Вънка сняг вали,а АВГУСТинче в мамино коремче сладко спи

• 12 085
  • 285
  •   1
Отговори
# 90
Иренка, болят, та се не траят Confused А като имаш предвид, че до преди има-няма четири месеца още кърмех, просто се чудя какво има да трансформират и нарастват още Crazy
Но то си е напълно в норма Grinning

# 91
Добро утро, мамчета! Как сте днес?

Мен ме болят гърдите почти от както разбрах, че съм бременна. И то много яко. Отпуснат ме и поомекнат за 2 дена и после пак, особено нощем почти не мога да спя от тях. А като си спомня за първата бременност - нищо, освен че много растяха. На мен тогава не ми се и гадеше изобщо - просто песен, за разлика от сега. Наистина вече разбирам, че всяка бременност си е напълно различна.

Лек и приятен ден на всички ви, и много много усмихнат и положителен!

# 92
Момичета за гаденето и на мен ми е най-лошо вечерно време.
Забелязала съм, че след 15ч на работа постепенно започва да ми става зле.И така едвам издържам до 18ч. А имам толкова работа и някак си дори и да ми е лошо нямам възможност да се скатая на работа.
А вечер дори се пробуждам, защото ми е зле. И така се въртя по цели вечер и сутринта недоспала се боря с останалите неразположения.
И аз обмислям болничните, защото в това лошо време със затруднен транспорт и с такава натоварена работа и физически неразположения ми идва изключително нанагорнище.
И аз ще започна да се мажа май защото гърдите ми са много наедрели, а аз съм предразположена към стрии.

# 93
Забравих да ви кажа какво знам аз за козметиките.
Относно стриите наистина би било добре да се мажем, особено тези, които са предразположени към такива. Аз съм, и първата бременност се мазах с най обикновен евтин крем за стрии на "Дева" и мисля, че имаше ефект. Казвам мисля, защото аз си имах стрии и преди да забременея и просто после като че ли не се увеличиха. Та затова и аз мисля да се мажа (още не съм решила с какво) и гърдите, и корема, и най-вече дупето и бедрата.
Относно "Мустела" - марката е нова и скъпа, но чувам много добри отзиви за бебешката. Сестра ми я ползва в момента и е много доволна.

А ето какво би трябвало изобщо да не пропускате в козметиката - Крем за лице с SPF (слънцезащитен фактор). През бременността не се отделя мелатинин (изобщо не съм сигурна така ли се казваше) - това предпазва кожата от изгаряния. А бременните ги предпазва от получаването на тъмни петна и лунички по лицето. Поради липсата на този мелатинин всеки слънчев лъч, дори и слаб, веднага изгаря кожата. Та ето това е, което силно ви препоръчвам да не забравяте. И това ви го казвам от личен опит.

# 94
Добро утро!Тази сутрин и на мен малко ми прилоша,но сега като хапнах и ми мина!И мен гърдите ме болят почти постоянно,то и с първата бременност ми беше така,с разликата,че сега ми нарастват много по бързо!Като чета написаното май повечето мами работят,аз с първат бременост работих до 6м и честно казано ми беше доста трудно,сега се чувствам чного по добре като съм си в къщи,макар,че понякога ми доскучава.

# 95

А ето какво би трябвало изобщо да не пропускате в козметиката - Крем за лице с SPF (слънцезащитен фактор). През бременността не се отделя мелатинин (изобщо не съм сигурна така ли се казваше)
Меланин Wink се казва. Отговаря за пигментацията на кожата Grinning
Аз предния път се мажех със зехтин. Имам само една стрия на пъпчето, където ми беше пиърсинга Grinning Сега съм решила да се сдобия с нещо по-добре миришещо Wink Като цяло доста по-опасният период за получаване на стрии е след самото раждане. Кожата се свива бързо, а грижите покрай бебето отнемат цялото внимание на майката и тя самата оставя себе си на доста по-заден план. Така че имайте си едно на ум още от сега Grinning Хубаво е мазането да продължи поне 3-4 месеца след раждането Wink

# 96
Добро утро!
За мен денят започна доста раничко. В 7.30 бяхме пред кабинета на лекаря, записах се на ЖК, прегледа ме обясни ми сума ти неща, много ме успокои.. въобще съм очарована от д-р Папукчиев.
Бебчето вече е 3.3 сантиметра, чухме сърдечния ритъм, видяхме го как се движи и подскача Heart Eyes
Аз май ще си изкарам зимата в къщи - като разказах на доктора досегашните ми преживявания беше категоричен, че след като ми изтече болничният от Шейново той ще ми даде още един месец, а за по-нататък ще прецени. Мнооого ще ми се зарадват в работата Shocked, ама тва е положението, сега бебето ми е най-важно.

# 97
ВаЛЕНИнезнам каква е тая работа с тия болнични моята  генеколожка  ми казва че трябва да изчакаме с болничния да минело малко време че няма да ми стигнели така до края ако почнем от сега.И аз какво трябва да правя сега не е ясно взела сам си един месец неплатена..пък после ще видим.да се варна на работа не мога.ь хякои да знае дали при неплатена работодателя ще ми плати осигоровката..и длажен ли е да я плати smile3511   

# 98
Бобито, на мен ми обясниха, че общо всичко през бременността имаме 6 месеца болничен. Явно затова при теб са те посъветвали да започнеш по-късно с тях. Може би така ще е по-добре, ако имаш друга възможност да се оправиш сега, както ти с неплатен отпуск.

Че на мен генеколожката даже ми иска ново направление за патологична бременност от Джипи-то. А Джипи-то каза, че тя издава само 1 направление за цялата бременност и повече не може. От там насетне само генеколожката решава и променя всичко свързано с бременността.
Аз вече си взех 1 месец и сега ще трябва да се върна другата седмица на работа.  Пък ще видим до кога ще издържа. Проблемът ми е, че ми е много напрегнато и с доста тичане в работата. Освен това според мен има голяма вероятност да ме съкратят от работа и после да трябва да си плащам сама осигуровки за майчинството.

Отгоре на всичко после се плащат 90% от нетните получени пари. Не от сумата, на която ни осигуряват. А от сумата, която сме получавали като болничен. Което допълнително намаля сумата.

Това е, което знам засега и ме обърква как да постъпя най-правилно. Още не съм решила и затова приемам всякакви разяснения и съвети, тъй че не се притеснявайте да пишете!

# 99
Dessyy,все едно в кой район, аз и без това съм от провинцията, но си мислех, че който следи бременността, при него е и раждането в съответната болница.При първото ми раждане беше така и бях принудна да е в Благоевград, никаква документация за протичането на бременността не пожела да даде, ходех на частно.
 Относно мазилата, ползвах ЧИКО но се обринах от олиото и след това  Laughingтатко ми купи сланина Laughing, ох, ще си умра от смях , но е истина,и направи на котлона маз, трябва да го питам как. С това се мазах през цялата беменност,нямам стрии по корема, но по дупето си имах още от пубертета от рязък разтеж.Иначе и зехтинът е добър но мирише доста повече.

# 100
валени тия хора са луди кажи ми как да раждаме и да отглеждаме деца.много ме притеснява това с тия болнични а и да ти кажа ништо не разбирам знам че ако не е мажа ми ще умра от глад ако разчитам на тия пари.а като доиде и бебо не знам Weary

# 101
 Момичета, много се ядосах като гледах вчера репортажа по Бтв относно изплащането на болничните. След решението на ВАС , с което30 дневния срок за изплащането на болнични беше отменен, сега се оказва, че няма никакъв срок и от НОИ могат да си бавят изплащането колкото си искат без  ощетените  да могат да потърсят защита от това в съда.  Това е пълен абсурд за мен. Нестига че досега болничните са бавеха по 2-3 месеца, ами сега ще трябва да живеем сигурно на фотосинтеза, а може и изобщо да не  получим парите си от болничните. |Трабвяло да бъде приета нова наредба , с която да се определи 3 дневен срок за изплащане на болничните, който срок да бъде в съответствие с конвенция, ратифицирана от България още по времето но Борис ІІІ. Това е хубаво, само че докато бъде приета новата наредба ние , които сме по няколко месеца в болничен няма да получим никакви пари и сме принудени  да се връщаме на работа , за да можем да закърпим положението някак си. Просто ни поставят в едно такова бедстващо положение при условие, че през цялото време докато сме работили , чинно сме си плащали здравните осигуровки. Вие какво мислите по въпроса.   

# 102
Здравейте и от мен!
И аз съм със следобедно и вечерно гадене,сутрин съм си много добре,хапвам си сериозно на закуска и по малко на обяд и постоянно плодове между храненията,обаче след 17-18ч. спирам да ям иначе не мога да изкарам вечерта без да повърна или имам толкова много киселини ,че луд вам(тази стратегия я пробвах 2 пъти и засега действа).
Лека вечер на всички ,все хубави неща да ви се случват Grinning!

# 103
Привет момичета:) от около месец ви чета и споделям радостите и трудностите ви:) не се усмелих до сега да пиша, но ето че вчера бях при моя д-р Миков и видяхме как мърда малкото човече и тупти малкото сърчице:) много емоционален момент:) вярвам всички знаете...

Та ето сега споделям:) Бременна съм:))) 10 седмица, човечето е 23мм
можете да ме впишете в списъка с термин 10 август:)))))))

добре се чувствам..много леко ми се гади от време на време...гърдите ме боляха много първите 2 месеца..сега само зърната са ми много чувствителни...но проблема с гърдите ми е, че ми се появиха стрии...мажа ги уж..ама то е наследствено...ще упорствам с мазането де

ще се включвам още...като имам време...сега влизам в сесия и ще съм само пред компютъра....

# 104
аа и ми е първа бременност на 25 години

Общи условия

Активация на акаунт