Отговори
# 120
Здравейте момичета!
И аз съм за Софийска среща  Peace Претенции нямам, ако имам възможност с радост ще се включа!
Аз, ако позволите да ви се оплача и така мисля ще отговоря поне на 2, 3-ма човека едновременно  Rolling Eyes
От София съм и от началото на бременността се запънах да раждам в Токуда (Aquariel) голяма грешка! но чак сега го разбирам), там ходя платено и по ЗК от 3-ти мес. насам.
Днес бях на преглед. Всички вие знаете колко тежи бебчето ви, с колко седмици върви напред или назад в размерите си, какъв е размера на главичката, как е разположено, а да ви кажа ли, че аз въобще нямам идея!!?!??  Weary Никой не ми казва, аз питам, ама кво от това, отговора винаги е "размерите са нормални за възрастта" и толкоз! .......
До скоро ме гонеше голямо шубе и не знаех дали бих могла да се справя с нормално раждане, та бях твърдо за секцио. Мои приятелки обаче, както и вие от форума   bouquet ми вдъхнахте кураж да се пробвам за нормално, пък каквото дойде.
За видовете раждане, не искам да коментирам, защото темата е необятна, а възгледите са хиляди!  Thinking
Както сте писали всеки има право на избор и сам решава и никой няма право да укорява другия, че е предпочел единия или другия начин!!!   Peace
Но въпроса е да има избор!
За предаването на Миглена Ангелова - ядоса ме, че не беше обективно, не се представиха двете гледни точки, ами каката реши, че е достатъчно компетентна да налага своето мнение, въпреки, че милата докторка-гост правеше отчаяни опити да изкаже и друго (все пак професионално) мнение  Simple Smile
Днес отивам при поредния препоръчан доктор в Токуда, с идеята най-накрая да се спра на някой при който да ходя до края на бременността и да поеме ангажимент към мен за раждането. Само, че за пореден път ми казаха, че "нормалните раждания са непредсказуеми във времето (нормално г-да доктори!) и аз не мога да поема ангажимент....., ако съм на смяна няма проблем, но ако не съм някой друг колега ще ви изроди". Първият пък, при който опитах беше още по-конкретен "за мен не си заслужава да идвам посред нощите за нормално раждане, за секцио може, аз нормални раждания правя само на близки и познати!!!!  ooooh!"
ОК, лошо няма, ама не искам и да чувам или да чета оттук нататък по вестници и списания, че българките били страхливи, че т.нар.мода за раждане секцио била наложена от родилките! Нищо подобно господа!!!  #Cussing out В случая искам да родя нормално и съм принудена да обикалям от доктор на доктор и никой не ме иска?!!
Цената в случая едва ли е определяща за поведението им защото за нормално са 800 лв, за секцио 1000 лв. Тогава какъв им е проблема??!?  newsm78
Парадокса е, че тази такса се води "такса за избор на екип", но я дължиш както се установява независимо дали избираш или не!!
Извинявайте за дългия пост ама явно още съм доста афектирана  Stop
Та в този дух на мисли и аз като Aquariel съм в абсолютно неведение и двоумение къде въобще ще раждам  #Crazy

# 121
  • Пловдив
pisanka-sladuranka, радвам се, чe си добре   bouquet.
tanzen, стискам палци да не стоиш много в болницата, всичко да се закрепи и скоро да се върнеш  Hug.
stefinka, честит ти син щъркел  baby_neutral
Ние да се отчетем от прегледа днес - продължаваме да се движим като в началото - 10-тина дни по-назад, но пък си растем - вече сме 40 см и 1250 грама   Heart Eyes Ке пия малко желязо, за да задържим нивата...
За пловдивска среща - аз още си работя и ще ми е трудничко Rolling Eyes

# 122
  • в илюзия
Тифани до 25 , но си тръгвам него ден. Така , че общо взето не се брои.

# 123
не са ме шили а ми я затвориха с нещо като телбот и няма да имам следи от дупчици от конци. Grinning 
Да ,вече така ги правят, няма шевове  Grinning

# 124
  • Пловдив
Ася, много неприятно с тоя строител. Ако гледаш откъм положителната страна, може да заформим Марковска група Wink Аз съм от Пловдив де, ама родителти ми живеят в Марково(вилната зона) и често ходим, особено като пукне пролет. И Лара може да се включи даже Grinning
За епизиотомията-яз не че родих нормално първия път, но тъй като се очакваше, проведох голямо проучване по темата. Лекарите са убедени, че всъщност това е нещо задължително и се прави не толкова за разширяване на родовия път, колкото по други причини-1. да се избегне евентуалното нежелано разкъсване и 2. (което е по-важно за мен) при раждането ВИНАГИ ставало разпъване на мускулните влакна, което в по-късна възраст води до падане на влагалището, което пък налага оперативна намеса. При епизиотомията се избягвало именно това-чрез правилния срез и зашиването, т.е. е един вид профилактика.
За пловдивска среща съм за Peace
По темата за нормално или секцио-аз се каня за нормално след секцио, така че мнението ми е повече от ясно Laughing

# 125
  • Пловдив
Ася, много неприятно с тоя строител. Ако гледаш откъм положителната страна, може да заформим Марковска група Wink Аз съм от Пловдив де, ама родителти ми живеят в Марково(вилната зона) и често ходим, особено като пукне пролет. И Лара може да се включи даже Grinning
Мога да се включа  Joy Стига да се натуткаме да стигнем дотам, че след работа и в събота и неделя все ме кара на мързел вкъщи  Blush

# 126
  • Пловдив
Мързел сега, ама като вземе да се дере бебето от колики, предлагам ние да спим, а бабите да кръстосват с количките Mr. Green

# 127
  • Пловдив
Мързел сега, ама като вземе да се дере бебето от колики, предлагам ние да спим, а бабите да кръстосват с количките Mr. Green
Joy Joy Joy

# 128
galivo няма смисъл да си избираш екип щом си се решила на нормално раждане  Peace
Ако познаваше доктора да искаш на всяка цена да родиш при него ,поради причината , че е незаменим съм съгласна ,но при положение , че не знаеш нищо за никои ...........няма смисъл
Иди да раждаш с усмивка и положително настроена екипа е без значение  Hug

# 129
Желание за софийска среща за сега са изявили:
galivo
didimora
kalli
mona77
Vanyivan
cenitelkata
arodoet2
Tiffany
Нека уточним първо часа и датата, а мястото в последствие...
Мнения за 24.01 - 18.30ч.  Rolling Eyes

# 130
Здравейте момичета,
Пожелавам ви леко бременеене, кураж и повече да се усмихвате.
Сладка мама- Честито! Много се радвам, за добрите новини и Дай Боже все добри новини. Стискам палци и се моля за мъничката Дарина.
х х х

P.S. Moя приятелка ми разказва наскоро със суперлативи за раждането си в ЮАР в частна клиника за бели, скъпичко, но като за бели хора.

# 131
galivo няма смисъл да си избираш екип щом си се решила на нормално раждане  Peace
Ако познаваше доктора да искаш на всяка цена да родиш при него ,поради причината , че е незаменим съм съгласна ,но при положение , че не знаеш нищо за никои ...........няма смисъл
Иди да раждаш с усмивка и положително настроена екипа е без значение  Hug

Аз нямам нищо против  Peace!
Само, че тогава щом няма да правя избор на екип, отказвам да им плащам каквато и да е такса!  Naughty Иначе си е чист рекет!
Но никой няма да се съгласи, нали се сещаш  Crossing Arms Искам, не искам ще ме накарат да си платя ... а доколкото знам (има специална тема за Токуда и доста се рових в нея), поради наплива там, ако нямаш предварителна уговорка с някой доктор, има възможност и да не те приемат въобще, с оправданието, че нямат капацитет!?!

Уф не знам...ще трябва пак да го мисля....

Извинявайте още веднъж, че ви натрапих моите проблеми, ама много ми беше дотегнало  Cry
cenitelkata благодаря за подкрепата  smile3525
На всички момичета, които имат проблеми, от все сърце им желая скорошно възстановяване и бързо да се връщат при нас!  Hug
А на Сладка Мама и малката Дарина изпращам всичката си останала положителна енергия  newsm51
В крайна сметка бебчето е това заради, което си заслужава да изтърпяваме всичките простотии по дългия път до раждането Heart Eyes

# 132
galivo   аз бях също като теб много мераклийка на тая Токуда .......Март месец ми се наложи да полежа няколко дни , че ме оперираха и бях много впечатлена , от това че е новичко всичко най вече,чистичко.....за отношението ,няма как да не са мили като вземат такива луди "регламентирани"парички  ooooh!
предишното раждане ми беше в Тина Киркова (много жени обиждат болницата и са против аз обаче не съм на същото мнение доволна съм много да не говорим пък за отношението,но всеки с рабиранията си )
И така чудих се чудих се и си викам ей като я имаме тая Токуда закакво да се забивам в старата Тина Киркова ,ама като помислих и видях че няма смисъл .....съображенията са ми безумно много а мерака ми за Токуда се свежда единствено до това че всичко е ново там.Няма да те затрупвам с обяснения и мои лични разбирания . Hug
По-принцип в кои квартал си ?

# 133
Вижте кое време е ........а аз не мога да заспя smile3518
Ще се побъркам вече,не ме хваща съня!!!!

Хайде варненки да се организираме newsm53 nasita, Емма, tedi_ip, Ясмина, aleks_love, Haliotis, didnik, dariq и alokazia давайте предложения на кой,кога му е удобно smile3521 Аз ли съм най-настоятелната.........

# 134
сиска и аз съм с теб Shocked.няма спане и това е #2gunfire,а искам.коконка-така де за бели хора-5000 лева-остава и да не ти обърнат внимание Joy

Общи условия

Активация на акаунт