Абитурентски майки- нека споделим

• 33 752
  • 447
  •   1
Отговори
# 75
Поканиха ни най-близките роднини една седмица преди бала, облече роклята, възхитихме се и това е . На деня Х си останала с мама и тати и отишли заедно на бала да я изпратят. Това ми се струва доста по-добре.
Ами зависи от конкретния случай и датите на бала.Роднините извън Бургас са на работа,но за 23-24.05-празниците,могат да пристигнат.Моите родители,дори да ги поканя да се"възхитят" седмица преди това,за бала пак ще дойдат,т.е. помагай на девойката и слагай маса.Дето ще "слагам" за 3-4,ще сложа и на повече хора.След което изпращаме вкупом Пепеляшката и отиваме в предварително резервирания ресторант.Приятелите ще ги черпим,като се видим,в друг ден,те са лесни.Упорито се опитвам да огранича бройката на роднините до най-близките,но нищо не става.Не мога да разбера защо непоканата се смята за обида-аз,например,никога не съм се настройвала зле към някого само защото не ме е поканил/а на бал или сватба.Да са живи и здрави "виновниците" и нека празнуват както и ако искат.Обаче май само аз мисля така.

# 76
  • София
Не си само ти, и ние с Ани сме. Засега няма да правим изпращане. Ще се облече в къщи и ще я изпратим с приятелката ми/с колата/. Просто моите  роднини са в провинцията и имат собствен бизнес, точно по празниците работят и няма да дойдат до София. Ние също не се обиждаме, ако някой не ни покани на изпращане, сватба, кръшене - това е техет избор. От страна на баща и цялото племе ще изпраща нейн първи братовчед, те учат в едно у-ще. То ще са чалги и кючеци от сутринта. Тя не може да покани приятелите си на тези изпълнения, а и от всички тях уважава само мъжа ми. Другите - няма някой от тях да не ни е направил някоя интрига или да не ни е завлякъл с пари. Единодушни сме - не ги искаме. Парите за изпращане предпочита да вложи за оборудване, нали ще почва работа. Ако отидем при братовчеда ке трябва за платя половината пиене на корем на 30-40 души. Но тя не иска и така. Днес ходихме по магазини и купихме коприна за да си ушие някакъв шал. Роклята е много разголена, търсихме готов, но няма подходящи. В часовете по практика ще му тегли 2 оверлога. Зяпахме по бижутерии - не си хареса нищо. Иска сребро, нямаме и чанта. Нали има време. За шоф. курсове - братовчед и  и др. съученички караха. Той ги кара зимата, през януари навърши 18 и се яви на изпит. Скъсаха го, сега чака дата за втори. А кара кола от 15 год. в софийското движение и на изпита е отишъл с колата. Страх ме е от тези курсове, от движението в София - такива весели самоубийци щъкат оп улиците.

# 77
Да си призная - малко завиждам на майките на момичета - цялата тая приятна суетня, заедно ходене по магазините, обсъждане и избиране на тоалети, аз моя син едва ще го накарам да си купи някакъв свестен костюм и дотук. А това за "навитите" за абитуриентско парти роднини направо не го приемам. Аз също не се обиждам, когато някой не ме кани на абитуриентски бал, сватба или рожден ден на детето си. Та това си е негов личен празник, нормално е да бъде с приятелите си.

# 78
  • София
eli6, Можеш да се запишеш за шофьорски курс най- рано един месец преди да навършиш 18 г. Ангел се записа миналата година в началото на март. В средата на април навърши 18  Peace
Ние, както споделих, ще правим събиране. Няма как да не съберем родата, но само най- близките. Повечето от гостите ще са негови приятели  Simple Smile Той така си иска. Нищо не мога да му откажа. Дано не ви прозвуча нескромно, но е много добро момче. Вече мъж.  Embarassed
Момичета, гледате ли в събота "Такъв е животът"? Какво е мнението ви?

# 79
eli6, Можеш да се запишеш за шофьорски курс най- рано един месец преди да навършиш 18 г. Ангел се записа миналата година в началото на март. В средата на април навърши 18  Peace
Ние, както споделих, ще правим събиране. Няма как да не съберем родата, но само най- близките. Повечето от гостите ще са негови приятели  Simple Smile Той така си иска. Нищо не мога да му откажа. Дано не ви прозвуча нескромно, но е много добро момче. Вече мъж.  Embarassed
Момичета, гледате ли в събота "Такъв е животът"? Какво е мнението ви?
Благодаря за инфото Simple Smile Да ти е живо и здраво момчето (мъжът) и все да те радва! А относно "Такъв е животът" и аз го гледам с интерес, но по повод на момичето от Американския колеж да кажа - голям панаир на суетата, голямо нещо. То не бе удължаване на коса на 18 г., не бе антицелулитни?!?!? програми, не бе приятели "най-малко с 10 години по-големи", не бе учене в престижни английски университети. Случайно познавам бащата та знам някои неща, но нейсе..... и тя да им е жива и здрава. Много се зарадвах на момчето от ромски произход и приятелката му, а най-много ми хареса едно момче от френската гимназия - Петър в миналото предаване. Като видях майка му и баща му как го изпращат на рейса за Франция, се просълзих, някак много лично го усетих това разделяне с родителите за първи път.

# 80
  • София
Гледам го с половин око  в кухнята, докато готвя. Тъкива са ни децата, такъв и живота. Момчето от първа серия Петър е от квартала ни. Като беше бебе Ани   с майка му и с него се срещахме по градинки и детски кухни. Отначало не го познах. Като дадоха майката се досетих кое бебе беше. Да, времето минава, и ние растем на години. Купихте ли си нещо през почивните дни?

# 81
Да си призная - малко завиждам на майките на момичета - цялата тая приятна суетня, заедно ходене по магазините, обсъждане и избиране на тоалети, аз моя син едва ще го накарам да си купи някакъв свестен костюм и дотук.
Аз пък завиждам на мъжките майки.Един костюм и точка(в повечето случаи).При нас са навъртени километри по магазините,много допълнителни неща(аксесоари,бижута,екстеншъни,ноктопластики...),цифромания.Последното нещо,което ми сервира,е че едно от момичетата в компанията им,което е 11 клас,искало да дойде на бала им.В такива случаи приятелите й поемали куверта и транспорта на по-малкото си другарче.Отказах да платя дела й и сега ме гледа с презрение.Пусти шамари,ама много им треперим! Crossing Arms
Сред гостите на абитуриентското парти ще имам няколко проблемни роднини,та простенвам вътрешно като се сетя,че ще трябва да ги забавлявам и залъгвам.Може би ми е неправилна нагласата,но ще се радвам,когато шоуто свърши.Най-важното е,че сме късметлии-отгледали сме хубави,живи,здрави деца,доживяхме да ги стягаме за абитуриенти.Да даде Господ само приятни поводи за събиране, по-хубаво от това няма.

# 82
  • София
Миналата година и Ани ходи на бала на сериозния си приятел. Беше на изпращането с родата и после на дискотеката. За ресторанта с класа не е ставало дума, а и нямаше да я пусна. Все пак това си е само за съучениците. Все едно да заведа мъжа си на събиране от моята работа. За дискотеката и дадох достатъчно пари и баща и я закара до там. Чувала съм, че се поема куверта на учители, директорка, но за приятелчета - не знам.

# 83
  • София
Ангел ходи миналата година на два бала по този начин. На самото изпращане и после в дискотеката. Предполагам е въпрос на разбиране м/у тях си, но му бяха поели куверта  Laughing Още нищо не сме купили ние. Ще го накарам тази седмица да се поразходи и поне да си хареса нещо. Въобще не обичам да ходя по магазините. Страшно се изнервям. Обичам да влезна някъде, да купя нещото и край. Та въпросното мотане ще оставя на него  Laughing
За предаването- аз също се впечатлих от момичета от американския колеж. Само не знам дали в положителния смисъл..........  newsm78 Направи ми впечатление репликата- Ще съм сама в колата, защото никой от съучениците ми не заслужава да е с мен Shocked Или нещо подобно беше репликата.
Което ме подсети- имат ли вече претенции относно автомобилите дето ще ги карат на бала?  Confused
А момчето от ромски произход и приятелката му ме възхитиха  Hug
Aisha231 , честита шестица на Ани. Пожелавам и голям професионалист да стане, световни титли да носи в България  Peace
Аз може ли да и стана клиент?   bouquet

# 84
  • София
Претенции нямаме. Е, да е нещо прилично все пак. Имам приятелка с БВМ сравнително нов модел и тя обеща да ни кара.А може и приятелят на приятелката ми/как звучи/ той има Мерцедес 2007 г. с някакви кръгли фарове.  Ако нещо се обърка  ще бъде с колата на баща си. Вярно, че неговите коли са и набори, но някяк си не се хвърля на много харчене. Наясно е, че ще трябват пари за да започне работа. За сега планираме да започне само маникюр, все още не се чувства уверена, страхува се да не обезобрази някоя прическа. За маникюра е уверена, рисува хубави модели и колежките от салона ги одобряват. Всеки ден ги разкрасява.

# 85
Аз мисля,че писах вече,но пак да кажа:няколко момичета наемат лимузина за 2 часа,която ще ги откара до Сл.бряг.Излиза по 50 лв.на дете.Предпочитам този вариант пред разни гаджета с коли.Един техен съученик е наел лимузина за 24 часа(при положение,че не е изкарал и 5 лв.през живота си,но...)
Ангел ходи миналата година на два бала по този начин. На самото изпращане и после в дискотеката. Предполагам е въпрос на разбиране м/у тях си, но му бяха поели куверта  Laughing
Ако ставаше въпрос за дете без родители,не част,целия куверт бих поела.Въпросната приятелка е с тях всяка вечер,не виждам смисъл да участва и в бала им,да не говорим,че е принцеса на шопинга и заведенията...защо аз да плащам и за нея?Има вариант дъщеря ми да й поеме "дела" от месечната сума,която й давам.Не искала...ами нейна си работа тогава.
Aisha231 ,много се радвам за дъщеря ти.Доколкото имам наблюдения,сега се печели добре от козметика,маникюр,прически...е,зависи и колко е кадърен човек.Желая й успех в работата!

Последна редакция: пн, 17 мар 2008, 17:10 от LilaC

# 86
  • София
Сега говорих с Ани - разбрали са се да поемат само разходите на класната, директорката и няколко/не всички/ учителки. В ресторанта без външни приятели, на дискотеката - който влезе да си плаща. Те  не са правили резервация за дискотека, щели да го решават в последния момент. Нали има много - все ще намерят места. Благодаря за поздравленията. Предполагам, че се печели добре като си намери постоянни клиенти. Но амбицията ми беше да има професия, явно няма да може да следва. Иначе ние с нея сме осигурени с месечни приходи и може да не работим. От това ме беше страх - да не затъпее и само по кафета и приятелки. Затова държа да почне работа, а и тя има желание. Като се усъвършенства сте поканени - ще има промоции за мами на пубери.

# 87
Здравейте! Чета тук за вашите трепети около децата ви и викам и аз да се включа, нищо, че не съм майка, а дете Simple Smile

Нашият бал ще е на 24 май в един хотел в Търново, албумът ни ще струва точно 25 лева, но ще се снимаме април. Купих си рокля от Асеновград, не мисля да водя цялата си рода на ресторант, достатъчно разходи имаха майка и татко за мен...Просто ще се съберем у дома с баба и дядо, чичо и може би кръстниците ни.  Simple Smile

# 88
Здравейте! Чета тук за вашите трепети около децата ви и викам и аз да се включа, нищо, че не съм майка, а дете Simple Smile

Нашият бал ще е на 24 май в един хотел в Търново, албумът ни ще струва точно 25 лева, но ще се снимаме април. Купих си рокля от Асеновград, не мисля да водя цялата си рода на ресторант, достатъчно разходи имаха майка и татко за мен...Просто ще се съберем у дома с баба и дядо, чичо и може би кръстниците ни.  Simple Smile
Прегръщам те и ти желая да изкараш най-хубавия бал, а оттам нататък всичко да ти върви по вода. Мислех, че не са останали вече такива деца. Успех, мила Simple Smile

# 89
  • София
Да се оплача - нямаме никакви нови придобивки за бала. И шала не си  е ушила. Е, има много време.  На госпожицата от Търново пожелавам успехи на бала, а най-важното е след това.

Общи условия

Активация на акаунт