Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
До кога трябва да се приема фолиева киселина?
Какви са рисковете и ползите от амниоцентезата?
Какви са изискванията за водно раждане и къде мога да го получа?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
До кога трябва да се приема фолиева киселина?
-
Какви са рисковете и ползите от амниоцентезата?
Амниоцентезата е медицинска процедура, която се извършва за оценка на здравето на плода. Въпреки че предоставя ценна информация за здравето на бебето, тя носи и определени рискове, като например спонтанен аборт или изтичане на околоплодна течност. От съществено значение е да обсъдите подробно рисковете и ползите от процедурата с вашия лекар във вашия конкретен случай.
-
Какви са изискванията за водно раждане и къде мога да го получа?
Водното раждане обикновено се предлага в София и изисква определени условия - бременността трябва да е без усложнения, а бебето трябва да е в правилна позиция. Температурата на водата във ваната за раждане трябва да бъде около 37 градуса. Тази процедура изисква специализиран медицински екип и специално оборудване, поради което се предлага само на определени места.
-
Какви са препоръките за прием на витамини по време на бременност?
-
Какви са симптомите на контракциите на Бракстън-Хикс?
Аз пък на теб пожелавам на ФМ да се окаже, че не е момче, а е момиченце, защото очевидно много искаш!
Странно е това как човек се настройва толкова силно за определени неща и след това му трябва време за да приеме обратното! А съм сигурна, че след още повече време като се върне назад към тези неща и се чуди как е могъл да реагира по този начин....

И сега поредното синьо щъркелче и си казвам: ето, пак момче, те повечето ще имат момчета (в моите очи направо всички
), а на мен точно ще се падне накрая момиче!
Но аз съм непоправим оптимист и вярвам, че е момче! 
и ще му кажа: я погледни пак, погледни защото не ми се виждаш сигурен.

, но все още ми стават някои от нормалните ми дрехи.
, пък и имената да отработим
и гадовете си ги прибраха и не ми ги дадоха
абе не знам направо
,пишете ако някои я пие и след 3-4 мес.