Вънка сняг вали,а АВГУСТинче в мамино коремче сладко спи

• 12 112
  • 285
  •   1
Отговори
# 120
Аз си добавих снимка в албумчето

# 121
Здравейте отново,

Ето още малко полезна , надявам се информация:

Обезщетения, изплащани за майчинство
Вид на обезщетението
    Срок на изплащане
    Размер на обезщетението
    Забележка

Бременност и раждане
    315 календарни дни, от които 45 дни задължително се ползват преди раждането.
    90 на сто от среднодневното възнаграждение или осигурителния доход, определени по чл. 41 от КСО.
    1.  Ако раждането настъпи преди изтичане на 45 дни от началото на ползване на обезщетението остатъкът се ползва след раждането.
2.  При придобиване право на парично обезщетение при бременност и раждане през периода на изплащане на парично обезщетение за бременност и раждане или за отглеждане на дете обезщетението е в размера, определен по чл. 49, ал. 1 за предходното дете, ако това е по-благоприятно за лицето.
3. Дневното обезщетение не може да бъде по-малко от минималната дневна работна заплата, установена за страната.
4.  Обезщетението се изплаща и при прекратяване на осигуряването – чл. 52 от КСО.

При смърт или тежко заболяване на майката
    Остатъкът от 315 дни или до навършване на 2 години на детето при смърт или до възстановяване на майката при болест.
    90 на сто от среднодневното възнаграждение или осигурителния доход, определени по чл. 41 от КСО.
    Обезщетението се изплаща на лицето, което ползва отпуска – другият родител, един неговите от неговите родители или един от родителите на заболялата майка, или настойника.

При ползване на допълнителен платен отпуск за отглеждане на малко дете
    До навършване на 2-годишна възраст за първо, второ и трето дете и 6 месеца за всяко следващо дете.
    Размерът на обезщетението се определя със Закона за бюджета на държавното обществено осигуряване за съответната година.
За 2007 г. – 180 лв.
    1.  Когато отпускът се ползва от бащата (осиновителя), настойника, роднините и близките или приемното семейство обезщетението се изплаща на тези лица.
2.  Когато допълнителният платен отпуск не се ползва, на лицето се изплаща парично обезщетение в размер 50 на сто от размера на обезщетението.

При мен инфото е в таблица, но тук нещо не се появява така. Дано се разбира.

Поздрави,

# 122
Здравейте сладуранки...с тумбанки..как сте...?
Все по рядко сядам да пиша ,но като не съм в ред нямам желание да говоря дори.От 3дни следобед по това време не ми е лошо и хеп хапвам нещо и хем сядам да ви изчета,започнах да ям само плодове и зеленчуци ,от тях въобще не ми се гади и не ги повръщам,а сутрин си печа филйки и ги хапвам с сирене...солено ми се яде предимно и кисело,с киселини съм цял ден а вечер като стане 8 часа ,не си намирам място в нас...Абе да минава се моля и тва е..утре съм на лекър и ще вляза отново да докладвам,дано са добре нещата с бебо.
  bouquet Hug

# 123
Здравейте отново! Е, можете и мен да ме включите към августинките! Докторът потвърди бременността ми и  на 27.08 , живот и здраве, ще си имам второ детенце.  baby_neutral Относно темата за гаденето - с първата бременност само веднъж ми се повдигна и то не от храна , а от цигари. За сега няма нищо. чао за сега!

# 124
  • софия
k_malcheva добре дошла  bouquet
tsvetelinka стискам палци за прегледа,сигурна съм,че всичко ще е ОК Hug
Момичета,никакви ви няма днес,що така Naughty

# 125
Здравейте и от мен!Вярно,че днес няма много активност в нашата темичка!Аз чак сега сядам да пиша,цял ден се занимавам с разни неща и не ми остана много време.При мен почти нищо интересно,чета,че много от момичетата бяха на преглед тези дни,моя е другата седмица и вече нямям търпение да видя бебчо,и аз като Цвети,се надявам всичко да е наред!Засега това е от мен лека вечер на всички!

# 126
Здравейте и от мен. Аз тъкмо си помисля, че всичко е наред и се зарадвам и хоп... - всичко се развали. Днес пак прокървих и бегом на преглед. Такъв голям съсирек ми падна, че реших, че помятам. Доки каза, че няма отлепване, бебо е добре, има си и плацента. Прегледа ме и отдолу - и шийката е чиста без ранички. Няма причина, а само кървене. Единственото обяснение, е нещо като цветна бременност и кървене около датата на мензиса. Но - пак лежане. И хапчетата, тъкмо ги бях намалила и сега пак ги увеличавам.
От мен чао засега и стискайте ми палци да се оправям без последици.

# 127
Валени стискам палци,сигурна съм,че всичко ще е наред пази се,почивай и всичко ще се оправи!

# 128
  • София
Валени,почивай си мила и не  мисли лоши неща всичко ще е наред! Praynig Hug Heart Eyes

# 129
Валени, да се пазиш, мила Hug А случайно да са забелязвали две плодни сакчета?
Така или иначе щом си има плацента човечето и няма отлепване - чуууудесно се справяш Hug

# 130
валени пази се много миличка лежи си и това е успокои се и всичко ще е наред.мама е кървила през цялата си бременност с мен а сам се родила жива и здрава щом бебо е добре не се притесняваи стискам палци newsm10

# 131
Валени стискам палци! Успокой се и си лежи и почивай.Бебчо е добре, което е най-важното за момента.
Аз момичета да се похваля,че от два дена почти нямам гадене.
А като се сетя преди два дена как повръщах на работа.
Засега съм бодра. Да не казвам и аз голяма дума все пак.
Аз още не съм си избрала лекар да ми следи бременността.
В момента съм в 9-та седмица и 1 ден.
Не съм ходила на преглед от 27-ми декември.
Трябва ли да ходя или да изчакам 11-тата, 12-та седмица, когато ще се записвам на ЖК?

# 132
  • София
stelliana,щом всичко е наред няма смисъл да ходиш по рано! Hug
Не се притеснявай и бременей спокойно!

# 133
Валени стискам ти палчета и аз. Пази се и не позволявай да те обземат лоши мисли.
А аз май май се замислям дали да не си сменя личния лекар. Вчера ходих при него да ме прегледа и да ми препоръча някакво по-безопасно лечение за да се пооправя по-скоро. Предписа ми един куп лекарства. Когато отидох да си ги купя обаче аптекарката ме попита дали лекарят ми въобще знае че съм бременна. Почти всички лекарства бяха неподходящи за бременни. Беше ми предписал и антиобиотик. Накрая обясних на жената какво ми има и тя ми даде едни прахчета препоръча инхалации с лайка, чайче с мед и хубава разтривка от таткото за ободряване Simple Smile днес се чувствам значително по-добре. Само лекичко съм хремава .

# 134
Dessyy, мерси много!Тези частните клиники малко ме плашат, многоса внимателни там, но...Ами как да кажа, моя близка роднина ражда в Св.Лазар, купища пари дадоха, получиха се усложнения, вичко е Божа работа.
Цвети, как ги ядеш тия плодове, аз получавам кселини от тях, онзи ден хапнах пък домат, той ми горчеше  Sickужасно

Общи условия

Активация на акаунт