ЮЛСКИТЕ мами започват да усещат вече движенията на малкото човече :)

• 12 351
  • 286
  •   1
Отговори
# 75
  • София
belinda и Pearl, честити ви хубави ФМ!  Hug belinda наистина голяма веселба с твоето синче...  Joy
На следващата ЖК ще питам док трябва ли да правя и аз ФМ. Досега нищо не ми е казал и предпочитам да изчакам.

# 76
belinda и Pearl, честити ви хубави ФМ!  Hug belinda наистина голяма веселба с твоето синче...  Joy
На следващата ЖК ще питам док трябва ли да правя и аз ФМ. Досега нищо не ми е казал и предпочитам да изчакам.

Мерси  Hug

Сакси, като ти гледам термина е един ден преди моя, ти сега си за първа фетална морфология, следващата е към 20-22 седмица.

Това е от закованата тема Как да установим аномалии и заболявания на плода в раздел "Майки (бъдещи и настоящи)"

"Високоспеицализираното УЛТРАЗВУКОВО изследване. Фетална морфология може да се провежда във всяка седмица на бременността.  Желателно е да се проведе:

1) 11-13 седмица за "нухална транслуценция" ,"костиците на носа" и др.
2) 15-18 седмица за "гънка на врата" и всички останали органи.
3) 19-22 седмица ПРОЦЕДУРАТА Е НАЙ-ИНФОРМАТИВНА, ЗАЩОТО СЕ ВИЖДАТ ПОЧТИ ВСИЧКИ АНОМАЛИИ ВЪВ ВСИЧКИ ОРГАНИ.
Много важно е ултразвуковия специалист да може да провежда това изследване. У нас такива специалисти са не повече от 10-15.
"

Тук са дадени 3 удачни периода за това изследване. Аз днес погледнах в тази тема, но информацията така или иначе я знаех от гин-ката.

Последна редакция: чт, 17 яну 2008, 20:01 от Pearl

# 77
Белинда, много се радвам, че всичко с бебето е наред, пък било то и момче Mr. Green Нищо, третия път ще е момиче Laughing

Смятам да се возя и карам с колан до края Peace Най-малкото не мога да понасям звука на пищящото у-во. Но сигурността е най-важна всъщност.

Ако има доброволки, който имат вече деца, или маминки, които вече знаят пола на бебето, може ли да тествате теорията??
Ето и линк с готов калкулатор: http://baby2see.com/gender/prediction.html?ageselect=25&mont … enderform=Predict
Пепи ми излиза момиче Rolling Eyes Сега пак.

# 78
Патишонка , какво беше писала ти за  срещата ,че не мога да ти намеря поста , а не запомних кои дни беше свободна ? Пухчо , ти какво ще кажеш за някой ден преди 24 -ти ?
Добре дошли на новите и честит празник на рождениците и имениците !!!
Едно уточнение за сантиметрите - нашия бебо е 16 см с краката , 11 и нещо без краката , 3,4 см главичката , 2 см бедрото . 140 пулс .
Дупките на мен  ми действат много зле , като друсне и се стягам , а колана не го ползвам .

# 79
За калкулаторите четох, че във високосна година показвали обратното. Високосна година сме да знаете.  Laughing

Ето ви нещо важно от 2005та година за раождането, документа, който се подписва, мисля че при секцио по желание. Вътре има доста инфо за плюсовете и минусите на нормалното и оперативното раждане. добре е да го прочетете и защото може да ви се налага да го подписвате спешно и когато не ви е много до него.

http://bglog.net/bebelog/10869

Вале, браво. Кажи колко пари беше прегледа и знаеш ли колко е след 20та седмица. Марков как беше?

# 80
Аз искам да питам Софийските мами няма ли да се срещаме? newsm78Прогнозите са за хубаво време през тази и другата седмица!

# 81
  • София
Не мога да шофирам, нито да се возя без колан. Смятам да ползвам до края. Но не е лошо да си напъна малко мозъка, докато съм в колата, защото вчера се оказа, че съм шофирала от плод-зеленчука до нас/ около 500 метра/ без фарове #Crazy Включила съм габаритите и дотам...И се чудя и мая що ми присветват водачите от насрещното Embarassed Идиотка!!!
Тити, и аз съм цедила на ръка, когато ме е мързяло да мия и варя помпи Wink Но като цяло си ползвах Авента, страшна помпа Peace Това, в началото, докато се усетя как се регулира кърмата, после спрях да цедя и носех помпата само, когато пътувах някъде без бебето.
Деси, Марков е сладур. Зарадвах се, че не се изнерви от търчащото ми разхвърлящо кабинета му дете, има отношение към малките, което винаги ме е впечатлявало у мъжете. Като ехографист е много подробен, обяснява, показва. За цените не съм 100% но ще се опитам да си спомня.Преглед до 13 г.с. струва 50 лева, това включва и снимки от 3-д. 16 до 20 и някоя си - 60 лв. Последните седмици - 70 май. Запис на прегледа на двд, касета, флаш или сд - 10 лв. Ехография със запис на техен диск - 80 лв. Другият път ще съм в тази, последната графа, живот и здраве, Hug на 17 март.

# 82
  • София
jollity, проверих, показа момче и имам момче, сега пак момче, пък ще видим, нямам им вяра на тези методи.
За шофирането, мин. път карах до края, винаги с колан, някак по сигурна се чувствам.

# 83
Тъкмо се връщам от преглед. Бебо е пораснал, около 5 см е, видя се и прословутата гънка, така че всичко е наред Heart Eyes. Утре трябва да си направя дуо тест - не знам как се казва на български, сигурно е това БХС - дето се изследва кръвта за евентуални хормонални аномалии. Както и да е, доки каза, че за амниоцентеза нямам предпоставки, да си реша аз. Ще видим какво ще покаже теста. Другия преглед ще е чак на 21 февруари, много далече ми се струва, искам по-рано да разбера пола  Sad.
Момичета, за шишета ви е много рано да мислите. Не се запасявайте излишно с неща, които не е ясно дали ще ви трябват. Помпата е едно от необходимите неща обаче, че в началото много кърма върви и ако не се цедите, има опасност от мастити. Аз ползвах на Авент, добра е. Зълва ми, която роди преди 5 месеца, си купи една електрическа, та сега с второто ще я ползвам и аз. А със сина ми получих страхотни рагади двайсетина дни след раждането, и просто не можех да го държа на гърди, толкова болеше. Та се цедях, то пак болеше, ама по-малко, и му давах от биберон - накупих си сума ти шишета за съхранение на кърмата, че много имах. Така около месец, после се върнахме на кърменето, и до годинката. После и вода даже не е искал да пие с шише, та така си и останаха  Laughing.

# 84
  • София
Добре... Или усетих бебчо преди малко, или чудесно си внушавам...  newsm78
Къде всъщност се намира то? По-нагоре или по-надолу...? Глупави въпроси..
Но както си стоях пред комп, канех се да го гася и изведнъж нещо бързо и кратко туп-туп (като рит), точно около пъпа.. И после нищо.. Стоя като вцепенена. Мисля. Гледам си корема. И пак мисля. Окапала съм си анцунга. (Прасе такова!  Blush) Мисля. Да му кажа ли..?
Това ли беше? Или не е? Бебето не е ли по-долу? Пък и ритници.. безумно е. Май е рано. Не знам. Какво беше това? Какво..
Дали ми е много богато въображението..? Не знам.. Няма да знам, докато не го усетя пак. Или пък докато не усетя нещо по-истинско, за да осъзная, че туй е  било шега на болните ми мисли.. Хм!
И защо всички ги усещат вечер в леглото, пък аз на стола.. ?

# 85
Сакси, можеш да се ориентираш най-лесно къде се намира точно бебето като се сетиш къде ти слагат накрайника на ехографа върху корема ти - в този обсег го търси Simple Smile.

Аз да ти кажа, за ритници е още рано да ги усещаш с тези миниатюрни крачета от едно същество, което тежи стотина грама (по-малко от чаша вода). По-скоро мисля, че го усещаш как цялото се премества и преобръща. Ай, честито   bouquet Simple Smile)) И няма значка дали е на стола, пак си е то Simple Smile

# 86
  • София
Саксофонче... Днес си седя на работа, застяга ме доста коланът на панталона и го разхлабих. И по едно време, както бях опънала крака напред, изведнъж така ми трепна в корема! Не беше като при тебе, около пъпа, беше по-ниско и леко вляво, а не в центъра. Дали е било малкото, се чудя? Убедена съм, че не са газове от червата, твърдо не това. Някак си изведнъж го усетих, много кратко, все едно се метна. Даже се постреснах и изненадах... изведнъж си дадох сметка, че там има НЯКОЙ! Досега много абстрактно го приемах Heart Eyes А като се замислих, май и в петък усетих нещо такова, но тогава реших, че е от червата нещо. Много чудно... Може би след някоя и друга седмица ще разбера дали наистина е било малкото. В понеделник съм на консултация, цял месец я чакам, дано се види вече какъв е полът!
Малък вечерен музикален поздрав за всички ви! Една песен на Амр Диаб:
http://uk.youtube.com/watch?v=1dqHLLrvdvM
Рядко се включвам в дискусиите напоследък, затова само накратко ще ви пожелая: Много приятни мигове, не се тревожете излишно и... най-хубавото ни предстои!  Hug

# 87
  • София
Май по-скоро не е било бебчето...  Rolling Eyes Въпреки че беше различно и направо настръхнах от усещането.. обаче ми се струва, че е твърде нагоре.. Както и да е.. Следващият път ще е то.  Wink

А на теб julie.k, честито!  Hug

# 88
Ох, най-накрая у дома...цял ден обикалям Tired
Шофирам и се возя с колан...но определено предпочитам да карам, защото по - малко ми друса  Simple Smile
Миналата седмица нашият Бебок беше 15см. с крачетата, ама Доки каза че по принцип вървял по едър ... та таткото веднага "на мене ще прилича"  Laughing все едно аз съм дребна  Crossing Arms

Лека нощ, юлски мамчета  smile3524

# 89
добро утро на всички!от понеделник бях в болница Sad вчера ме изписаха с това повръщане кошмар направо.гледам колко много сте писали Grinning сядам да чета и ще се включа по-късно

Общи условия

Активация на акаунт