Много мина, мъничко остана, през АПРИЛ да стана мама!

• 11 803
  • 309
  •   1
Отговори
# 150
Vanyivan, Не, не, не, нищо не си сбъркала, просто лекарят ти е преценил така. Явно нивото на хемоглобина ти не е много ниско и затова взимаш само по една таблетка.
до преди една седмица пих по 2, обаче доки като видя, че съм стигнала 112, което за моята анемична натура не е толкова зле, каза вече да пия по едно на ден!!!

Слава богу!!!!
Моето ниво си беше 116  - явно за това е по-малка дозата.

# 151

Искам и официално да поканя всички мами, които смятат да кърмят, а не се чувстват достатъчно подготвени (като мен) на следващата среща на Ла Лече Лига .

19 януари, 11 часа, в Център 'Съвременни родители'
телефони: 02 962-26-75, 0894-399-942, 0888-95-28-97

Тема: Всичко за кърменето - съвети и често срещани проблеми

Няма нужда от предварително записване. На място мисля, че се плаща 2 лв.
Ще се радвам да се видим там:))

Повече инфо за Ла Лече Лига  - http://lalechebg.com/
[/quote]

Хриси а това в кой квартал се намира?
ще се радвам ако мога да стигна до там ........въпреки ,че съм запозната с кърменето имам и въпроси.......човек се учи докато е жив нали така  Peace

# 152
Ася, я не се ядосвай, то нали знаеш свекървите не са като хората  smile3511 smile3514 smile3511
А за Ферофолгамата, аз я пия вече 2-3 месеца по 2 хапчета всеки ден!!!

По 2 на ден ли пиеш - аз да ви разкажа на мен какво ми се случи, след прегледа на доктора аз останах с много ясен спомен, че трябва да пия по 1 хапче дневно за 30 дни. Доктора ми даде рецепта и аз отидох в аптеката, купих си хапчетата и като се върнах вкъщи - гледам, сложили са ми общо 60, а не 30 хапчета.
Върнах се, спретнах скандал и спорих с аптекаря, защото на мен дори написаното на рецептата ми изглеждаше като 1х1 дневно, а той твърдеше, че е 2х1 дневно.
Както и да е, аз бях много сигурна в това какво ми е казал доктора и си върнах останалите 30 хапчета исега си пия само по 1 на ден.
Но може всъщност аптекаря да се окаже прав....!!!!????
Мисля, че трябва да звънна на доки, май съм объркала работите Sad

И на мен докторът ми предписа по 2 на ден. Сигурно аптекарят е прав!

# 153
  • варна
като ви чета и направо ми иде да нацелувам моята свекърва-незнам как щях да се оправям без нея,защото майка ми е далече,а свеки винаги е насреща и прави всичко,за да помага.
За Вики ползвах козметика на Мустела,сега пак мисля да я ползвам.Пудра въобще не съм купувала,ползвах зехтин за мазане след къпане,а ако се подсече-едно кремче бейбитан,много е ефикасно.

# 154

ще се радвам ако мога да стигна до там ........въпреки ,че съм запозната с кърменето имам и въпроси.......човек се учи докато е жив нали така  Peace

Честно казано и аз до момента не съм ходила и не мога много добре да те ориентирам. Но мисля, че на тази карта е добре обяснено. Хладилникът е квартала, а тук има още по - подробно инфо  Hug

http://www.roditeli.info/about/contacts/

# 155
Абе незнам, ама това желязо някой лекари така го изписват с нужда и без нужда.
Сестрата на мъжа ми роди преди 6 м. и се наложи да преточват кръвта на бебето(ох, незнам дали се изразявам правилно), понеже имало твърде много желязо в кръвта!!!
 smile3556 smile3556 smile3556

# 156

Честно казано и аз до момента не съм ходила и не мога много добре да те ориентирам. Но мисля, че на тази карта е добре обяснено. Хладилникът е квартала, а тук има още по - подробно инфо  Hug

http://www.roditeli.info/about/contacts/
да знам къде е , а дали може да взема и мъжът ми с мен?
извинявай че те затрупах с глупави въпроси.... Embarassed

# 157
да знам къде е , а дали може да взема и мъжът ми с мен?
извинявай че те затрупах с глупави въпроси.... Embarassed

Хихи и аз точно за таткото питах и исках да го взема Simple Smile Но ми обясниха че първо пространството е леко ограничено и второ някои майки биха се притеснили да кърмят. Но обещаха, че ще направят и семейни срещи - да не се чувстват отделени татковците  Peace

# 158
  • Варна
Благодаря Ви за топлото посрещане!

Леко бременеене на всички Peace Утре след ЖК ще дам повече инфо около нас.

Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 159
hrisi-pisi, благодаря за поканата. Ако имам възможност непременно ще дойда. Тази тема много ме вълнува. Аз имам операция на гърдата, махнаха ми 3 фиброаденома и мамолога дори ми препоръча бременност и кърмене.

За хемоглобина докато бях в болницита понеже ми беше паднал на 105 на мен ми изписаха малтофер-фол х 1 на ден, но не ми казаха колко време да го пия. Като отидох при доктора който ме следи на частно, той ми каза да не го пия повече от 2-3 седмици. Аз го пих 4 седмици само. А докторката на ЖК ми каза да си го пия без да спирам. Как да не се объркаш при толкова различни мнения.
Да не говорим, че повечето доктори не казват, че ако приемаш и магнезий, разликата между приема на двете лекарства трябва да е минимум 2-3 часа, иначе се взаимоунищожават.

# 160
малко да ви размекна.......
http://www.mysticolors.com/forum/index.php?s=5d5ac12251043c34241 … 47&#entry4647
аз и друг път съм пускала линка ама нямаше никой във форума ......тогава май само Съни го видя

Последна редакция: чт, 10 яну 2008, 16:27 от cenitelkata

# 161
Bibobibo, аз също имам операция заради фиброаденом и се опасявах дали ще мога да кърмя, защото разреза е по ареолата, ама доки каза, че няма страшно. Ще се радвам ако споделиш нещо в тази връзка. Какво ти е обяснил по-точно мамолога???

# 162
Здравейте!

Добре дошли на новите мами!Леко и безпроблемно бременеене!  bouquet

hrisi-pisi, благодаря за поканата. Ако имам възможност непременно ще дойда. Тази тема много ме вълнува. Аз имам операция на гърдата, махнаха ми 3 фиброаденома и мамолога дори ми препоръча бременност и кърмене.

За хемоглобина докато бях в болницита понеже ми беше паднал на 105 на мен ми изписаха малтофер-фол х 1 на ден, но не ми казаха колко време да го пия. Като отидох при доктора който ме следи на частно, той ми каза да не го пия повече от 2-3 седмици. Аз го пих 4 седмици само. А докторката на ЖК ми каза да си го пия без да спирам. Как да не се объркаш при толкова различни мнения.
Да не говорим, че повечето доктори не казват, че ако приемаш и магнезий, разликата между приема на двете лекарства трябва да е минимум 2-3 часа, иначе се взаимоунищожават.

Е, това не го знаех за магнезия и Малтофер-фол. Откакто пия желязото, непосредствено след него гълтам и магнезия. Хм, излиза, че нищо не постигам като ефект вече цяла седмица...Нямам думи за някои доктори просто..може ли да не кажат... Close

# 163
  • Русе
Първо да приветствам новите мами- ДОБРЕ ДОШЛИ !!!   bouquet
Вие съвсем ме хвърлихте в размисъл за Феро-Фолгама  newsm78 .Моят Доки днес ми каза,че малко  ми е нисък хемоглобина пък ми каза да го пия 3 по 1 до следващата консултация след 1 месец  newsm78 .Дали не е много???
Да ви кажа днес като отидох до аптеката за хапчетата имаше много голяма опашка и даже се замислих дали да не си тръгна,но една баба след мен ме видя и помоли жените преди мен да ме пуснат преди тях,защото съм била бременна и те ме пуснаха. Много се трогнах от жеста  Heart Eyes .Въобще не съм очаквала,че в днешно време ще доживея такова нещо.
Приятен ден за сега   bouquet .Ще мина по-късно да ви прочета пак  Wink

# 164
Забравих да попитам, някоя от вас да пие витамини Prenatal Formula with iron на GNC ?

Ако може да каже по колко таблетки на ден се приемат (една или две)  Thinking

Аз ги пия, по една на ден. На опаковката май пишеше по 2 и аз се зачудих тогава, но пия по колкото ми казаха.

Общи условия

Активация на акаунт