Полипи на матката

• 285 943
  • 492
  •   1
Отговори
# 270
Кварталните гинеколози определено имат по-лоша апаратура от репродуктивните клиники.
Моят полип го видяха с колпоскопия на профилактичен преглед и после доктор Семерджиева потвърди.

# 271
За кварталните съм напълно съгласна,въпреки,че никога не съм посещавала такъв,все пак според мен е добре да се ходи при що годе добри лекари дори и за профилактични прегледи,важното е всичко да мине и  да гушкаме бебоците си после,успех на всички ви желая Hug

# 272
Моят е под 5мл.,много е малък,но се видя,ами аз не знам как разбират от колко време си го имала,на мен ДР Савова в Щерев ми го видя за първи път,но не ми е казвала от колко време го имам

Точно Савова го видя и както при теб - не ми каза от колко време, само размерите и ми го показа на монитора.

# 273
  • София - Варна
Не мисля, че може да се определи от колко време е един полип.
А някой беше писал по-напред за дебела лигавица и полип. Има връзка, да, полипите се водят естрогено-позитивни, а лигавицата нараства под влиянието на естрогена главно.

# 274
Каква е гаранцията тогава, че като го махнат, няма да се появи отново?
Мен никой не ми каза да изследвам хормони. Направих го на своя глава. После ги показах и на гинеколога, и на ендокринолог и никой не ги коментира.
А естрогенът ми е в граница, но разбрах, че трябва да е в долната граница, а моят не е.

Мариша, може и краче да е било, но времето вече изтече така или иначе. Другият месец ще трябва вече да действам с хистероскопията, че този покрай грипната епидемия ще пропусна възможността да запиша час след цикъла.

# 275
За да се намали риска от рецидив трябва да се махне с хистероскопия, а не с кюретаж.

# 276
  • София - Варна
Трябва да е на долна граница, ако си го изследвала на 2-ри, 3-ти ден от цикъла. При овулация се качва.
А никой не може да ти гарантира, че няма да излезе пак полип.

# 277
  • София
Пролетен дъждец, това бяха и мои терзания - за себе си бях решила да махна излишните килца (защото мастната тъкан отделя допълнителни естрогени) и да пия вечерна иглика - тя е естествен регулатор на хормоните. Чудех се за прогестерон три месеца по десет дни.  Thinking Една бременност лекува за дълго хормоналните проблеми и симптоми, ако планирате  Peace

# 278
  • София - Варна
Вярно е това за мастната тъкан... но аз съм много слаба и пак имам дебела лигавица и вероятно и завишени естрогени. Лигавицата ми след овулация стига до 12-14 мм., прогестеронът ми е добър, даже висок, и въпреки това лигавицата ми винаги е много дебела.
На мен бременността не ми оправи нищо.

# 279
Момичета, бях днес на преглед при д-р Савова. Бях без час и си почаках 6 часа Simple Smile както и да е. Та.. погледна ме на УЗ и се оказа, че полипа вече е станал 8 мм... другата седмица отивам за микробиология и после ще ми каже кога за хистероскопия. Обясни ми, че се прави със спинална упойка. НЯкоя от вас правила ли е скоро там такава процедура, ако може да ми обясни по-подробно за това как е минало и за упойката след колко време те пуска. В сайта на Щерев четох, че след манипулацията минималният болничен престой е 2 дни, а и цената- 880 лв. Ще съм благодарна,ако някой сподели! Simple Smile

# 280
Момичета, бях днес на преглед при д-р Савова. Бях без час и си почаках 6 часа Simple Smile както и да е. Та.. погледна ме на УЗ и се оказа, че полипа вече е станал 8 мм... другата седмица отивам за микробиология и после ще ми каже кога за хистероскопия. Обясни ми, че се прави със спинална упойка. НЯкоя от вас правила ли е скоро там такава процедура, ако може да ми обясни по-подробно за това как е минало и за упойката след колко време те пуска. В сайта на Щерев четох, че след манипулацията минималният болничен престой е 2 дни, а и цената- 880 лв. Ще съм благодарна,ако някой сподели! Simple Smile
офф миличка всичко ще бъде наред и мен това ме чака само че не в Щерев,на мен обаче ще бъде с пълна упойка не знам защо,да идва и да минава бързо,чее ...,бъди спокойна поне лекарката ти е шестица Hug

# 281
Аз бях със спинална упойка. Всичко беше ок. Упойката ме пусна след около 3-4 часа. Като ме пусна упойката, прегледаха ме и се ме пуснаха да си ходя. Тогава цената беше 750 лв / 2012г./

# 282
Аз нещо се обърках. На мен Ганчева ми каза, че трябва да доплатя 200-300лв за хистероскопия в Доверие. Изтъргва се матката и се оглежда с хистероскоп.
Защо такава разлика в цените?

# 283
Защото явно ще имаш и направление. Аз когато правих хистероскопията в Щерев за това нямаха клинична пътека. След това май въведоха, незнам. Това е цена без направление.

# 284
Да, каза ми да взема направление от личния лекар.
Но при хистероскопията нали няма изстъргване, а хващат в примка самия полип? Четох,четох и пак не мога да разбера разликата с абразиото, освен че при него стъргането е на сляпо май.

Общи условия

Активация на акаунт