"АПРИЛските деца обичат щурата игра със снежни топки и шейна"

• 11 391
  • 286
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Янче, като сме тръгнали да се хвалим да кажа, че за Коледа получи и мечтаните от мен масичка и столчета. тези от КОМО в пастелните цветове.
Седи си там и пише, но много ни тормози и ние да седим #Crazy

# 226
...но много ни тормози и ние да седим #Crazy

мен ме тормози да се крия с него в гардеробчето, или само аз, а той да ме търси, който е 50 на 50 см няма  Mr. Green

# 227
  • Русе
мммм, енви, и аз я знам таз манджа като Красето - с яйце и брашно  Sunglasses, ама ме заинтригува - не се ли рони като няма "спойка"... или е на по-ситно ренде... Thinking

Е, добре ми "звучат" Соня и Али  засега Hug.
И при нас са на смесена възраст и одобрявам това - малките доста научават от по-големите (и магарии, де  Wink), но като цяло го намирам за положително. Нямам наблюдения големите да се "вдетиняват" покрай по-малките. За тях може би е добре да се чувстват порастнали и ПО-големи, за да се стимулират да дават положителен пример.
Днес един от ветераните (скоро навършващи 3г, който е в групата още от времето на Преслав) рева юнашки за някаква кола и Диди естествено се включи в хора  smile3514- особено като видя и нелюбимата сестра. Tired Абе, явно ще си ревем така още дълго...(вече 5 месеца) ooooh!

Дилянката и тя се опитва да пее, ама смесва песничките и мелодиите по невероятен начин  hahaha . Нещо от сорта:
Пейте, скачайте....Иа-иа-йо (от "Old Macdonald had a farm")...'япата...(от "ряпата крещи и тя напук")...Иа-иа-йо... дядо Коле тига...Иа-иа-йо...  Joy

Страхове не съм забелязала да има.

# 228
Браво на Соня и Али, ама вие с Красито как не ги докарахте в една група тези двамцата?

Лекса, нокти не гризе.
Гъби ако съм готвила нещо с тях и са много наситнени давам иначе ги отделям ( ние защото ядем често).
Пържено у нас рядко се прави. Сега майка ми докато е тук ако направи за закуска най-вече.
Вода от банята се сърба редовно. Ние двете обичаме да си правим вана и аз докато си чета тя си играе и току я гледам сърба кактое със сапуна. В този ред на мисли многото сапун при нас не помага. Да не казвам че обича и да пикае във водата, ама то ще стане друг разговор. Ето снощи я къпах с мен на душа, но я гледам по едно време пълни патките с вода и от там пие.
Страх и аз забелязвам на последък. Страхува се от неочакван шум най-вече и все бяга в някой.

# 229
Здравейте, бях днес на интервю за работа, обаче при възможността ми да започна дейност началото на лятото най-рано се оказва мишън импосибъл, т.е рано съм тръгнала да търся.
Гледам върви питанка, да отговоря и аз:
1. Гъби-мисля, че е пробвал, но не съм му давал много. Те са по-жилавки, а и трудно смилаеми.
2. Пържено-ял е пържено, но наблягам на варено-печено Пържени картофи яде, когато има.
3. Не си гризе ноктите, но аз си ги гриза, и да ви кажа, моля се да не започне някой ден да го прави Ако си гризе ноктите бутайте биба или нещо за отвличане на вниманието, не дърпайте ръцете със забележка обаче. Ако задиря нокътче - режете, за да няма дразнене и да не привикват.
4.Готвя вечер, когато той е нервен, скучно му е, виси ни по краката или ме бута от шкафовете да стоя далече с "Мамоооуууу", в един момент се принуждавам да го отблъсквам, нарязвам 3 резена морков, пак отблъсквам, довършвам моркова и така към следващ продукт. За да го отвличам от дейността си и да не чувам "Маммооооууууу" му изсипвам стотинки, давам му чаша и той започва да си трака, пуска ги вътре, после изсипва и отново Помага за 10  мин.
5. Пазаруване-малко по-сложно ако съм сама. Ако сме двама - Тони в колечката а другия с пазарската количка. Ако съм сама е малко напрегнато. Последното пазаруване беше сама с они без количка и трудно се справих.
6.Ходене/Носене -Не нося. Той много настоява да ходи сам, даже на шейната не пожела да се вози на Витоша, затова майка ми вилнееше с нея, а той ходеше пешачката.
7.Играта-играе, но още не се заиграва баш сам. Иска внимание. Гледа филмчета с музика, танцува....
8.Гърнето-изобщо не го поглежда и не чатка като го питам има ли пиш, има ли аки-баки и туй то - добре, че има памперсоци, иначе щях да пера по цял ден ако не ги бяха измислили. Thinking 

# 230

Деич, и аз не съм забелязала страхове, сякаш са малки за такива неща, щото според мен те се придобиват или ако някой им втълпява (примерно, че е страшно в тъмното, на тях няма как да им е страшно там  Sunglasses )

Никога не сме я плашили със нищо... Confused Явно ще трябва да я водя да и леят коршум.Дея-Мрия има страхове,аз самата се притеснявам доста.
Примерно се страхува от каската на баща си за мотора,от колата с дистанционно управление,от мотора,дори когато е отворен прозореца на кухнята минавайки със бясна скорост една кола,която ръмжеше доста,тя се разплака и цялата се разтрепери.
Притеснява ме... Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 15 яну 2008, 16:43 от Дея`

# 231
Не мога да ви насмогна с писането. Но набързо да се включа и аз.

Радвам се ,че новите ясленчета са добре и майките им по-спокойни  Hug. Големи вълнения са това, на мен тепърва предстоят.

Скарлет, дано нещата се развият по най-добрия за теб начин  Peace. Според мен , ако нещата някъде много не вървят , човек не трябва да прави и големи жертви. Особено ако жената е й финансова независима.

Ема винаги пие вода от коритото, няма пропуск. Последния път от джапанката на баща й  Shocked

Ще гледаме тази седмица да посетим Островът на съкровищата и ние, малко да разнообразим. И до Патиланци едно ходене съм замислила.

Пете , сподели за хотела , че след ремонта мисля нещо такова да организираме, ако не се изпокараме .

Данче, какви часове ?! Ти си стара дружка и си с предимство  Hug.

На Ема пък и подариха една пералня и тя я използва да се катери по нея, та сега е прибрана в гардероба за по-натам.

Забравих да споделя за страховете - Ема много се страхуваше от гърмежи , но като гръмне нещо ние започваме да пляскаме, та сега и тя така, започна да се радва. Същото е и с разни по-страшно изглеждащи играчки - например баба Яга. Винаги като я види /съседите имат/ и се заковава на едно място. Но като гледа , че не се страхуваме и й се радваме и тя се отпуска.

# 232
  • София
Да, на Мати му излиза горед десен кътник - едно връхче се еподало!

Пържено не иска!
Гъби не съм давала!
Готвя следобяд като се прибера от работа или след като се върнем от следобедна разходка!
Страхове...не се сещам конкретно, но днес му взех едно колело и не иска да сяда на него! Онзи ден ходихме до парка и преоткрихме парзалките, но след първото пързаляне се отказа да се пързаля. Същата работа и с шейната. Други страхове не се сещам.

Браво на ясленичетата ни -  ние ще пробваме през март и то ако нямаме шанс за градината срещу нас за на есен.

# 233
  • Boston, MA
Браво на Али и Соня!

По анкетата:
Дани също ще е с кътници скоро, май - ръфа мечото за сън, и си рови из устата...
Пържено - май само пържени картофи яде, като сме на ресторант, това му е редовното, много обича.
Гъби - махам ги от манджите, но предполагам, че вкуса им остава. Не се притеснявайте за пресните/сурови гъби, тук си се ядат така на салата.
Готвя само на вътрешните котлони, откакто е пролазил, за щастие фурната ни се заключва, че той виси на вратата... Rolling Eyes
Винаги пие вода от ваната, ние също се плискаме още двамата. Снощи беше напулнил един самолет и от него пиеше. Нокти не си е гризал.
Пазаруване в супермаркет става, ако е вързан в колата за покупките. В друг магазин е абсурд, освен ако не го оставя да тича и пипа (но пък тогава ме е страх да не се загуби).
Ходи сам, като му писне, иска да го носим. Не ще в количката, но го слагаме и вързваме, китките така ме болят... По стълбите го свалям на ръце, той слиза сам, но се мотка...
Разправя, че го е "стах" от акула и голяма риба (видя ги в местния Аквариум, но не мисля, че го е страх, ами е научил дума и употреба).
Играем си с книжки, животни, строим кули, редим пъзели... навън сме заедно на пързалката, на люлките, много приятно се вдетинявам и търча с него ... но също гледаме Джордж и играем на игри с него - ето тук има (Енви, за Пепи): http://pbskids.org/curiousgeorge/games/

Иленче, ето за Дилянката част от нашия репертоар:  Wink
...
...Ех как като го описваш във форума изглежда едно идеално съжителсво и все едно съм майката, точно която искам да бъда. Пък как не е точно така и как понякога тя иска да участвам в играта, пък аз гледам в една точка от умора, не ми се говори, не ми се играе и накрая я слагаме да гледа някое филмче.
Нали? И аз така си помислих...  Embarassed

Последна редакция: ср, 16 яну 2008, 15:09 от Бубка

# 234
  • София
Бубка, впечатлена съм - пеете!

# 235
Не съм забелязала да се страхува от нещо конкретно  Thinking
Може ли някой, който е наясно как да си кача нова лентичка в подписа да ми пише на лични и да ми помогне, направих я, имам кодовете, но нещо не се получава  Praynig

# 236
  • Boston, MA
Бубка, впечатлена съм - пеете!

Абе силно казано пеем, но хайде...   Laughing

# 237
Уауу, Бубка, много ти благодаря за Джордж!   bouquet Пепи ще е във възторг - а нали и английски учи!
Дани е страхотен!  Heart Eyes Не го подстригвайте, мен ако питаш - много е готин така!

Тина, все забравям - честито ти фризьорство!   bouquet Ема е щастлива с мама, като теб!

Иленка, иска се и майсторлък   chef - не е на най-ситното ренде, но когато се изсипе в тигана, постепенно с едри "щипки" на пръстите, хууубаво се натъпква с ръка или лъжица, а после при обръщането - обръща се директно върху капака на тигана и се приплъзва - нищо не се разтрошава!

Янче, естествено, че не сме идеални - никои от нас! Но се стараем! Wink

Страхове - мисля, че е силно казано на тяхна възраст, освен в извънредна ситуация. Според мен, е част от опознаването на света в комбинация с темперамента на детето.
Вили единствено се притеснява от кучето на съседа - ако го чуе, да лае - прави големи очи и непрестанно повтаря "бау-бау", но не го приемам като страх.

Като отворихте приказка - след баня мажете ли децата с козметика?   Thinking
Аз мнооого отдавна спрях, да я мажа моята мома - от бебе някъде, т.е. преди около година.

И още едно питане: останаха ли госпожици без обеци, като Велина!? Имаме дебат с татито отдалеч преди 25.03., но аз не отстъпвам - искам, да има спомен от събитието, т.к. си е преживяване, повод за гордост и пр. Пък и коса няма, т.е. ще е ужасно смешна.
Crazy

# 238
Аааа, никакви обеци оЩе  Naughty  Ще по4акат няколко години.
Мажа zадължително, и беz баня пак я мажа 2 пъти дневно  Tired

И аz все zабравям, 4естита диплома на Тина   bouquet

Буба, страхотен е Дани, Милена ме накараШе да го пусна пак и пак  Laughing  Ето, има си ве4е фенка  Wink

# 239
Уф, Татянка, успокои ме, че не съм най-назадничавата женска мама! Blush
Благодаря!  bouquet

Спокойна нощ, дами! Hug

Общи условия

Активация на акаунт