Много мина, мъничко остана, през АПРИЛ да стана мама!

• 11 807
  • 309
  •   1
Отговори
# 135
погледнете само каква красота
http://www.gluck.com.pl/  могат да се поръчват тука в един магазин ,но са доста скъпи. поне идеи могат да се вземат.
Дария ,добре дошла Hug

Zdraveite mami! Da se opla4a i az sym ka4ila blizo 14kg ve4e, dano posle lesno da gi svalim ooooh!

КРИСИ v koi magazin se pory4vat tezi legylca, mnogo mi haresaha Simple Smile

Ясмина pozdravleniq za beb4o, jelaq na teb i vsi4ki mami leko rajdane. Iskam da pomolq za sinio 6tyrkel4e i za promqna na termina i godinite mi, az sym na 24 godini i o4akvame malkiq futbolist na 21 april. Thanks.
Lek den na vsi4ki ot men!

# 136
simonchita , магазина е в плевен и се казва- аз бебето . от там ми дадоха каталог и ми казаха ,че каквото си харесам могат да ми го поръчат. 

# 137
Здравейте момичета Simple Smile

За килограмите, на последната консултация ме мериха и кантара показа +13кг. Аз застинах в тих ужас (с предишната бременност качих 12кг), защото при мен е изключително важно да не качвам много килограми, при което гинеколожката каза "Абе тоз кантар показва 3-4кг повече, не се притеснявай", качи се жената, премери се и каза "Определено показва поне 3кг повече" и така Simple Smile

Някой беше питал за стволовите клетки, насочила съм се към клиника Малинов.

За размера на преносимата кошара на Cam, въшните размери са следните: 70см ширина на 131см дължина на 110см височина. В сгънато положение е 19см ширина на 19см дължина на 80см височина. Тежи 12.70кг. Това е според спецификацията дадена на кашона.

За обръщането на бебето, ами щерката до 34г.с. се беше настанила главично и в 34г.с. се обърна седалищно и така си остана до раждането в 38г.с.

За козметиката, с Майчето ползвах Бюбхен, с бебе Алекс също ще ползвам Бюбхен, като препоръчвам на мамите да ползват мляко, вместо олио, защото млякото е по-подходящо за топлите месеци. Крем против подсичане, няма нищо по-добро от крем Здраве  Crazy

# 138
Здравейте момичета  Hug !!!
Аз както писах вчера бях на консултация и Доки каза,че всичко е ОК,обаче днес ми е взел иследванията и ми се обади да ми каже,че хемоглобина ми е паднал  Sad .Не ми каза колко точно,но ми изписа ФЕРО-ФОЛГАМА.Някоя от вас пила ли го е или дали има инфо за него,защото до сега никъде не съм го срещала да го споменавате из форума.Каза да го почна от днес и да го пия до следващата ми консултация(след 1 месец )

Аз също пия ФЕРО ФОЛГАМА от около 2 седмици, но забелязах че ако си го изпия заеднос с витамините (центрум матерна) малко ми прилошава и така започнах да си пия витамините сутрин след закуска, а желязото на обед след като обядвам.
Ще ги пия 30 дни по едно хапче дневно.

# 139
Забравих да попитам, някоя от вас да пие витамини Prenatal Formula with iron на GNC ?

Ако може да каже по колко таблетки на ден се приемат (една или две)  Thinking

# 140
Ася , къде се изгуби ??

Не съм се изгубила, просто на тъпия лаптоп пак се развали буксата, в която се включва зарядното, та сега вече една седмица е на ремонт. И аз ползвам като съм на работа, та ви чета, ама не остава време да пиша. Пък вечер мъжът ми за много кратко ми дава неговия лаптоп, че нали е маниак...

В понеделник съм на консултация при д-р Бабаков. Дано вече научим пола, че скоро влизам в седмия месец... Срамота!

Тия дни само се джавкаме с мъжа ми и сега на обяд пак ми вдигна кръвното, та сега съм малко крива... То проблемът ми е, че се съобразявам и гледам никой да не обидя, и се държа възпитано с хората /свекърите, по-точно/... Явно там ми е грешката, щото не ми се отговаря със същото от страна на мъжа ми... Както и да е... Някой ден вече няма да мога да издържа и ще вдигна скандал, няма все в мен да трупам, я?! Много го обичам мъжа ми, наистина много, но като ме ядоса, направо не мога да го гледам, все едно не е човекът, който обичам. Не знам при вас как е, но аз напоследък при най-малкия проблем и сдърпване с мъжа ми плача с часове. За най-малкото роня сълзи. Не мога да се сдържам просто.

Иначе съм добре, само това пусто течение е много гадно и по-обилно... Писно ми от постоянното ползване на ежедневни превръзки...

Нищо още не съм купила. Рано ми се струва, чак към началото на март... Иска ми се да мина 28-ма седмица, след това вече бебето е по-развито и някак ще съм по-спокойна.

Напоследък ме е обхванала манията да ям млечна салата. Всяка вечер си бъркам, както аз си я обичам - с повече чесън, с орехи и копър. Ама лошото е, че върви с хляб, та се дебелее... дано скоро да ми мине...

Снощи пак не можах да заспя, така съм от 2-3 дни. И все не мога да си наместя корема, та да ми е удобно, пък и бебето да не ме рита. По гръб категорично не мога да спя, започвам да се задушавам, а и коремът ми много ме опъва. Лягам настрани и се местя от ляво на дясно... Абе, спането нощем ми е мъка, все съм неспокойна. При вас как е?

# 141
Ася20 - ако си с висок диоптър има опсност да ти се отлепи ретината, ако раждаш нормално поради напъните.
аха-мерси.просто ми е интересно,не бях чувала досега Peace

# 142
  • в илюзия
asja по спокойно . Тези хора свекървите явно на всички лазят по нервите. Аз моята съм я изключила от живита си. Не и се впрягай. Иначе мъжете си имат склонността да ни ядосват . И аз си поплаквм и понякога направо не мога да го гледам . Последните седмици си събирах багажа не занм колко пъти.  ooooh!В бременлииската ми книга пише , че когато ни се плаче по-доре да се наплачем.

Иначе за течението и аз съм така сменям по няколко ежедневни превръзки . Иначе ми изписаха вагинални таблетни , даже ги и свърших вече и пак не спира. Embarassed Confused Дано скоро да спре Praynig

# 143
Ася, я не се ядосвай, то нали знаеш свекървите не са като хората  smile3511 smile3514 smile3511
А за Ферофолгамата, аз я пия вече 2-3 месеца по 2 хапчета всеки ден!!!

# 144
И аз си поплаквм и понякога направо не мога да го гледам . Последните седмици си събирах багажа не занм колко пъти.  ooooh!В бременлииската ми книга пише , че когато ни се плаче по-доре да се наплачем.

Да, наистина е по-хубаво човек да си поплаче. Лошото е, че като се разстроя вечер, не мога да спя до никое време, а мъжът ми си заспива спокойно, та ми къса нервите. Все едно нищо не е станало, такова спокойствие! Завиждам му.

Аз проблем със свекървата нямам...

Последна редакция: чт, 10 яну 2008, 15:08 от asja

# 145
Добър ден момичета   bouquet
Ох и аз като ви чета все едно аз съм ги писала тея постове явно при всички ни е едно и също...........Рева си когато ми е криво,караме си се и ние , колкото и да се обичаме,абе ще мине ама кога ще е .........
За спането съм трагедия обърнала съм деня и нощта  ooooh!
относно мляко или олио съм на същото мнение като Ритка я се намажете вие с олио в жегите...........
За така нареченото зимно кошче първо,че няма да е хич топло като родим .....второ е много по-удобно за детето  Peace

# 146
Ася, я не се ядосвай, то нали знаеш свекървите не са като хората  smile3511 smile3514 smile3511
А за Ферофолгамата, аз я пия вече 2-3 месеца по 2 хапчета всеки ден!!!

По 2 на ден ли пиеш - аз да ви разкажа на мен какво ми се случи, след прегледа на доктора аз останах с много ясен спомен, че трябва да пия по 1 хапче дневно за 30 дни. Доктора ми даде рецепта и аз отидох в аптеката, купих си хапчетата и като се върнах вкъщи - гледам, сложили са ми общо 60, а не 30 хапчета.
Върнах се, спретнах скандал и спорих с аптекаря, защото на мен дори написаното на рецептата ми изглеждаше като 1х1 дневно, а той твърдеше, че е 2х1 дневно.
Както и да е, аз бях много сигурна в това какво ми е казал доктора и си върнах останалите 30 хапчета исега си пия само по 1 на ден.
Но може всъщност аптекаря да се окаже прав....!!!!????
Мисля, че трябва да звънна на доки, май съм объркала работите Sad

# 147

Хриси-писи, и за мен нещата, които изброяваш за родилното, са много важни. Ама все едно ми четеш мислите Hug Малко се притеснявам колко контрол ще имам обаче. Със сигуно ще говоря с лекаря ми на следващата ЖК във вторник Naughty

Хихи Vercho, радвам се:) Мисля че си приличаме и по-други критерии - първо бебче (мацка), нередовен цикъл и горе долу сходен термин Simple Smile) Честно казано и аз най-вече за контрола се притеснявам, но от сега съм решила да тропам с крак ако не ме слушат Simple Smile

Искам и официално да поканя всички мами, които смятат да кърмят, а не се чувстват достатъчно подготвени (като мен) на следващата среща на Ла Лече Лига .

19 януари, 11 часа, в Център 'Съвременни родители'
телефони: 02 962-26-75, 0894-399-942, 0888-95-28-97

Тема: Всичко за кърменето - съвети и често срещани проблеми

Няма нужда от предварително записване. На място мисля, че се плаща 2 лв.
Ще се радвам да се видим там:))

Повече инфо за Ла Лече Лига  - http://lalechebg.com/

# 148
Vanyivan, Не, не, не, нищо не си сбъркала, просто лекарят ти е преценил така. Явно нивото на хемоглобина ти не е много ниско и затова взимаш само по една таблетка.
до преди една седмица пих по 2, обаче доки като видя, че съм стигнала 112, което за моята анемична натура не е толкова зле, каза вече да пия по едно на ден!!!

# 149

Тема: Как се организираме и справяме с ежедневни неща наред с кърменето на бебета и малки деца[/b]

Много ми се идва , но на 20-ти съм на изпит, а тъй като и работя през седмицата на пълен работен ден, незнам дали ще имам друго време за четене освен в съботата на 19-и, когато е лекцията. Ще опитам да се организирам и да дойда - със сигурност ще е от полза, вече е време да се оринетираме към разни курсове. Това че няма записване е добре, тъй като не съм сигурна , по-добре така за да не се запиша предварително и да не отида и да заема мястотото на друга майка, която ще има възможност.

Общи условия

Активация на акаунт