АвГуСтИнЧеТо е палаво дете - майка му обаче иска две!

• 12 772
  • 281
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Спинки,  От няколко дена вечер като я кърмя, суче точно две-три минути, дърпа се и вика - НЯМАААААА. А то си има. Явно си налага самоконтрол, че да има и за сестричката й. Душичка.

Madonкa имам някакъв смътен спомен, когато кърмех и четях за тези работи, че по време на бременност се спира кърменето на другото дете, че май му предаваш хормони.....Ама да не те стряскам - да кажат и другите мами дали съм права, по добре си питай доктора. 

# 91
  • София
ох предния пост нещо май не стана....
та пак на ново

Madonкa имам някакъв смътен спомен, когато кърмех и четях за тези работи, че по време на бременност се спира кърменето на другото дете, че май му предаваш хормони.....Ама да не те стряскам - да кажат и другите мами дали съм права, по добре си питай доктора. 

# 92
  • София
Пепър,мърдаме още Mr. GreenМерси за Фниманието Twisted Evil
Аз нещо съм леко изнервена покрай работата,ама като гледам какво се случва тук,направо ме хвана срам,че се тормозя за такива простотии(Спинки Hug)
По обсъжданите теми - аз определено искам две, определено не ме спира страх от бременност и раждане, не ме притесняват финансовите трудности,или факта,че живеем в една стая тримата,а в апартамента са майка ми и баща ми и сестра ми още, не ми е зор,че сега съм почнала работа,ами просто мъжа ми не иска второ. Надявам се да му дойде скоро акъла,аз съм на мнение,че за деца средства и начин винаги се намират PeaceИначе Ина има 11,12 или 13 зъба - твърде са ми ценни пръстите,за да настоявам за дълга щателна проверка Mr. GreenПриказва все едно някой и плаща,но не й се разбират много неща. Знае как се казва,обаче като я питам стиска усатата напук и изобщо голям инат се извъди.(Защо ли така? Whistling)За храненето не ми се говори-сутрин яде като хората, на обед обикновено не вкусва нищо,освен ако не й дам баница или кашкавал,на следобед - според настроението й,а вечер пие АМ 210 мл вода и 7 лъжички мляко. Сокове,чай и плодове може да поема в неограничени количества и от всякакъв вид. Бие ме, хапе ме,скубе ме, рита ме, щипе ме и ме дере и хич не се притеснява,че й се карам Shocked
Свали тапетите в стаята и се катери по всичко,което има малко издатини или места за хващане. Свалих дръжките на чекмеджетата, за да не ги отваря, но тя се научи да ги отваря и без дръжки...С две думи - дете-ангелче Twisted Evil, да ми е живо и здраво и все така енергично.
Ако Айла забрави да ви подсети,аз обещавам да го направя Peace
Аааааааааааа,за малко да забравя да попълня лексикона - с мъжа ми сме заедно от 7 години,аз си го прибрах да живее при мен,когато бях на 17 newsm78,на 19 се сгодих и на 22 се ожених,стават 2 години и половина от сватабата.За дърпане-не съм се дърпала кой знае колко.
Аз ще хвана да спирам,че май компенсирам интензитет с количество Embarassed

Последна редакция: ср, 16 яну 2008, 12:12 от bubcheto15

# 93
Aila аз миналата година подавах документите за детски ноември месец в края и първите ми ги преведоха след 20 декемрви.

Да ви кажа,Хриси е луд по прахосмукачката,тя му е любимото нещо в къщи Shocked,направо я обожава .Само като я види и се почва едно "а бу, а бу" и я дърпа,имитира,че чисти с нея и така ако го оставя цял ден ще я премята........... newsm79 и затова да си призная Дядо Коледа му подари една малка и зелена и продавачката в магазина ми вика"На колко е младата дама"........... #Crazy то вярно,че е за момиченца ама той човека си я иска и това е.............

# 94
Мадонка, браво за резултатите!Ще чакаме почерпката. Simple Smile
Бубче, радвам се, че се разписа и че сте добре с Ина.Ама минавай по-честичко, тя работата край няма. Peace
Aila, и ние сме така.Вики сок, чай не иска да види.Пие само вода и то по малко.Но пък хапва плодове всякакви.
Сега най-новото забавление на Вики е да застане пред компютъра, хваща мишката и стои така като статуя. Crazy Страшен имитатор е, веднъж да види нещо и веднага се запомня.Като не й обърнем внимание започва да се оглежда дали я гледаме какво прави.Знае, че не й давам и все едно го прави нарочно.Много е смешна. Grinning

# 95
Привет и в новата тема!
Блу,Пепър   bouquet
Надявам се в тази тема да има само положителни новини.
Спинки чакам скоро да ни кажеш ,че сте добре и какво са казали лекарите в София!Диабета е коварна болест, но с подходяща диета и инсулин се живее дълго.Дядото на мъжа ми почина на 80 години ,а е с диабет от дете. Така че не се паникьосвай ,ами виж какво ще кажат лекарите и си гледай и твоето здраве че за къде е Ивчо без майка нали?Много прегръдки от нас с Еличка и Ники! Hug Hug Hug

# 96
  • София
Привет!  
Мадонка,  Hug Ще чакаме още хубави новини! Щом и Ig G са ти отрицателни, значи че не си я карала рубеолата.
Бубчето, добре дошла  Peace
Спинки, мина ли ви ряд.щастие?

# 97
Мадонка чакам да чуя и аз още добри новини и от теб и от ВСТ80 и от Снежко! Hug
Бубче радвам се че се разписа,отдавна не си слагала снимки и клипчета на звяра! Mr. Green
Айла браво за гърнето,справила си се просто супер !  bouquet
При нас сме на етап да се усети за голямата нужда ,държи се отзад на гащите ,но с пишкането ако аз я усетя тогава я слагам и разбира се традиционно след сън си пишка ,а сутрин и друго прави  Mr. Green
С яденето сме като Лори,ставаме към 11ч и понякога направо обядваме,иначе сутрин си суче,после попара или кус-кус със сиренце,понякога юфка или сандвич,но количеството е около 120-150гр максимум,обеда е от нещо което съм сготвила,кухнята не и допадна пак около 100 гр,обича много червена леща ,боб ,грах ,зелен боб,яде и картофки със сирене,крам супичка ,с месото сме зле ,не го обича също като батко си и и купувам готови пюрета с такова, защото само така го яде,иначе отказва да го дъвче.Обича много сокчета ,пие и вода около 150 мл на ден,яде мандаринки и ябълки ,банан ,както и сварени морковчета.Следобед сме на каша или плод и вечер кисело мляко ,обожава го ,изяжда по 200 гр и пита за още и после сукане разбира се  Wink

А за лексикона :Познаваме се от 1994 ,бях на 16г,от 1995 сме гаджета,а от 1996 живеем заедно,т.е от много и отдавна  Mr. Green
Нана много се радвам за теб надявам се вече да можеш да постигнеш всички цели, които си си поставила и постингите ти да са заредени с много оптимизъм! Peace
Миленка честити зъбки!Покажи някоя нова усмивка! Mr. Green

Забравих да ви благодаря за милите думи по повод нашата годишнина,понеже спомена от сватбата не е много розов ние си избрахме друга дата за празник,която е свързана с много по хубави емоции. Grinning

# 98
  • София
Нана много се радвам за теб надявам се вече да можеш да постигнеш всички цели, които си си поставила и постингите ти да са заредени с много оптимизъм! Peace

Марги като една рационална Дева, попаднала под емоционалността на асцендент Водолей, аз предпочитам да се радвам на постигнати неща, а не да бъда оптимист за неща, които не съм сигурна, че въобще ще се случат. Или по-просто казано - радвам се, когато успея, но не тая прекалени надежди, за да няма и прекалени разочарования. Grinning

# 99
  • София
  Благодаря ви за отговора за детските, явно ще подавам, дано бързо ми излезе новата Лична карта обаче, че първо нея трябва да сменя.
  За кърменето и бременността, няма проблем да се продължава, но обикновенно по-голямото детенце има голям шанс да се отбие след 3-4 месец някъде защото кърмата намалява значително и вкуса и състава и се променя, тоест започва да става на коластра. Има много мами които кърмят през цялата бременност, а и после в тандем, но не винаги това продължава дълго или е най-подходящия вариант. Единственото от което може да се притеснява майката е ако бременността е проблемна, сукането може да доведе до контракции евентуално, тоест хубаво е да се обсъди с гинеколога и да се прецени. Разбира се необходимо е в този случай майката да се храни достатъчно пълноценно  Simple Smile
   Я едно въпросче от мен, пак за храненето. Докъде сте стигнали със самостоятелното хранене на малките. Моите се справят доста добре с вилички, но с лъжичките хич ни няма. Обикновенно ги обръщат наопаки и ако не е нещо достатъчно гъсто за да полепне и да се задържи всичко пада...

# 100
Здравейте и от мен днес!

От сутринта само успявам да прочета какво сте писали и Тони ме вдига от компютъра. Днес бяхме  на разходка с количката да открием къде е кухнята в района. Голямо приключение се оказа да бутам количката през разкашкалия се сняг по тротоарите,където пътечките в повечето случаи бяха широки около 50 см. Кухнята е малко далеко от нас,но все пак ще се разхождаме и до там.

Мадона радвам се за резултатите и мисля че и другите ще са отрицателни
Бубче разписвай се по-често и покажи някоя нова снимка на Инката.Да видим колко е пораснала. Hug
Ани78 добре дошла отново при нас. Много бавно ви прекарах  нет.Още ли сте на село при свекър ти? Как е Кристиян?
Pouh няма проблем да кърми докато е бремена Мадона,освен ако не получава контракции. В кърмаческия форум имаше тема на Бременни кърмачки.

Тони пие сок и вода по много.Чай не иска, ама и аз не се сещам да му предложа. Яде плодове и всичко друго каквото види че ям аз. Само като види че някой яде и отива да си проси.
Иначе закусва към 8-9 ч. в зависимост кога стане- попара с 3 сухара или мляко с бисквити/ 200 гр.+ 2 бисквити закуска, 12-12,30 ястието от кухнята с средичката от филийка хляб, 16-16,30 десерта от кухнята около 200 гр.+ някоя бисквитка или кроасанче от малките и към 19,30-20 ч. супичката от кухнята и малко кисело мляко. В промеждутъците яде солетки,плодове или бисквитки.
Не яде сам, само понякога посяга за лъжичката,но бързо се отказва.
 Като гледам вашите деца доста думички казват. Тони казва "мама","тати","баба" и другото са срички и бърборене,което не разбирам.
За лексикона: С моя мъж сме заедно от почти 6 години,а от 2,5 г сме семейство.  Grinning

Сега смятам да си направя нещо за хапване и едно кафе, а после си пускам последната серия на "Анатомията на Грей" и ще почивам. Wink

# 101
  • София
  За говоренето и моите не говорят, да не кажа изобщо. Понякога се сещат да си дърдорят една на друга нещо, но само те си се разбират. Имам чувството че никога няма да проговорят.. Sad

# 102
Разглеждах януарските снимки и реших, че след 3-4-5 години искам една мома. еее много са ни хубави девойките - накипрени пу пу!!! Някои, обаче майките им ги крият и за това ги призовавам публично да ги покажат! да не споменавам имена. Ето ни и нас

Ние имахме много тежка вечер. Ицето се събуждаше през 40 мин с рев. коремчето го болеше и се влачеше като червей по леглото. цялата нощ не можах да мигна от най-тежките диагнози, които му поставих. Слава Богу всичко е Ок за сега и сме с колики. Кръвта и урината са в норма.

Мадонке, стискането на палци помага
Бубче, добре дошла   bouquet
Кайли, кои епизоди гледаш на Анатомията??? нещо ново???

Ицето бърбори, но само той си се разбира. На мен не ми вика никак и мечтата ми е да ми каже МАМО. иначе много сладко казва ТАти

# 103
Хайде и аз да попълня лексикона - с моя мъж си живеем кротко от далечната 1992г.И до ден днешен не сме сключили гр. брак.При нас всичко започна като на шега.В началото бяхме просто неразделни дружки /познаваме се от времето,когато аз бях в първи клас,а той четвърти/.Той ме представяше на гаджетата си /а те бяха няколко едновременно/ КАТО НЕГОВА БРАТОВЧЕДКА.Аз оставах да спя у тях,той у нас и нищо повече.Докато една вечер,/бяхме леко почерпени  Drunk/, ме целуна и така се започна  1dating preggo stork-boy 1stroller.Първият ни син се появи през 1994г,вторият 12години по-късно.

Мъникът се храни 4 пъти на ден,режимът на хранене е приблизително един и същ.До 9ч. сутринта закусва,после към 13ч обядва,към 17ч - следобедна закуска и вечеря не по-късно от 20.30ч доскоро с АМ,а вече кисело мляко.

За гърнето - засега го ползваме само след сън.Но все още сме с биба или пръст в устата за или по време на сън.Това ми е големия проблем.

В момента ни никнат горен и долен кътник от лявата страна и е просто кошмар.Развали си нощния сън,не заспива в 21ч както беше преди,буди се през нощта и после не заспива с часове,макар да му се спи.Втори месец вече аз едвам гледам  smile3507

Я едно въпросче от мен, пак за храненето. Докъде сте стигнали със самостоятелното хранене на малките. Моите се справят доста добре с вилички, но с лъжичките хич ни няма. Обикновенно ги обръщат наопаки и ако не е нещо достатъчно гъсто за да полепне и да се задържи всичко пада...

Виличка още не съм давала,но с лъжичката сме като вас.

За говоренето,дърдори си постоянно,но от думичките казва само "тата".Мъка ми е,че още не е казал "мама",като се има предвид,че баща си го вижда на два-три месеца за по няколко дни.

# 104
  • В ЛЮтеницата
Май имам дежа вю - тази тема за мъжете не сме ли я обсъждали вече  newsm78?
За говоренето Лора много интересно се опитва да повтаря думи. И тя много сладко казваше Тати - с едни извивки, с един мазен глас, ама от вчера му вика Татьооо  hahaha. Засега много ми помага - носи си дрехите за пране, после ги прехвърля в пералнята. Обожава да вади измитите чинии от миялната - а аз се опитвам да съм по-бърза от нея... Като ядем - носи от кухнята в хола и обратно почти всичко, дори и панера с хляб. Знае абсолютно всичко къде се намира - вкл. брашно, олио, захар, сол... Лошото е, че каквото и да се спомене - тя се чувства длъжна да те заведе да ти го покаже.
Книжките със стихчета се четат от мама, но думичките, които правят рима я оставям да ги казва тя. Отвреме навреме си тананика песнички - може да изпее цял куплет на зайченцето бяло, но само със "зай-зай"
Изобщо не се притеснявам за казването и за слагането на гърне - ще го тренираме като стане топло - напролет.
За храненето сама - засега я оставям да храни куклите, за да се научи да управлява ръцете си. Иначе с пръсти се справя почти добре с палеца и с малкото пръстче  Joy.

За всички, които ме питаха за свещите - има тема в Наш дом - подфорум Хоби. Не, че не ми се обяснява, но на някои сигурно ще им е скучно. Ако все пак някой прояви интерес и има нужда от помощ или дори от чисто любопитство - пишете ми на лични - ще бъде удоволствие да споделя скромния си опит!

Общи условия

Активация на акаунт