Ехоо, има ли бебета за Септември???

• 15 534
  • 306
  •   1
Отговори
# 90
  • София
vilistar, успех при доктора в четвъртък, дано всичко е ок  newsm10

# 91
На мене още не ми се яде толкова много, ама пак гледам да похапвам, да не ми стои празен стомаха. Уж гледам да ям по-здравословни храни, ама... като видя някой шоколад или вафличка и не се удържам. А утре мисля в обедната си почивка да ходя на ЖК. Много се надявам да се види сърчице, че да се успокоя малко.  Praynig
Иначе на работа се опитват да ме изнервят, но няма да се ядосвам. Малкото човече в мен е по-важно от всичко друго! Simple Smile
Аз явно имам проблеми със съня - не мога да спя, будя се и се въртя. Тази сутрин в 5.30 ч. се събудих и цял ден се прозявах на работа.
Имам въпрос към майките с повечко деца и опит - как и кога казахте на шефовете си за бременността? Чудя се кога да им съобщя. Те, естествено, няма да са доволни, но пък аз какво да ги направя.

И още един въпрос имам - на вас подуват ли ви се коремите? Моят се е надул така, че прилича на 3-ти месец най-малко.
Лека вечер момичета и се пазете  Hug

П.С. По колко mcg фолиева киселина пиете на ден? Аз приемам по 400 mcg (1 таблетка) - FOLACID. Достатъчно ли е, някъде бях чела че трябвало по 1 mg на ден да се приема.

Последна редакция: вт, 15 яну 2008, 19:11 от моарейн

# 92
Здравейте момичета Grinning
Днес цял ден се чудих дали да се довлека до компа... мнооого съм се раз мързелувала, цял ден спах и на работа не отидох Embarassed
моарейн аз съм шеф и предпочитам бременните момичета по- от рано да ми кажат, че да имам време за реакция. Нямат причина да не са доволни защото почти всичко като изключим една дребна сума по здравната осигуровка всичко друго се заплаща от здравната каса. По закон нямат право да те уволнят след като им кажеш, че си бременна така, че си в добра позиция ако от рано знаят. Аз пия по една таблетка (400mcg) Folacid  според указанията и доколкото съм информирана по- големи дози се изписват когато има проблеми, кървене разлепен ембрион и др. Може би единственото нещо от което още нямам е подут стомах Crazyпък и аз съм пухкава и по - късно ми проличава чак към 6-ия месец, ти сигурно си много слаба.
vilistar аз при двете деца качих по 20 кила...станах слонище и сега ще внимавам много.
Свалих ги точно с разделно като наблягах на не тлъсто месо и големи салати.
Дано този път киселините в първите 3 месеца ме пощадят, че иначе ще се откажа от зеленчуците.
Преди да забременея си бяхме организирали пътешествие до Египет... и сега баш у средата на първите три месеца ще му мисля.
А там има толкова много цитрусови плодове... направо рай, дано да не ги гледам и да подсмърчам само.
adicted и аз минах заветните 30 и много ми се искат двама юнаци близнаци за да има баланс и у дома, че много момичета станахме и нашият тати е сам самин, но дали? Иначе ми се гади за близнаци определено Crazy
adicted не позволявай да си загубиш радостта.
Аз преживях бременност с кухо яйце преди 6 месеца.Четох, че по веднъж се случвало почти на всяка жена такава гадорийка.
Сега си казвам, че вече съм минала през това и ми предстоят само хубави неща, защо пък не двойка близнаци, които си мечтая отдавна Grinning
Момичета прекалих с писането  Blush извинете желая ви седмица, в която да видим тупкащи сърца и добре закрепени бебета, а за мен близнаци Peace

# 93
  • Свиленград
Моарейн, честито за бебето :0Лека и безпроблемна бременност. Нормално е да не можеш да спиш и аз съм така в момента и кръста много ме боли,но това е...бременността. Аз на моите шефове им казах веднага като разбрах,защото трябваше да си лежа вкъщи. Прецени си според шефовете. АКо са готини им кажи веднага,ако ли не изчакай до третия месец и тогава ги предупреди. Не се притеснявай закона пази бременните жени. НЯмат право да те уволнят за това. За фолиевата киселина - пий по едно хапче Folacid. Това е дозата.  bouquet
adicted, благодаря ти ! Като разбера какво ми е ще пиша да докладвам! Hug Hug Hug  bouquet

# 94
  • Свиленград
Здравейте момичета Grinning
Днес цял ден се чудих дали да се довлека до компа... мнооого съм се раз мързелувала, цял ден спах и на работа не отидох Embarassed
моарейн аз съм шеф и предпочитам бременните момичета по- от рано да ми кажат, че да имам време за реакция. Нямат причина да не са доволни защото почти всичко като изключим една дребна сума по здравната осигуровка всичко друго се заплаща от здравната каса. По закон нямат право да те уволнят след като им кажеш, че си бременна така, че си в добра позиция ако от рано знаят. Аз пия по една таблетка (400mcg) Folacid  според указанията и доколкото съм информирана по- големи дози се изписват когато има проблеми, кървене разлепен ембрион и др. Може би единственото нещо от което още нямам е подут стомах Crazyпък и аз съм пухкава и по - късно ми проличава чак към 6-ия месец, ти сигурно си много слаба.
vilistar аз при двете деца качих по 20 кила...станах слонище и сега ще внимавам много.
Свалих ги точно с разделно като наблягах на не тлъсто месо и големи салати.
Дано този път киселините в първите 3 месеца ме пощадят, че иначе ще се откажа от зеленчуците.
Преди да забременея си бяхме организирали пътешествие до Египет... и сега баш у средата на първите три месеца ще му мисля.
А там има толкова много цитрусови плодове... направо рай, дано да не ги гледам и да подсмърчам само.
adicted и аз минах заветните 30 и много ми се искат двама юнаци близнаци за да има баланс и у дома, че много момичета станахме и нашият тати е сам самин, но дали? Иначе ми се гади за близнаци определено Crazy
adicted не позволявай да си загубиш радостта.
Аз преживях бременност с кухо яйце преди 6 месеца.Четох, че по веднъж се случвало почти на всяка жена такава гадорийка.
Сега си казвам, че вече съм минала през това и ми предстоят само хубави неща, защо пък не двойка близнаци, които си мечтая отдавна Grinning
Момичета прекалих с писането  Blush извинете желая ви седмица, в която да видим тупкащи сърца и добре закрепени бебета, а за мен близнаци Peace
Мириам, пожелавам ти най-най-най-хубавите близнаци на света!  bouquet Сеага си говорих д майка ми и й споделих а проблемите с килограмите и тя така ми се накара....трябва да мисля за бъдещето бебе преди всичко. Цитирам я "най-хубават жена е бременната жена". Само положителни мисли ви желая,защото бебетата ще са това,което искаме да бъдат в мечтите ни и мислите ни.   bouquet

# 95
Ох, момичета, от кога ви обещавам списъче, пък не мога да седна пред компютъра Confused Днес дребната стана в 4.30 часа. Надявам се довечера да спи повече Crazy Направо съм гроги, а и се видях с разни мами и бебета (изумително сладки), за да си говорим за захранването... дъъълъг ден. И почти не е спирало да ми е лошо. Още повече, че утре идват сестра ми и зет ми и по повода хигиенизирах банята и тоалетната, което ми довлече сълзене в очите и отново силно гадене Sick
Наистина ви пожелавам това да ви се размине Praynig Hug
ЗА килограмите - направо ме е страх ад ес кача на кантара. Ям основно плодове и зеленчуци, но и само бял хляб. И предния път, явно и сега не мога да ям черен или пълнозърнест хляб. Горчи ми и ми е тричав. Ама кофти стартирам от 70 кг. Предния път качих 12-14 кг.(така и не се теглих на един кантар) и после свалих 7 в болницата. Останалите постепенно и бях доволна. Сега имам чувстото, че съм слон Sad Пък аз съм с вродено скъсяване и крив гръбначен стълб... абе не трябва да натежавам... та ми предстои пазане. Хубавото е, че изобщо не ми се яде шоколад. Предния път беше по същия начин - само соленичко и киселко Grinning И млечна салата като за световно Crazy
Хайде спокойна вечер  Hug Hug Hug и много положителни емоции Heart Eyes

# 96
Припомнете ми как се изчисляваше датата на термина?Ей,как се забравят тия неша...

Иначе и при нас по Коледа са се случили чудеса Grinning

# 97
Mishka111 гинеколозите определят термина като към датата на последният цикъл,се прибавят 7 дни,и се вадят 3 месеца.Тук,в сайта има опция"калкулатор"и там можеш да видиш и термин и критични дни в развитието...Simple Smile

# 98
  • Atlanta
Здравейте момичета   bouquet И аз съм за септември - на 6-ти по-точно ми е терминът. Днес бях на ултрасаунд и имам вече първата снимка на бебчо и му чух сърчицето да бие. Страхотно преживяване, особено ако ти се случва за първи път. Иначе освен, че ме болят гърдите, друго нищо различно не усещам, може би даже още по-добър апетит, ама аз и преди си го имах в излишък  Simple Smile

# 99
Mishka111, ако си заченала на Коледа, термина ще ти е около 15ти Септември.

И аз имам план да не качвам много тегло. Преди да планираме втората ми девоика се върнах във форма и качих само 11кг с нея. От тези само съм загубила 4кг. Така че не ми се позволява да качвам за известно време.
Наи-вече стоя надалече от захар и зърнени храни. Ям си зеленчуци и месо. Сущо е важно да се движим, така че си спортувам и мърдам задника колкото се може повече.

И в нашето семеиство жените са кралици. Мъжот се е примирил, че това е положението и даже сме обмисляли имена за момиченце пак

# 100
Здравейте, момичета! И при мен се почна с гаденето. От 2 дни нищо не ми се яде, а пък съм гладнаааааааа. Като ми замирише на нещо и става още по-зле. Ама ще търпим да са здрави децата-другото минава. Simple Smile А за шефовете, не трябва ли по от рано да се каже, вие как ще се осигурявате? Аз ще си плащам голяма осигуровка, за да мога после да вземам по-голямо майчинство. Та от тази гледна точка е хубаво по от рано, защото трябва да имате 6 месеца стаж на новата заплата. Ама аз предполагам, че ги знаете тези неща. Хайде, лек ден!

# 101
Аз вече сервирах новината в работата ми. Прие се...горе-долу нормално Confused А за осигуровките и аз мисля да предприема нещо, за да може след това да получавам повече пари. Първо ще попитам шефа дали може да ми качи осигуровките за 6 месеца и ако не - тогава ще мисля дали си заслужава аз да внасям. Но това си е важно, защото после ще ни е добре, ако получаваме повече парички. Simple Smile
На мен от вчера започна да ми се гади - ама мнооого Confused Но това да е... Simple Smile
Относно килограмите - с първата бременност качих 20 кг, бях като буре накрая Simple Smile Обаче пък след раждането много бързо ги свалих. Не се притеснявам за килограмите сега - колкото толкова. После ще мисля да ги свалям и това е. Simple Smile

# 102
Аз мисля да изчакам да влезна в 3-тия месец, за да съобщя в работата. За да е сигурно, че всичко е наред и че бебето се е закрепило и расте добре.

Не мога да измисля вариант да не излизам в майчинство. На нова работа съм и не искам да оставам отново в къщи. Оказа се, че мога да прехвърля майчинството след 315-те дни - т.е. бебето трябва да е на 9 месеца. А това не ме устройва.

# 103
Добър ден и от мен милички  Hug Mariam777, от сърце ти желая близначета  Heart Eyes. На мен също коремът ми е много издут,чак като съм седнала горното копче на дънките винаги ми е откопчено   Joy. За апетита- радвам се ,че ми се ядът повече полезни неща..преди бях луда по шоколада и всичко сладко, сега съм хишник- нещо саламче, луканка...- не,че са много полезни и те де..
Аз казах вече на моите шевове че ще ставам мама.Те ме водят съдружник в ДЗЗД и ме осигуряват на 220 лв. заплата.На ръка взимам 350 лв. но не е документирано никъде.Та за това им казах ..иска ми се да ми изчислят на каква заплата трябва да се осигурявам за да взимам примерно пак около 350лв. майчинство,  първите 9м. а ако може и повече защо не Simple SmileАз ще си доплащам осигуровките разбира се.Но като ги гледам изобщо не им се занимава с изчисленията- все отлагат  #Cussing outА, аз искам да започна от по-рано да си доплащам, че това са си 6м.
Хубав ден пожелавам на всички и колкото се може по-малко гадене  Heart Eyes 

# 104
01.09.
02.09.
03.09.
04.09.
 preggoмама cidonia - първа бременност
05.09.
preggoмама neni78 -
 preggoмама MarinaMarina -
06.09.
 preggoмама Purple - първа бременност
 preggoмама Vilistar - втора бременност
 preggoмама Tusha - втора бременност
 preggoмама mari p -
07.09.
 preggoмама Асенцето - втора бременност
 preggoмама Sisonka05 - трета бременност
08.09.
 preggoмама Bizu
09.09.
10.09.
 preggoмама little_sweet_didka
11.09.
12.09.
 preggoмама Велислава - втора бременност
13.09.
 preggoмама geryg
 preggoмама Geri
 preggoмама uanda - втора бременност
 preggoмама Mariam777 - трета бременност
14.09.
 preggoмама моарейн - първа бременност
15.09.
 preggoмама Sheila - трета бременност
16.09.
17.09.
18.09.
19.09.
20.09.
 preggoмама dannii
21.09.
 preggoмама adicted
 preggoмама Пипилота - втора бременност
22.09.
23.09.
 preggoмама Lu - втора бременност

Последна редакция: сб, 19 яну 2008, 11:44 от Асенцето :)

Общи условия

Активация на акаунт