Дългокърмещи майки - да пообщуваме - част 7

• 14 834
  • 283
  •   1
Отговори
# 120
  • Бургас
ra4e мога само да пожелая всичко да е безболезнено за малкия юнак. Дано привикне бързо.

При мен пък всяко едно кърмене, което е спряно оказва драстично влияние на кърмата в посока надолу. Петър суче около 4 пъти за цялото денонощие /сутрин, обед, вечер и нощем веднъж/, но гърдите ми изобщо не се пълнят. Като се има предвид, че от 7-ия му месец водя ожесточена борба да кърмя , а до годинката се цедях два пъти на ден само и само да поддържам лактация....., та ми се струва нормално това ми състояние. Е, верно че когато спрях да се цедя направо ми олекна, но пък кърмата никаква ми я няма. Така че смятам, че е индивидуално. Но определено тези четири сукания.....не са достатъчни... за лактацията ми. Тооо на Петър не му пука.... Grinning

# 121
  • София
За кърменето и яслата - моят си сучеше като тръгна на ясла; не счетох за нужно да им кажа. Не е търсил там да суче и никакви проблеми си нямахме (освен първата седмица дето след яслата беше залепен за гърдите ми и сучеше нон-стоп).

# 122
За кърменето и яслата - моят си сучеше като тръгна на ясла; не счетох за нужно да им кажа. Не е търсил там да суче и никакви проблеми си нямахме (освен първата седмица дето след яслата беше залепен за гърдите ми и сучеше нон-стоп).
и ние не сме имали проблеми, не се е натискал на лелите  Joy
веднъж мъжът ми им беше споделил , че малчо още суче, но мисля че не са му повярвали
след ясла обаче, както и нощем, сме плътно и постоянно залепени един за друг

# 123
Момичета, спомняте ли си преди време беше публикувано едно "писмо до моето дете" във форума. Беше много хубаво и разплакващо направо. Днес се сетих за него и се опитвам да го намеря, за да си го запазя, ама нещо не мога да го открия. Някой ако се сеща и си го пази ще бъда благодарна да го пусне пак.

# 124
Ох, на мен пък това залепване за мен много ми пречи, иначе и Момчил не е имал проблем в яслата с кърменето, не е искал от лелите, не че ако е искал щяха да го разберат.  Wink Когато мен ме няма си спи без да иска да суче, но когато аз съм там, само това прави, наваксва си за всичкото време дето не е сукал. Сега е болен и е като ваденка, цицата не му излиза от устата, хем го съжалявам хем ме и боли вече, то е нон стоп, ако го чакам той да се откаже ще стане ученик  Rolling Eyes ще видим. Иначе нашата педка все ме бъзика за кърменето, днес обаче каза как разправяла наляво надясно, че още се кърмим и си ходим на ясла и рядко боледуваме. Почва да й прояснява явно.  Wink

# 125
  • Варна
Косара тръгна на ясла в началото на декември, но още от началото на лятото все слушах приказки, как била прекалено ЗАВИСИМА от мен, и как нямало да може да ходи на ясла заради това кърмене (в защита на родата мога да кажа само, че до преди 2 - 3 м. Косара заспиваше само докато суче). Последно през ноември маминка ми ми извади нервите и чак й се скарах. Да съм я отбивала, че иначе щели да ме викат лелките по обед да й давам ам-ам.
Всъщност като наближи времето за тръгване на ясла Косара тъкмо минаваше на 3 кърмения на ден - за закуска и за приспиване, като на моменти беше готова да се откаже и от сутрешното (обаче аз не бях  Joy) В началото като оставаше по половин-един час мислех, че като ме види ще се залепя да суче, но не е искала нито веднъж, само си доразвали апетита и отказваше да обядва каквото и да било. Справиха се с приспиването още от първия път. После отсъствахем 1 седмица, заради измъкнатата ръка и сега свиква наново. За десет дена е спала само веднъж, но явно не е питала за ам-ам, защото не са се опитвали да ми четат никави лекции.
Много се чудех дали да кажа на лелките, че я кърмя, и уж бях решила да казвам, но в крайна сметка си премълчах. Още в началото говоих с една от лелките, и тя се радваше нещо на Косара и казва "То си личи, че има добър апетит". Аз казвам, че по-скоро е злояда. Тя пита "Е как тогава е толкова пухкава" и аз докато се чудя, да казвам ли, тя си отговори сама, че сигурно е от млякото, а аз не възразих. Иначе и обличам тениската с надпис "Щастливи майки - кърмени бебета", но явно не са направили връзката.

Като ви чета за хранителните навици чак ме хваща срам. Аз давам на Косара всякакви боклуци, вкл. кренвирши, салами, филийки с маргарин, с пастет, пържени картофи и филийки, кюфтета и чибапчета, бисквитки, само и само да вкара нещо в тумбака. По Коледа пък научи, че шоколада не е само за батковците и всъщност е вкусен и сега като я питам коя е вълшебната думичка, не казва "моля", а "кулачи" и ме преследва с луди танци и обяснения из къщи само и само да си го получи. Дажбата и е половин-едно киндерче на ден.

Гърдите ми бяха спрели да се "наливат" малко преди да премахнем нощните кърмения и не мога да преценя как се е отразило премахването им на лактацията. Ако съдя по извивките на Косара - явно никак.

# 126
  • София
Пунчик, обнадежди ме за яслата.
"То си личи, че има добър апетит". Аз казвам, че по-скоро е злояда. Тя пита "Е как тогава е толкова пухкава" и аз докато се чудя, да казвам ли, тя си отговори сама, че сигурно е от млякото.... " Joy Не е лъжа  Joy
Ра4е, нямам опит с кърмаче и ясла, но само мога да ти кажа че много е важно ти с какви чувства ще го пратиш. На Дани му обяснявах как ще си играят с децата, как Госпожите ще го научат на нови игри, които той ми обещаваше да ме научи...Имахме си едно гълъбче, което всеки ден беше на покрива на блока и аз му казвах, че това гълъбче гледа, дали ще плаче детето и дали е порастнало. Той така се стягаше и все ме питаше дали виждам гълъбчето. Дебнехме и камиона за боклука ( това беше супер атракция  hahaha), гледахме го и докато се разсейваме- сме пристигнали. Много е важно да не сте закъснели и да не бързате. Това допълнително стряска децата. Дани и до сега си спомня как ходехме на градина ( беше по- голям, де), аз водех няколко деца и си правехме състезание кой най- бързо ще стигне до градината. Имаше и награди. Децата хем се разсънваха, хем по- бързо стигахме до там, че все имаше закъснели а аз трябваше да бързам за работа и така, с един куршум- два заека  hahaha. Ако ти си спокойна и той ще е  Peace.

Последна редакция: чт, 31 яну 2008, 06:14 от Lovi

# 127
Момичета, имате ли представа дали детето може да тръгне на ясла не от септември, а по късно. Да речем от пролетта. Дали ще го вземат така по средата  newsm78. То аз не вярвам въобще да се доредим до място, ама ми хрумна, че ако го пусна малко по късно от септември ще ми е по удобно.

# 128
  • София
Шаманката, ама то пролетта е другата година, за тогава записването ще става от 01.01.09г., не е ли така?  newsm78
Иначе, мисля, че е добре да си го запишеш за септември, да ви приемат, а може да тръгне и по-късничко - ноември, декември... Поне при нас така стана 2007-ма, просто си бяхме записани и приети и аз само се обаждах на директорката - бавят ни изследванията, сега сме болни, сега ще ходим две седмици на село. (но новите условия още не съм ги чела, признавам Embarassed, може би с бележка от педиатъра...не вярвам да откаже, при нас стана с устна уговорка)

# 129
  • София
Ра4е, нямам опит с кърмаче и ясла, но само мога да ти кажа че много е важно ти с какви чувства ще го пратиш. На Дани му обяснявах как ще си играят с децата, как Госпожите ще го научат на нови игри, които той ми обещаваше да ме научи...
Подкрепям това. На мен в началото госпожите ми казваха, а аз май не им вярвах много-много. Но наистина, като види, че съм спокойна и му говоря хубави неща за там и той се успокоява. А ако види, че ние се колебаем веднага усеща (и за други неща всъщност, не само за яслата Wink). А там определено му харесва, прибира се щастлив и приказлив Simple Smile, но явно сутрин раздялата им е тъжна.

# 130
  • София
Шаманче, на мен ми казаха, че когато им излезне реда- тогава трябвало да тръгнат. Аз още съм в чуденка, дали да го пускам, но другата година ще ни е още по- трудно. Друго ме посъветваха, да го запиша сега и да ходи няколко дни и после с бележки  newsm78. Ох, не знам. Не обичам такива работи, но виж как ни притискат.

# 131
ludmilana , май си права  newsm78 Ама това кандидатстване сега не важи ли за "учебната" година, демек от септември 2008 до лятната ваканция през 2009. Идеята ми е ако му дойде ред изобщо да го пусна по късно. Хем и моето връщане на работа да се поотложи с няколко месеца, но не чак с цяла година. Като гледам на какъв хал сме с кандидатстването, да подавам документи и за колеж най добре от сега  Mr. Green

# 132
  • София
  Всяка година си е наново класирането, става въпрос за календарна година, като миналогодишни молби не важат. Приема е септември, но новите деца доколкото знам се взимат по 2-3 докато се адаптират, после следващите и тн. Може би има вариант да поговориш и да сте от последните, пък после наистина с бележки и тн. Иначе има голяма вероятност да остане чак за септември догодина. Имат право и по средата на годината да взимат ако има място, нали се сещаш в София какъв е шанса обаче...

# 133
  • София
Благодаря ви за отговорите, момичета   bouquet

Емчо ми е болен и отказва да яде, а днес отказа и да суче. Като го приспивах си поиска любимото "Етооо", но така и не засука. Порадва им се, погали ги, поприказва им, обърна се и заспа... Да не е тръгнал да се отбива  newsm78 Искаше ми се още месец - два да го кърмя... Вече и таткото ни е на мнение, че му е време да се отбие, не само роднините (е те почти 1,5 години реват).

# 134
Момичета, аз напускам редиците ви.  Hug
Кърмих Йоана 2 години и един ден.    bowuu

Общи условия

Активация на акаунт