, че 99% няма да ставам мама.Бях в петък на доктор, и се оказа че бебето не расте, заковало е някакви 20 и няколко мм и дори намалява.Ще се наложи да направя аборт по медицински причини.Много ми е тежко, няма да ви обяснявам как се чувствам.Искам само да ме махнете от списъчето и да ви пожелая живи и здрави бебчета и дано скоро пак се включа в отчетните.
Целувам ви и успех Hug

# 208
аманита - много съжалявам. надявам се все пак този 1 процент да ти се сбъдне. Пиши ни пак какво се е случило.
Пърл, аз исках само да кажа, че пастетът не е нещо страшно, понеже предимно той се обсъждаше в последните страници. Аз бих си пила кола, но по малко. Въпреки че аз съм от онези хора, които като кажат за нещо, че не бива, и не им се прияжда, нито припива. Първите дни много ми се пиеше алкохол, но няколко пъти като си наложих ограничаване до 3 глътки вино за вечеря, и вече изобщо не ми се пие. При всеки е различно.

# 209
Боже аманитка!Ужас!
Желая ти скоро да се съвземеш психически и да не мие много време до следваща успешна бременност  bouquet
Гушкам те и се моля по-скоро отново да си в отчетни  Praynig Hug

Общи условия

Активация на акаунт