Някои ЯНУАРКИ вече с бебчета в дома, а останалите с нетърпение си чакаме реда!

• 17 095
  • 280
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Ето май само аз вамписясах тази нощ, почти не съм спала..но ще видим какво ще кажат днес.
Sallys за кашлицата, лъжичка мед и отгоре поръсваш да се покрие цялото със сода(същата против киселини) и го ядеш...много помага и е от бабините методи,за 2 дни ще отшуми!  Peace
Честито на всички станали нови мами, скоро да се възстановявате и бебенцата да са ви много послушни!!!  Hug

# 61
  • София
Aми само ти, ей ме и мен - терта нощ не мога да спя. На ръба на силите съм си. Лошо ми е и ми се повръща вече от недоспиване.
Като седя и се движа съм добре, легна ли почват луди болки ниско долу. Вчера записа не показа нищо, ама нищичко - вече почвам да се изнервям  Close Бебето ли ме натиска някак, акушерката ли ми сложи кофти колана та не отчете контракцията, аз ли си раздразних с нещо колита...ама ми иде да се хвърля от някъде.
Сега ще ида да пробвам да поспя седнала.

# 62
  • Карлово
Съжалявам за неприятните чувства, които предизвиках с пускането на темата в Родени 2008. Още вчера помолих модераторите да я преместят, може би днес ще го направят.

# 63
  • Варна
Добро утро!
Няма нищо, Микки, предполагам че всички малко повече обърнахме внимание на въпроса. Надявам се да няма сърдити и пак да си пишем всички заедно.

Лалка, добре дошла! много те мислихме!  Hug

Филипа, Невенска, при нас как е - първата вечер беше някакъв кошмар, но май се оказа че е защото Мони не се наспа добре. Като се събуди следобеда от сън и се почна едно нон стоп хленчене за всяко нещо, гушкане в мен, нищо не иска да прави сама, нищо не яде вечерта, разрева се жестоко когато почнахме да къпем бебето - май се стресна от пъпчето, и от това че го мажем. Само повтаряше "няма да мажем Мони". В яслата вчера се е държала нормално, яла е. Като си я взехме си беше същата както преди - играе си сама, яде, не реве. Ходи да гледа бебето в коша, току го помилва по главата, общо взето нежна е, но като ревне не се впечатлява много - само го поглежда, и пак се връща да играе. Та от вчерашния ден съм доволна  Grinning Надявам се пак така да продължава, а и ще видим събота и неделя като сме вкъщи всички, как ще е.

Аз имам една чуденка с кърменето - съвсем в началото от двете гърди ли давахте? С Мони съм си записвала, давала съм може би 2-3 седмици от двете, и после съм почнала от едната на хранене. Сега пак така правя - почвам с едната, яде до последно докато не почне да дреме, вдигам я да я оригна, и я слагам на другата, и там още малко, ама пак заспива. Аз ще потърся в кърмаческия, но ще се радвам да споделите опит.

# 64
  • Бургас
Добро утро !

Ето къде била Лалка   Laughing Честита бебка Андреа,голяма сладурана е !

Честито и на Димито !

Алекс,браво на Мони ще ти помага така като гледам.Аз нашия дребен незнам какво ще го правя.Сам много рядко си играе ,все мрънка за внимание.   newsm78 Предполагам,че сега вече ще се научи,няма начин.  Thinking
За кърменето винаги съм давала само от едната.Но ти виж пак в кърмаческия и после сподели малко инфо и за нас. Peace

Хубав ден на всички    bouquet

# 65
Добро утро момичета, особено на тия които са спали:)
Явно идва момента - само 3 часа сън.
KristinaTopova  тази седмица ще се запишем ли  в  списъка с  бебетата? Joy
Няма ли да те следят? Доста време преносваш сякаш...

# 66
  • Карлово
Алекс, аз през цялото време кърмех и от двете гърди, просто така си тръгна отначало и не успях да премина на хранене от едната. Не мисля, че има някакво правило.

# 67
Добро утро и от мен, все още съм поничка:)

KristinaTopova  тази седмица ще се запишем ли  в  списъка с  бебетата? Joy
Няма ли да те следят? Доста време преносваш сякаш...

Ееей всяка вечер, като ме почнат контракциите 2-3 часа и си казвам Аха, почна се и като реша да ги засичам и спират. Според докторката изобщо няма място за притеснение, но поне вече а има план, ходя на запис на тонове в сряда и в петък и ако не родя в събота влизам в болницата да се обебвам вече. еееееей така искам и моето креватче да е пълно вече и да ревеее..

# 68

Притеснява ме само това,че никой още не ми е предложил да ми слуша тоновете - нито лекарката нито хирурга при който ще раждам.Много се разтревожих от мнението на Лалка за Диков,защотои аз ще съм при него.Дано всичко да е наред Praynig Praynig

Вики и аз съм в Токуда и ходя да ми слушат тоновете всяка седмица. Аз ще раждам при д-р Димитров. Не очаквай те да ти предлагат, просто отделяй един път в седмицата време за слушане на тонове - струва 15 лв. Последните две седмици Димитров препоръча по-често да ходя. Препоръчително време е сутрин до 10ч. и следобед след 15:30 иначе през останалото време е голяма навалица. Аз честно да си кажа избирах между Диков и Димитров, но Диков ми се стори супер хаотичен, затова в крайна сметка заложих на по-младия доктор, който когато отида на преглед е прегледал досието ми и вече знае за какво става дума.

Последна редакция: вт, 08 яну 2008, 09:54 от patenceto

# 69
Добро утро и от мен, все още съм поничка:)

Добро утро, и аз така Sad, в четвъртък сам на преглед , да видим какво ще се случи.

# 70
Мами раждали нормално с епидурална анестезия, разкажете малко повече. newsm17

# 71
Добро утро!

Забравих вчера да честитя рожбата на димито!  bouquet

Салис, ще ти стискаме много палци в петък! Peace

Алекс, аз Пресил го кърмех от двете гърди и то не да пресуши едната и после малко от другата, а малко от едната и малко от другата.Сега си давам сметка, че туй дете задно мляко не е видяло Embarassed, как наддаваше толкова добре се чудя.
Сега кърмя само от едната, стига й явно, дори тези дни според мен попреяжда.
Ние вчера трябваше да ходим на първата консултация, но докторката каза, че кабинета е мн студен, та днес тя ще идва в нас, ще вземем и кантар и тук ще я прегледа.

# 72
  • Варна
Добро утро

Честито на Лалка, да и е жива и здрава Андреа!!
И аз тази нощ бях с болки, ама като се сетих че всичко за болницата ми е мокро в пералнята и ми минаха #Crazy Ми така де, къде ще ходя да раждам без нощница и гащи Joy
Иначе може би днес ще разбера датата. Лошото е че и аз много кашлям, незнам какво да правя. Пия Стодал, и от сутринта почнах да взимам Манов мед объркан с масло. Направо сват ще ми се вие, ако не спра да кашлям до операцията. Ще пробвам и това със содата, ама колко пъти на ден да се взима?
Алекс браво на каката, и аз съм леко притеснена как ще реагира мойто диваче.

# 73
  • Пловдив
Честито бебче на Лалка и на Димито   bouquet
И на всички, които може да съм пропуснала  Hug
Илияна на Вава, дано се оправиш до операцията  Peace

Тази нощ за пръв път изпитах някаква болка  Joy точно предменструална.
Събудих се, и в просъница реших че трябва да ставам да пия Аулин и да слагам превръзка  hahaha Цикълът ми беше супер болезнен и почти винаги ми идваше през нощта  ooooh!
После се сетих, като се затрудних в ставането, че сега  става въпрос не за превръзки, а за други работи  baby_neutral  Simple Smile

Ох, не ми се стои вече вкъщи  Crossing Arms Пък къде да ходя в това време.., дори на консултация не ме пускат да ходя сама, макар да ми е на 20 мин. път пеша  Rolling Eyes
На мъжа ми му се скапа джесема  ooooh! и днес ми заяви, че няма да излиза през обедната почивка  Laughing за да има телефон под ръка  Wink

Вече и книги за бебета не ми се четат... Отивам да си чета някое романче и да си изгледам някоя от сериите на "4400"  Mr. Green

# 74
Това с кашлянето наистина е много неприятно, аз кашлям още от бременността, после след раждането не можех да се изкашлям заради епизиотомията, не ми се мисли какво е да кашляш след секцио #Crazy
Стодал ми помагаше, пиех и едни билкови истории, но е факт че и до днес не съм се оправила.

Общи условия

Активация на акаунт