"АПРИЛските деца обичат щурата игра със снежни топки и шейна"

• 11 353
  • 286
  •   1
Отговори
# 45
  • 2 етажа над тавана
Скарлет, подобни изказвания като на тая майка ме хвърлят в музиката ooooh!
Я си взимай бележка и си дръж детето вкъщи да си ви скубе само вас, как така ще го водиш при други деца Mr. Green Mr. Green Mr. Green(майтап, де)

Аз ядки не давам, единствено семки, но рядко, понеже не смогвам да й ги беля на Маги и пръстите ми стават на нищо.

Леле, като ви чета какви неща правят децата ви и направо ми е гузно, че се оплаквам от моето. Маги чинии не е чупила досега, само 1 буркан, но то беше без да иска. Тенджерите не ги вади, ако са извадени и са оставени на достъпно място ги взима да си готви, но нищо повече. Вади от шкафа с чиниите нейните си купички и чашки и едни метални канчета и пак ги прибира - въобще преподрежда нещата и затваря шкафа. Не проявява особен интерес към шкафовете до момента в който не ги отворя, но бързо й минава мерака. Играчки обаче чупи - доста често съвсем целенасочено ги хвърля и рита. Най-много от нейните набези страда ТВ-то и уредбата. ТВ-то на моменти почва да пищи, поради което май ще се кара на ремонт в скоро време. Но въветох вето - вкъщи през деня никаква телевизия, чак като се върне татито от работа може да се пуска ТВ. Засега не й пречи, първите дни викаше "Мамо, тък визора", но вече и това не прави. Пускам музика на компа през деня за фон и така се разсейва. Дистанционните все още са й мания, но гледам да стоят на недостъпни места, доколкото е възможно, че едното е с наполовина изядени копчета. Телефоните вече ги пипа само, за да ни ги даде да се обадим - най-често мен юрка през деня да звъня на баща й.
Виж в банята като влезе и очите й грeйват, ако може ще опита всичко от шишенцата и тубичките, но мама дебне Mr. Green Същата работа е и като отворя хладилника и фризера - иска всичко да вземе и да го извади - не че ще го яде, просто да го извади.
Засега не се е научила сама да си отваря вратите на хладилника и фризера, а на стаите не стига дръжките на вратите.
Абе добро си ми е детето, малко супер търчащо напред-назад, но това да му е кусура. Напоследък даже има напредък - заиграва се за повече от 5 минутки с конструктора, чете си книжки, въобще върви към подобрение, не е като преди само да ми виси на врата.

Само с неспането нощем се борим още, оправия няма. Звънях за час за хомеопат - ама ми казаха чак след средата на февруари, че можем да отидем. Tired Ще видя сега и на още 1-2 места да питам, ако и там така ми кажат - ще записвам и ще чакаме.

Спирам, че стана дъъъъъъъъълго Mr. Green

# 46
Скарлет, много мраза такива коментари  #2gunfire то затова децата са различни, едни се заиграват сами, други не искат да си играят, а да гледат ТВ, трети скубат /като Стенли от време на време, когато някое момиче се дръпне, ако е решил да я гушне  Crazy/. Децата са много индивидуални и ние си ги обичаме такива, каквито са! А и тук сме, за да си ги обсъждаме и да си споделяме глупостите, а и да си ги хвалим също.
Никой не съм искала да обидя  Hug

# 47
  • София
Деска, честит рожден ден! Да си все така готина и много щастлива!

Вчера яко бях яхнала метлата, ама днес съм ОК. Мушморока току що заспа и като го погледна, ми се разтапя сърчицето, изглежда такова добро и миловидно ангелче, чак не е за вярване.

Скарлет, я да не се връзваш на такива глупости! Що ли винаги се намира по някоя такава кокошка, да се изкаже "много компетентно".  Close

А аз, колкото и да се оплаквам понякога, всъщност, предпочитам детето ми да е по-палавичко. Имало е няколко случая, в които малчо е стоял кротък, ама когато твори нови бели, ми е много по-забавно. Е, вярно, че понякога ми идват в повече и ми избиват чивийте, но нищо хубаво не е лесно.  Twisted Evil

Ядки давам всякакви. Първите 2 пъти сам си беше докопал някакви фъстъци, когато сме ходили на гости. Единя път беше изял половин купа и от тогава не му забранявам. Но му се случва много рядко, че ние вкъщи ядки не ядем.

Подозирам, че и Вальо се буди нощем да си играе, но не съм съвсем сигурна, защото спи в другата стая и ако не вдига шум, не го чуваме какви ги върши. Но в последно време много рано му се доспива на обяд и спи по-дълго от преди.

# 48
Боже, какви тъпанарки само има тук  ooooh!  Имам предвид оная мама в темата zа Патиланци. Скарлет, не й обръЩай внимание  Naughty  Нормално е малки деца да скубят, нали zа това оба4е има надzор. Продължавай да го водиШ там да се надяваме 4е оная мама Ще е там някой ден zа да й оскуби нейната коса  Mr. Green   Mr. Green   Mr. Green

Милена е обявена zа zдрава, урината е окей. Явно е било някакъв вирус.

Вени, не zнам, от едно кратко виждане не бих направила иzвод, дори да имам дежа вю  Thinking  И напълно й вярвам на Краси, и Милена е много крива когато я мъ4ат zъбите, скубе, бие, а бе друго дете си е. Когато е иzникнал zъбът, пак се кротва.

# 49
Браво на Миленката, че е добре  Hug Сега да я последват всики болнички и да се похвалят, че са здрави вече.
Отдавна не съм си и помисляла да хода със Стенли на кафе, освен в детски клуб. Лятото за последно и то само, за да си оставя нещата на масата. Играе му се, нормално е да не сяда.

# 50
На кафе с детето ли newsm78 Абсурд Mr. Green Това беше възможно само докато беше бебок и си стоеше само в количката Wink
Сега даже и не си го помислям Wink Че то мен не ме свърта много на едно място, та камо ли него. Сега ако не щуреее кога Naughty

Много, много ви благодаря за пожеланията и подаръците Hug

# 51
  • София
Благодаря за подкрепата!
И понеже отворихме дума за хиперактивните/темпераментните и буйни деца искам да питам, ако някой може да ми отговори, понеже аз четох, четох разни специализирани сайтове ама нищо не разбрах - До каква възраст (горна граница) е нормално децата да са по-неконцентрирани, по луди, и от каква би могло вече да бъде пролем?
Не мога да определя нормално ли е, съответно на възрастта или не поведението, което описват доста от мъжките мами тук - Краси, Ренката, Сминс, присъщо и за моя Тони. Докаква възраст е проява на темперамент и от каква е вече нещо друго?
Малко объркано го написах, но дано сте ме разбрали.
Защото това което прочетох за хиперактивните деца никак не ми хареса и е доста сериозен проблем.

# 52
Деси, мила, честито и от мен! Желая ти всичко най-хубаво и много усмивки  bouquet

Ядки моята хапва доста. Сега около празниците започна. Винаги по Коледа слагам купа с пресни асорти и една трошачка в кухнята, ойто мине да се обслужва. Най-вече за мен си де, много обичам. Та  и Лекса се зариби и все си иска. Фъстъци не и давам, заради алергии, но всичко друго мели. В интерес на истината преди 2-3 дни куса и фъстък, колкото и да не ми се искаше, но ме изкара извън нерви и и дадох парченце. Реакция нямаше. Даже се каних да питам тук, ако ще има реакция от фъстъци колко време след консумация се проявява?

# 53
  • София
Красе, Танчето е права, че от една виждане неможе да се напарви извод - това което казваш, че се заиграва определено не важи за хиперактивните - Лора въобще не се заиграваше! Така че се извинявам, ако съм обидила или шокирала някой!
Скарлет, аз лично мога от своя опит да кажа, че смятах поведението на Лора за нормално за възрастта и, но сега виждам/ а итогава доктора ми го каза/, че въобще не е било нормално да не се заиграва и да е като със свредел в гащите и съм много благодарна, че попаднах на тоя доктор, макар и по друг повод, да ми отвори очите и Лора да се оправи.

# 54
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ДЕСИ!!!

Нямам много време, затова набързо:

- Йоан също е много, ама много палав, не се спира за секунда, сърди се жестоко, прави много бели и то с голям кеф, много ми е трудно с него, но и тайничко се радвам на буйния му и своенравен характер. Докато бяха ваканция е имало дни, в които са ме докарвали до истерия с батко си, ходех на работа, за да си почине главата ми.
- Люс като по-малък беше много спокоен, съсредоточен и с такова търпение и усърдие правеше всичко, че чак вдъхваше спокойствие на всички около него. Към 2г 6м. започна да се променя и сега е също палав, от скоро започна да се противопоставя на всичко, което му кажем, дори се е случвало и да ми посяга, след което винаги е наказан.

# 55
Скарлет, по принцип диагностициране на подобни проблеми се прави след 3-годишна възраст. Преди това способността за съсредоточаване на децата е прекалено малка за тестване.

# 56
Skarlet, още е рано да се говори а хиперактивност. Обикновено като такива деца се причисляват палавници от 3+, когато вече се зисква да научават нещо, да се заслушват, да отговарят, да рисуват. Те имат нещо като трънче в гъзетата и все са немирни, но не е и само това. Има палави деца, има хиперактивни. Хиперактивните са много будни на вид и не могат да научат елементарни неща, или поне не напредват с темповете на връстниците си. Това е така, защото не могат да се концентрират толкова. Обикновено родителите забеляват, че са избухливи, диви, сърдят се, често сменят настроенията, не могат да ги слушат и внимават.
Затова някой ден, ако се случи такова дете да има човек, трябва да го запише на спорт примерно, където ще го карат да е активно, но и дисциплинирано. И да се намаляват виковете, бурните сцени, критиката и още куп неща, ясни и неясни, много е трудно да отглеждаш такова дете. Но многото гледане на ТВ и неподходящите филми са една предпоставка.
Черито, мисля, че се сещам, макар да е било отдавна. Hug

Тони не дава да му махам/слагам памперса без да ме нарита, кикоти се и се гъне, някакъв ад е. На гърне изобщо не включва, че може да се ходи, днес за наказание беше по обикновени гащи, ама и леко подпикан не му обурна внимание на факта, а гордо търчеше из къщата. ooooh!
Обикновено е сръдлив, когато реши,ч е иска нещо, да ви кажа честно подплясквам го ако много ми прекипи. Ами то говоря, обяснявам, бавно и спокойно, броя до 20, ама накрая като продължи да се шебечи и си го отнася. Embarassed

Честит празник, Деси! Бъди безкрайно щастлива, дори когато ти е малко трудно, имай прекрасно семейство и много любов! Наздраве и всичко най-красиво и най-желано от теб - ти пожелавам!

# 57
Ей временце не ми остава, поне успявам да ви прочета някак си  ooooh!

Скарлет, супер нормално детенце си имаш, нека са ни палави и да ни радват. Като слушам за поразиите, които е нанасял големият племеник... Rolling Eyes чак Алекс ми се струва кротушко  Crazy В интерес на истината не троши, нямам нито една строшена чиния или чаша, но нищо не съм заключвала и крила  Naughty Да се научи, че просто не може там. Да ми е жив и здрав, но е много пъргав и много шава, последното е да си излиза от чувала с ръкавите през нощта  ooooh! Вече спи при нас, да го завивам  Rolling Eyes За заиграването - заиграва се без проблем, но навън ли сме....к'во кафе  Laughing Няма сядане, добре, че имаме хубава морска градина, ама алеите много дълги бре  Crazy
За съжаление в последно време се хващам, че доста му викам май  Rolling Eyes После се усещам, че той е дете и може би не го е направил нарочно, че си търси игра, но... знам ли...най-вече ме ядосва с това постоянно събуване на чорапи, обувки, пантофи и т.н  Close Twisted Evil И гоненето да го облека след баня примерно или за сън, не е истина просто и накрая се скатава в леглото си, защото знае, че там не мога да го стигна  ooooh!
Чери, на мен ми е много присърце тандемското кърмене, надявам се дая го пробвам, но... има време  Laughing
Ядки - фъстъци не давам, защото са силен алеген, а от останалите - само орехи - супер ситно смлени, опасно си е за мен все още  Peace

Ние 2 дни се борим с изследванията  Close Twisted Evil Ще ви спестя ходенето по мъките, от лаборатория в лаборатория  Tired Алекс вчера милия така се измори, че като заспа в 13.00 и стана в 16.40  Shocked И вечерта в 23.00 едвам гледаше Laughing Но миличкият ми герой, вървя по леда, без да каже нещо или да протегне ръце да го нося, отделно една тъпа лаборантка го резна доста по пръстчето, половин см му направи разрезче - по-лесно да тече кръвта  #Cussing out #2gunfire после няма спиране  ooooh! забравих фаровете на колата, нямаше акумулатор, бутане..а бе шоу  Rolling Eyes Днес взех кръвта и урината и гледам за кръвта - всичко подчертано, че е извън нормата  Shocked после проверих - ми техните референтни стойности са  #Cussing out #2gunfire та си ги светих - всичко е ОК, само лимфоцитите са завишени, но е заради настинката дето изкара, сега отивам за чревните и другата седмица - на ясла  Hug

# 58
  • София

Мило, мое, Деси! Честит Рожден Ден!!!
Да си ми жива и здрава, много щастие на теб и твоето семейство!
Да си все така положително заредена и дейна - ей на това най-много ти се възхищавам!
Много, много те обичам - нека всички знаят!
Mr. Green

# 59
  • Добрич
Честит Рожден Ден, Деси! С пожелание за много, много здраве, щастие и любов!

Общи условия

Активация на акаунт