Вънка сняг вали,а АВГУСТинче в мамино коремче сладко спи

• 12 084
  • 285
  •   1
Отговори
# 75
Здравейте момичета,да се включа и аз към темите,за мазилата,през първата си бременност се мажех само със зехтин и нямам нито една стрия на корема появиха ми се само малко по бедрата,този път мисля да си купя мустела чух много добри отзиви за нея.Въпреки всичко си е до кожа,ако няма еластичност с каквото и да се маже тя се нацепва.Галинавидях,че си от Пловдив къде ходиш на консултация?Аз ходя при Бабаков много съм доволна работи със здравната каса също така води и раждния.

# 76
Здравей mama galka23 , ходих при д-р Росен Петров 4 ДКЦ в Смирненски. Казват че бил много добър диагностик, но аз сам ходила само веднъж и установихме наличие на бременност и плоден сак. Затова каза да ида пак след 2 седмици . Собствени впечатления още нямам освен че си падна по мъжа ми Simple Smile) Твоят лекар къде се намира.

# 77
Галя нали може така да те наричам,моя лекар се намира до ВСИ има една сграда Семейни лекари там му е кабинета,то си има табела,иначе за раждане работи във Весела.Сестра ми си гледа цялата бременност при него и тя ми го препоръча, много добър специалист е внимателен е ако имаш някакви притеснения те успокоява и ти обяснява всичко също и апаратурата му е хубава.Има и сайт в интернет

# 78
Благодаря ти за информацията , аз мисля да изчакам поне до вторият преглед да видим изобщо има ли бебче в плодния сак и тогава ще реша занапред, а и  да мога да натрупам  впечатления за лекаря. При всички  случай е хубаво човек да има избор.

# 79
Не си записвам час  meranda  ,ходя  там около 9ч.Първият път имаше 4 жени преди мен,а втория понеже бях на преглед на 2 януари нямаше други.Не знам дали знаеш,но той работи до обяд там.

# 80
 Здравейте,
включвам се за втори път. Днес бях на преглед и бебо вече е 2,8 см.  Нямам вече киста, защото лекарката  ми каза, че онова е било подхранваща киста, която хранела плода, което тогава много ме учуди. Е.. днес вече я нямаше и съм много радостна. Вече започвам да мисля и аз за някакви мазила, защото гърдите ми толкова са наедрели, че  имам чувството , че ще се пръснат.   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=86242 тук доста изчерпателно е описано всичко за стрийте, но аз така и не разбирам освен по корема и гърдите, къде още трябва да се мажа. Досега съм нямала стрий ,  но разбрах, че се появявали и по краката и отзад на кръста и ханша. Много неприятно, дано да успеем да се предпазим.
Желая леко бременеене на всички мами.

# 81
да котка МАРТА задено си вървим и аз го забелязах.и на мен ми е нужен болничен но ми казаха че трябва малко да изчакам да стана поне в 12 13гс защтото ще ми е нужен през цялата бременност.аз работя като сервитьорка и няма как да ходя на работа там е много натоварено...А на теб правиха ли изследвания.добре че вуина ми работи там иначе щях да си отвися....Момичета от стрии ме е много страх мъжа ми ще ме изхвъли през терасата   newsm45ако погрознея много де..трябва и аз да мажа с нещо.Мама Галкакакво е това мустела. Rolling Eyes

# 82
ДЕСимаше ли ниакакви симптоми преди да разбереш за миседа.

# 83
  • софия
koteto55 стрии могат да се появат на местата където кожата най-много ще се разтегне-гърди,корем,бедра,ханш.
bobito81 освен да се мажеш е важно и дали кожата ти е предразположена към стрии.Попитай майка ти дали е имала Peace
Аз при предишната си бременност се мажех със серията на ЧИКО, за бременни и съм доволна,но и не съм предлазположена към образуване на стрии.Сега пак ще си взема от тях.
Колкото до миседа,нямах никакви симптоми и затова ми дойде като гръм от ясно небе.Но не ги мисли тези работи,не се натоварвай излишно Hug

# 84
Здравейте и от мен Simple Smile,

И аз съм една от августовските кандидат-мами и вече доста се вълнувам. Гади ми се от момента , в който си отворя очите сутрин до като не ги затворя вечер ! Ужасно е. Сутринта едва не повърнах ва кабенета на шефа си. Но да се надяваме , че и това скъро ще мине (по мои изчеслени след две седмици приключвам първия треместър)Simple Smile)))
Но на въпроса   ...  искам да публикувам за сведение на мамите като мен следните текстове, ако имате нугда от разяснение може да питате и други работи:

Чл.157, ал.2 Работодателят е длъжен да освобождава от работа бременна работничка или служителка за медицински прегледи, когато е необходимо те да се извършват през работно време. За това време на бременната работничка или служителка се изплаща възнаграждение от работодателя в размера по чл. 177 , т.е. все едно сте в платен отпуск.

Чл. 310. Работодателят не може да командирова бременна жена и майка на дете до 3-годишна възраст без нейното писмено съгласие.
Чл.333, ал.5 Бременна работничка или служителка може да бъде уволнена с предизвестие само на основание чл. 328, ал. 1, т. 1, 7, 8 и 12 (при закриване на предприятието, при отказ на работника или служителя да последва предприятието или неговото поделение, в което работи, когато то се премества в друго населено място или местност, когато заеманата от работника или служителя длъжност трябва да бъде освободена за възстановяване на незаконно уволнен работник или служител, заемал преди това същата длъжност и при обективна невъзможност да изпълнява трудовия договор) , както и без предизвестие на основание чл. 330, ал. 1 (работникът или служителят бъде задържан за изпълнение на присъда) и ал. 2, т. 6 (работникът или служителят бъде дисциплинарно уволнен). В случаите на чл. 330, ал. 2, т. 6 уволнението може да стане само чрез предварително разрешение на инспекцията по труда.

Поздрави на всички,

# 85
Бобито,Мустела е козметика за бебета,но предлагат продукти и за бъдещите мами, намират се само по аптеките и е с много добро качество,чувала съм много добри отзиви за нея,както за кожата на бременната така и за кожата на бебето мисля,че е най доброто!Но все пак това си е мое мнение!

# 86
Привет пак от мен! Бях на доктор - след два часа чакане с малкия успях да се добера.
Бебо е вече в края на 10 г.с. и е голям почти 3 см, всичко е ОК. Но след няколко проби да го снимам с моя фотоапарат, взеха че свършиха батериите и не успях. Но важното е, че го видяхме. Доволна съм.
Но, оказа се, че не мога да изкарам цялата бременност на болнични. Общо всичките болнични са 6 месеца. Отгоре на всичко генеколожката ми иска ново направление от Джи-пи-то - за патологична бременност. Джи-пи-то казва, че не може да променя направлението, а само генеколожката може да променя вида бременност. И така сега май ще трябва да отида другата седмица на работа. Пък каквото сабя покаже - ако ме махнат ще си плащам някъдекато поп за осигуровки и така. Havga, ти разбираш ли от подобни условия по Трудовия кодекс?

# 87
Валени, имаш право на общо 30 дни годишно от ДжиПи-то, както и на 6 месеца от ЛКК. Освен това 45 дни преди раждането излизаш по майчинство. Така че би трябвало да можеш да покриеш цялата бременност.
На мен личната ми даде направление за "нормална" бременност и на 2.1. ми написа болничен за седем дни, който изтича утре. Гинекологът каза, че няма проблем с болничния и утре ще ида да видя колко може да ми даде, пък ще му мисля.

Бобито, аз работя в детско отделение и не е добра идея да се мотая там сега, ама вече ме хваща съклетът вкъщи и мисля да се върна на работа след 4 л.м. По тоя въпрос, Havga, имаш ли идея дали съм освободена от нощни дежурства, щом съм бременна? На мен другата работа не ми тежи, ама нощем е страшничко, понеже си сам дежурен и от време на време идват спешни случаи, та се страхувам, че стресът ще ми дойде вповече.

Айде, всички да сте добре Simple Smile На мен тъкмо спря да ми се гади, в 19:00 ч., егати. Това не се ли казваше "сутрешно гадене", а не "целодневно"...?

# 88
Марта, кажи утре какво ти е казала твоята генеколожка, моля те!

Не знам кой го е кръстил "сутрешно гадене", но при мен е само "следобедно - вечерно гадене". След 3 - 4 дена почивка си мислех, че е поотминало. И сега отново - всеки скъсен след обяд и вечер съм като парцал - непрекъснато ми се гади, отпуснато ми е, неприятно ми е. Добре че поне причината за всичко това е достатъчно хубава, че да издържа.
Това е от мен засега - отивам да си ох-кам...

# 89
  • Все на втория етаж
Момичетам, а гърдите болят ли ви? Първата бременност ме боляха малко само около датата на цикъла, а сега вече две седмици ме болят.

Общи условия

Активация на акаунт