Бебета Юни 10 :)

• 12 721
  • 288
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте отново Simple Smile
току-що гледах едно много полезно предаване по bbt за главоболието, което ми отговори на част от въпросите, макар че не ме включиха да питам специално за бременните. Както и да е, мисля, че е добре да споделя, защото май повечето страдаме от главоболие.
Лекарят, чието име не чух, обясни, че главоболието при бременни се дължало преди всичко на хормоналните промени. Така може да се случи по време на бременност, жените с мигрена да спрат да имат пристъпи.
После за безвредно лечение като съвет чух само да се поемат повече течности и да се избягват червено вино и мезетата към него - т.е. зрели сирена и обработени меса като луканката например.
При мигренен тип главболие помагали и съдоразширяващи, което означава, че евентулано за глава можем да вземаме и нош-па, но по-добре след лекарска консултация. В упътването на нош-пато пише, че става за главоболие, свързано с кръвното налягане, но не се препоръчва при ниско кръвно, така че за тези с ниско кръвно не е добре.
Що се отнася до главоболието при хипертония, то било мит и се получавало много рядко, само при изключително високи стойности, т.е. хипертонична криза. Може да се сбърка с тензионно главоболие, получено при стрес и ядове.
Това е, надявам се да не съм досадила, а по-скоро да съм била полезна!

# 241
  • София
Здравейте днес! Понякога се хващам че толкова завиждам на неработещите, но като се замисля в следващата секунда, не м исе иска да съм на тяхно място заради причините, които го налагат! ще си ходя на работа - да съм жива и здрава!

Само да ви кажа за четенето в кърмаческия форум - аз също четох разни неща оттук оттам, ама нещо не ме грабнаха. Все ми се струваше, че въобще не се отнася до мен. Но по съвсем друг начин се приема информацията, когато вече имаш някакъв опит. Вече поне говориш на същия език, влиза ти в главата всуко, преценяш кое ще ти свъшри работа, кое не. Имам няколко приятелки и познати на приятелки, които с успех превзеха баирите с моите наставления в последните месеци, ама с лекота. А аз през какво трябваше да мина, а детето ми - рев и глад!  ooooh!

Тази темичка "смешно лие раждането" е много сладка, от време на врем еси я чета. Имам си постинги фаворити направо!

На мен също ми кървят венците - като си мия зъбите, като ям ябълка - сигурно и други неща като ям, ама нямам възможност да го видя нагледно върху чуждо тяло. С миналат абременност зъболекарят ми обясни нещо за хормоните и ми препоръча Лакалут паста и тогава си спомням, че драстично се промениха нещата. не спря кървенето, но намаля много. От тогава до сега сме само с лакалут.

И моето бебе от няколко дни си мърда осезаемо!

# 242
Здравейте,  Hug аз рядко пиша но пък 4ета вси4ко което споделяте и ве4е запо4вам да се притеснявам.  Tired Моят доктор ме гледа на видеозон (обикновен) на всяка консултация,но за фетална не спомена и дума  и когато го питах той ми каза 4е всъщност  за това ме гледал всеки път.Другото което ми се стори странно е 4е досега само веднъж са ми правени изследвания,а съм със гуша.Не съм ходила на лекар от месец ,защото е отпуска и уж каза ,4е сега края на месеца като отида ще ме прати на ендокринолог ама не е ли късни4ко  newsm78 .Аз уж не съм от тези дето се паникьосват ама знам ли.Дали трябва да се притеснявам ?  Thinking Приятен ден и лека работа на работливите  Wink                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

# 243
Здравейте майчета,
Благодаря за милото посрещане!
Малко време сядам пред компютъра че дзверко все внимание иска, но сега се е кротнала, та използвам да попиша.
Искрено ви съчувствам за главоболието! Аз имам друг проблем все ми се спи. И при първата бременност все ми се спеше но тогава имах възможност да се поизлежавам,  а сегаааа.....  спи ми се та две не виждам, обаче все на педал.Добре че Ками е поспалива та сутрин към 9 се буди, но стане ли...купона тече с пълна сила!
За болничките - някоя от вас пила ли е цитросепрт? - аз не съм го пила скоро, но на малката давам винаги щом имам съмнения за разболяване, тя е със слаб имунитет и това определено помага. Чела съм из нета че става за бременни. Аз лично профилактично пия чай ройбос - също и на детето го давам.
Пожелавам ви бързо оздравяване!!!
Bili, чудех се от къде ми е познат профила ти.... пиша на лични

# 244
lina_viki, аз бях на ФМ края на 17 седмица, мисля че май до 19 казват че е добре да се иде. Това е начин да се види има ли някакви индиректни белези за хромозомна аномалия. Това на обикновен апарат няма как да стане. Освен това трябва да идеш при специалист с доказани качества. Аз препоръчвам доц.Томова, и двата пъти ходих при нея, освен това тя е и детски лекар (д.м., педиатър, специалист по ехография и фетална ехокардиография), в София е, имам тел ако решиш. Мен също на всеки преглед ме гледат на видеозон ,но това е друго...
Късмет и леко бременеене!

# 245
Здравейте, мили дами! Моят термин е на 30 юни. На 29 години съм и съм от Варна. Желая на всички лека и безпроблемна бременност и раждане!   bouquet А ето ме и мен в новогодишната нощ: http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=4877466

# 246
Здравейте момичета, май по вече чета темата отколкото и аз да пиша. Ето и моя профил- на 35 год. , първа бременност с термин 13. 06. , пола се надявам да го разбера на 17.01 като отида на ЖК. Работя във фирма като ръководител на производствено технически отдел, а инъче съм инж.-химик по образование. работата ми е интересна, не съм много натоварена само това, че стоя по вече време зад компютъра, а пък като се по нахраня по вечко май трудно се прегъвам. Ще стискам зъби до 28.04 когато трябва да изляза болничен за раждане. Напълняла съм доста, предния месец 7 кг. съм сложила върху себе си, сега се теглих на моя кантар в къщи и не мога да повярвам, че са само 2 така че общо 9 кг.За моите бивши 50 кг е направо осезаемо напълняване, но живот и здраве ще свалям. Ям като за световно, направо нямам център за ситост. Сега чакам с нетърпение да разбера пола и да ми сложите гащи на щъркела. До скоро

# 247
lina_viki, аз бях на ФМ края на 17 седмица, мисля че май до 19 казват че е добре да се иде. Това е начин да се види има ли някакви индиректни белези за хромозомна аномалия. Това на обикновен апарат няма как да стане...

jenik, кой апарат имаш предвид под "обикновен"? 2Д ехографа ли? И ако е така, защо да не може на такъв да се видят също аномалии или да се направи там ФМ?  Thinking То в такъв случай значи, че при нас изобщо не правят Фетална морфология...  newsm78, щото моят лекар има само един най-обикновен 2Д, с който ще ме гледа до края на бременността. И то не само моят лекар, ами всички наоколо... Питам само информативно (щото не съм толкова запозната с видовете ехограф и кой за какво се използва, само знам, че има 2Д, 3Д и 4Д) и май ще се окаже, че в БГ лекарите са доста по-напред с тези изследвания, както и с модерните технологии!

Meg_H, благодаря за информацията относно главоболието!

Валентина, един от най-големите бисери за мен в онази тема за "смешното" раждане, е твоят мъж - доктор Рос  Joy Поне до 9 страница, до където успях да прочета. Днес продължавам маратона, че е много увлекателна темата!  hahaha

Добре дошла, sianit!   bouquet

# 248
  • Miami
Здравей linа_viki аз също съм от Русе и ми е много интересно при кой лекар ходиш! И като той не ти обръща внимание, защо не го смениш?
Аз до колкото знам феталната морфология се прави на обикновен 2D видеозон, но може и да бъркам. Хубаво е специалист да я направи.

# 249
sianit, добре дошла Simple Smile лека и щастлива бременност!

The Sleeping Beauty, като гледам с теб сме големи фенове на смешното раждане, снощи толкова много се забавлявах, че май главата ми мина, но ме заболя стомаха от смях rotfImbo  Мисля, че и бебето се посмя добре! Дано в периода на раждане и ние да сме в състояние да видим смешните и хубави моменти, а не притеснителните!

Що се отнася за феталната морфология, много пъти вече говорихме, че се прави и на 2д ехограф, но си е и кеф, за който има желание и възможност да иде и на 3д - малко по-рано ти казват пола и се кефиш на техниката. Но аномалиите се установяват най-вече чрез изследванията, видеозонът е само помощ на добрия лекар.

Както и да е, дано в най-скоро време всички се успокоим, че бебчетата ни са ОК!

По въпроса за докторите в Русе, пред мен най-хвалена е д-р Тончева - с кабинет срещу КООП-а. Мисля даже, че тя има 3д ехограф, защото братовчедка ми като чу колко вземат в София, като си бях по празниците ми предложи да ида при нея и за 20лв да ми направи фетална морфология за 3д и да каже пола на бебето. Не отидох, защото скоро бях ходила на 2д ехограф, а моята лекарка не ми препоръчва чести наблюдения. Доколкото знам д-р Тончева е само частно, но не много и всички са доволни от нея, освен това после води и израждането на своите бременелки.

# 250
  • Miami

По въпроса за докторите в Русе, пред мен най-хвалена е д-р Тончева - с кабинет срещу КООП-а. Мисля даже, че тя има 3д ехограф, защото братовчедка ми като чу колко вземат в София, като си бях по празниците ми предложи да ида при нея и за 20лв да ми направи фетална морфология за 3д и да каже пола на бебето. Не отидох, защото скоро бях ходила на 2д ехограф, а моята лекарка не ми препоръчва чести наблюдения. Доколкото знам д-р Тончева е само частно, но не много и всички са доволни от нея, освен това после води и израждането на своите бременелки.

Ами аз да кажа, че ходя при д-р Тончева и съм много доволна за сега от нея. Има 3D и струва 25 лв. без да ти записва диск. Инъче ФМ при нея струва 15 лв., аз направо като слушам в София какви цени праскат за тая морфология  Shocked

# 251
Много се притеснявам от 2-3 дена долу ниско от лявата страна усещам някаква болка не е силна,но се притеснявам това да не са контракции,а имам час за консултация чак след една седмица,ако някои може да ми каже нещо за това на какво може да се дължат тези болки ще съм му много благодарна.

# 252
Аз също имам болки, остри, прорязващи и доста силни...

Според док. 2Д и 3Д ехото имат еднакви измервателни характеристики момичета... само ,че на 3Д може да си вземеш диск и беб се вижда много по добре, ама то от гледане ... Но по-добре при специалист с 2Д, отколкото при произволен с 3Д ... Моя док ме гледа на 2Д и ми каза ,че няма смисъл от 3Д.

Леле, ако знаете колко е тъпо в Хисаря.. Нито стаите отговарят на снимките в нет-а , нито хотелите имат нещо общо с 3 и 4- звездните... беше зверски студено и мизерно и си тръгнах още същата вечер... Спа центровете бяха затворене, лекаря, който уж постоянно бил там не ходел почивните дни, басейните са празни щото водата е под 25-26 градуса... Ад просто... студ и мизерия...
Не ходете там зимата, то освен мен едва ли има друг луд за връзване, ама да предупредя...

# 253
Благодаря ви момичета за добрите разяснения, че и 2Д е достатъчен, стига да е добър лекаря! Значи, все пак аз не изпускам много, като не мога да отида на 3Д Wink Може би единствено това, че ще разбера по-късничко какъв е пола на бебето, въпреки че вече не ми се чака и искам да знам!

Относно болките, РОНИ_23, доколкото се сещам, май почти всички сме се оплаквали из темите за тях, което ме води до извода, че са нормални! Нали се разпъват разни връзки, другите органи се изместват нагоре... това няма как да не е свързано с неразположение някакво. Аз дори като си легна вечер, се чудя на коя страна да се обърна, защото на ляво като легна - сърцето ми се натоварва, надясно пък нещо ми се разтяга и ме боли... и най-удобно ми е по гръб, ама това пък не било пропоръчително...  newsm78 Тъй че в скоро време ще ни окачат едни щипки и ще спим на телта (т.е. на простора)  hahaha

# 254
МОмичета, да ви се оплача, че ме хвана шубето.
Сутринта бях на масаж и масажистката ми беше една жълта, бледа, отпаднала, оплака ми се.. А аз с опита си веднага я ковнах че сигурно е с пневмония.

Пу да му се невиди, що съм такава познавачка - милата е с пневмония, вирусна. Не кашля, не киха... Масажира ми краката и ръцете и сега нали се сещате какво шубе бе хвана да не съм се заразила!!! Отивам да изям 1 глава чесан. Какво друго да напрвая, ужас, паникьосах се, само това ми трябваше!!! Както съм с болно хърло и хремава и разкисната... Ужас ужас....

Общи условия

Активация на акаунт