Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
До кога трябва да се приема фолиева киселина?
Какви са рисковете и ползите от амниоцентезата?
Какви са изискванията за водно раждане и къде мога да го получа?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
До кога трябва да се приема фолиева киселина?
-
Какви са рисковете и ползите от амниоцентезата?
Амниоцентезата е медицинска процедура, която се извършва за оценка на здравето на плода. Въпреки че предоставя ценна информация за здравето на бебето, тя носи и определени рискове, като например спонтанен аборт или изтичане на околоплодна течност. От съществено значение е да обсъдите подробно рисковете и ползите от процедурата с вашия лекар във вашия конкретен случай.
-
Какви са изискванията за водно раждане и къде мога да го получа?
Водното раждане обикновено се предлага в София и изисква определени условия - бременността трябва да е без усложнения, а бебето трябва да е в правилна позиция. Температурата на водата във ваната за раждане трябва да бъде около 37 градуса. Тази процедура изисква специализиран медицински екип и специално оборудване, поради което се предлага само на определени места.
-
Какви са препоръките за прием на витамини по време на бременност?
-
Какви са симптомите на контракциите на Бракстън-Хикс?

От както съм бременна, не ми дава нищо да правя, нищо да пипна, което да ме затрудни (е, не говоря за елементарни работи, като миенето на чинии), обаче като изнасяхме кухнята преди да започнем ремонта за мен останаха само салфектите и солничките
Абе изобщо... само хубави неща мога да кажа за него, ама да не прекалявам, че някой може да ми завиди
Засега офанзивата е безрезултатна 
Аз мисля една съвсем обикновена дървена кошарка, с чекмедженца, с решетчици, дето да става на легло за по-голямо детенце и туй то. А предния път не съм се изразила много точно - смятам да го преместя като стане на 5-6-7 месеца, дори и да не спи още по цяла нощ. Естествено че ще има ставане, ще има наглеждане, ще има ходене по коридора, но си мисля че все пак няма да си пречим взаимно толкова, колкото ако сме "гъз до гъз" и си чуваме и най-леката въздишка и промъркване. Лично моето наблюдение е, че така по-бързо свикват да спят по цяла нощ, когато никой не скача да ги приспива при най-малкото събуждане. Не казвам, че ще е лесно, просто аз съм си инат, и съм готова да прекарам няколко седмици в нощни преходи между стаите, но да го науча да си е само в стаята от рано. Пък ще видим какво ще излезе. Същото и със следобедното спане - в креватчето, с някоя играчка, и ако ще да реве, никакви преспивания, няма къде да иде, ще заспи. Малко рев не вреди - развива дробовете
. Просто съм много мекушава май. А колкото до това, дали таткото щял да се събуди, ами мен ме тревожи повече той да не събужда детето. С тези негови смени, които свършват в 3 сутринта и хъркането му по-силно от самолетен двигател, горкото бебе! 

Ама то било много трудно да си харесаме и двамата сме едни претенции
Нямам търпение да отидем!
Радост!! Беше си точно ритниче, не просто гъделичкане или пеперудки, и направо щях да откача от радост!
Искам ощееееее ........
Аз бебчето мисля да си го държа близо до мен поне до 1-2 годинки, ама знам ли точно как ще се развият нещата, то сега и да го мислим и да не го мислим, като ни дойде на главата тогава ще видим какво ще правим. И мен ме притеснява как ще се оправим обаче с таткото, не че той ще се буди от бебето(на него и тъпан да му бия на главата все тая), а че бебето ще се буди от неговото хъркане
, сигурно ще трябва да го гоня да спи на дивана в хола, знам ли...Иначе да го похваля колко ми е грижовен, първите три месеца нищо не съм пипнала, и чистеше и готвеше и чиниите миеше. Сега също го прави , но и аз се вклучвам ве4е, понеже гаденето свърши и нямам оправдание да мързелувам