Полипи на матката

• 285 980
  • 492
  •   1
Отговори
# 255
леле какво стана и моят там го видяха и сега и Владимиров го видя,той до колкото разбрах ,особено ,ако е малък се вижда само в определен ден от цикъла

# 256
  • София
Точно така - моят се виждаше само между 10 - 14 ден на цикъла, а не беше малък - 1 см. Повече от година съм го имала, и на колко прегледи отидох - все ми казваха как всичко е наред.  Confused

# 257
Моят е под 5мл.,много е малък,но се видя,ами аз не знам как разбират от колко време си го имала,на мен ДР Савова в Щерев ми го видя за първи път,но не ми е казвала от колко време го имам

# 258
  • София
Лекарят няма как да ти каже от колко време е.... аз се ориентирам по променения МЦ, започна да е прекалено обилен година преди операцията...

# 259
Моят се видя при профилактична цитонамазка, но не бяха сигурни дали лигавицата е удебелена или е полип. Затова ме извикаха 7дни след цикъл. Тогава е най-тънка и се виждало най-добре. Не съм го махнала още. Нямам промени в цикъла и не знам от колко време е.
Мариша, твоят къде и с какво го маха?

# 260
ами да така може,аз обаче не съм имала никакви промени с цикъла,дали защото е много малък не знам,офф не знам да минава и тази хистероскопия,че направо ужас

# 261
ами да така може,аз обаче не съм имала никакви промени с цикъла,дали защото е много малък не знам,офф не знам да минава и тази хистероскопия,че направо ужас
Ако си при д-р Савова - спокойно в добри ръце си и аз бях при нея и сега се радвам на три годишния ми син  Simple Smile

# 262
Ако си при д-р Савова - спокойно в добри ръце си и аз бях при нея и сега се радвам на три годишния ми син  Simple Smile
Бях,вече не съм,но тя го видя за първи път полипа

# 263
  • София
Пролетен дъждец, моят беше на ендометриума, точно на мястото, около което става имплантацията на оплодената яйцеклетка - ми обясни лекарката. Обясни ми го, без да знае, че за половин година имам... два загубени положителни теста за бременност.  Confused Полипът е действал като спирала  Cry
Махнах го с хистероскопия на края на първия МЦ, след като го откриха. При доц. Димитров в Майчин дом. В началото се страхувах, че нещо е оплескал, защото кървенето беше продължително, имах и нетипични болки. Обаче се оказаха излишни страхове - всичко е наред  Peace

# 264
Значи е възможно да имаш полип без никакви симптоми така ли? На мен преди 2г ми казаха при един преглед, че имам полип, след месец отидох на друг гинеколог и той каза, че нямам....и аз за себе си реших че нямам. Единственото което леко ме притеснява  е че от 3г ми се е скъсил периода между 2 цикъла ( аз и затова ходих тогава на преглед). Но нямам по усилено кървене, нито зацапване.

В Щерев да не би да са с по-добра апаратура, че само там ги виждат?

# 265

В Щерев да не би да са с по-добра апаратура, че само там ги виждат?
Може би само там ги търсят и смятат наличието им за проблем  Thinking

# 266
  • София
На мен ми го откри Врагалева от Фемина. И в Щерев също го видяха. На 4-5 други прегледа - "няма ти нищо"

# 267
Мерси, Мариша! Мен Ганчева ми го откри, но каза да изчакаме три месеца. Не знам защо.
Някой да се е оперирал при нея да сподели впечатления?

# 268
ами не,няма по различна апаратура с която се виждат,просто на мен първият път Савова ми го видя,но не беше сигурна,после ме извика в определен ден от цикъла и го потвърди,той се вижда на обикновен вагинален ехограф,сега и Владимиров ми го видя така

# 269
  • София
Пролетен дъждец, питай я защо.  Peace Може да е видяла, че е закрепен "на краче", а не на цяла повърхност - по-голямата част на такива полипи се движи свободно, и често по време на цикъл падат сами с изчистващата се лигавица.  Peace Ако обаче цялата му повърхност е залепена стабилно, няма особен смисъл да чакаш - едва ли ще падне...
Успех!

Общи условия

Активация на акаунт